Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csak egy válasz

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sunseaty Monster Streetfood & Grill 2016.01.10 20:05:22
Létezik Szegeden akkora méretű minőségi hamburger, amit még én is alig bírok megenni? Ráadásul angus marhából? Igen, ugyanis a tavaly novemberben nyitott Monster Streetfood & Grill 25-30 dekás húspogácsával támad. ..
Csak egy válasz 2016.01.15 06:09:46
Olyan házat mutatunk nektek, amiért nagyon sokan, nagyon sok mindenüket azonnal odaadnák. Mi legalábbis biztosan. A tihanyi dombokról emelkedik a Balaton fölé a tópart egyik legszebb, de kétségtelenül legértékesebb telke, amelyért rendkívüli árat fizetettek, de még így is akadt volna olyan, aki…..
Csak egy válasz 2016.01.05 18:18:04
@Mrs. Jackman: Mondjuk az a rózsaszín pont mályva, de ne is foglalkozz vele...
Belsőség Idióta próbakörön 2015.05.28 12:53:31
A helyszín Lengyelország, de történhetett volna mindez akár idehaza is. Kopasz nepperünk emlékezetes történetei jutnak eszembe róla, amikor az RS2-es Audira jöttek a gyerekek és a fogalmatlanok, mint a legyek. A baj csak az, hogy nem értik: ezek a dolgok nem csak gyorsan mozognak, hanem…..
Csak egy válasz 2015.05.29 16:21:02
youtu.be/Hp6a53Sp_w8

ez működik!
“Nem utasítanánk el, hogy testvérként kezeljünk valakit, mivel ő nem hisz abban, hogy a Társulat az Úr csatornája. Ha mások ezt másként látják, az az ő előjoguk. Teljes lelkiismereti szabadságnak kell lennie.” (Őrtorony, 1920. április 1., 100. old.)   Joseph Rutherford…..
Csak egy válasz 2015.02.20 21:58:58
@EveH: DÁBBLJÁ akkor inkább, mert azusában vagyunk:-))) és köszi az észrevételt!
Csak egy válasz 2015.02.20 22:10:18
@marci said: Mai hablatyodbol egy szot sem ertettem. Szerintem ne strapald magad.
Csak egy válasz 2015.02.20 22:17:11
@worker: Hablaty nickkaméleon hablaty szókártya hablaty a történetnek akkor van vége hablaty nyomorúlt hablaty ciao hablaty & még egy kis hablatyhablaty
Ha az Egyesült Államokban élsz, talán így nézhet majd ki a következő helyi királyságtermed? Január 31-én, szombaton egy különleges találkozót tartottak az Egyesült Államok fiókhivatalaihoz tartozó körzetekben élő vének számára. Egy előzetesen kiküldött levél arról…..
Csak egy válasz 2015.02.19 22:57:47
@marci said: hablatyhablatyhablatyhablatyhablatyhablatyhablaty és hablaty.
Csak egy válasz 2015.02.20 03:48:17
@marci said: Gondolom hogy zavarban vagy hablaty - jaj ne kamuzz már, az ilyen skizó gecik mint te vagy azt nem ismerik, ne nevetess már. Amúgy figyuzzál már te vidéki paraszt 1. nem vagyok a komád 2. ha akarsz valamit és nem lennél az a gyáva féreg aki vagy már rég találkozhattunk volna 3. a klaviatúra mögé bújó kis hablatyoló troll senkiházi vagy 4. ha kifiguráz valaki azt már beteg - de érdekes ez hablaty, tükröt tartanak, ez látom zavar 5. max szánalmas vagy egy kis hablaty, semmi más, rikácsoló papgáj, egy zeró senki minden értelemben, jellemtelen hablaty. Amúgy meg pont szarok rád te kis gnom geci.
Csak egy válasz 2015.02.20 07:29:12
@marci said: ha-ha-ha-ha-ha-hablaty
Éppen hazafelé tartottam Zürichből, egy európai helyszíneken megtartott, Jehova Tanúival kapcsolatos találkozósorozatról, amikor először hallottam a január 7-i párizsi események szörnyű hírét. Azon a borzalmas napon maszkot viselő fegyveresek betörtek a Charlie Hebdo francia…..
Csak egy válasz 2015.02.12 02:07:41
@Rovarölő: Karalábé már ne haragudj de miért lenne bunkó (nem mintha a védelmemre, bárki védelmére szorulna)? Mert megkért, hogy ne mond meg a szerinted tutit vagy mert elég nagylány hogy eldöntse, hogy kivel, mikor és mit kommunikál?

