Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bardoczeva

273 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PURE DESIGN Minden változik... 2024.04.21 11:33:30
Nem tudom, láttátok-e a Babylon című filmet Margit Robbie és Brad Pitt főszereplésével...3 óra 6 perc. Nem éreztem elpocsékolt időnek.Egy folyamatos trip ez a film és közben végig volt egy olyan érzésem, hogy én ezt már láttam valahol...egészen a végéig nem jöttem rá, hogy hol...de a végén ott volt…..
Óriási népszerűségnek örvendenek az ünnepek táján az emeletes kínálók.Érthető ez persze, hiszen gyönyörűen ki tudjuk állítani rajtuk a legszebb díszeket, a kedvenceket, ahol megfelelő és méltó helyet kaphatnak a kincseink.  Rengeteg típusa érhető már el a különböző webshopokban, de magunk is…..
PURE DESIGN Amerikai almás pite 2023.10.29 19:37:42
Hozzávalók: Tészta: 350 g liszt1 késhegynyi sütőpor1 tasak vaníliás cukor1 csapott teáskanál só175 g lágyvaj vagy margarin1 tojásfehérje (közepes tojásból)50 ml (kb. 4-5 evőkanál) hideg víz Töltelék:1 kg alma100 g porcukor1 mokkáskanál fahéj50 g búzadara Ezenkívül: 1 tojássárgája (közepes…..
Jónéhány évvel ezelőtt a lakásdekorációk piacán megjelent egy új anyag, a polirezin.Ez egyfajta műgyanta gyakorlatilag, amiből finom részleteket is lehet önteni,súlya is van, tehát ha szép a kivitelezés, egészen értékes(nek tűnő) figurális dekorunk lehet. Ám ezzel egyidőben a gyenge minőségű,…..
Hozzávalók: 25 dkg méz1 cs fűszerkeverék30 dkg vaj3 tojás (+1 a díszítéshez) 25 dkg cukorsó1 kg finomliszt3 teáskanál szódabikarbóna25 dkg mézet 1 csomag mézes fűszerkeverékkel összeforralunk, mellette állva, mert gyorsan forr. Majd a tűzről levéve bele kell keverni 30 dkg vajat és addig kell…..
Kedves Olvasóim! Fél év telt el a legutóbbi bejegyzésem óta, és már nagyon érett egy igazán tartalmas poszt. Szerettem volna olyasmiről írni, ami sokatoknak hasznára válhat, inspiráló lehet, és alapvetően olyan érték, ami megérdemli, hogy ebben a formában a gyűjtemény részévé váljon.Az egész…..
PURE DESIGN Páskom virágai 2021.12.14 12:21:51
Megérkezés. A szó maga nem bír túl nagy jelentőséggel,egy zaklatott utazást képzelek mögé. Kinek-kinek más volt az útja, kinek-kinek más volt a poggyásza is. A megérkezés pillanata olyan megfogalmazhatatlan lelkiállapot, amit így leírni nem is tudnék...hányszor éltük át, hogy milyen belépni egy…..
Azt sem tudom, hol kezdjem...Azt már megtapasztaltam, hogy a kampány-jellegű sztorik nem tartósak, elég a fogyókúrás kísérleteimre gondolni. Ha nem kíséri az egészet egy szemléletváltás, ha nem változik meg alapjában a hozzáállás, a gondolkodás, az ÉLETMÓD, akkor ez csak egy fellángolás, amiből…..
Tegnap írtam egy bejegyzést arról, miért NEM jó bloggernek lenni, de az igazságosság elve alapján itt az ideje, hogy megírjam, miért jó . Minden érdemnek két oldala van és különösen igaz ez az élet olyan területeire, melyekben érzelmileg érintettek vagyunk. A munkánk, a szenvedélyünk pont ilyen…..
Napok óta rá vagyok függve a netflixen a THE BOLD TYPE című sorozatra, ami egy női magazin szerkesztőségében zajlik. Számomra inspiráló témákat érint, és ráadásul a napokban akadtam rá Bitay Andi Ezért hagytam abba a környezettudatosságról szóló posztok készítését című cikkére is. Ezek együtt voltak…..
PURE DESIGN Bársonypor kisokos 2021.03.10 11:05:32
Pentart élő videók, technika órák: Bársonyporos cilinder papírhengerből (2 részletben): A bársonyporok keverése, öntapadóra száradó ragasztó toll:  Korábbi bejegyzések a témában: (A linkek kattinthatóak)  Flokkolt karácsonyfadíszekKarácsonyi gömbök (vagy tojások) bársonyporozása: ..
Adott egy blogger (én), aki egy darabig viszonylag egysíkúan alkotott. Éveken át, közel egy évtizedig csak fehér, krémszínű, esetleg pasztell árnyalatokkal foglalkozott, mert az akkori lelkiállapota ezt bírta el. Biztonsági játékosként soha nem hagyta el azt a bizonyos komfort zónát, mert abból…..
Tagadhatatlanul vonz az arisztokrácia világa. Ez a hajlamom valószínűsítem, hogy atyai nagyanyámtól eredeztethető, aki óvónő létére igazi nagyasszony volt, pezsgő társadalmi életet élt és botrányosan szép régiségei voltak. Igazából soha nem mesélte el, hogyan ismerkedett meg Nagyházi Csabával, de az…..
