Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilhabela_

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920. Omar Lockyear légikaszkadőr és "pilóta fenegyerek" repül neki egy díszlettemplom tornyának - az azóta elveszett némafilm - a "The Skywayman" jelenetében. Nézzétek a két kaszkadőrt is, ahogy leugranak! Lockyear a következő filmjének forgatásán, alig néhány hónappal később lelte halálát..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ilhabela_ 2015.04.09 23:58:25
Mint teológus hozzászólnák, ha már bibliai idézetek is szerepeltek az írásban :)
Először is bíztatni szeretnélek, Pista, ne csüggedj. Már csak azért sem, mert az idézet szerint "hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is.” - ebben egy ütésről beszél, ami nem tart tovább mint 1 másodperc és az utána való fájdalom sem hosszú. Nem azt mondja hogy amit homlokod verejtével kuporgattál össze, valaki ellopja, az úgy rendben van.

Inkább ajánlom ezt az idézetet:
2 Sám. 12,3-4: "A szegénynek pedig semmije nem vala csak egy kis nőstény báránykája, a melyet vett és táplált vala, s felnevelkedett nála gyermekeivel együtt; saját falatjából evett és poharából ivott és keblén aludt, és néki olyan vala, mintegy leánya.
Mikor pedig utazó vendége érkezett a gazdagnak: sajnált az ő ökrei és juhai közül hozatni, hogy a vendégnek ételt készítsen belőle, a ki hozzá ment vala; hanem elvevé a szegénytől az ő bárányát, és azt főzeté meg a vendégnek, a ki hozzá ment."
És a "szemet szemért" Mózesi törvényben ez is szerepel: (4 Móz. 5,7) "fizesse meg a kárt, a mit okozott, teljes értékében, azután toldja ahhoz annak ötödrészét, és adja annak, a kinek kárt tett."
Gondolom nem lennél bosszús ha a tolvaj visszaadná az autódat és még fizetne 20% bánatpénzt. Ezek a törvények nem is azért vannak a bibliában mert "így kell csinálni és kész", hanem ezek egy jól működő társadalom alapjai.
Az már nem teológiai kérdés, hogy életben van egy bizonyos társadalmi szerződés, ahol a feleknek vannak jogaik és kötelezettségeik, és az egyik oldal nem tartja magát ehhez, sok ideje és szándékosan (nemcsak autólopás terén, hanem más területeken is tettenérhető ugyanez a hozzáállás az állam részéről). Miért tűri ezt el a nép? De ez már egy másik kérdés.
Nem ritkán a túlzott költségcsökkentés vezethet nemzetközi botrányhoz. Az áldozatokon azonban ez nem segít. Ennek ellenére vidámak maradunk. Jöjjön! Az Égéstér 147. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Történetek a múltból, Fuser-gate és egy kis BMW. Valamint a vásárolt érettségik. Az Égéstér 120. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Kamu kötelezővel, regadómentesen juthat kocsihoz, nem kerül be semmilyen nyilvántartásba és a rendőrtől se tartson. Azonos című írásunk kommentposztja...
ilhabela_ 2014.03.04 10:13:55
@ps3peter: Úgy gondolom hogy nekem szükség az autó, nem luxus vagy ilyesmi. Egyrészt mert többször volt már munkaeszköz az autó és valahogy nem tellett arra hogy legyen céges kocsi rendes elszámolással, hiszen akkor az egész üzlet csődbe ment volna. Másrészt mert krónikus autoimmun betegségben szenvedek és erre a megoldás az hogy az immunrendszeremet blokkoló gyógyszert szedek, így azonban aggályos lenne tömegközlekedéssel járnom, ami azzal járna hogy folyton elkapok valamit és keresőképtelen leszek. És az egyebekről még nem beszélve, hogy Budapesten 2-3x annyi idő és sokkal fárasztóbb bárhoval is eljutni mint kocsival. Amúgy is úgy gondolom hogy a 21. században vagyunk, nem kéne hogy az autó luxusnak számítson, hanem alapnak. De ez csak az én véleményem.
ilhabela_ 2014.03.04 11:06:16
@Nyiri: Szívesen fizetek adót az egészségügyért, iskoláért, nyugdíjért, stb-ért. Nem szívesen fizetek adót arra hogy a mindenkori kormány és holdudvara (mindegy hogy 'kék' vagy 'zöld') elbarmolja a pénzt a hülyeségeivel. Mert egyes gigavállalkozások intézményestve nem fizetnek adót, és hlyettük is én fizessek. Akkor mit tegyek? Menjek tüntetni? Azzal nem érek el semmit. Szavazzak? Az aztán sokat változtat mint az elmúlt évek mutatták. Avagy hogyan neveljük a politkusainkat?