Ha és amennyiben ismered a nickkaméleont miért nem neki segítesz abban, hogy eljusson egy szakemberhez - és ténylegesen kezeltesse magát!? Véleményem szerint egy tisztán skizófrén/pszichopata eset az ürge.
Csak egy válasz 2015.02.12 18:50:15
@Rovarölő: Nem vagyunk egy hullámhosszon, és senki nem kiáltott téged ki bűnösnek (maximum te magadat). Amúgy mindkettőtöket olvastam és nem látok semmi túl flegma/lekezelőt/fölényeskedést. Amit láttam, hogy van vélemény és az nem egyezik éppen a tieddel és ezután te újra megpróbálod megmagyarázni hogy mit miért - lásd most.

Felvilágosítanál, hogy mire gondolsz - mert így elsőre nem esik le: "Javaslom az általad pártfogásba vett személy évekkel ezelőtti konfliktusait is olvasásra és azt is láthatod, miért volt innen kitiltva szerénysége és felháborító személyeskedései miatt."
Csak egy válasz 2015.02.12 19:01:05
@PsychoZsoldos: A nickkaméleon...a "now or never" + eddig kb 50-100 neve volt. Egy igazi gerinctelen agyhalott! Most éppen "marci said merci", de ki tudja 5 perc múlva mivel áll elő a személyiségzavaros kretén.
Ki hallotta már Elizabeth Holmes nevét? Nos, a hölgy a Theranos nevű biotechnológiai cég elnök-vezérigazgatója, de nem is erről igazán híres, hanem hogy ő az Egyesült Államok legfiatalabb női self-made milliárdosa. Szóval szupergazdag. A 31 éves Elizabeth Holmes 2003-ban…..
..
Csak egy válasz 2015.02.05 23:52:21
@rovargyilkos: Rovalölő szerintem irónikusan írta amit írt!
Kedves Olvasó! Szeretném előrebocsátani, hogy a történetem valószínűleg azon írások egyike lesz itt, a blogon, amelyek nem fognak osztatlan sikert aratni, mivel - még a nem JT-k számára is - kényes témát feszeget. Ennek ellenére már évek óta gyűjtöm a bátorságot, hogy…..
Csak egy válasz 2015.01.31 21:57:48
@sefatias: Az nem az én bajom, hogy sunyi vagy. Neked is szép estét baxi:-)
Csak egy válasz 2015.01.31 22:36:40
@sefatias: Látod sefa (homo sapiens) ezzel van itt a gond/om:

1. Nem is ismersz senkit de jössz a rossz / bántó / lealacsonyító / primitív szőrös segglyuk dumáddal.
2. Az embert kell megismerned és nem a szexuális orientációját.
3. Nem kell ezzel a dologgal bárkit megbélyegezni, hogy "homo" mielőtt megismernéd. Kérdem én, emiatt majd másképpen fogsz vele kezet amikor bemutatkozol...?
4. Könyvből (olvasottságod, lexikális tudás ugyan kérem) nem lehet megérteni, "megtanulni", "felkészülni" hogy milyen az az ember valójában aki a "homo" megbélyegzés mögött van!
5. Rossz sorrendben közelítesz a témához!
Csak egy válasz 2015.02.03 03:16:46
@a karaván halad: A gondolkodás na az ami neked sosem ment. És amint azt tudjuk ami nem megy azt ne erőltessed, norvégul meg pláne.

A tipped rossz.
Jehova Tanúi prédikálnak New Yorkban szeptember 11. évfordulóján – de mi van az ázsiai és arab világ megtérőinek hiányával? Jehova Tanúinak egy kiemelkedő tanítása az az ünnepélyes hit, hogy Armageddon a küszöbön áll, amikor is az isteni erők lemészárolnak gyakorlatilag…..
Csak egy válasz 2015.01.01 22:11:58
@Volt Tanú:

"Megérjük, hogy egyszer normális keresztény felekezet lesznek?"

