Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerbeaud

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!” (Lk 6,31). A jellemed egyik legnagyobb próbája az, ahogy a téged szolgálni igyekező emberekkel bánsz. Legyen az egy pincérnő, egy pincér, egy hivatalnok, egy alkalmazott, egy titkárnő, a gyermeked vagy a feleséged,…..
„Ő nem büntet meg bennünket az összes bűnünkért, ő nem bánik keményen velünk, ahogy azt megérdemeljük... Eltávolította a bűneinket tőlünk, mint amilyen messze van kelet nyugattól” (Zsolt 103,10.12 NLT fordítás). Isten azt adja nekünk, amire szükségünk van, és nem azt, amit érdemlünk. Ítéletet…..
„Vétkeztünk, és rosszat tettünk. Fellázadtunk ellened, megvetettük parancsaidat és rendeleteidet. Visszautasítottuk, hogy hallgassunk szolgáidra, a prófétákra, akik a te felhatalmazásodból beszéltek királyunknak, hercegeinknek, őseinknek és a föld egész népének” (Dán 9,5–6 NLT fordítás). Az…..
„Ha nem bocsátotok meg másoknak, akkor Atyátok sem fogja megbocsátani nektek a hibáitokat, amit elkövettek” (Mt 6,15 GNT fordítás). Ha nem akarsz megbocsátani másoknak, és azt sem akarod, hogy Isten megbocsásson nekik, az megmutatja a keserűséget és a neheztelést az életedben. Ha azt akarod,…..
„Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak... hanem álljatok Isten szolgálatába, mint akik a halálból életre keltetek, és tagjaitok az igazság fegyvereiként szolgáljanak Istennek” (Róm 6,12–13). Nap mint nap vezérel minket valami. Vezérelhet az…..
„Ég és föld elmúlnak, de az én Igéim el nem múlnak” (Lk 21,33).   Sokszor tűnődünk azon, vajon egy ötletünk isteni utasítás, vagy sátáni megtévesztés, vagy csak valami, amit mi akarunk. Rendkívül fontos, hogy felismerjük a különbséget, és meg tudjuk különböztetni Isten hangját, mert annak…..
„Ha szükséged van bölcsességre, akkor Istent kellene kérned, és meg fogod kapni. Isten nagylelkű, és nem fog megfenyíteni a kérés miatt. De amikor kérsz valamit, kell, hogy legyen hited, és ne kétséged. Bárki, aki kételkedik, olyan, mint az óceán hulláma, amelyet a vihar ide-oda dob” (Jak 1,5–6 CEV…..
„Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: »Szeresd felebarátodat, mint magadat!«, helyesen cselekedtek. De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket” (Jak 2,8–9). Az előítélet súlyos bűn és nem egy egyszerű…..
„Aki bölcsekkel jár, bölccsé lesz, az ostobák barátja pedig romlottá lesz” (Péld 13,20). Sem te, sem én nem tudunk egyedül olyan emberekké válni, amilyennek Isten akarja, hogy legyünk. Nem is arra születtünk, hogy így éljük az életünket. Mindannyiunknak szüksége van másokra, akik tanítanak…..
„Ne tévelyegjetek: »A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!«” (1Kor 15,33). Isten azt akarja, hogy legyenek nem hívő barátaid. Azt akarja, hogy mindenkit szeress, légy kedves mindenkivel, és segíts mindenkinek, akinek tudsz. Ha nincsenek nem keresztény barátaid, akkor nincs kivel megoszd az…..
„Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek. Ne úgy éljetek, mint akik oktalanok. Bölcsen éljetek! Használjatok ki minden lehetőséget arra, hogy jót tegyetek, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok! Hanem értsétek meg, mi az Úr akarata” (Ef 5,15–17 ICB fordítás). Ha a legjobbat…..
„Mindenki, aki hallja ezeket a szavaimat, és gyakorlattá teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki a házát kősziklára építette” (Mt 7,24 NIV fordítás). Máté evangéliumában Jézus elmond egy történetet két építkezőről: a bölcsről és a bolondról. A bolond a házát homokra építi. Mikor jön a vihar,…..
„A hiszékeny mindent elhisz, amit hall, a megfontolt megszűr és mérlegel minden szót” (Péld 14,15 The Message fordítás). Ha töltöttél a napokban időt az interneten vagy TV nézéssel, nagyon sok információt kaphattál sokféle forrásból. Fontos, most jobban, mint bármikor máskor, hogy emlékezz, nem…..
„Azután Jósáfát vezetésével visszatértek Jeruzsálembe elragadtatva, hogy az ÚR győzelmet adott nekik” (2Krón 20,27 NLT fordítás). A krónikák második könyve 20. fejezetének végén van egy drámai jelenet: Isten Izrael ellenségeit egymással szembe fordította. Miközben Izrael hadserege távolról…..
„Egy bátorító szó csodákat tesz” (Péld 12,25 TLB fordítás). Egy egészséges, erős kapcsolat mindig két lábon áll: szembesít az igazsággal, és szeretettel erősít meg. Ha csak az egyik láb van meg a kapcsolatodban, az nem fog megállni. Szinte bármitől felborul! Az igazság szabaddá tesz, de előtte…..
„Ha szeretsz valakit, akkor hű leszel hozzá, nem számít, mi az ára. Mindig hinni fogsz benne, mindig a tőle telhető legjobbat várod tőle, és mindig meg fogod állni a helyed a védelmében” (1Kor 13,7 TLB fordítás). Jézus hisz benned. Erről rengeteg bizonyíték van a Bibliában. „Ha olyan kis hitetek…..
Napi remény Nem vagy lelki árva 2020.02.09 03:00:00
„[Isten] eledelt adott azoknak, akik bíznak benne; soha nem felejti el ígéreteit” (Zsolt 111,5 TLB fordítás). Gyerekként gyakran megyünk a szüleinkhez, amikor pénzre van szükségünk. Ha ez előfordult veled gyerekként, valószínűleg nem csodálkoztál azon, hogy anyádnak vagy apádnak honnan volt…..
„Mi pedig ne fáradjunk el a helyes dolog cselekvésében, mert egy idő után le fogjuk aratni az áldás gyümölcsét, ha el nem bátortalanodunk és fel nem adjuk” (Gal 6,9 TLB fordítás). Ha a dolgok nem történnek meg azonnal vagy akkor, amikor szerinted meg kéne történniük, attól még nem szabad…..
A hitről Erről nehéz. Azért mert nem a vallásról akarok beszélni. Inkább arról ami a mindennapokat értelmessé teszi, arról ami erőt ad ahhoz, hogy reggel felkelj. A hit lényege az, hogy van értelme annak, hogy vagy. Az értelem keresésén túl a boldogság megtalálása a…..
Úgy adódott, hogy egy szombat Miskolcon talált, így gondoltam egyet, és bejelentkeztem két tokaji pincébe. Mindkét helyen alapvetően a 2007-es termést terveztem megkóstolni. Mivel különböző okok miatt régebbi évjáratok palackjait amúgy sem tudtam volna, így könnyen tartottam…..