Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ignác Pióker

1 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tibetbe vasutat építeni régóta szerepelt Kína céljai között. Már a néhai Kínai Köztársaság első vezetője Sun Zhongshan (Szun Jat-szen) elképzelései között is megjelent az 1910-es években, de a zűrzavaros állapotok miatt soha nem is foglalkoztak a kérdéssel komolyabban…..
Ha hétvége, akkor bevásárlás. Nemrég történt velem, hogy a boltban a pénztáros néni megjegyezte: "milyen okosan vásárolt!". Megköszöntem neki, és mondtam, hogy ráadásul ebből legalább négyféle kaját fogok főzni. Úgy, hogy nem költöttem többet háromezer-párszáz…..
Ignác Pióker 2013.11.18 10:41:56
@PHAT: Szerintem az a legolcsóbb, ha egy átlagosan olcsónak számító boltban megveszel mindent, amire éppen szükséged van.

A felszabaduló idődet pedig rekreációval és munkával töltöd.

A vásárlással eltöltött idő is költség, még ha gyakran nem is érezzük annak.

Egyáltalán nem éri meg spájzolni, fagyasztani, befőzni. Ennek is van munkaköltsége, tárolási költsége, energiaköltsége. Ráadásul az otthoni fagyasztó nem ipari fagyasztó, a termék minősége mindig romlik. A harmadik üveg baracklekvár pedig mindig sokkal kevésbé ízlik, mint az első. Egy szupermarketben 100 féle lekvár van, s vannak közöttük igen jó minőségűek.

Néhány napra előre meg kell venni mindent, s félkész vagy friss alapanyagokból minél gyorsabban előállítható ételeket készíteni.

De a kínai büfé esetenként még így is olcsóbb...

Ez utóbbiért hamarosan kígyót-békát rám szórnak. Pedig egy tányér csípős-savanyú levest kicsiben nem lehet kihozni 300 forintból. Hacsak nem 20 tányérnyit főzöl. (De rosszabb lesz, mint a kínainál.) Egyébként a spájzolós családok többnyire túl sokat és túl egyhangúan étkeznek. Olyan nincs, hogy a déli maradékot ne szolgálnák fel vacsorára is. Tapasztalat, én is így nőttem fel. Aztán hirtelen mindenki szakított ezzel a családban, mert elkezdtek gondolkodni.

Én úgy tapasztaltam, hogy a spórolás a legdrágább. Különösen élelmiszerfronton.
Továbbra is sötét fellegek gyülekeznek a Nyugat-magyarországi Egyetem fölött. Az pénzek még mindig nem kerültek átutalásra. Kérdés, hogy meddig bírja az egyetem. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egyetem pénzügyi gondokkal küzdött októberben, ezért a hallgatók nem kapták…..
Ignác Pióker 2013.10.27 20:52:13
@vinyi: Az intézmény azért alapvetően fiatalabb karokból áll. Szép a régi hagyomány, de a legtöbb kar sokkal fiatalabb.
Ignác Pióker 2013.10.27 20:56:07
@vinyi: Végig kellene menni az adott évek döntésein.

De az tény, hogy a költségvetési támogatás zuhanása 2010-ben kezdődött.
Ignác Pióker 2013.10.27 21:00:16
@vinyi: index.hu/gazdasag/2013/09/13/tulelesre_jatszanak_az_egyetemek/

Szerintem a táblázat az abszolút számokban nem téved, s az mindent elárul. (Az utolsó oszlopot összekutyulták.)
1956-tól Bajáig: "Csakis a kulturált és művelt nép lehet szabad, csak neki lehet jó kormánya. A forradalmak egymásutánjától vérbe borult műveletlen nemzet nem vívja ki szabadságát és jogait, és rövid idő elteltével ismét kijátszatik és önkényuralomba…..
Ignác Pióker 2013.10.27 10:29:55
@Ches Desmond: A csehek a forradalom jelszava alatt valóban nem estek neki a saját fővárosuknak. Legalábbis a modern időkben nem.

