Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zona62

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noam Chomsky a nyáron Németországban a demokráciáról beszélt, pontosabban a hiányáról. Szerinte azt, ami az Egyesült Államokban van, még véletlenül sem lehet annak nevezni. Chomsky egyszerű érvekkel támasztja alá a felvetését. Az éppen aktuális kormányok nagyon gyakran…..
A napokban forradalmi javaslat öltött konkrét formát: az állampolgári alapjövedelem ötlete. Azaz: kapjon mindenki pusztán alanyi jogon az államtól annyi pénzt, amiből már fenn tudja tartani magát! Gyerekenként havi 25 ezer forint járna, minden felnőttnek 50 ezer forint, a…..
zona62 2014.01.15 13:24:12
@Sapika:
Szóval a szociális rendszer zavarait a minden ingyenélőhöz hozzávágott havi 50rugóval orvosolnád.
zona62 2014.01.15 13:26:41
@csi szi:
Igen,ez a 2002ős "jóléti rendszerváltás" cimkéjű választási takarmány újracsomagolása.
Pénzkérdés Bűnbankok 2014.01.14 17:48:55
Nem tudjuk, hogy ki és mi okból követte el a Béke téri robbantást a bankok előtt hétfő reggel Budapesten, de sok minden leszűrhető abból, hogy rögtön az első reakciók szerint figyelemfelkeltés, vagy bosszú volt az indok, semmint bankrablás. „Valami elkeseredett devizahiteles…..
zona62 2014.01.15 12:43:19
@Sírköves Slomó: "Khmm, khmm"

Elolvastad az apróbetűs részt is..:))
Elsőre talán meredeknek hangzik, a közgazdász szerint ugyanakkor a lépéssel minden érintett jól járna.Azt gondolnánk elsőre, hogy a vállalati nyereségadót alapvetően a vállalat tulajdonosai, vagyis részvényesei fizetik, ami egyfajta jövedelem-átcsoportosítást jelent a tőkések…..
zona62 2014.01.15 12:35:53
@inkvisitor:"hacsak valahol máshol nem ellensúlyozzák a kieső bevételeket."

Perszehogy "ellensúlyozzák": a globalizált felsőosztály adómentességéért cserébe a nemzeti adóhatóságok által elérhető középosztályt nyakon vágják egy 80% os adóval!
Ennél már az is jobb,ha fix fejadót fizetünk a hűbérurainknak..
Sokan félnek attól, hogy a világ újabb forradalmi ötletek és innovatív megoldások hiányában katalizátor nélkül marad, a közgazdász szerint ugyanakkor meg vagyunk mentve: eljött ugyanis a Digitális Kor.Korábbi posztunkban bemutattunk egy véleményt, mely szerint a világgazdaságra…..
A közgazdász szerint a jövedelmi egyenlőtlenségeket nem úgy kell kezelni, hogy az államok keményen megadóztatják a gazdagokat, hanem úgy, ha minél jobb, minél elérhetőbb oktatást biztosítanak a szegényeknek.Naponta olvashatunk elemzést arról, hogy az Egyesült Államokban – és…..
zona62 2014.01.07 18:35:02
@Dörnyei József: "Ebben az esetben a piac kikényszeríti a magasabb fizetéseket, a lakosság 80-90%-a középosztályba kerül és fogyaszt. "

Ez pontosan igy van:a globális piac már kikényszeritette a sok kici ócó kinai kuli béremelését, már álmodozhatnak középosztálybeli hűtőről meg motorról.
Jól jártak,a globalizált felsőosztály meg még jobban.
A sok hüle nyugati meg,aki azt hitte ,hogy bérelt helye van a középosztályban,megszivta tövig.
A kutatók szerint bátran és határozottan le kell számolni az adósságokkal: adósságátrendezések kellenek, felpörgetett infláció és mesterségesen alacsony kamat. A legnagyobb gazdasági fenyegetést ma az adósságok jelentik, és nem csak az állami tartozások aggasztóak, de a sok…..
zona62 2014.01.04 14:30:12
@Földi halandó: "megint csak az jön le nekem ebből, hogy minden hiba forrása a politika és a politikusok.."
..mig a bankárok ,akik szuper extra juttatásokért a szemét-hiteleket elbirálták meg kihelyezték,
nos ők ma született bárányok..:))
zona62 2014.01.04 19:50:47
@asima:
"A kormány ugyanis annyi saját pénzt költhetne el, amennyit csak akar – számvitelileg a jegybankjának eladósodva"

