Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aiofe

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöldlábnyom Ecet, te csodás 2019.04.02 08:00:00
Gyerekkorunkban a szomszéd srác azzal szórakozott, hogy a játéktartalmú csokitojások (akkor még csak egy fajta volt és az is ritkán) sárga kapszuláinak egyik felébe sütőport, másik felébe ecetet öntött, gyorsan összecsukta és eldobta, majd várta a "robbanást"... azt hiszem,…..
Rengetek olyan terméket használunk manapság, amire valójában nincs is szükségünk, sőt még ártanak is nekünk vagy a környezetünknek. Olyan hosszú a lista, hogy nem is részletezném, inkább áttérek a címben szereplő WC frissítőre. Kezdjük onnan, hogy ha elolvassuk egy WC frissítő hivatalos termék…..
  Amikor kicsit felébredtem a rossz álomból, egy még kegyetlenebb valóságba kerültem, belémhasított a gondolat: Ádám! Belehalok, ha végig kell néznem, hogy tönkremegy ebbe. Szemébe kell néznem és beszélnem vele. Végig arra gondoltam, hogy bárcsak neki ne lenne semmi baja és csak egy rossz napot…..
. BŐRrák(om) 2017.08.10 10:14:35
Autóban ülök, néma csendben. M6. Szélsebesen rohan velem a táj. Hirtelen megpillantom a zöldellő szőlőtőkék között a domboldalon, a már ismerős, hófehérre meszelt présházakat.  A cserepek színe is illeszkedik a környezethez, mintha tudatos gondossággal tervezték volna a természet színpompás…..
Engem sokszor zavar, hogy a korábban használt elemeket nem tudom megkülönböztetni egymástól, ha kifogy a távirányítóból az elem, az egyik jó eséllyel még sokáig használható lenne, csak a másikat kellene cserélni.  Erre a legjobb megoldás, ha 3-4 cm magasból leejtjük az…..
Eső volt, napsütés van, minden ideális ahhoz, hogy gyönyörűen fejlődjenek a növények a kertben. Tegnap épp elégedetten sétáltam a sorok között, amikor levéltetvekre bukkantam. Szerencsére a legjobb megoldásért csak a konyháig kellett elmennem. Egy pohár (2,5 decis) vízben…..
Ebben a szép, új világban a pénz - tetszik, nem tetszik - nélkülözhetetlen része az életünknek, így párkapcsolatainknak is. Ha szeretnél harmonikus, hosszan tartó kapcsolatban élni, elengedhetetlen, hogy az anyagi kérdésekben is összhang legyen köztetetek. Magyar statisztikákban…..
Aiofe 2015.07.27 23:14:38
@hagyma: valószínűleg ő is boldog ezzel. Neki megéri így, h te hordod haza a pénzt, ő meg elkölti. Mikor majd szétmentek, ezt fogod a fejéhez vágni, de addigra neked már késő lesz.
Aiofe 2015.07.28 06:33:37
@egysmás: Jézusom, zokni-gatya szinten vitatkozni? Ha meg valamit megígérünk egymásnak, az biztos úgy van, mert megígértük, ezen miért kellene vitatkozni.
Aiofe 2015.07.28 06:35:22
@egysmás: Azért lásd be, az a pszichopátia, ha ilyen fontos dolgokon, mint zokni-gatya, össze tudsz veszni az asszonnyal :) A pénz+egészség kérdés le van zongorázva, meg lesz oldva, de ha mégis megpusztulnék, a tesóm örököl, úgyhogy az neki nem lenne nagy üzlet.
"70 arcfelismerő térfigyelő kamerát telepít Józsefváros önkormányzata a kerületbe a kormány 250 millió forintos támogatásának köszönhetően. Kocsis Máté polgármester erről levélben tájékoztatta a józsefvárosiakat. A fejlesztés azért is egyedülálló, mert Magyarországon…..
Kezdjük egy alapvetéssel: állami feladat a nyomor csökkentése, és annak biztosítása, hogy a minimálbéren alapszinten meg tudjon élni a munkavállaló! Hogy több kulcsos adóra van szükség, létezik egy nagyon egyszerű és logikus magyarázat: az alapszintű megélhetés…..
Aiofe 2014.05.20 21:17:42
Hű, mennyi hülyeséget sikerült beleszuszakolni egy posztba...

