Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyorvostanhallgato

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem mai a hír, de annál tanulságosabb, hogy a Semmelweis Egyetem új dékánja, Dr. Hunyadi László professzor egyik első kezdeményezésére, eltörölték az intézményben az augusztusi vizsgaidőszakot. Felálló és háborgó HÖK az egyik oldalon, jogszabályok a…..
egyorvostanhallgato 2013.08.15 15:11:59
Kedves Vanda!

Bocsánatodat kérem, hogy a belgyógyászat vizsgámat augusztusra hagytam, mert 3 nap tanulásnál többet szerettem volna rá tanulni, hogy "mire a betegágyadhoz jutok", ne öljelek meg fél óra alatt. Én kérek elnézést, hogy próbálok nem olyan felszínes tudást szerezni, mint Te a nyelvtan órákon anyanyelvünk helyesírásából. Ha már blogírásra adod a fejed, joggal várhatom el, hogy helyesen írd le pl. az egyetemünk nevét - ahogy egy orvosnak is létszükséglete álmából felkeltve felismerni az infarktusod az EKG-n.

Igen sokan vannak (sőt már én is jártam így), akik, miután buktak 1-2-3x május júniusban egy tárgyból, megpróbálják akár negyedszerre is augusztusban. És mi ebben a kivetnivaló? Jobb lenne, ha beletojna az egészbe és inkább egész nyáron a hányásában fetrengene a Balatonon, vagy a Szigeten, és halasztana? Szerinted az elvetendő dolog, hogy mondjuk valaki rászán 2-3 hetet a szünetéből, hogy meglegyen az anat- vagy az élettanszigó? Szerinted mennyivel értéktelenebb egy harmadszorra megszerzett kettes vagy ötös, mintha elsőre sikerül? Mert szerintem egy fikarcnyival sem.

Nem személyeskedésként, de olyan dolgokról írsz, amikről halvány lila gőzöd sincs - megkérdeztél akárcsak egy orvostanhallgatót is, hogy mégis mennyit kell tanulnia mondjuk egy mikrobiológia vagy patológia szigorlatra, hogy nagy eséllyel átmenjen? Belenéztél már akármilyen orvosi tankönyvbe? Nem hiszem. Úgyhogy legközelebb látatlanba ne alkoss véleményt, mert én meg nem szeretnék olyan újságíróktól/bloggerektől olvasni, akik az objektív véleményalkotásról hangyap.csnyi elképzelésük sincs.

De amúgy nincs harag.
Üdv: egy orvostanhallgató
egyorvostanhallgato 2013.08.15 15:18:03