Huuuu,ez kemény!
Kimondottan pikáns ilyet olvasni egy olyan országban ,amelynek a kormánya 1946 táján minden idők abszolút világelső cimet szerzett ebben a gyakorlatban..
zona62 2014.01.04 19:52:51
@bankvezér:
Látom teljesen beleszerelmesedtél a megejtően egyszerű marxista gazdaságmagyarázatba..
Pontosabban 623.8 millió plusz áfa. Ennyiért hülyítenek a saját adódból. És azt is szarul.   Nettó 623,8 millió – áfával csaknem 800 millió – forintba került a „Magyarország jobban teljesít” kampány – közölte egy képviselő írásbeli kérdésére…..
Az amerikai jegybank szigorításával kapcsolatos találgatásoknak elvileg lesiklópályára kellett volna küldeniük a forintot, eddig mégsem így történt. Miért?Megérkezett a május óta várva várt bejelentés: az amerikai jegybank (Fed) csökkentette – havi 85 milliárd dollárról…..
Annak ellenére, hogy idén - a tavalyi nagyon gyenge év után - a gazdasági teljesítmény valamelyest javult, a friss adatok azt bizonyítják, hogy az elmúlt három évben gyakorlatilag semmiben sem sikerült javítania az országnak, és továbbra is Európa sereghajtói közé…..
Ki ne hallott volna az olcsó pénz világáról, a kegyelmi állapotról? 17 kamatcsökkentés után 3,00 százalék Magyarországon a jegybanki alapkamat, de a fejlett világban is nagyon olcsó a pénz. A bölcs elemzőházak szerint nem lesz ez mindig így: 2015 elejétől, esetleg kicsit…..
zona62 2013.12.18 12:29:59
@Hű de bunkó, tetű, izomagyú ez a Berki Krisztián:
"Húsz százalékkal olcsóbban szállítja a gázt a Gazprom, a fidesz sunnyog a rezsicsökkentéssel.

Hány százalékkal is csökkent a fogyasztói ár? Pont ennyivel. Akkor miért kell emiatt rezsiharc,"

Azért mert az ellenzék megbízhatóan ökör:ha Orbán akar valamit,akkor reflexből az ellenkezőjét akarják..:))
Ráadásul időtlen idők óta mindig csak növekedett az energiaár,ezért a kisembereknek pünkt az ellenfelek hitelesítik "rezsiharcot".
Ha azért gyengítjük a hazai devizát, hogy felpörgessük az export szektort, az látszólag jól működő stratégia lehet, a közgazdász szerint ugyanakkor öngyilkosság.Mostanában divatos lett azt gondolni, hogy ha egy jegybank tudatosan gyengíti a helyi devizát, azzal versenyképessé…..
zona62 2013.12.15 14:42:19
@Dörnyei József: "(Kivéve a jól managelt országokat, pl. Kína"

A jüan fixen a dollárhoz van kötve,még ők sem szeretnének reálfelértékelődni.
zona62 2013.12.15 16:16:31
@Link elek: " folyamatosan ertekelodik fel."

1 év alatt 3%ot..:))
zona62 2013.12.15 16:19:05
@Dörnyei József:" Most valahol Franciaország és Németország között járnak"
:)))))
Már a magyar átlagjövedelemmel is magasan a világ legnagyobb gazdasága lennének.
Vastagbőr Gyurcsányék 16 pontja 2013.12.03 08:01:00
A modernkori magyar politika egyik legnagyobb mókamestere a nagy októberi show után hétvégén megint belecsapott a lecsóba. A DK választási programját bemutató rendezvénysorozat első állomásán (képgaléria itt) finomságokban bővelkedő beszédet mondott, és az ott kihirdetett 16…..
zona62 2013.12.05 18:48:00
@labrabbit: "Nem származási hanem (életvitelszerű) tartózkodási hely szerint. Jelenleg én nem szavazhatok levélben pedig elég messze vagyok, míg az új állampolgárok igen. Ez ok? "

Természetesen Te is szavazhatsz levélben ha az új lakcimedet bejelentetted(ez fél év külföldi munka után amúgy törvényi kötelességed is a TB és adóhatóság fele).Ebben az esetben csak listára szavazhatsz.

