Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.Gambino

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017-ben Magyarországon semmi sincs lejjebb, mint a BMW-sség. A 45-ös bicepsz mellé hordott X6-ok. A matt fóliás, rokiparkolós Gran Coupék. A Soltvadkerten szilikonmellel mosatott, kínai xenonos, angel eye-os E36-ok. A facebookos alkatrészcsoportokban analfabétaként feladott hirdetések a kertvégi…..
G.Gambino 2017.02.03 11:20:14
Én is pontosan azért döntöttem az E46 M3 mellett mert az utolsó olyan BMW, amelyet még úgy vezethetsz, hogy közvetlen visszacsatolást kapsz az úttól és azt érzed, hogy Te irányítasz. Az E36 M3-at pedig még közvetlenebb vezetni ebből a szempontból. Sokáig filóztam én is, hogy E36 vagy E46, de befektetésként utóbbi a jobb, hiszen az utolsó (ráadásul a végletekig kihegyezett S54B32-es motorral szerelt) szívóbenzines M3-ról beszélünk (a teljesítményéhez és a feelinghez képeset valóban nevetségesen alacsony fogyasztási adatokkal) és mely modell valószínűsíthetően olyan utat fog bejárni, mint az utolsó léghűtéses motorral szerelt 911-es (értsd. az egekben lesz az ára 10-15 év múlva).
Én egyébként úgy vélem, hogy a megbízható és precíz sor6-os motorja miatt az E36 is egy jó befektetés, ráadásul csak 71 ezret gyártottak belőle, amely a mai BMW modellek gyártási számaihoz képest elenyésző. Megtippelni sem merném, hogy ebből már mennyit tettek tacssra.
Lényeg a lényeg, szépen rendbe kell rakni ezt az autót és néha napján kíméletesen csapatni vele. :)) A napi használatot én elfelejteném Karotta helyében. :) Úgy vélem, hogy minél többet fog költeni erre az autóra, annál ritkábban és kíméletesebben fogja használni. Persze magamból indulok ki, én ugyanis így vagyok az E46 M3-mal, 2 év alatt 2e km ment bele. :) Olcsón vettem, optikai tuning mentesítettem, egy rakat zsetont bele toltam, de közben annyit emelkedett az ára a piacon, hogy most tartok nullánál. Viszont van egy belülről is zsír új kultautóm. Ezek az autók csak drágábbak lesznek, szóval most vegyen mindenki, aki kultautót szeretne. :)
Az pedig, hogy prosztónak néznek vagy sem... Hát, akik nem értenek az autókhoz azok biztosan annak néznek egy phoenix gelb színű E46 M3-ban. Ők viszont vezessék csak a középszerű autóikat és még azt a szívességet sem teszem meg nekik, hogy elfelejtek indexelni vagy driftelek a körforgalomban. Erre ott van a versenypálya. Egyébként kevés ellentmondásosabb és meghökkentőbb dolog van annál a közlekedésben, mint amikor úriemberként vezetsz egy prosztó kinézetű autót. :))
  Az idei március 15. eseményeinek van egy közös üzenete: megkezdődött Orbán Viktor végjátszmája, a miniszterelnök elindult a bukás felé. Mire alapozom ezt? Orbán Viktor fellépéseinek az elmúlt hat, vagy még inkább 22 évben, amióta 1994-ben végrahajtotta nagy köpönyegfordítását, s liberális…..
G.Gambino 2016.03.16 16:57:20
@Merlot: Nem hazugság amit írtam, hanem tény. A normális lelkületű magyar emberek többségének a gyermeke az első és aki felhasználja a gyermekét politikai célokra az a legalja, annál csak feljebb lehet a másik politikai fél. A társadalom többsége tisztában van ezzel, ezért tartja a baloldalt azon a szinten ahová való és az ilyen húzásaikkal csak még mélyebbre kerülnek (megérdemelten). A baloldal még mindig nem jutott el arra a szintre, hogy legalább megpróbálja megismerni a választópolgárokat. Ez pedig az önzés csúcsa és ennek meg is van az eredménye.
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
G.Gambino 2014.01.08 13:35:35
@SwedishRunner: Te is egy igazi sötét barom vagy az alábbi okok miatt:

