Adatok
Jamara
14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A tészta: 30 dkg. liszt 20 dkg. vaj 1 vaniliás cukor, 1 dkg. élesztő kevés cukorral tejjel felfuttatva, 1 tojás sárgája.
A töltelék: 7 tojás fehérje habnak felverve, 25 dkg. porcukor, 6 tojás sárgája, 25 dkg. darált dió, 4 dkg. kakaó
..
A hagyományos pizza alaptésztába olivaolajat, bazsalikomot és kakukkfüvet keverünk. A pizza feltétet személyenként izlés szerint kiegészítjük, és utána sütjük. Nagyon szeretjük, mert akár négyféle izlésnek megfelelő pizzát tudunk sütni egyetlen tepsibe. Ez is így…..
Kell hozzá 1/2 kg kifőtt spagetti, 1/2 kg. túró, 30 dkg. cukor, 10 dkg.vaj, 2 dl. tejföl, 4 db. tojás, 1 citrom reszelt héja, mazsola, izlés szerint, a tepsibe zsemlemorzsa.
..
1/2 kg liszt,3 dkg. élesztő,5 dkg.porcukor,5 dkg.vaj,2 tojássággája,1 pohárka rum,késhegynyi só,kb. 1/2 l tej,1 l olaj a kisütéshez. A fánkokat kiszaggatás után is pihentetni kell, és csak utána kisütni.Jó étvágyat...
hagymás kenyér
krumplis kenyér
aszaltparadicsomos rozmaringos kenyér
..
1 kg birsalmához 30 dkg. cukrot adtam, jól összefőztem, kb.45 percig,lehűtöttem, utána leturmixoltam, visszatettem rotyogtatni, majd raktam bele kb. 1 db. citrom levét ujra felfőztem, üvegekbe raktam, és száraz dunsztba raktam.
..
Jamara
2013.10.21 16:24:52
@enpera: Ez a lekvár, a birsalmasajt az más.
Sült zöldséges tészta, mellette, rizstésztában zöldséges samosa, garnélarákos tekercs, és sertéshúsos derelye, csípős chili mártással...
Friss spenótlevélből készült a spenótlepény a sajtkrém pedig besamell alapú sajtmártás melegen és hidegen füstölt lazac megfelelő fűszerekkel való keveréke...
A besózott citromozott lazacot, olivaolajjal kikent tálban 250 fokon forgatás nélkül 12 perc alatt meggrilleztük...
A gombóc fűszerezése egységesen só, kevés bors, bazsalikom, kakukkfű, valamint édeskömény, és vöröshagyma, rizs nélkül. A mártások fűszerezése, a paradicsommártás házikechupból, bazsalikommal és kakukkfűvel, a tejfölös mártás kakukkfűvel és édesköménny készült.…..
Nagyon különleges, ízletes, harmonikus, finom, érdemes kipróbálni. Különösen jót tett a fogásnak, hogy friss parajból készítettük a tölteléket, és 250 fokon 4-5 perc alatt meggrilleztük.
..
A göngyölt töltött húst, majdnem mindíg baromfihúsból készítik, de mivel a társaságban nem mindenki kedveli a baromfihúst, ezért most karajból készült.Kicsit macerás, de megéri.
Praktikum: Tűzdelés és hústű helyett, a két töltött karajt, alufólia…..
Már egy ideje terveztem, hogy blogot nyitok, mert szerettem volna tapasztalainkat megosztani másokkal is. Odafigyelünk arra, hogy milyen alapanyagokat vásárolunk, és arra is, hogy egészséges legyen az étel ami az asztalra kerül. Szeretjük a nemzetközi és fúziós ételeket, és…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz