Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerbeaud

101 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Ján 1,9) Isten mércéi soha nem változnak: A házasság előtti szex elfogadhatatlan. Mindig is az volt. És mindig is az lesz. Házasság nélkül együtt élni Isten számára elfogadhatatlan. Mindig…..
Napi remény A helytelen harag ára 2024.06.22 03:00:00
"A haragos ember viszályt szít, az indulatos ember sok bűnt követ el." (A példabeszédek könyve 29,22, TLB fordítás) A haragnak ára van. Ha felismered ezt az igazságot, jobban akarod majd kontrollálni a haragot az életedben. A Biblia azt mondja nekünk: "A haragos ember ... sok bűnt követ el" (A…..
„Mindannyian, mint jó vezetők, használjátok az Istentől kapott ajándékotokat mások szolgálatára." (1 Pét 4,10) A képességeid más emberek javára vannak. A Biblia Péter első levelében (a 4. rész 10. versében) arra buzdít, hogy „Mindannyian, mint jó vezetők, használjátok az Istentől kapott…..
"Ti már ismeritek ... azokat a jeleket és tetteket, amelyeket Egyiptomban vitt véghez." (Mózes ötödik könyve 11,2-3) Mózes kihozta az izraelitákat Egyiptomból, és elvezette őket a pusztán keresztül az Ígéret Földjére. Ez csak néhány hétig kellett volna, hogy tartson, még nagy tömeggel is. De…..
"Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek? Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni." (János 6,5-6) Emlékszel arra a történetre, amikor Jézus 5000 embernek adott enni mindössze öt kenyérből és két halból? Szerintem elképesztő, hogy az 5000 emberből,…..
"Akik hitvány bálványokhoz ragaszkodnak, azok elhagyják jótevőjüket." (Jón 2,8) Amikor bajban vagyunk, gyakran kísértésbe esünk, hogy valami gyors megoldást találjunk - vagy legalábbis olyasmit, ami enyhíti a feszültségünket. Az emberek családja szétesőben lehet. A pénzügyeik talán szétesőben…..
"Egyszer József álmot látott, és elmondta testvéreinek. Emiatt ők meggyűlölték. ... Amikor [a második álmát] elmesélte apjának és testvéreinek, apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Hogy álmodhattál ilyet?" (1Móz 37,5 és 10, NIV fordítás) Ha karriert akarsz csinálni, akkor merésznek kell lenned!…..
"Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját." (Pál levele az efezusiakhoz 6,14) Nem kell semmi rosszat tennünk ahhoz, hogy a Sátán megtámadjon minket. Ez az, amit tesz. Ez az, aki ő maga. A Biblia "testvéreink vádlójának" nevezi őt…..
"Mert gyönyörködöm Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével." (Róm 7,22-23) Egy életen át tartó háború dúl benned aközött, hogy ki voltál és ki lettél Jézus…..
„Ezért tehát, mivel Isten irgalmából ilyen szolgálatban állunk, nem csüggedünk el." (2Kor 4,1 TLB fordítás) Tudod, hogy Isten szeret téged? Talán sokszor hallottad életed során ezt az igazságot. Ha tudod is ezt, érzed és felismered a szeretetét? Amikor már nem hiszed, hogy Isten szeret, akkor…..
"Isten az embereket a szenvedésen keresztül tanítja, és a bajt arra használja, hogy felnyissa szemüket." (Jób könyve 36,15) Vannak dolgok, amelyeket csak fájdalmon keresztül tanulhatunk meg – és ez néha más emberek fájdalmán keresztül történik. Bölcs dolog a saját tapasztalatainkból tanulni, de…..
Napi remény Amiért ne adjuk fel 2024.01.03 03:00:00
"A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9) Ha Isten igaz embere akarsz lenni, meg kell tanulnod, hogyan legyél rugalmas. Ez azt jelenti, hogy amikor elbuksz, akkor felállsz és továbbmész. Sok olyan tényező okozhat kudarcot, amit…..
"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mát 11,28) Amikor Jézus azt mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, ..., és én megnyugvást adok nektek." (Mát 11,28), milyen fajta megnyugvásról beszél? Jézus olyan pihenést kínál a…..
"Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; (...) kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak." (Pál levele az efezusiakhoz 5,15-16) Gyakran úgy tűnik, mintha a rendelkezésedre álló évi 365 nap nem lenne elég arra, hogy mindent megtegyél. Sokszor érezheted azt, hogy nincs elég idő egy nap alatt…..
"[Isten] megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban... Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az…..
  "Éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként." (Pál levele az efezusiakhoz 5,2) Már egy ideje ezen a földön élek, és Isten még mindig meggyőzött arról, hogy milyen keveset tudok valójában a szeretetről.…..
Napi remény A szeretet cselekszik 2023.10.01 03:00:00
"... nincs meg már benned az első szeretet. Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbi cselekedeteidet..." (Jelenések könyve 2.4-5) A szeretet cselekvés, nem csak egy érzelem. A szeretet olyasvalami, amit teszel. Könnyű szeretni valakit, aki szeret téged, ugye?…..
"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy…..
„Legyetek alázatosak, másokat többre tartsátok önmagatoknál... Ugyanaz a hozzáállás kell, hogy legyen bennetek, ami Jézus Krisztusban volt. Bár Ő Isten volt, mégsem ragaszkodott ahhoz, hogy úgy gondolkodjon, hogy Ő Istennel egyenlő. ” (Pál levele a filippiekhez 2-3,5-6, NLT) Ha azt választod,…..
Napi remény A gyász ajándék 2023.07.18 03:00:00
"Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak." (Máté 5,4) A gyász kétségkívül a legfájdalmasabb érzelem, amin életünk során keresztülmegyünk. Ugyanakkor a leghasznosabb érzelem is. Hogyan segít neked a gyász? A gyász Isten eszköze számodra, hogy átvészeld az élet átmeneti időszakait. Ha…..
"[Isten] öreggé tette a bőröm és a testem. Összetörte a csontjaimat. Ostromolt, és gyötrelemmel és szorongással vett körül. Egy sötét helyre temetett, mint a régen meghaltakat... Bár sírok és segítségért kiáltok, Ő elzárkózik imádságom elől." (Jeremiás siralmai 3,4-6,8 NLT) Mindannyian átélünk…..
"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát." (Máté 7,24) Tudtad, hogy a Biblia tanulmányozása veszélyes lehet? Sőt, a bibliatanulmányozás következményei katasztrofálisak is lehetnek! Ez furcsán hangzik, tudom, de…..
"De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete." (Jakab 1,25) Ha komolyan gondolod, hogy szellemileg erős és érett akarsz lenni, a legjobb szokás, amit kialakíthatsz, az a…..
"Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek." (Mát 5,7) Isten kiárasztja ránk irgalmasságát, még akkor is, ha nem szolgáltunk rá, és nem is tudtuk kiérdemelni azt. Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy kérjük: "Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik…..
"Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az URat, és kerüld a rosszat!" (Pél 3,5-7) Volt már olyan érzésed, hogy valami nagyon-nagyon helyes, de aztán amikor megtetted, végül…..