- Tisztán látszik, hogy a belső sávban nem 100-al mentek az autók.
- Ha 100-al is mennének, a KRESZ azt engedi, de a 230-al történő közlekedést a leállósávot használva (a köteleuő jobbratartást megsértve) nem.
- Ha Téged érne utol 230-al egy ilyen idióta kielőzve a leállósávban és mondjuk ott van a családod, vélhetően nem így fox megnyilatkozni. Feltéve, ha még tudnál nyilatkozni és nem bax telibe 230-al mert akkor a legjobb esetben is tolószékből tudnál interjút adni a témában.
G.Gambino 2014.01.08 13:52:39
@Jossarian: Ha már így megtaláltál: Nem 100-al közlekedek hanem tempomat 140-el prémium kategóriás autóval, de mégsem villogtatok és küldöm el az anyjába azokat akik 100-al előznek ki éppen egy 90-el közlekedő kamiont, hanem fékezek. Ugyanis azzal nem érek el semmit, ugyanúgy ki fog jönni 100-al más elé is az az autós, ráadásul csak feleslegesen idegesíteném magam. Intelligencia és tolerancia kérdése az egész, de a közveszélyes barmokkal szemben zéró toleranciát kéne képviselnie minden jóérzésű embernek.
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
G.Gambino 2013.03.28 10:47:55
@hullarablo: A vicc az, hogy én is felmentem legutóbb (egyben utoljára) a Premium Selection részlegre, előtte időpontot egyeztettem velük telefonon egy autó megtekintése miatt. Felmentem, nézegettem azt a bizonyos, nem két forintba kerülő és nem 5 éves autót, beültem, de a kutya sem foglalkozott Velem. Vissza sem köszönt senki amikor üdvözöltem őket. Mindezt úgy, hogy elvileg vártak. :) Két gyökér beszélgetett egy 5 négyzetméteres kuckóban, akiknek elvileg a kint álló autók értékesítése lenne a dolguk. Akkor döntöttem el végleg, hogy soha többet nem teszem be a lábam abba a szalonba. Az hagyján, hogy sok a gyökér BMW tulajdonos Magyarországon, akik miatt nem igazán lengi be pozitív imázs a márkát itthon, de az, hogy egy kereskedés is rátesz még egy lapáttal erre a megítélésre, az szerintem már sok és vállalhatatlan.
Várható volt, hogy valamilyen módon a Fidesz is kifejti véleményét az MSZP lehetséges szakadásával kapcsolatban. A Nézőpont Intézet egy gyors kutatással igyekszik orientálni - elsősorban az MSZP tagjait és híveit.Az intézet alapítása kapcsán idézzük a nol-t: "A Nézőpont…..
Az egészben az a szomorú, hogy az EU-Parlamentben ott van egy Morvai Krisztina, aki állandó jelleggel lejáratja magát. Ő az egyik politikus, aki képviseli az országunkat, és így képviseli. Iszonyatosan alacsony szinten képviseli, és joggal röhögik körbe az ottani képviselők. A…..
G.Gambino 2011.03.04 18:17:40
@Brendel Mátyás: Ez szintén egy remek és főként könnyen értelmezhető okfejtés volt a részedről. :)) Szerintem mielőtt ismét tollat ragadsz menj el egy helyesírási kurzusra, mert ilyen szintű analfabetizmussal amivel rendelkezel csak még mélyebbre lököd a jelenleg alig 10%-os támogatással bíró hazaáruló pártodat. :)
G.Gambino 2011.03.04 18:25:32
@Amatőr: Mérföldkőnek valóban mérföldkő, de nem olyan vonatkozásban ahogyan azt Te gondolod. :) Az öreg boszorkánynak csak annyi a titka, hogy jó történelmi pillanatban volt jó helyen.
G.Gambino 2011.03.04 18:47:28
@anyátok: "1919-ben, a Magyarországi Tanácsköztársaság idején helyettes közoktatásügyi népbiztos, április 3-ától a Forradalmi Kormányzótanács népbiztosa, május–júniusban pedig a Vörös Hadsereg politikai biztosa volt; e tisztségében a tiszafüredi vereség után Poroszlón tizedeléskor nyolc embert főbe lövetett." Wikipedia
Ennyit lukácsról. Szégyen, hogy erre az emberre ma még pozitívan hivatkozhatnak egyesek.
Tényleg Szlovákiának szurkolnál vasárnap? - kérdezte meg La albirroja bloggertársunk. Nem teszünk mást, csak összegyűjtjük nektek azt a néhány indokot, amiért ez a kérdés normális emberben fel sem merülhet. Az egyik indoeurópai, a másik finn-ugor nyelvet beszél, de nincs még…..
G.Gambino 2010.06.20 12:48:38
@Yoss: Marx és Engels biztosan tapsolna, hogy léteznek még ekkora seggfejek. Remek ez a szocialista szöveg némi kozmopolita eszmével elegyítve. A következő lépcső gondolom a KGST és a Varsói Szerződés.