Mondjuk én nem járok luxusautóval sem nem voltam már nyaralni már jó ideje mert nem telik rá. Azal egyetértek akinek van sok pénze az miért akar adót elkerülni?
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Október 15-én beköszönt a fűtési szezon, az áprilisig tartó időszakban – az időjárás függvényében – tetemes havi kiadással számolhatunk, sokan kényszerülnek kiadásaikat átcsoportosítani a magas fűtésköltség miatt. Pedig van megoldás: passzívház-technológiával…..
ilhabela_ 2013.09.10 13:20:11
Mint épületgépész tervező szeretnék hozzászólni. Tehát sem a fenti cikk, sem a citált többi cikk nem ír arról hogy egy épület "passzív" módon üzemeltetéséhez szükséges rendszerek és berendezések milyen költséggel járnak:
-talajszonda/talajkollektor + hőszivattyú
-hűtő/fűtő kalorifer
-hővisszanyerős szellőztetés
-napkollektor
-napelem és a hozzá szükséges akkumulátorok
Amely több millió Ft, ha nem tízmilliós nagyságrend. Az utolsó kivételével ezek a készülékek sok áramot fogyasztanak, így könnyen megduplázódhat a villanyszámla.
Ezen felül karban kell őket tartani évente, akárcsak egy autót, normál falikazánt, vagy mint ahogy egy régi cserépkályhát is 10 évente át kell rakatni. Ennek is van egy költsége. A napelemek élettartama kb. 3 év, ha nem veri szét a jégeső, akkumulátor max. 10 év, a gépek használattól függően 5-15 év.

Ezzel szemben egy normál gázfűtésű háznál, csupán egy falikazán készüléket kell felszerelni, ahol munkadíjjal félmillió forintból egy jobb típus kijön és nincsenek a fent felsorolt költségek.

Tehát ki-ki számolja ki magának (ha már nekünk, szakembereknek nem hisznek) hogy megéri-e mindez. Továbbá nem gondolom hogy az adófizetők pénzét ilyen drága ketyerékre kéne költeni, mert ennyi erővel vehetnénk mindenkinek egy Mercedes személygépkocsit is állami támogatással.

Viszont Magyarország hatalmas termálhő kinccsel rendelkezik, amely kiaknázatlan. A fél ország fűtését meg lehetne oldani vele, mint ahogy kísérleti jelleggel egy alföldi lakótelepen ezt meg is tették, ez olcsóbb is lenne mint a földgáz és nem is függnénk az import energiahordozóktól.

Ami leginkább a kertes házakat illeti, a számítasaink szerint jó minőségű sok hőszigetelés, jól hőszigetelő nylászárók alkalmazása az amibe megéri befektetni.
TComment Hova lett a pénz? 2013.08.15 13:11:39
Hány nepper sikkasztotta el az átírási illetéket? Papp Tibi esete nem az egyetlen, még itt az Indexben is jelentkeztek kollégák hasonló problémával. Továbbá: miért kell újrafényezni a Cougart, mire gerjed a Transporter-troll, és mi lesz a Totalcar következő pályanapján.Az…..