Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metaaal

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szállingózó hópelyhek, a frissen esett hó nyugalma szívmelengető látvány. Az idősebb korosztályt azonban félelemmel tölti el a téli időjárás. A havazás, az ónos eső, a lefagyott, jeges járdák és utak, a nedves padló pedig mindannyiunk számára potenciális veszélyforrást jelentenek, a megfelelő…..
Metaaal 2022.01.23 11:39:15
@bordon: www.mountex.hu/termek/10228601/springyard_sandygrip_citysafe_csuszasgatlo/co%3ABlack%7Csi%3AS

Ez azért jobb mint a többi,mert ezzel bemehetsz boltokba,plázákba stb,nem kell levenni.
Az 1996-ban a Dance utolsó felállásának tagjaiból megalakult Hooligans új albumát már azóta kíváncsian vártam, mióta az első kislemeznóta, az Evolúció kijött és rendesen beletüsszentett a nullás lisztbe. Ennek a dalnak semmiféle zenei előzménye nem volt sem a Hooligans, sem pedig a nyolcvanas évek…..
Azt mondta az autóskoncert miatti magyarázkodó videóban Fejes Tamás rockdobos, a Tankcsapda tagja, hogy annyira kivannak már az újságíróktól (tisztelet a kivételnek), hogy a következő Tankcsapda-dalban mindenki megkapja a magáét egyenként. Most nem tudom, hogy erről a Plasztik József című dalról…..
Metaaal 2020.07.20 17:25:09
A zöld (kék) penésszel erezett sajt, amelyet a középkor óta készítenek Lombardiában, állítólag egy gondatlanság szüleménye. Egy szerelmes ifjú nem fejezte be a munkáját, nem várta meg, hogy az aludttejből kicsöpögjön a savó és ezzel kész legyen a sajtja alapanyaga, hanem kedveséhez sietett. Éjszaka…..
Metaaal 2020.07.12 20:36:13
Mostanában jó sokat vonatoztunk-villamosoztunk, úgyhogy ideje egy kis zenehallgatásnak. Persze a szokásos módon most is csavarunk egyet a dolgokon! A poptörténelem egyik legismertebb intróját halljuk... aztán valahogy teljesen másképp folytatódik az egész. Jim Steinman egy bizonyos Marvin Lee…..
Metaaal 2020.04.05 17:38:40
@Hamster: Érdekes,mert a riff feltűnik a Sabbath - Dirty Women c. dalában 2:50-nél,de szerintem mindketten a Donna Summertől nyúlták.Donna Summer - The Hostage dalban 1:32-nél ott a híres riff,ami ugye 74-ben jelent meg.A Sabbath nóta meg 76-os.Döntsétek el ti.