Az összefogással a térségben semmi gond. DE olyan nemzetekkel kell összefognunk, akikkel normális a külpolitikai viszonyunk. Azt hiszem, hogy a tótokon kívül jelen pillanatban számos szomszédos állam idesorolandó. De az alap stratégiai partner Lengyelország. Mind a mérete, mind a kiegyensúlyozott kapcsolat miatt. Szlovákia mindkét szempontból utolsó nemzet a rangsorban, ha már az összefogásról beszélünk.
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
G.Gambino 2009.08.11 21:02:09
@KaraSaraqan: Van egy rossz hírem számodra. Ha majd szeretett pártod, az elmebeteg tekintetű Gáborotokkal az élen bejut a parlamentbe, hamar szalonképessé fog válni és kuss lesz a parlamenti széksoraitokban. A partvonalról egyelőre könnyű ugatni. Bent majd megérzik a lóvé szagát és annyi a nagy nemzeti öntudatnak. Lásd. Csurka Pista bácsi. Aki azért valljuk be egy jóval műveltebb és intelligensebb figura mind a mai napig, mint az egész bagázsod együttvéve. A másik meg az, hogy le lesztek szalámizva 4 év alatt, mint anno a Kisgazdik. :) No meg lehet itt liberális Orbánozni stb., de nem árt előtte mondjuk megnézni ex Balóné életrajzát is. Persze gondolom szerintetek Jobbikosok szerint ex Balóné, aki tizenegynéhány évet élt egy vadliberálissal, sőt gyermekeket is szült neki, változhat az értékrendjét tekintve az évek alatt, de OV az persze nem. Az OV komplexusotokat elnézve akár MSZP-sek és Szadisták is lehetnétek. De azok is vagytok, hiszen a szavazataitok kétharmadát a volt szoci szavazóknak köszönhetitek.
Hitlert éltette a hétvégén, majd bocsánatot kért “idiótaságáért” Bernie Ecclestone F1-főnök a Német Nagydíj előtt. Félreértelmezték, állította, de azért még egyszer elnézést kért a német Express című lapban. Néhány pilótája kiállt…..
G.Gambino 2009.07.11 14:11:47
@Zahal: Pl. egy egész iparág épült fel erre a holocaust témára hollywood-ban. Ezen a ponton pedig kapcsolódik is az egész téma ahhoz, amit cáfolsz, hogy nem ebből él egy igen nagy számú kör. Rengetegen élnek ebből.

Két kérdés:
1. Az miért nem zavar, hogy ezek a filmek is emlékeztetnek Téged nap, mint nap a holokausztra?
2. A többi etnikai tisztogatáson átesett népcsoportról miért nem készül annyi film, mint a holokausztról? Nekem van egy olyan sejtésem, hogy azért nem, mert Ők azok akik szimplán emlékeznek és nem hasznot húznak a szőrnyű múltjukból, Ők azok akik abban érdekeltek, hogy ez a náci rémtett még mindig terítéken legyen több, mint hatvan év eltelte után is.