A válasz: NEM! Egyedül egy esetben lehetne erről beszélni, ha és amennyiben teljes reformon mennének át a tanításoktól kezdve a mindennapokon át, más egyház keresztényeinek tesvéri elfogadásán keresztűl.

Véleményem az, hogy ennek a pénzügyi alapokon álló / szektának / MLM egyháznak és az azt háttérből irányító tulajdonos csoportnak ez nem áll érdekében. Így is megy a bolt, minek változtatni...
Csak egy válasz 2015.01.02 12:27:13
@sefatias:

Ez lemeradt a listámról: "hitehagyott" fogalom definiciója mint olyan is erős reformot igényel - látva a Te munkásságod biztos, hogy nem lehetett volna téged ezzel megbélyegezni-, ugyanis nem látom, hogy Istent elhagytad volna egy pillanatra is.

Ezen igényeken/témán már én is gondolkodtam: "a hagyományos egyházak képtelenek kielégíteni az emberek vallásos igényeit". Véleményed szerint milyen igényei vannak a mai kor emberének?

@Volt Tanú: Na azt én is megnézném (szívem szerint annyi időt reformok nélkül nem adnék nekik, látva azt hogy mennyi életet tesznek tönkre közben). Szerintem a következő pár év fontosabb lesz, mert egyre kevesebb dolgot tudnak a szőnyeg alá seperni a mai kommunikációs eszközök mellett. És bocsánat a kifejezésért de ha a szar kiönt (és eddig úgy tűnik a Tanúk soha sem tanúlnak a hibákbó/hazugságokból/téveszmékből), ha nem tud lefolyni (reformok nélkül/probléma kezelés nélkül/bevatakozás nélkül) akkor már gond van - most a kiömlös szakasz jön/van, de hogy csordogálni csordogál és szivárog annyi már biztos.
Lassan véget ér a 2014-es év, ennek örömére pedig szeretnék egy jó hírt megosztani veletek. Nemrég végiglapoztam a cikkeinket tavaly október végével bezárólag és címkével láttam el csaknem az összeset. Így a blog korábbi cikkei könnyebben elérhetővé, megtalálhatóvá…..
Csak egy válasz 2014.12.31 19:46:46
Az Őrtorony két egymásnak ellentmondó megközelítést kínál a mentális egészség ügyében 2011-ben az Őrtorony kiadott egy tanulmányozási cikket, melyben Istenre úgy hivatkoztak, mint “a Nagy Orvosra”. Az újság azt a tanácsot adta, hogy el kell kerülni azokat a Jehova Tanúit,…..
Csak egy válasz 2014.12.31 00:48:59
Karácsony margójára

II. rész:

Egyes középkori források vakító fényű tűzgömbnek írták le a betlehemi csillagot. Lehetett akár egy fényes meteor is, de ezt a lehetőséget könnyen kizárhatjuk, hiszen túl rövid ideig tart; másodpercek alatt fellobban, aztán elhamvad. Annak a lehetősége, hogy a betlehemi csillag üstökös volt, több ok miatt is kizárható. Az üstökös feltűnése mindig baljós előjelnek számított, mivel a hajlott csóva kardra emlékeztette az embereket. Még fontosabb érv, hogy mivel Jeruzsálemből nem láttak üstököst, nem lehetett egy ilyen feltűnő égi objektum.

Ókori csillagászati feljegyzések Kr. e. 4 és 8 között nem számoltak be üstökösről, pedig azokat általában leírták. Jelölt lehetne valamilyen nóva vagy szupernóva, hiszen keletkezésükkor hirtelen megnő fényességük, majd égitestként jelennek meg az égen. A Tejútrendszerben utoljára Kepler fedezett fel szupernóvát, 1604-ben. A korábbiakról is gondos feljegyzést készítettek főleg távolkeleti csillagászok, de a kérdéses időben megfelelő jelölttel nem találkozunk; nem volt új csillag az égen Kr. e. 4 és 8 között. Bolygófedés is szóba jöhet, hiszen Kr. e. 6. március 20-án a Hold elfedte a Jupitert a Kos csillagképben, miközben a Mars is a Kosban tartózkodott; a Mars és a Kos is Júdea jelképe, a Jupiter pedig a hatalomé és az erőé. Mégis kizárható ez a jelenség, mivel az ókori Júdeából nem volt látható.