Nálunk 23-án este a csürhe már a rádiót lőtte, majd kivégezte a foglyul ejtett karhatalmista sorkatonákat. Ma ők a hősök. Nevetséges. Békés eszközökkel többre mentek volna, s az ország nem szenvedi meg ezt az értelmetlen, baloldali tiltakozásból nyilas őrjöngéssé fajuló lázadást.
1. Pol Pot (eredeti nevén Szaloth Szár) irányítása alatt Kambodzsa lakosságának mintegy negyede, közel 2 millió ember vesztette életét a kivégzések, az éhezés és a rossz bánásmód következtében. 2. Pol Pot és a vörös khmerek (azaz a kambodzsai kommunisták) 1975-től…..
Ignác Pióker 2013.10.26 01:23:45
Ignác Pióker 2013.10.26 23:46:15
@Szúnyog: Igen, itt tartok.

Megerősít ebben az elgondolásomban tartott 2010-es moszkvai konferencia kiadványa és Jurij Muhin könyve.

Oroszul letölthető, olvasható.

Katyn kapcsán egyetlen dokumentum bizonyító erejű, a Sztálin által is aláírt végzés a kivégzésekről. Ezt a néhány évvel ezelőtt elvégzett igazságügyi vizsgálat hamisítványnak minősítette. A dokumentumot primitív technikával, több dokumentumból vágták össze a '90-es években valamelyik orosz levéltárban. Vélelmezhetően Jelcin akarta vele lejáratni a "sztálinista" KPRF-et.

A többi bizonyíték az 1943-as német feltárásra épül, amelyet akkor egyetlen ország sem ismert el hitelesnek.

Ellenben a több ezer oldalnyi szovjet bizonyítékok, a brit titkosszolgálati jelentések és a németek kódolt levelezései ma nem számítanak.

Nem számít az amerikai akadémiai irodalom sem, amely szerint a jelenlegi verzió egészen biztosan minimum ellentmondásos.

Vitát folytatni erről Magyarországon nem lehet, mert börtönnel fenyegetnek.

Nagy történelmi hamisítással állunk szemben.

Én legalábbis ezt gondolom.
no emisszió Ruszkik, haza! 2013.10.22 07:08:44
Mindannyiunk szívéből szólt ez az egyszerűségében is egyértelmű, otthon és baráti körben folyamatosan emlegetett, a Kádár-rendszerben nagy nyilvánosság előtt legelőször mégis csak 1989-ben, Orbán Viktor bátor beszédében napvilágot látott mondat. Ami azóta történt…..
Ignác Pióker 2013.10.22 13:16:59
@Morgan kapitány: Egyetértek.

Szerintem sem akkor nem voltak, sem most nincsenek erre utaló adatok. A szovjet laktanyák és a helyiek többnyire jó kapcsolatokat ápoltak, ezt tapasztaltam. Statisztikákat az elutasítottságukról nem olvastam. Mert nem voltak. Minden egyéb szubjektív feltételezés.

A kérdés nem magyar-orosz relációban értelmezendő.

Ha kell atomerőmű, akkor építsék azt a legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező, rengeteg erőművet építő orosz cégek.

Ha nem kell, akkor pedig értelemszerűen ne építse senki.

Az atomerőmű gazdaságilag verhetetlen.

A biztonsági kockázatok alacsonyak, bár, ha bekövetkezik egy baleset, abból óriási zűrök lehetnek. A kiégett fűtőanyag tárolása is problémás.

Szóval, nem könnyű kérdés.

A "Ruszkik, haza!" válasz pedig primitív. Régen sem volt túl fennkölt, de most már tényleg hülyeség ilyesmit leírni.

Orbántól telejsen függetlenül.
Elsőként a kelet-európai országok közül a rendszerváltás után Csehországban épülhet nagy sebességű vasúti pálya. Ha minden jól megy 2030 után a cseh fővárosból egy óra alatt jutunk el Brnoba, hello MÁV. Hódítanak az szuperexpresszvonatok (TGV, ICE) Nyugat-Európában,…..
Ignác Pióker 2013.10.22 09:51:04
@Csehszlovák Kém: "Zseniális", amikor a konzervatív kormányzati politikusokból előbújik a neveletlen, gyűlölködő kisköcsög.

Csehszlovák Kém Polgártárs! Köszönjük a hősies harcot.
Ignác Pióker 2013.10.22 09:51:14
@concret: Tudós katonával állunk szemben?

Nagyon jó!

Talán még egyetemen is tanít ez a mélymagyar főhonvéd.