De Gyurcsány nem ezt akarja.Azt szeretné,ha külföldön élve is belföldiként szavazhatnál levélben listára és jelöltre is,mig a szomszédodban élő pl Vajdasági származású nyilván csak listára szavazhatna.
Vegytiszta kettős mérce,tömény fasizmus.
Hogyan lehetne megnyugtató növekedési pályára állítani a több sebből vérző európai gazdaságot úgy, hogy az állam nem süllyed el az adósságban, a munkanélküliség pedig csökken?A válasz, Eric Labaye, a McKinsey igazgatója szerint egyszerű: az államoknak minden eszközzel…..
Vajon tavasszal vége lesz a Fidesz kormányzásának és új miniszterelnök avat majd új gyárakat? Egyelőre a helyzet bizonytalan, de annyit bizton állíthatunk, nem úgy néz ki, hogy vége a narancsok regnálásának. Bár Orbán Viktor harcba szólította a csapatait, hogy megvédje a…..
zona62 2013.11.17 18:05:08
@megfigyelt:
A mezgaz csak egy szokványos évet zár,a tavalyi katasztrofális után.(persze,ha a tavalyi időjárásért a kormány volt a hibás,akkor az idei teljesitmény is az övé..:))
Külföldről meg bárki ugyanúgy,"levélbe" szavazhat,csak annyi a teendő,hogy,törvényi kötelességének is eleget téve,átjelentkezik a magyar lakcimről a külföldire.
Ebben az esetben a szavazata is nyilván a felét éri mint egy belföldi lakcimkártyás szavazat,mivel csak listára szavazhat.
zona62 2013.11.17 18:27:18
@MACISAJT:
(jéé,egy régi ismeretlen ismerős..:))

Az 1,pontot én nem venném annyira biztosnak.
A hatalom birtokában az "orbánista" törvény tisztelete úgy hullna le róluk," mint ruha másról a boldog szerelemben".
És tapsikolnának hozzá a csillagosok..
zona62 2013.11.19 15:14:54
@megfigyelt:
A külföldön munkát vállalók azok bizony külföldi magyarok,ha akarják ,ha nem,mivel elég kevesen ingáznak magyar lakcímről külföldre dolgozni.Ha meg külföldön lakik,akkor mindenféle(nem csak magyar)törvény szerint kötelessége bejelentkezni ott ill.M.országon ki,ahol azonnal kap egy külföldi lakcímkártyát és Chicagóból is szavazhat levélben,nem csak Csíkszeredából.(persze a szavazata felét éri egy belföldinek)
A manyup meg kamatos kamatostól megvan.
Csak 2010-2012 végéig a lakosság bő 2100mrd ft ot takarított meg és 1900mrd hitelt adott meg,a teljes megtakarítás bő 4000mrd ft.Csak 2012 végéig.
Ezt csak a normális jövedelemadó és családi kedvezmények tették lehetővé,hogy nem a szegények élték fel a szűkös forrást,hanem a családtagonként horribilis 300-400eurót kereső "kőgazdagok" másztak ki az adósságcsapdából.
Majd megválasztjátok a Bajnait,az majd ad a "szeginyeknek" garantált ingyenjövedelmet,hogy fogyasszanak, az 1500eurónyit kereső többgyerekes diplomás apukákat meg pofánbaxa a 40-50%al,hogy még a minimáljövedelem se jöjjön ki családtagonként..
A kormány kezére játszanak most a gazdasági mutatók. Ezt ki is használják. Holott a most regnáló kabinet éveken át vitatta e számok megbízhatóságát, elutasította tényként való kezelésüket és vitatta a hitelminősítők által jósolt értékeket. Most mégis ezeket használja…..
zona62 2013.11.16 14:49:55
@Fekete Mamba: "(pl. Szlovákia pár év alatt összesen vagy 10 %-t vert ránk)"
..miközben kb 10%GDPnyi plusz hitelt VETT fel a külföldtől és miközben M.o. kb 22%GDPnyi tartozást ADOTT meg.
Magyarország jobban teljesít - csak nem mindenkinek. És egyre többen vannak azok, akik tudják (mert ezt szajkózza nekik minden médiacsatorna), hogy hazájuk jobban teljesít, ám ezt nem érzik a saját bőrükön. Ha pedig eddig csak sejtésük volt arra, hogy az út szélén felejtették…..
Az adósságok nőnek, az infláció eltűnik, az eurózóna súlyosan eladósodott országai így egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.Az eurózóna inflációja 0,7 százalékra csökkent, miközben a 2014-re várt adósság/GDP mutató már közelíti majd a 100 százalékot. Gazdasági növekedés…..
zona62 2013.11.14 18:39:06
@Kivlov: Az adócsökkentést, hiánylefaragást kiadáscsökkentésből kellett volna "finanszírozni