Az összes népírtást egy kalap alá kéne venni. Engem pusztán az zavar, hogy ez nem így van, de nyugodtan nácizz le emiatt. Mert aki gondolkodik és átlát a szitán az a főnökeid szerint náci.
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
G.Gambino 2009.05.26 20:19:23
A szocialisták egyetlen halovány esélye arra, hogy ne bukjanak óriásit az ez a felvetés, amit TWÁ promotál. A nép riogatása azzal, hogy diktatúra lesz Fidesz győzelem esetén. Ez az ami maradt a baloldalnak, hát ezzel is kampányol.
Senki nem erősíti és kommunikálja azt a jobboldalon, hogy meg lesz a 2/3. Mégegyszer leírom, senki sem. Pontosan azért, hogy az ilyen cikkeknek ne adhassanak táptalajt. De már mondania sem kell ahhoz semmit a Fidesznek, hogy támadják.
TWÁ! Most komolyan azt hiszed, hogy ennyire dilettáns banda a Fidesz, hogy arra az egyetlen dologra erősít rá, amiről tudja, hogy a vesztét okozhatja? Ugyan már. Az előző kérdés pedig csak költői volt. Sokkal okosabb gyerek vagy annál, hogy ezt amit leírtál, komolyan gondold. Viszont akkor nem kéne független újságíróként tetszelegned. A régi cikkeiden fetrengtem a röhögéstől. Sok mindenben nem értettem Veled egyet, de röhögtem, mert hatalmas szövegeid voltak. De mára már csak az maradt, hogy paranoid módon a jobboldalt ostorozod.
Még valami: A szélsőségesek erősítése szintén az MSZP malmára hajtja a vizet, hiszen egy esetleges Fidesz győzelem esetén (nem feltétlenül 2/3), úgy hogy a Jobbik is bejut, simán le lehet majd fasisztázni a kormányt. De 2/3 sem lesz.
Mert azért azt csendben megjegyezném, hogy a Jobbik csak a Fidesztől tud elvinni szavazatot, tehát a Jobbik erősödése automatikusan azt jelenti, hogy egyre kevesebb az esély a 2/3-os többség megszerzésére Orbánéknak. Tehát a baloldal egyrészről szavazatokat vesz/vehet el a Fidesztől a fasisztázással, másrészt szavazatokat nyer a szélsőjobbnak, mert csatasorba rántja Őket a támadás és a közepesen radikális arcok is a Jobbikot választják. Hiszen nekik meg az nem tetszik, hogy a Fidesz kizárólag úgy tudja lemosni magáról a rá aggatott fasiszta jelzőt, ha közben megrúgdossa kissé a szélsőjobbot.
Na ennyit a kétharmadról és arról, hogy ez a cikk miért is született. Aki pedig fasisztázással riogat, azt megkérném, hogy tekintsen vissza arra az időszakra, amikor a MIÉP parlamenti párt lett. Egyből nem volt akkora szájuk. A Jobbikos srácok is csak addig ugrálnak, amíg nem lesznek a tűz közelében. Ha netán Morva az EU parlamentbe kerül, akkor is szembetűnő lesz majd a változás a kommunikációjában. A lényeg viszont az, hogy a Jobbik erősödése egyetlen pártnak használ és az az MSZP.
G.Gambino 2009.05.26 20:48:05
@Tóta W. Árpád: Most már elolvastam. :) Nagyjából ugyanazt írtam amit Te. :)
Teljesen korrekt az előző cikked a masszív OV ellenességedet leszámítva, és azt, hogy Te sem tudhatod, hogy 7 év ellenzékiség után mire számíthatunk. Azt azért ne felejtsd el, hogy akkoriban a Fidesz "üzenetrögzítős párt" volt, lasszóval fogták be az egyetemen éppen végzős fiatal jobbos gyerekeket és ültették be Őket meghatározó pozíciókba. Akik aztán a sajtótól kezdve a beosztottjaikon át mindenkivel úgy kommunikáltak mintha a seggükből húzták volna ki Őket. Mellette meg nyúltak is rendesen ezek a gyerekek. Akoriban a Fidesz veszte a baloldali média túlsúly mellett ez a pökhendiség volt, de ilyen nem lesz mégegyszer. Én azt látom a lépéseikből, hogy tanultak ebből. Pl. több a tapasztalt szakember, plusz a nem kívánt és a közvélemyényt erősen megosztó alakokat "felfelé buktatták", lásd. Rogán, Szíjjártó, Mikola, és most Deutsch. Ja és mindenki öregebb lett ebben a 7 évben. :)

Viszont ezt a 2/3-al való riogatásodat még mindig nem értem. Mikor kommunikálta azt mostanában OV, hogy tutira meglesz az a kétharmad és szétcsap mindenkit? Az előző gondolatmenetem erről szólt.
G.Gambino 2009.05.26 21:24:44
@Walter Melone: Meg azóta rengeteg balos kerület és város is élt ezzel a "választási körzet átrajzolása" nevű módszerrel. :D De ezzel a módszerrel is csak akkor lehet fixen nyerni, ha jelentős támogatottsága van a pártnak. Nem tudom azt elképzelni, hogy pl. Pécsett ne rajzolgattak volna, aztán mégis bukta lett.
Úgy döntöttünk, csatlakozunk a Totalcar azon kezdeményezéséhez, hogy a blogon mostantól csak Indapassal rendelkező, bejelentkezett olvasók tudnak kommentet írni. Tesszük ezt azért, mert így várhatóan kevésbé lesz jellemzőek a nem ide illő kommentek, ami pedig lesz, azt így…..
G.Gambino 2008.09.18 14:53:11
Pcmg · www.carstyling.hu/car_shower.php?id=49359 2008.09.18. 14:45:20