Kepler óta sokan foglalkoztak a betlehemi csillaggal, és a legtöbben egyetértenek azzal, hogy valóban a Jupiter és a Szaturnusz együttállása lehetett az, amit a napkeleti bölcsek Jeruzsálemből Betlehem felé haladva láttak. A két bolygó egymás mellett állt, és úgy tűnt, mintha fényük bevilágította volna a betlehemi dombokat. A bolygóegyüttállás először Kr. e. 7 tavaszán látszott. Mind az izraeli, mind az egyiptomi hagyományokban megtalálható az a nézet, hogy a Messiás jövetelének égi jele a Jupiter és a Szaturnusz együttállása lesz a halak jegyében. Más égi jelenség abban a korban, amely a Messiás születését jelezte volna, szóba sem jöhetett. Érdekes, hogy annyi bizonyíték ellenére a zsidó nép máig sem fogadta el Jézus születését a Messiás eljövetelének. Tárgyi bizonyíték is van a bolygóegyüttállásra.

Megmaradt egy Kr. e. 7-ből származó ékiratos tábla, amely 1925-ben Szippar város egykori papi csillagászkollégiuma romjai alól került elő. Babiloni ékiratos csillagászati feljegyzések is ismertek Kr. e. 7-ből, amelyek utalnak a Jupiter és a Szaturnusz együttállásra a Halakban.
Csak egy válasz 2014.12.31 00:50:18
Karácsony margójára

III. rész:

Furcsa, hogy a kereszténység első századaiban nem fordítottak gondot Jézus születésének megünneplésére. Ha megemlékeztek is róla, azt különböző időpontokban tették: március 25-én, április 20-án vagy május 20-án. Ez azt is mutatja, hogy Jézus születésnapja valóban nem a téli napforduló idejére esett, hanem valamikor tavaszra. Erre utalhat Szent Ambrus milánói püspök (IV. század) mondása is: „Krisztus eljövetele előtt tél volt, jött Krisztus, és nyár lett”, de emellett szól az a tény is, hogy Lukács evangéliumában azt olvashatjuk, hogy a pásztorok éjjel kint őrizték a juhokat a mezőn. A téli napforduló idején pedig Palesztinában is hűvösek az éjszakák. Továbbá csak ellés idején őrizték éjjel is a juhokat, az pedig tavaszra esik. Hogy az egyház mégis a régi római naptár szerinti december 25-re, vagyis a téli napforduló idejére tette Jézus születésnapját, annak több oka is van.

A római birodalomban a Sol invictus (Legyőzhetetlen Nap) tisztelete volt erős. Hérodotosz leírja – Kr. e. V. században járt Egyiptomban –, hogy a téli napforduló idején éjszaka körmenetben vitték a hívek elé Ízisz fiának, a napisten Hórusznak gyermekisten szobrát. A nép így fogadta: „Szült a Szűz! Győzött a Világosság!” Nemcsak Hórusz, a többi napisten – Mithrász, Adonisz és mások – a téli napforduló idején, december 24-ről 25-re virradó éjjel született.

Az akkori népek hite szerint ugyanis a régi Nap december 24-én meghal és az új Nap 25-én megszületik. Ez a hit olyan erősnek bizonyult, hogy a napisten születésnapját még a Krisztus utáni IV. században is megünnepelték a keresztények. Ezért az egyház belátta, hogy akkor halványíthatja el a napistenkultuszt, ha keresztény tartalommal tölti be az ünnepet. Így került december 25-re Jézus születésnapja.