Ez az IMF és EBizottság 2010es álláspontja.
A mostani az akkori szöges ellentéte.
A KARD Szegfű hervadóban 2013.10.22 17:14:28
Kedves szocialisták, ezt még mindig komolyan gondoljátok? Mármint hogy megnevezett, egyértelmű jelölt nélkül akár labdába lehet rúgni egy érdemi választáson? Persze nyilván az sem mindegy, hogy ki a jelölt, de amit most csináltok, az a létező legrosszabb: hogy senki. Persze, van…..
Magyarország az új EU-tagok közül a legjobban adósodott el a külföld felé, és a legkisebb gazdasági növekedést mutatta a válság előtti években. Ez így nagyon veszélyes párosítás…A válság előtti években Közép-Kelet-Európa gazdasági növekedésének alapjait a…..
zona62 2013.10.02 21:24:11
@valaki senki: A lakosság adóssága a kormányváltás óta 42% GDP ről 30%ra zuhant(forrás:tegnapi Portfólió)Ezen belül a devizaadósság még hangsúlyosabban csökkent.Ezen felül a lakosság megtakaritásai is nőttek kb 10% GDP nyit.
Az állam devizaadóssága az adósság 50%ról 39%ra esett(ákk).
Az idei első nyolc hónapban a külföldi nettó finanszirozási pozició minusz 7,5%.Tehát ekkora adósságot adtunk meg.Brutális.
A befektetéseket is érdemes árnyaltan nézni.A lakossági ingatlanbefektetés összeomlott,de pl a gép és berendezés,technológiai befektetés egyáltalán nem csökkent jobban mint kelet eu.ban,sőt.

Persze,habsidőzsiben ez a folyamat nem egy fáklyásmenet és sir mindenki mint fürdőskúrva,de attól még tény,hogy megveszekedett iramban javulnak a hitelpoziciók.
zona62 2013.10.02 21:33:32
@MikeBoy: A teljes tartozás a külföld fele.Tehát az állam,a háztartások és a vállalatok összes külföldi tartozása.
Különben ma már 120% alatt van.
zona62 2013.10.03 00:54:21
@high up!: A háztartások forintban számolt teljes adóssága(tehát a forint és a devizaadósság) folyó áron 8100mrd forintról 6500mrd ft alá esett.Ezen belül a devizaadósság még jobban esett.Az inflációt is figyelembe véve 2010es reálértéken még nagyobb az esés.
Az állami adósság szinten maradt,viszont a szerkezete eltolódott a forint fele,ami egyértelműen pozitivum.
A feldolgozóipar jó része (pl autóipar) alapvetően az európai ( főleg német)folyamatoktól függ,kevésbé a magyar belső helyzettől.
Az elprivatizált, élősködő magyar állam legnyilvánvalóbb társadalmi hatásait az elszegényedésben, a jó renddel kapcsolatos kiábrándultságban és a teljes erkölcsvesztésben jelölném meg. Amikor az elkövetkezőkben a konzervatív forradalom szükségességéről beszélek, abból…..
Az Egyesült Államok túlfizeti a köztisztviselőit, mind a fejlett gazdaságok átlagához, mind az amerikai magánszektorhoz képest.Washingtonban vélhetően jó néhányan ferde szemmel néznek Andrew G. Biggsre, az American Enterprise Institute kutatóintézet közgazdászára, aki kimutatta,…..