Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nice try

0 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schlosser söröző: 1034. Bécsi út 102/b http://www.schlossersorozo.com/fooldal.html   Az óbudai kocsmák nonpluszultrája, az egyetlen klasszikus söröző, ami a mai napig szinte változatlan formában áll fenn, és amit még mindig a család üzemeltet. (ezt majd némi történelemmel is kiegészítem)..
nice try 2019.01.18 00:56:02
@Noxin: már ráfért
Nem szerettem volna lecserélni a szép régi fa ablakokat és a bejárati ajtót, de muszáj volt. Menthetetlenek voltak az eredetiek, az újragyártást fából nem engedhettük meg magunknak, így maradtak a műanyag nyílászárók. Sosem volt még részem nyílászáró cserében, érdekelt is, hogy hogyan történik.…..
nice try 2018.12.21 14:06:47
@AnnieC: van pár működő opció a régi ablakok megtartására, részleges vagy teljes felújítására (még a festésük is benne van) - mely töredéke az itt megadott árnak.
k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com (Ez az első a blogtulajdonos fiókja, de ritkán olvassa.) columba [kukac] freemail.hu partijonas [kukac] gmail.com Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy…..
nice try 2015.10.07 22:50:42
@Monesz32: Hogy mi az etikus vagy mi nem arról szerintem ne nyissunk most vitát! Ezen az oldalon tények vannak amivel vagy tudsz kezdeni valamit vagy sem. Ha tudsz akkor javaslom, hogy élj vele, ha nem tudsz akkor még mindig ott van az a csigaház ahova vissza tudsz húzódni és nem veszed észre, hogy mi zajlik körülötted.

Ez a Te döntésed és a Te felelősséged.

Picket9 JT-ja így a felvetésed nem jött be. Ezen az oldalon többé kevésbé olyanok írnak és olvasnak, kommentelnek akiknek valamilyen úton módon van/volt közük JT-hoz. És ne felejtsük el, hogy te is itt vagy valamiért - legalábbis úgy tűnik! Szóval WELCOME
A szeptemberi JW Broadcastingot láttátok? A nemzedék szót elemezték. Mi kell ahhoz, hogy ezt megértsük: 3 lábú tábla, amire lehet írni, egy karmesterpálca, amivel lehet mutogatni, és pár különböző színű filc. Fontos, hogy egy már meghalt személy nevét írjuk fel egy időegyenes elejére, és végére,…..
Kedves Tesók! Azért írok nektek, mert az Úr kb. fél éve, a Jehova Tanúit helyezte a szívemre, és olyanokat keresek, akik szintén elhívásuknak érzik a feléjük való szolgálatot. Elsősorban azért keresem őket, hogy időnként találkozva megoszthassuk egymással tapasztalatainkat, tanácsainkat, hogy…..
nice try 2015.09.19 11:14:30
@Catharine:

Két könyvet ajánlok akkor figyelmedbe:

1. könyv:

Szalai András: Jehova és a szervezet

2. könyv:

Szalai András: Más Jézus, más lélek, más evangélium
nice try 2015.09.19 16:28:03
@Catharine: Jellemző az, hogy mindenre van valami elutasító válasz/kifogás/tiltás/prevenció stb - ez az Őrtorony/JT-i egyik legmegdöbbentőbb mellékhatása. Gondolom az már nem is zavar téged, hogy férjed nem köszönt fel szülinapodon / meg úgy az egész élet tiltólistán van.

Alárendeleted magad annak ami ellen 1/2 után már levelet (ha jól olvastam) is akarsz írni! Komolyan nem értelek, hogy 2 db könyv elolvasása - melyben több évnyi kutatómunka és hihetetlen mennyiségű idő ráfordítás, jól megszerkesztve könyv formában elérhető és azt itt feszegetett kérdéseidre 110%-ban megadja a választ, az ellen - hogy tud valaki ágálni, úgy ráadásúl hogy sem nem olvasta, csak és kizárólag olyan előítéleteket fogalmazol meg amelyek nem igazak!