Összegezve: mai ismereteink szerint Jézus születésének valódi időpontja valószínűleg Kr. e. 7. tavaszára, esetleg éppen április 19-ére eshetett. Mégis jó választás volt a téli napforduló, hiszen a fény újjászületését ünnepli az emberiség minden karácsonykor. Azét a fényét, amelyről Jézus ezt mondta: „Én vagyok a világ világossága, aki engem követ nem járhat sötétségben”. A fény elűzi a sötétséget és a szó konkrét és átvitt értelmében világosságot hoz azoknak az embereknek, akik képesek befogadni Isten békéjét és szeretetét.

Az isteni fény minden karácsony éjjel újjászületik.

Forrás: Hankó Ildikó
Csak egy válasz 2014.12.31 17:45:56
@ORION: BUÉK Neked is:-) Jövőre folyt.köv.!:-)
Kedves Kommentelők!   Átgondoltuk, hogy mi a célunk ezzel a bloggal, és a következőkről kívánunk titeket tájékoztatni.   1. Személyeskedés. Mivel a jelenlevők nagy része régi blogger, ezért a személyeskedésért ezentúl 1 hét kizárás jár, független attól, hogy ki…..
Csak egy válasz 2014.12.24 00:51:17
Csak egy válasz 2014.12.24 23:05:42
@left back: Na itt a blogon az a munkajelentés baromság az nincs.

Amiről én beszéltem az a látogatói statisztika (statsiztika=a VALÓSÁG számszerű információinak megfigyelésére, összegzésére, elemzésére és modellezésére irányuló gyakorlati tevékenység és tudomány / külön neked egyszerű nyelvezetre=tényszerű adat), és itt a blogon a statisztika (számok/adatok) a valóságon alapszik.

Ezen a blogon voltak már kevesen / sokan / nagyon sokan - azt hogy hányan mikor és miért kommentelnek vagy sem azt én nem tudom megmondani, és azt sem hogy mikor miért van így vagy úgy.

Egy valami ami biztos, az pedig az olvasók száma, ami megnézhető - itt az a fontos!

Ez a blog nem attól lesz jó avagy rossz, hogy hányan írnak - hanem attól a tartalomtól, információ halmaztól amit megjelenít és publikál/lefordít idegen nyelvról magyarra/közöl/online elérhetővé teszi azon emberek részére akiket egy szervezet napi szinten becsap megalakulása óta folyamatosan.

Kívánok neked békés és boldog Karácsonyt - ha tudod miről beszélek!
Oregon az az állam, ahová az amerikaiak gyakran azért költöznek, hogy megmeneküljenek a sűrű forgalomtól, hosszabb aszályoktól és forgalmi adóktól. Az észak-amerikai kontinensnek egy szépséges régiójában található, melynek mérsékelt időjárása, lenyűgöző hegységei és…..
Kérdés: Pár héttel ezelőtt becsöngettek és beszélgettünk, majd egy hét múlva bejöttek a lakásba. Aztán azt vettem észre, hogy a páromat teljesen behálózták, pedig tudják azt is nem vagyunk megházasodva... "bűnben éltünk" eddig boldogan már 20 éve. Most már a váláson…..
Csak egy válasz 2013.11.13 20:57:25
@Inquisitive Man:

JT-i egy instant vallás. Nem kell gondolkodnod azt megteszik helyetted!

Adagolják kis adagokban a kanál nélküli méregitalt, nem megőlni akarnak hanem függővé tenni és lassan kinyírni, hogy a lehető legtöbb bőrt letudják nyúzni rólad!
Csak egy válasz 2013.11.13 21:04:30
@ORION: LIKE
..
Csak egy válasz 2013.08.14 22:15:26
Csak egy válasz 2013.08.14 22:17:09
@C 3PO: مع السلامة = biztonsági
Csak egy válasz 2013.08.17 20:01:29
@Nem érdekel!: Amúgy meg érdekeljen, mert annyi sületlenséget hordtál már össze!!!
[Eredeti idézet: Morpheus: "A Mátrix egy rendszer. Ez a rendszer az ellenségünk. De mikor benne vagy, és körbe nézel, üzletembereket látsz, tanárokat, ügyvédeket, ácsokat, azokat, akiknek meg akarjuk menteni a tudatát. De amíg a Mátrixban élnek, részei a rendszernek,…..
Csak egy válasz 2013.08.14 01:21:52