Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a választás éjszakáján olyan 20%-os feldolgozottság körül megláttam a HVG.hu első ilyen térképét, akkor ugyanúgy összeszorult a gyomrom, mint 2012-ben az első Békemenet alkalmával, amikor az elhaladt a maga tömegével az orrom előtt az Oktogonnál. Ilyen mértékű…..
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata 2014.04.12 11:34:05
Végre fellélegezhet minden magyar ember: Magyarország visszafizette az IMF-nek 2008-ban felvett hitelét. Végleg megszabadulunk tehát a Nemzetközi Valutaalap embereitől (most már irodát sem fognak fenntartani Budapesten), nemhogy beleugatni a gazdaságpolitikába. A hitel végtörlesztése…..
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata 2013.08.21 16:42:54
@Rodolfo63: Gratulálok. Te legalább kellően komplex módon látod a világot.
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata 2013.08.21 17:02:28
@Rodolfo63: @high up!: Én ugyan nem vagyok közgazdász, de értem, és megértem amit írtok. Jövök máskor is. :)
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata 2013.08.21 17:15:56
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te birca, itt senki nem beszélt szegénységbarát politikáról. Olyan van, hogy gazdaságpoltika, aminek egy eleme a szegényebb, leszakadó réteg megszólítása, illetve hogy milyen rétegeket hozzon helyzetbe. Ez viszont majdnem mindig a középréteg megszólítását jelenti.
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Kedves János! Régi ismeretségünkre, bő húsz éve létező személyes jó kapcsolatunkra alapozva engedd meg, hogy elhagyva a formaságokat levelem elejéről, azonnal a tárgyra térjek. Nyomatékosan arra kérlek, utasítsd vissza a Nemzeti Média- és…..
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata 2013.08.17 13:51:12
@látjátok feleim szümtükkel: Igazad van, a piac is egy előfordulási forma, csak nem túl hatékony. Igazából a fejlettebb demokráciákra jellemző civil szervezetekre gondoltam, akiknek erős a társadalmi beágyazódásuk és érdekérvényesítő képességük. Példa: Mondjuk egy kisváros polgármestere saját javára próbál egy törvényt vagy rendelkezést fordítani ( Magyarországon ugye ez elképzelhetetlen ), és mondjuk a helyi Katolikus Nőegylet fellép ellene, esetleg kimegy tüntetni. Ennek hatására a polgármester önkritikát gyakorol, és visszatáncol, esetleg lemond. Na amíg ide eljutunk, az kb. 50 év.
Egy ritka előfordulású, de jobboldali demokrata 2013.08.19 23:20:53
@andras314: Szívesen vitatkozom veled. Én sem azt állítottam, hogy Fodor amortizálta le az SZDSZ-t, de ahogy korábbi hozzászólásomban írtam, a maradék 1-2 százalék 2009 tavaszán veszett el, amikor világos diktátumot intézett a kormányfőhöz, hogy kilépnek a koalícióból, ha nem kapnak választ a kérdésükre adott időre. Nem kaptak, nem léptek ki, no ekkor vált teljesen hiteltelenné a garnitúra. Szerintem nem etikus a korai SZDSZ-szel példálózni, mert ég és föld a különbség a 20 évvel későbbihez képest. Azt senki nem vonja kétségbe, hogy 90 környékén progresszív szerepe volt az SZDSZ-nek, a legtöbb szakértője nekik volt. Néztük eleget a Zárórában. Viszont az hogy később Kókának mi köze volt az SZDSZ-hez, vagy a liberalizmushoz, arra nem hiszem hogy élő ember válaszolni tudna. Így visszagondolva a kezdeti SZDSZ-re, sok olyan ember volt benne, aki ahhoz értett, hogy hogyan kell egy diktatúrát lebontani, de hogy hogyan kell egy új társadalmat építeni, azt kevesen értették. Akiknek volt önkritikájuk, azok visszavonultak, de a mai napig nem emlékszem például, hogy Magyar Bálint, és mondjuk Pető Iván mutatott volna valamilyen kvalitást a hatalom gyakorlásában. Szóval hidd el, hogy az SZDSZ mégis csak magát bontotta le, amellett hogy egy idő után a liberalizmusra fogtak mindent, hiszen bűnbaknak első osztályú volt. Persze a tehetségtelenségen kívül a sok álvita, bérrettegő, valamilyen 'védő' szervezet, akik bárkit megvédtek volna, még önmagától is, végleg betette a kaput a liberális eszmének. Így jutottunk el napjainkhoz, amikor a többség most már szívesen építene egy demokratikus, mérsékelt jobboldali társadalmat, erős civil szervezetekkel, csak ehhez új arcok is kellenének.