Vagy te csak úgy kérdezel - és úgy vársz választ, hogy az a jó/neked megfelelő ami számodra tetszik!? Mert ez esetben egy furcsa játék az amit itt játszol - ugyan nem ellenem/ellenünk, hanem magad ellen - mert így jól messzire eltávolodsz egyszersmint a valóságtól/ és a dolog (érem másik oldala) pontos megismerésétől! Ez egy kétélű penge a kezedben, mert ha eddig nem vágtad magad vele Isten gondoskodi fog róla, hogy megismerd az igazságot. Szóval - ha majd csak 5-10 múlva veszed meg és olvasod el, az sem gond - akkor már túl leszel ezen azon/majd visszaemlékszel ezen sorokra, hogy valaki szólt. Valószínű, hogy ez a blog még akkor is működni fog és leszenek itt olyanok akik akkor is segíteni fognak amikor neked arra lesz szükséged - viszont most azt látom, hogy te a saját igazolásaid begyűjtése (lásd 1 János 5:7 este amit éppen feszegetsz) miatt jársz ide, és nem azért, hogy megismerd az igazságot!

Lehet ezt a játékot így is játszani, ahogy te csinálod - de hosszútávon elég súlyos árat fogsz ezért fizetni (idő/egézséged/igazság megismerése/Istennel való viszonyod). Kívánom, hogy legyél bátor és ne félj információt szerezni, bárki bármennyire is tiltja!
nice try 2015.09.22 00:56:11
@Catharine: Melyik könyvére gondolsz? A "The Object and Manner of our Lord's Return"-re?
A 2. részben, miközben megpróbáljuk kitalálni mi is az igazi célja David H. Splane, a nemzedékről szóló 13 perces monológjának a szeptemberi jw-tv adásban, észrevehetünk bizonyos „következetlenségeket” a szövegben, melyeknek oka nem teljesen világos. A „nemzedék” hosszát kitárgyaltuk korábban, most…..
Please feel free to be offtopic.....
nice try 2015.09.19 16:51:03
@Johnny Joker: Nagyon Boldogat kívánok, Isten életessen sokáig!:-)
Sokaknál kiverte a biztosítékot Maksa Zoltán Hír TV-s szereplése, ahol sikerült egy meglehetősen érzékeny témában elsütnie egy borzalmasan rossz viccet a megerőszakolt egyetemista lányokkal kapcsolatban. A Nőkért Egyesület például annyira felháborodott, hogy a médiahatósághoz…..
Sziasztok!Azt hiszem végső elkeseredésemben jutottam hozzátok, aminek nagyon örülök! Az én történetem 1 éve kezdődött, amikor adódott egy lehetőségem, hogy az egyesült államokban töltsek fél évet a nagynénémnél, aki mint utólag kiderült Jehova Tanúja az egész…..
nice try 2014.08.07 01:03:16
A gifet készítette: Laci7000 "Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának beteljesedésében azt jelzi, hogy e korrupt rendszer vége néhány…..
nice try 2014.07.30 09:31:07
@csabex28: Nickkaméleon persze az tud mindenre mondani valamit, ami nem egyenlõ azzal hogy jól is tudja választ. Ezen kívül a JT-i féle meghamisított Bibliával a kezében elvérzett már jópárszor. Plusz alkatilag olyan a srác - gyenge -, hogy ebbe a vereségbe nem tud beleállni. A saját módszere meg az hogy idegi állapotának megfelelõen X naponként új nevet hozz létre és próbálja a nemlétezõ észét itt osztani, eddig zéró eredménnyel. Mindez lassan 1,5 év éve tart! Hangsúlyozom hogy erdmény amit elért az pont ZÉRÓ!
nice try 2014.07.30 10:23:08
@funn: Személy szerint unom ezt a beteges viselkedést amit itt produkálsz. Egy magát viccesnek tartó, gerinctelen kis suttyó gyerek vagy. Egy inkorrekt szar alak! Többször lettél már súlyosan cáfolva, csak mivel nincs gerinced mint olyan így nem tudsz beleállni. Csak a nagy pofád van, de az egy idõ után már itt és az életben is kevés lesz!
A közel 100 követővel rendelkező ŐrtoronyŐrök nevű facebook-csoportunk az alábbi üzenetet kapta: A. Jeremiás VörösnéNagyon fontos!!!! Ez az oldal HITEHAGYOTTAK oldala!! https://www.facebook.com/profile.php?id=100008178004003 kérlek töröljétek magatokat, ha bele estetek a…..
Hát azt hiszem tegnap felbolygattam az állóvizet a posztommal. Látványosan többen jöttek fel olvasni, mint szoktak. Azt is lehetett látni, hogy a poszt kirakása után Oroszlányból sokan jöttek fel, de Mór sem maradt el. Ez azt jelenti, hogy gyorsan terjedt a hír a posztomról. Ezt a…..
nice try 2014.01.21 23:18:41
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
nice try 2013.12.21 16:14:51
@magyarázó: Aham, értem! Vannak kapcsolataid - olyanokra gondolok akik kedvesek neked és nem a gyülekezeted tagjai?