PURE DESIGN Az első évtized 2020.12.19 19:59:17
Gratulálok,,A kérdésem az lenne hogyan fejleszthetném a kézügyességem ,,terápiás célból az orvosaim javasolták,,pszichiáter,,,kéz és vállsebész ,,varrogatok de csak kézzel pont az előzöek miatt,,kisebb illat párnákat ,,zsákocskákat,,karácsonyi díszeket,,de nem igazán megy jól,,ügyetlen a kezem,,és…..
PURE DESIGN Műfenyő behavazása 2020.11.24 15:31:00
Ahogy változik az időjárás és egyre kevesebb olyan telünk van, amikor esik a hó, egyre jobban vágyik az ember arra, hogy legalább látszatra legyen egy kis fehér, egy kis zúzmara, egy kis fagy az Ünnepek idején. Gyanítom ez az oka annak, hogy egyre divatosabbak a havas műfenyők, és ez a "divat"…..
Az egész onnan indult, hogy mint mindig, idén is elkezdtem egymás mellé rakosgatni a díszeket, hogy lássam, mi illik mihez és mi milyen hangulatot ad együtt. Sokszor kérdezitek, hogy mit csinálok a díszekkel, ha minden évben más a koncepció, de az igazság az, hogy nem alapvető és gyökeres a…..
Korábban volt már egy bejegyzésem a mirror misttel (vagy magyarul a tükörpermettel) kapcsolatban, ezt nagyon sok szeretettel ajánlom, ha eddig nem találkozták ezzel az anyaggal. Már akkor is nagyon szerettem az eredményt, de ezt most megpróbáltam egy kicsit tovább fejleszteni, az idei fagyos, havas…..
Alapvetően egy tárgynak két fő tulajdonsága számít, mikor elsőre ránézünk, a színe és a formája. Kis gyakorlással révezethetjük a szemünket, hogy külön tudja választani a kettőt és el tudjon vonatkoztatni a színtől.Ha ez sikerül, szó szerint új dimenziók nyílnak meg.Ezúttal konkrét tervem volt, van…..
Az ünnepi asztalok, büféasztalok, sőt a forrócsoki-pultok nagy kedvence az emeletes kínáló, ami szűkös helyen is jó szolgálatot tesz, hiszen gyakorlatilag dupla helyet kínál a hagyományos tálcákhoz képest, ráadásul látványnak is mesések.Ezúttal egy kisebb és egy nagyobb fa tálcát dolgoztam össze két…..
Régen volt már "tutorial" a blogon, ideje volt egy hosszabb munkaleírásnak. Ez pont egy olyan macerás holmi, amivel sokáig kell bíbelődni, így próbáltam időben közzé tenni, hogy ha belevágnátok, ne kelljen összecsapni.Műanyag kávékapszulák kapnak ezúttal új életet, karácsonyi égősor formájában.…..
Van egy kérdés, ami minden évben motoszkál a fejemben, de biztos vagyok benne, hogy nem csak az én fejemben. Úgy gondoltam, ideje utánajárni, hogy ha valaki a karácsony előtti időszakot alkotással szeretné tölteni, mire számíthat, ami az anyagiakat illeti, ezért egy cikksorozatot szeretnék indítani…..
bardoczeva 2020.10.25 17:04:15
@Dulifuli ikszdé: állati jók a tippek, remélem, minél többen olvassák!:) Köszi!
Számtalanszor éri baleset a kedvenceinket és ilyenkor mindig jön a tépelődés, kidobjam, nem dobjam? Mit lehet tenni, ha egy kerámia kaspó törik el? Lássunk egy megoldást!Volt egy kedvencem, műkő hatásúra volt festve eredetileg is, mikor megtaláltam a veszprémi lomin, de mivel nem volt ilyen kis…..
Néhány helyen már leírtam, hogy az én tündéri kislányom kilenc évesen kiskamasz korba lépett és ennek megfelelően mindenfélét hárít, ami cuki, fodros vagy csipkés. Szerencsére a babarózsaszín iránti hódolata megmaradt, így a szobát nem kell átfestenem, de masszív átalakításban vagyok.Ennek egy apró…..
PURE DESIGN Tíz év margójára 2020.05.03 11:26:03
Régóta érlelődik bennem ez az írás és könnyen lehet, hogy ez is, mint annyi írásom, megosztó lesz. De azt gondolom, hogy ha az embernek vannak elvei és azokhoz ragaszkodik, akkor büszkén vállalhatja úgy is, hogy mások nem veszik azt személyes sértésnek, hanem egy bizonyos intelligencia szint felett…..
bardoczeva 2020.05.03 16:20:52
@Nelly Horváthné: nagyon örülök, ha így érzed!
Készült már a blogra egy korábbi bejegyzés arról, hogyan jutottunk el két év alatt oda, hogy a retro kis szobából először raktár, majd tökéletes alap legyen egy otthonos, stílusos hálószobához.Tudom, nem volt eszement a tempó, de nagyon sok mindent magunk csináltunk meg, és a vásárlásokat se tudtuk…..