Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerbeaud

96 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Akik hitvány bálványokhoz ragaszkodnak, azok elhagyják jótevőjüket." (Jón 2,8) Amikor bajban vagyunk, gyakran kísértésbe esünk, hogy valami gyors megoldást találjunk - vagy legalábbis olyasmit, ami enyhíti a feszültségünket. Az emberek családja szétesőben lehet. A pénzügyeik talán szétesőben…..
"Egyszer József álmot látott, és elmondta testvéreinek. Emiatt ők meggyűlölték. ... Amikor [a második álmát] elmesélte apjának és testvéreinek, apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Hogy álmodhattál ilyet?" (1Móz 37,5 és 10, NIV fordítás) Ha karriert akarsz csinálni, akkor merésznek kell lenned!…..
"Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját." (Pál levele az efezusiakhoz 6,14) Nem kell semmi rosszat tennünk ahhoz, hogy a Sátán megtámadjon minket. Ez az, amit tesz. Ez az, aki ő maga. A Biblia "testvéreink vádlójának" nevezi őt…..
"Mert gyönyörködöm Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével." (Róm 7,22-23) Egy életen át tartó háború dúl benned aközött, hogy ki voltál és ki lettél Jézus…..
„Ezért tehát, mivel Isten irgalmából ilyen szolgálatban állunk, nem csüggedünk el." (2Kor 4,1 TLB fordítás) Tudod, hogy Isten szeret téged? Talán sokszor hallottad életed során ezt az igazságot. Ha tudod is ezt, érzed és felismered a szeretetét? Amikor már nem hiszed, hogy Isten szeret, akkor…..
"Isten az embereket a szenvedésen keresztül tanítja, és a bajt arra használja, hogy felnyissa szemüket." (Jób könyve 36,15) Vannak dolgok, amelyeket csak fájdalmon keresztül tanulhatunk meg – és ez néha más emberek fájdalmán keresztül történik. Bölcs dolog a saját tapasztalatainkból tanulni, de…..
Napi remény Amiért ne adjuk fel 2024.01.03 03:00:00
"A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9) Ha Isten igaz embere akarsz lenni, meg kell tanulnod, hogyan legyél rugalmas. Ez azt jelenti, hogy amikor elbuksz, akkor felállsz és továbbmész. Sok olyan tényező okozhat kudarcot, amit…..
"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mát 11,28) Amikor Jézus azt mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, ..., és én megnyugvást adok nektek." (Mát 11,28), milyen fajta megnyugvásról beszél? Jézus olyan pihenést kínál a…..
"Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; (...) kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak." (Pál levele az efezusiakhoz 5,15-16) Gyakran úgy tűnik, mintha a rendelkezésedre álló évi 365 nap nem lenne elég arra, hogy mindent megtegyél. Sokszor érezheted azt, hogy nincs elég idő egy nap alatt…..
"[Isten] megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban... Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az…..
  "Éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként." (Pál levele az efezusiakhoz 5,2) Már egy ideje ezen a földön élek, és Isten még mindig meggyőzött arról, hogy milyen keveset tudok valójában a szeretetről.…..
Napi remény A szeretet cselekszik 2023.10.01 03:00:00
"... nincs meg már benned az első szeretet. Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbi cselekedeteidet..." (Jelenések könyve 2.4-5) A szeretet cselekvés, nem csak egy érzelem. A szeretet olyasvalami, amit teszel. Könnyű szeretni valakit, aki szeret téged, ugye?…..
"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy…..
„Legyetek alázatosak, másokat többre tartsátok önmagatoknál... Ugyanaz a hozzáállás kell, hogy legyen bennetek, ami Jézus Krisztusban volt. Bár Ő Isten volt, mégsem ragaszkodott ahhoz, hogy úgy gondolkodjon, hogy Ő Istennel egyenlő. ” (Pál levele a filippiekhez 2-3,5-6, NLT) Ha azt választod,…..
Napi remény A gyász ajándék 2023.07.18 03:00:00
"Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak." (Máté 5,4) A gyász kétségkívül a legfájdalmasabb érzelem, amin életünk során keresztülmegyünk. Ugyanakkor a leghasznosabb érzelem is. Hogyan segít neked a gyász? A gyász Isten eszköze számodra, hogy átvészeld az élet átmeneti időszakait. Ha…..
"[Isten] öreggé tette a bőröm és a testem. Összetörte a csontjaimat. Ostromolt, és gyötrelemmel és szorongással vett körül. Egy sötét helyre temetett, mint a régen meghaltakat... Bár sírok és segítségért kiáltok, Ő elzárkózik imádságom elől." (Jeremiás siralmai 3,4-6,8 NLT) Mindannyian átélünk…..
"Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát." (Máté 7,24) Tudtad, hogy a Biblia tanulmányozása veszélyes lehet? Sőt, a bibliatanulmányozás következményei katasztrofálisak is lehetnek! Ez furcsán hangzik, tudom, de…..
"De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete." (Jakab 1,25) Ha komolyan gondolod, hogy szellemileg erős és érett akarsz lenni, a legjobb szokás, amit kialakíthatsz, az a…..
"Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek." (Mát 5,7) Isten kiárasztja ránk irgalmasságát, még akkor is, ha nem szolgáltunk rá, és nem is tudtuk kiérdemelni azt. Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy kérjük: "Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik…..
"Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az URat, és kerüld a rosszat!" (Pél 3,5-7) Volt már olyan érzésed, hogy valami nagyon-nagyon helyes, de aztán amikor megtetted, végül…..
"Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (János 14,2-3) Keresztre…..
"Teljesen összetörtek és erőnkön felül megterheltek voltunk, abban sem bízhattunk, hogy túléljük e. ... Amikor láttuk, hogy önmagunkban milyen erőtlenek vagyunk, letettünk mindent Isten kezébe, mert egyedül Ő képes megmenteni minket." (Pál második levele a korinthusiakhoz 1,8-9. TLB…..
"Isten mindent tökéletesen és a kellő időben tesz, de az ember soha nem tudja teljesen megérteni, amit Ő tesz." (Préd. 3,11, NCV fordítás)  Ha le akarod lassítani az életedet, meg kell tanulnod bízni Isten időzítésében. Amikor a dolgok nem olyan gyorsan történnek, mint reméled, könnyű…..
"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (János 15,5) Abban a pillanatban, amikor elkezdesz kételkedni Isten jóságában, és magad döntesz arról, hogy mi tesz téged boldoggá, mindenféle probléma…..
"Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem." (Zsol 23,4) Izraelben, a Jeruzsálemből Jerikóba vezető úton van egy szurdok, amelyet a halál árnyéka völgyének neveznek. A maga idejében Dávid király valószínűleg többször is…..