Ezt ajánlom neked, érdemes elolvasni - de előtte vegyél egy nagy levegőt, mert nem könnyű olvasmány:

www.harmat.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=12&flypage=flypage.tpl&product_id=179&option=com_virtuemart&Itemid=2
nice try 2013.12.21 21:58:38
@taxy443: Az a baj, hogy komolyan gondolta!
nice try 2013.12.21 22:07:20
@back up: Téged mindig mindenki félreért! Te kis szegényke!

Figyi: Ha azt írod, hogy nem tudok beszélni az azt jelenti, hogy nem tudsz beszélni. Hogy néma vagy. Van ilyen, ezt úgy hívják hogy fogyatékkal élő. Mivel ezt írtad így ezt csak ezen a módon lehet érteni!

Ha azt írtad volna, hogy jobban kitudom magam fejezni írásban mint szóban akkor azt lehetett volna érteni. Bár ezt is kétlem, ha ennyit nem tudsz leírni… - vagy ezt nem tudod itt írásban megfelelő módon közölni, kifejezni.
Grinch Rutherford "Bíró", aki 1927-ben ellopta a karácsonyt  Rutherford ellopja a karácsonyt A karácsonyról Ex kérdés: Karácsonyozzak-e? Karácsony, karácsonyfa és a "pogány eredet" Karácsony, születésnap - pogány ünnepek?   Részlet a Karácsonyi lidércnyomás című…..
nice try 2013.12.21 19:03:17
@Cogito.: Ez nem szerencse kérdése. Társadalom és kultúra, ország függő! Az egyik országban X nap, a másik országban Y nap! Nem hiszem el, hogy te ennyire sötét vagy...
nice try 2013.12.21 19:23:41
@Cogito.: A Boldogság nem ünnepnapok számában mérhető, mert vagy boldog valaki vagy nem.
nice try 2013.12.21 19:47:57
@Rovarölő: Jó kis házi nevelésű kacsa! Azt adom:-)))
"Mi nem úgy tanítjuk az embereket, hogy rettegő istenfélelmük legyen, ahogyan egyes egyházak tanítanak. Mi az embereket arra tanítjuk, hogy egészséges félelmük legyen az Istennek nem tetsző dolgoktól, gondolatoktól és tettektől." (Craig Stevens nyilvános előadás…..
nice try 2013.12.21 11:11:43
@back up:

Annyi ostobaságot hordasz itt össze, hogy az kegyetlen!

Háromság témakör:

web.archive.org/web/20070610052257/http://www.apologia.hu/books/kellhinned.html

www.apologia.hu/index.php/keresztenyseg/teologia/53-a-haromsagtan-nem-biblikus-nem-si-nem-ertelmes

És az Úr Jézusról egy link, ha már belekötöttél személyébe:

www.apologia.hu/index.php/keresztenyseg/dokumentacio/56-allitasok-jezus-krisztusrol

Magyarul vannak, még lehet te is megérted - ha végig olvasod!

Feladat/sorrend: végigolvasni, utána elgondolkodni és utána véleményt nyílvánítani. Sorrend FONTOS!
Jakubu Rufai előadása Lagosban Ez egy olyan előadás, amit egy Keresztények Gyülekezete nevű szekta volt tagjai előtt adtak elő. A benne lévő megállapítások azonban Jehova Tanúinak is hasznára lehetnek, ezért hasznosnak éreztük. Az itt található anyag, a 2000. június 4.-i…..
nice try 2013.12.12 23:43:16
@Inquisitive Man: Huuuhaaaa, most jól megmondtad a semmit!

Az életben vannak szabályok! Most biztos meglepődtél! Tudod az életben Alfától Omegáig. Ha kilépsz az utcára…ha átmész a zebrán…
….ha közlekedsz…a munakhelyeken…korházban…repülőn…végtelen sok helyen és helyzetben.