"Hogy több kulcsos adóra van szükség, létezik egy nagyon egyszerű és logikus magyarázat: az alapszintű megélhetés gazdagságtól, nemtől, kortól, bőrszíntől, vallástól nem (vagy alig) függ, legfeljebb a lakóhelytől." ---- ez se nem egyszerű, se nem logikus. Ugyan nem tudom, mit ért az író az "alapszintű megélhetés" fogalmán. De, a minimális költség, amit muszáj elköltenie az emberi méltósággal összeegyeztethető léthez:
- függ a nemtől (pl. nézzük meg, mi kell egy nőnek és egy férfinak az alapszintű ellátásához: higiénia, öltözködés, étkezési szokások stb.),
- függ a kortól: mások a szükségletei egy középkorú munkavállalónak, mint egy nyugdíjasnak (ez utóbbi valszeg kevesebbet költ ruhára, többet gyógyszerre)
- bőrszíntől: attól tényleg nem függ :)
- vallástól: tessék megpróbálni összeállítani bármely vallás tiltásait betartó étrendet vagy egy olyat, amiben nincs megkötés. Lehet csodálkozni, hogy miért kerül előbbi többszörösébe, mint utóbbi. Ezt sikerült "vagy alig" kitétellel elintézni.
"legfeljebb a lakóhelytől" -- igen, pl. közös költség a panelban, ami nincs a falusi kis házikóban stb.

Persze azt nem sikerült levezetni, miért logikus érv mindez a többkulcsos adóra.
Mert esetleg ha azt nézzük, hogy több munkával nagyobb jövedelemre lehet szert tenni, akkor kiderül, hogy a többkulcsos adó a teljesítmény büntetése, ahogy ezt már fentebbi kommentek kifejtették.

Amin eldobtam az agyam az a regionális minimálbér. Aki szar helyre született, azt még büntetné egy kicsit a rendszer, ha jól értem... Tetszett volna jó helyre születni?
Aiofe 2014.05.20 21:21:37
@_most_: És miért ne vegyen új iphone-t, a megdolgozott érte? Miért legyen ő büntetve azért, mert más éhezik? (Erre a fajta kiegyenlítésre egyszerű gondolatkísérlet: adva van egy réteg, aki csillivilli autóra keresett élete folyamán, és egy másik akinek rozsdás biciklire futotta a keresetéből. Ha mindezt a járműparkot értékesítjük, és veszünk belőle egyforma öreg autókat mindenkinek, akkor ki járt jól? A biciklis ugyanannyi munkával jóval többet kapott, a csillivillis jóval több munkáért ugyanazt kapta. Ezek után melyik rétegnek érdeke jobb teljesítményre törekedni? A szegényebbnek nem, mert őt úgyis felhúzzák egy szintre, amit magától nem ér el. A jómódúbbnak nem, mert őt úgyis visszahúzzák, minek dolgozna többet?
Sajnos egyre többen adják fel a reményt pályakezdőként vagy magasabb szintű munka utáni hosszú munkanélküliségben, hogy a meglévő végzettségükkel helyezkednek el, és betanított munka keresésére kérnek tőlem segítséget. Általában azt kérem, hogy párhuzamosan a…..
Aiofe 2014.05.03 17:05:22
@HellsAngel: Ennél egyszerűbb a képlet, sosem hazudunk, és kész. Mert jólneveltek vagyunk, és fontos nekünk az arcunk, és szeretjük azt mondani, hogy "én azt mondom, hogy úgy van, akkor úgy van". Még csak nem is azért nem hazudunk, mert attól félünk, hogy egyszer lebukunk. Bár akinek az erkölcsi tartása nem elég az előbbihez, annak ez is jó indok lehet. A hazugság tétje mindig az, hogy zsarolhatóvá válik az illető, vagy az, hogy folyamatosan szoronghat, mikor bukik le.
Az internet kurva veszélyes hely, pár óvatlan klikkolás, és az ember menten a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyraiban találja magát (nem, nem a valovilag.hu-n), ott ahol ilyeneket írnak:  A kauzális asztrológia a súlypontokat a horoszkóp ábrákban levő negatív karmikus…..
Amióta kereskedők boltokat és üzleteket működtetnek, azóta ott rendre tolvajok is felbukkannak. Az impulzív vásárlói légkör megteremtését , vagyis az önkiszolgáló technológia bevezetését  a tolvajok kitörő örömmel fogadták. Ez a technológia ugyanis segíti a kereskedőket…..
Aiofe 2014.01.13 09:40:49
Azért az nem kívánatos szerintem, hogy kényszerítő eszközöket használhassanak a biztonsági őrök. Tekintve, mennyi túlkapás van ebből, és khm, egyikük sem művelt úriember, ráadásul arra fizetik őket, hány tolvajt fognak, erre a vevők fáznának rá.
Rengeteg eset van, amikor hátrahívják a szerencsétlen vevőt, és ahol nem látja senki, megvádolják. A kamera meg sajnos éppen nem működött, így vevőnek esélye sincs megvédeni magát. Még egy kicsit fenyegetik rendőrrel, és elismer mindent, kifizeti az el nem lopott árut, és megszégyenül a bolt teljes közönsége előtt.