Baszki, tényleg. Ott is tanít.
Még januárban, a doni áttörés hetvenedik évfordulóját követően írtunk arról a szenzációszámba menő fotóanyagról, amelyet id. Konok Tamás gyalogsági őrnagy és haditudósító századparancsnok fotóhagyatékából válogatott és mutatott be egy kiállítás részeként a…..
Ignác Pióker 2013.10.22 08:39:44
@donder: Ez persze nem igaz. Rákosi 15 évet ült, s az nem volt egy leányálom. A börtönbüntetésbe rengetegen belehaltak. Koncepciós perek tömege volt a Horthy-korszakban. Kivégzés is szép számmal. De Horthyék inkább fehérterrorral, munkaszolgálattal, frontra vezényléssel, Kamenyec-Podolszkijjal (1940-41.) és auschwitzi transzporttal gyilkoltak.

Az áldozatok listáján 900 ezer magyar állampolgár szerepel. Néhol közvetlen, néhol közvetett a felelősség.

Az egyházak ehhez asszisztáltak, vagy tevékenyen támogatták a nemzeti tragédia kibontakozását. Voltak persze tisztességes papok. Néhányan.

A Rákosi-rendszerben voltak igazságtalan, túlzó, gyomorforgató perek, kivégzések. De mi ez a Horthy-rendszer által ránk hozott nemzeti tragédiához képest?

Ha tehát az épülő - súlyos ellentmondásokkal terhelt - szocializmus és az 1945 előtti retrográd rendszer között kellett választani, a tisztességes ember inkább - így a békepapok is - a szocialista rendszer mellé állt.
Tekintettel arra, hogy több, nem feltétlenül azonos előjelű blogbejegyzésben írtam a legendássá vált bajai világszámról, a korrektség úgy kívánja meg, hogy - miután  a hvg.hu által nyilvánosságra hozott, és a rendőrségi vizsgálat által kamunak minősített…..
Ignác Pióker 2013.10.22 09:04:56
@barli: Akkor ki szállította a szavazókat?

A többi bajai szavazókörben nem volt szállítás, nyert az MSZP-Együtt, itt volt, s nyert a Fidesz.

Csak nem az MSZP szállított, hogy nyerjen a Fidesz? Ugye azért ezt már nem veszitek be?

Ez az egész videóügy, amelybe valamelyik közepesen hülye és korrupt MSZP-st belehúzták, a Fidesz érdekeit szolgálja. Szemellenzősnek kell lenni ahhoz, hogy ezt ne lássuk.

Az ügy részletei persze tartogathatnak kellemetlen elemeket mások számára is, de itt tudatos és aljas Fidesz-médiahackről van szó.

Való igaz, hogy pl. Török Zsolt tehetségben elmarad pl. Kocsis Mátétól. De gátlástalanságban is.
Ignác Pióker 2013.10.22 09:28:45
@nu pagagyí: Kádár alatt az egyes perek nem kaptak médianyilvánosságot.

Orbán valódi tanítómestere Goebbels.
Uhuru Mintha Japánban járnánk... 2013.10.04 00:16:34
Étterem, szórakozás, fehőkarcolók, csinos lányok. Észak-koreai kitűzővel. A film persze minden bizonnyal propagandafilm... De miért egy tajvani forgatócsoport hamisít? Vagy talán nem is hamisítanak, s semmi sem igaz abból, amit sokan a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságról…..
Október elsejétől kezdődjön meg a lakóházak és az érintett területek kiürítése, amelyet október 10-ig be kell fejezni - rendelte el a csehszlovák szudétanémet területek lakosai számára a müncheni egyezmény. Amíg a helyi lakosság többsége üdvözölte a német diktátumot,…..
Ignác Pióker 2013.10.03 21:49:47
@concret: Jobb volt. Minden korszakában. Szarok az objektivitásra a magyar nyilas csürhe között.
Ignác Pióker 2013.10.03 22:38:57
@Scarlet Crusade: Semmivel sem rosszabb a szittyáknál.
Ignác Pióker 2013.10.03 22:41:48
@concret: Nem. Ha ők nem gyűlölködnének, én nem utálnám őket. Ez nagy különbség. Elég volt ebből a beszari, álkorrekt beszédből. A hazug magyar jobboldal országunk elvesztője, ha nem lehet őket innen kitakarítani, inkább szűnjék meg Magyarország.
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..