Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mutyilufi

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
A legnagyobb tanulság: quadrocoptert, vagy ahogy a kínai oldalakon egyre gyakrabban látni a megnevezést, quadcoptert nem használ az ember védőkeret nélkül. Pláne, ha zsenge ifjak tartják kezükben a távirányítót, különösen, ha a reptetés még az összeszokás fázisában…..
Kijöttek az Alien: Isolation krityók, és többek szerint elég fosatós játék (már amikor nem bugzik), de nekem ijesztgetésben akkor is a Silent Hill 2 marad a csúcs, és nem hiszem, hogy azt bármi überelni fogja. Pedig vannak annál félelmetesebb játékok, de ha egy megfelelő…..
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Nemrég jelent meg A Hihetetlen Pókember különszáma a Kingpin kiadó gondozásában. A jeles esemény, hogy immár 25 éve olvashatjuk magyarul Peter „Pókfej” Parker kalandjait. Eme történelmi pillanat jegyében látott napvilágot ez a kiadvány amely tartalmazza a következő…..
Már éppen beindulna a lakáshitelezés, amikor jön a jegybank és új szabályokat vezet be. Akár nagyobb tétben is fogadnánk arra, hogy a hatás nem marad majd el. Széles lakossági réteg teljesen kiszorul majd a hitelpiacról. A minimálbéren bejelentettekről van szó. Egyes…..
Ezt állítja az egyik legismertebb megmondóember a befektetési piacon. Zsiday Viktor egy blogbejegyzésben írja le, hogy szerinte miért kell most lakást venni. A posztot módosítás nélkül közöljük. A tanulság leszűrését pedig mindenkinek az egyéni belátására bízzuk. Vegyél…..
Mutyilufi 2014.04.10 14:32:48
@Online Távmunkás: Ez így van, építkezésnél fajlagosan olcsóbb. De én most vagyok túl egy családi ház vételén és Debrecenben egy üres telek árának a duplájáért egy teljesen alápincézett 3 szintes jó állapotú "átlagosnál jobb" energetikai besorolású családi házat lehetett venni a város egy jó negyedében. Ennyiből egy ilyen házat képtelenség felépíteni, nemhogy egy passzívat. Ezért mondom hogy jelenleg úri hóbort. Mert jó dolog de jelenleg még túlságosan drága a nagytöbbség számára, a gazdagok kiváltsága. És emiatt nem is lesz nagy hatással az ingatlanpiacra.
Mutyilufi 2014.04.10 14:46:36
@Palladrin: 85nm pince + 85nm földszint + ~60nm emelet. 24M. Egy üres telek földúton Debrecen szélén 10-15M. Itt a telekárak beragadtak a ház árak viszont szépen estek a válság óta. Akinek van pénze építkezni szerintem is megéri a puszköltséget az extra szigetelés. De én egy 30M keretből így sokkal-sokkal jobban jöttem ki, még akkor is ha így a fűtés rezsim nem negatív hanem évi ~200.000Ft. 10-15M-ból biztosan nem építettem volna még egy harmadekkorát sem mint amilyet vettem. Arról nem is beszélve hogy így nem a város utolsó (föld)utcájában lakom.
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki vágja a centit szeptember 17-ig. Jön a GTA V, és várhatóan megint megdönt minden eladási rekordot, évjátéka-díjakra is esélyes a trailerek alapján, és persze nem kizárt, hogy pár botrányocska is lesz körülötte. A sorozat mindig is…..
Mutyilufi 2013.09.10 12:02:28
Legutóbbi napelemes posztunk kapcsán a komment-arénában a napelemes rendszerek megtérülési ideje körül alakultak ki a legizgalmasabb csörték - így ezúttal ezt a témát járjuk körül egy kicsit alaposabban - szigorúan valóságalapon, gyakorlati megközelítésben. Nem számolunk…..