Saját esetem: a céges belépőkártyám szeret sípolni egyes lopásjelzőknél, nyilván befelé menet először, márpedig az mindig a táskámban van. Az őrök többsége tudomásul veszi, mikor megmutatom mi sípol, másik fele el akarja venni tőlem, hogy ő majd vigyáz rá (nem adhatom ki a kezemből, így sajnos vesztenek egy vásárlót). Megint mások koslatnak utánam végig a boltban, hátha majd lopok (ilyenkor is inkább nem veszek semmit). A legdurvább, aki szintén el akarta venni tőlem, és még azzal is indokolta fennhangon, hogy szerinte majd ezzel fogom fedezni a lopásomat (még be sem mentem, máris letolvajoz). Itt hívtam az üzletvezetőt, aki sajnálkozott, hogy nem tehet semmit, ez egy alvállalkozó cég, sajnálja. Panaszkönyvet sem ad, mert nem az üzlet dolga, nem az üzlet sértegetett. Persze a bolt közönsége engem is tolvajnak titulált (még egyszer: be sem jutottam az üzletbe!) A biztonsági cégnek írt levelemre válaszul nem elnézéskérés jött, hanem fenyegetés, örüljek, hogy nem hívtak rendőrt, mert ha sípoltam, joggal feltételezték rólam, hogy loptam (megint: nem jártam bent a boltban...)

Ilyeneknek több jogot adni, meg kényszerítő eszközt?
IFL Gazdaság Itt a nyugdíjreform 2013.12.21 14:11:54
Karácsonyi ajándékként kaptam a jó hírt, miszerint a magyar kormány végre egy olyan döntést hozott, amit csak üdvözölni tudok, ami előre mutató, aminek van értelme, ami erősíti a társadalmat és ami a jövő magyar  gazdaságát nem fogja nehéz helyzetbe hozni.…..
JobAngel A veszélyes fájladatlap 2013.10.07 17:00:00
Most megint erős felindulásból írok, mert a mostanában szinte mindegyik nekem küldött CV-nél le kellett írnom, hogy adatlap-problémák vannak benne. Az önéletrajzok szövegszerkesztéséről írt kisokosomat is szinte mindenkinek be kellett linkelnem, és lehet, hogy hiba volt, hogy nem…..
Aiofe 2013.10.15 12:51:20
@nemjogasz: nézd meg a bloggert a linkedinen. tudja mit ír.
A Tárki Társadalomkutatási Intézet „A gazdasági felemelkedés társadalmi-kulturális feltételei” címmel végzett kutatási programja azt állapította meg, hogy hazánk társadalmának értékrendszerét bizalomhiány, normazavarok, igazságtalanságérzet és paternalizmus jellemzi.…..
Mostanában sokat BKV-zok csupa-csupa olyan vonalon, ahol elsőajtós felszállás van. Ezek a vonalak ráadásul jó hosszúak is, így van időm megfigyelni az utazóközönség reakcióit az új módira. Örvendetes, hogy a legtöbb ember jól vette az akadályokat és az első ajtón…..
Aiofe 2013.08.27 15:06:11
@Circus: Mindkettőben van logika: ha befelé ellenőriznek, akkor jegy/bérlet nélkül nem lehet lejutni, tehát nincs bliccelő. Ez normális világban örömteli lenne, de ugye az ellenőröket "eseményre" jutalékozzák, tehát kell, hogy legyen bliccelő, különben nem lesz munkájuk.

Ha csak kifelé ellenőriznek, az pótdíj-beszedést maximalizál, de akkor meg nem kell befelé, így a bizt. őr cég, mint alvállalkozó nem kap melót. Márpedig havernak kell keresni a bulin, ezt mondja ki a NER.