www.youtube.com/watch?v=Sczc50vQujc

www.youtube.com/watch?v=aPCnwuoyJMs
Metaaal 2020.04.05 17:54:03
@Hamster: Így van.Bár a nyúlás az nyúlás :)
Tart a hírhedt mexikói drogbáró, Joaquin El Chapo Guzmán pere New Yorkban. Egykori testőre árult el részleteket a 2016-ban elfogott bűnöző kegyetlenkedéseiről...
Korea tele van finomabbnál finomabb fogásokkal, és épp elég csak belepillantanunk kedvenc drámánkba vagy filmünkbe, és máris korogni kezd a gyomrunk az ínycsiklandozó ételeket látva. Nehéz a sok-sok finomságból kiválasztani, melyiket is kóstoljuk meg először, de ezzel a 10 fogással nem lőhetünk…..
A vallási fanatizmusról történelmi kontextusban a katolikus egyház, napjainkra gondolva pedig az iszlám jut elsőként eszembe. Pedig minden vallásnak megvannak a fanatikusai. A judaizmus sem kivétel, habár ez elől - rosszul értelmezett filoszemitizmusból – jobbára homokba dugtam a fejem. Deborah…..
Újra hétvége, újra itt a RockStation heti dalválogatása. Benne poros déli rock, indusztriál nagyágyú, rockos ABBA, jófajta hazai black metal és bizarr kollaboráció...
Metaaal 2018.05.21 17:50:23
Járjuk a világot (többnyire csak képzeletben) és a budapesti éttermeket (azokat tényleg), és elég sok helyen megpróbálkoznak, hogy a hamburgert "helyi" ételként adják el, vagy legalábbis az adott országra jellemző sajátosságokkal tegyék izgalmasabbá. Kézenfekvőnek tűnik a dolog, hiszen a hambi eleve…..
Metaaal 2018.04.21 18:01:11
@ComLo:Igaz,és pont ezért nem írom le,hogy szerintem melyik a legjobb hamburgerező mert egyből én lennék a féreg.Nagyon kemény.
Egy friss update arról, mi az ami a mi kívánságlistánkon szerepel. Az itt található eszközük némelyike megfizethető a maga kategóriájában, valamelyik pedig még prototípus fázisában van. Soundbar, steak érlelő, szobabicikli és más egyéb, de mindenből a legjobb. Nektek melyik tetszik? Grovemade…..
Metaaal 2017.08.24 18:08:45
Legútóbbi hazalátogatásomkor olyat tettem, amire bár nem vagyok büszke, de külföldön bevett szokás: fizetés nélkül távoztam egy helyről, miután a pincér négyszeri kérésre, 20 perc után sem volt képes a pár italról szóló számlát kihozni...
Metaaal 2017.08.22 17:47:58
 "Magyar az, akinek fáj Trianon..." Dicsértessék! – vágta oda Tibi atya a Facebook népének az alábbi képet:..
Metaaal 2017.06.04 23:10:45
@hauz: Karinthy Frigyes :)
A Római partról egyenesen a Káli Kövek borászat udvarára költözött a Frankie's Food, így már nemcsak borozni érdemes idejönni. Grill és burger minden mennyiségben Köveskál főutcáján. Van, aki szerint nagyon jó mindenkinek, hogy ma már ennyi színvonalas hely van a Káli-medencében, mások szerint ez…..
Bár a hétvégére záport és zivatart ígérnek az időjósok, én mégis arra sarkallok mindenkit, hogyha teheti, akkor menjen ki a szabadba, süssön, főzzön vagy grillezzen - mert ilyen klassz kajákat készíthet. Azt hiszem, teljesen felesleges komoly recepttel fárasztanom a nagyérdeműt - szerintem minden…..
Metaaal 2016.06.10 13:06:41
Imádom a hamburgert és mindig élvezettel vetem magam a budapesti street food kínálatba. Hála Istennek és a versenynek a választékra igazán nincsen panaszom. Ami viszont nehéz: a legjobb, vagy a legjobbnak ítélt helyeket megtalálni.       Két dolog szembetűnő számomra a nagy budapesti…..
Két olcsó, házi trükkel is megszabadulhatsz a fogkőtől ahelyett, hogy méregdrága kezelésekért fizess a fogorvosodnál. A magánrendelőkben 12, 13, de akár 17 ezer forintért is hirdetnek fogkő-eltávolítást, így nem keveset spórolsz, ha kipróbálod az alábbiakat. Az egyik tuti…..
Metaaal 2015.09.20 14:46:11
Harmadfokú hőségriadó van érvényben kedd éjfélig. A várható maximumok 33 és 37 Celsius fok között alakulnak. El tudom képzelni, hogy ti is szenvedtek a melegtől. Itt van egy-két spúrtipp,…..
Relatíve ritkán jutok le vidékre, lévén fővárosi kötődésű vagyok gyakorlatilag minden fronton, most azonban ezzel kivételt tettem, és egészen Pécsig irányoztam magam, ahol egészen…..
Filmnézés közben mindig is szerettem meglepődni, érezni magamon egy-egy nagy fordulat okozta sokkot. Emiatt egy idő után már elkezdtem vadászni az ilyen alkotásokra, sőt a mai napig is keresem a rejtettebb gyöngyszemeket. Persze a legtöbb egy kaptafára készül, nagyon sok film süti…..
Metaaal 2014.12.06 02:00:07
Ennél kevesebb időbe valószínűleg nem lehet belesűríteni klasszikus metal-dalok riffjeit. Van itt minden, mint a búcsúban. Aki pedig elővezeti, nos ő egy youtube harcos, Carlos Reyes91. ..
Metaaal 2014.12.02 23:14:58
Sajnos mára a zeneipar futószallagon hozza a sok, szaros műanyag sztárt, akik nem tudnak énekelni, csak a seggüket rázzák - de producerre és Photoshop-művészekre telik nekik bőven. Nincs egy eredeti riffjük sem, csak lopnak, feldolgoznak, sample-eznek, tátognak. Szánalmas. Úgy…..
Fontos hogy az alaplevek nem csak finomak szépek is legyenek.Törekedhetünk hogy minél kevesebb számunkra feleslegesen megterhelő anyagot tartalmazzanak. Hogy ezt elérjük hasznosak lesznek ezek a tanácsok. 1 számú tanács A húsleves tiszta és átlátszó lesz ha a forró vízbe tesszük…..
Metaaal 2014.09.16 00:55:29
@meiszner.kati: Nem a méreganyagokról volt szó.Egyszerűen nem feltétlenül lesz zavaros a leves ha hideg a víz.
Metaaal 2014.10.02 09:36:48
@meiszner.kati: Így igaz.Hideg vízben kezdjük,és gyöngyöző forrásban tartjuk.Vagy leszedjük a habot,vagy leöntjük az első vizet róla.Sőt,úgy is eljárhatunk mint a Pho esetében,hogy leöntjük az első vizet,lemossuk a húst és újra felrakjuk hideg vízben,hogy a rostok ne ugorjanak össze és ne tartsák magukban az ízt hanem adják át a lének.Meleg vagy forró víz esetén a rostok bezáródnak és megtartják a lé egy részét.
Kifejezem hálámat Lili Chinnek, amiért megalkotta ezt akis infografit arról, melyek a legkockázatosabb hibák, amiket az ember elkövethet, ha kutyákkal találkozik. Kötelező tananyaggá tenném, főleg, mivel a rajzok is édesek. Az ábrák magukért beszélnek, pesti…..
A mobilos háttérképek iránt a színes kijelzők elterjedése óta hatalmas igény mutatkozik, emlékezzünk csak vissza az emelt díjas SMS-es hirdetések millióira, ami pár éve még a sajtót szennyezte. A tökéletes háttérkép megtalálása azóta is a készüléktulajdonosok szent…..
Metaaal 2014.09.07 17:35:47