Pont ez a lényeg. :)
G.Gambino 2008.09.19 18:03:25
autózz! Kapaszkodjál, fiam! 2008.09.18 12:24:00
A szülői felelősség mintapéldáit már láthattuk itt is számos formában. A gyerekülés hiánya, a vezetés közben ölben tartott gyermek, a kocsiban pöfékelés sokakat felháborított már. Ezúttal Csaba agyában verte ki a biztosítékot egy motoros apuka, aki a poronty…..
G.Gambino 2008.09.18 15:32:36
G.Gambino 2008.09.18 15:49:37
G.Gambino 2008.09.18 15:53:12
Autótesztelő · hasznaltteszt.blog.hu/ 2008.09.18. 15:47:18

Esküszöm, hogy a jó szándék vezérel, de a szavazást tekintve érzek némi problémát.
A 3.-nak felkínált válasz ugyanis nincs összhangban a feltett kérdéssel.
Mert mi van pl., ha tetszik is az autó és tesztet is akarok írni? :))
autózz! Két affér egy helyen 2008.09.16 12:01:00
Nem csoda, hogy nobody00 ideges lett, amikor a kislányát is veszélybe sodorva vágott elé egy másik autó, aminek a sofőrje addig semmi jelét nem mutatta, hogy egyáltalán sietne, sőt, még egy büntető megállásra is futotta később az idejéből. Nem szokásom megírni az emberi…..
Levélírónk, kinek nevét csak mi tudhatjuk, a lopakodó járművekkel kapcsolatban írt nekünk. Pontosabban azokról a vezetőkről, akik sötétben is stresszmentesen közlekednek, macskákat megszégyenítő éleslátással, csak arra nem gondolnak, hogy ezzel a többiekre hoznak szívbajt.…..
Tygger balesetet szenvedett és nem elég, hogy felszakadt a homloka, de egy szolgálaton kívüli rendőrnek köszönhetően a vétkes fél elismerő nyilatkozatát is semmisnek tekintették, végül hosszas ügyészségi procedúra vette kezdetét. Régi sztori. A darazsas postról jutott…..
G.Gambino 2008.09.17 11:32:32
dshk 2008.09.16. 21:55:40

"G.Gambino súlyos sérülés meg nem csak a sebesség függvénye, hanem sok egyéb körülményé."

Szerintem ez a mondat érthető. Az egyéb tényezőket mindjárt olvashatod. :)

A Te reagálásod a fenti mondatomra:

"Attól hogy valaki lassabban megy, még nem lesz törékenyebb az autója, nem fog könnyebben törni a kulccsontja. Vagy milyen egyéb körülményre célzol, ami más lett volna?

Na ez mi bakker? Funkcionális analfabéta-e vagy. :)) Olvasd már vissza kérlek, amit írtál és értelmezd nekem kérlek. :) Szerintem vagy azt nem értetted, amit írtam, vagy nem azt írtad, amit szerettél volna.
Erre már van is kód: 19. :)

Mindenesetre kifejtem Neked, hogy mely más tényezőkön is múlhat a sebesség mellett a sérülés súlyossága:

- milyen ponton történik az ütközés (hol találja el a szabályosan haladó autó a szabálytalanul kihajtó gépkocsit)
- biztonsági öv használata
- gépkocsi felszereltsége (légzsákok száma, övfeszítő stb.)
- gépkocsi mérete és törési tulajdonságai

Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy a sérülés súlyossága a sebességen túl több dolog következménye. De nyugodtan írhatsz rá kódot. :D

Azt a véleményemet továbbra is fenntartom miszerint egy 15km/h sebességtúllépést nem lehet összehasonlítani egy STOP tábla figyelmen kívül hagyásával. Kb. mintha egy körtét és egy almát hasonlítanánk össze. Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy nehezen hiszem, hogy Te, vagy a posztolók közül más még sohasem ment lakott területen belül 65-el.
A múlt heti arcpirító 9/3 után úgy határoztunk, megtesszük, amire már jó ideje készülünk, azaz fogjuk az üveggömböt és belevágjuk a Dunába a cudar eszközt. Mostantól a szakértőkre bízzuk a tippelgetést, a Guru tehát változatlanul megmondja majd a hét vége felé…..