A két módszer mixelésében nincs logika, mert egymást gyengítő tényezőkké válnak a saját hatékonyságuk szempontjából, de ilyesmivel ki törődik? Így érjük el, hogy a kecske is éhendöglik és a káposzta is elrohad.
Egyre gyakrabban felvetődik a kérdés, hogy az internet, a modern eszközök és a szociális hálók elterjedése mennyire befolyásolják az emberek gondolkodásmódját, mennyiben változtatják meg az egymáshoz való viszonyukat. A mai gyerekek mindent elérnek a világhálón, ami sokak…..
Ne süssétek rám NERtársak, hogy „szinglihorda” meg karrierista pics@! Férjezett vagyok és van már egy jövőbeni adófizetőm. Mi több, kimondottan hajlok még egy gyermek felé. Elvégre a sex jó, a gyerekzsivajt meg kimondottan kedvelem; az elmúlt kilenc évben pedig az is kiderült,…..
Aiofe 2013.08.20 18:26:01
@zellerlevél: lbm megválaszolta a munkaerőpiaci témát, úgyhogy én maradnék az ún. "családtámogatásoknál". Egyáltalán nem tartom jónak, hogy az állam megengedi magának azt, hogy diszkriminálja az egyedülálló nőket azzal, hogy csak akkor járhat neki családi adókedvezmény, ha férfi mellett él. Kötelezően férfi mellett kell élni, mert a törvényhozó férfiaknak az tetszik. Egyébként miért ne lehetne 3 gyerekes egyedülálló nőt támogatni, ha az a cél, hogy több gyerek szülessen? Ha ezt a támogatást az egyedülálló gyerekes nők is elérnék, máris nem lenne olyan kockázatos gyereket vállalni = nőne a születésszám. Ehhez képest valami ósdi ideológiai hiszti miatt inkább lemond erről a születési többletről az állam, mert a szent "család" (ami valójában szent férfi az ő világukban) fontosabb.
Ennél is ocsmányabb, mikor még azt is törvény határozza meg, hogy egy gyereket akaró egyedülálló nő kitől eshet teherbe lombikbébi programban: a saját pasijától nem, de bármely csövitől, aki eladta a spermáját, hogy legyen piára pénz, attól igen. Még az sem megoldás, ha állják a kezelés költségeit, mert a törvény azt mondja, hogy márpedig csak idegentől. Egyedülálló nő csak ne akarja meghatározni, kitől esik teherbe, majd a törvény előírja neki... Ennél jobban hogyan lehetne megalázni egy nőt törvényileg? (hvg.hu/itthon/20130128_hazassagon_kivul_lombikbebi_tilos)

És ha ilyen szinten van egy nő a XXI. században kiszolgáltatva, alárendelve egy férfinak, akkor miért ne választaná az egyetlen kitörési pontot ebből, a gyerektelenséget?
Aiofe 2013.08.20 20:10:11
@ottomoll: Egyértelműen a 3.
Pl. láttam már fiatal párt, ahol a fiú beszállt a fogamzásgátló tabi költségeibe.
Aiofe 2013.08.21 21:00:52
@ottomoll: Nem nyilvánvaló a többségnél. Sőt, összesen egy ilyen párt láttam. Gumit meg 30 éves kor fölött még senki nem használt az ismerőseim közül, "az tiniknek kell" felkiáltással. Mondjuk egy ismerős nő megjárta, mikor a férjember hazaállított, hogy izé, asszony, el kéne menned HIV-tesztre, mert belekeveredtem egy ilyen ügybe. Megúszták. A férjember a legjobban, el se vált tőle az asszony, merthát akkor ki tartja el a gyereket. Csak már nem szexelnek, nem baj, még kb. röpke 40 év van hátra az életükből, ezt a kis időt már kibírják.
Leginkább az, hogy a jelöltek használják ezeket, pedig a való életben használhatatlanok, sőt, még ártalmasak is. Nem tudom, hogy miért ilyen mintákkal van tele a net, főleg, hogy a legnagyobb presztízsű állásportálok mintái is ilyenek. Na de miért is…..
Aiofe 2013.08.18 10:32:18
@Philosoraptor: A kiválasztó is az állásával játszik, ha rosszul választ (ráadásul többször). Te kockáztatnál azzal, hogy bizonyítási lehetőséget adsz olyanoknak, akikről nehéz eldönteni, alkalmasak-e? Inkább keresnek biztosan alkalmast: ezért kellenek az eredmények, a munkamódszerek, a részletes feladatok leírása az álláspályázatban.