Ezekről hallottál? Ez nem vallás vagy vallási kérdés. Szinvonal volt a kérdés. Moderálásról hallottál? Na itt az történt! Szóbeli intervenció!

Egyáltalán olvastad a szóban forgó hablatyokat? Vagy te sem gondolkozol mielőtt írsz?
nice try 2013.12.13 00:05:23
@Inquisitive Man: Igazán nincs mit. Tudod az a baj veletek érzékeny lelkű harmatos virágokkal, hogy ha valaki elmondja a véleményét még be is sértődtök.
nice try 2013.12.13 00:40:15
@Inquisitive Man: Ezeket a közhelyeket hagyd már: "Mindig azt fogalmazod meg másoknak, ami önmagadnak szól."

Igen, nekem és még sokaknak az véleménye, hogy ha valaki a témát nem tudja megfelelő színvonalon megközelíteni akkor inkább nem írjon! Hozzászólások minősége határozza meg a blogot, nem a hozzászólások mennyisége! Szerintem ez érthető!
Egy YouTube videó bemutatja azt a négygyermekes családapát, aki egyértelműen az éves közgyűlés hatására lépett ki munkahelyéről Feltöltött a YouTube-ra egy videót egy négygyermekes anyuka, akinek a férje percekkel azután, hogy részt vett a 2013-as éves közgyűlésen,…..
nice try 2013.12.12 22:22:18
@Niro: Nirocska te drága! Elmondom lassan és érthetően: legyél kedves a támának és blog szinvonalának megfelelő gondolatokat kicsikarni magadból! Ha nem bírsz megütni egy szinvonalt akkor nem kell itt fárasztanod magad és minket sem! Remélem menni fog anélkül is, hogy idézőjelekbe tegyem az agymenéseidet!
nice try 2013.12.12 22:31:39
@Niro: Én a magam részéről nem vagyok tanú de még exJT sem, és ha jók az infóim akkor Jona3 sem és még jópáran itt ezen a blogon, szóval akkor most mi van…?
nice try 2013.12.13 00:19:45
@Niro: AZZAL NEM TUDOK MIT KEZDENI, HOGY OSTOBA VAGY! A TE SZAVADJÁRÁSÁVAL ÉLVE ITT NEM AZT FANOLJUK HOGY "hű de csodás az isten, megbocsátó stb., elakadt itt a lemez, jó ezeket nyomni jétéknek, de semmibe venni azt a részét ami már kevésbé olyan nemes, uo. hazugság mint őrtornyos" /REMÉLEM FIGYELTÉL MERT MOST IDÉZTELEK:-)/ HANEM AZT FANOLJUK (COPYRIGHT BY NIRO), HANEM AZT EZT NEM FANOLJUK ANNYIRA, HOGY EZ A SZITÚ (MERT EZ ÖNMAGÁBAN SZOMORÚ TÉNY) HANEM PRÓBÁLUNK RÁVILÁGÍTANI A HELYZETRE, HOGY HOL ÉS MI VAN MEGHAMISÍTVA JT-NÁL!
VÁGÁSI NIRO?:-)))
A közelmúltban olyan hírek keltek szárnyra mifelénk, hogy egy kedves "3Királyok" barátomat - amennyiben olvastad "Jehova tanúi és a kasztrendszer" írásomat, tudod kikről beszélek -, megfosztották nemes rangjától. Mindez hirtelen történt, mint derült égből villámcsapás. Nos…..
nice try 2013.12.10 20:41:18
@sefatias: te minek mész? ez valami köf pukkasztás?:-)
nice try 2013.12.12 22:38:46
@Cogito.: Reklámoznád a blogot? Mondjuk ez karitatív munka - nem biztos, hogy vállalnád!:-)
nice try 2013.12.12 23:03:13
@Cogito.: Karitatív munkára várom jelentkezésed! Még nem, de fogsz te még ilyet mondani:-)))
..
nice try 2013.12.10 11:32:11
@Jona3: Halloween egy vidám dolog - gyerekes, funny!:-)

Amerikában Halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Cukrot vagy csínyt!” kiáltással szólítják fel a lakókat állásfoglalásra.

Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „csínyt”, azaz játékos fenyegetést választani, de ez nem jellemző gyakorlat.
Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában többnyire baráti társaságban, jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet.
nice try 2013.12.10 12:06:31
@Jona3: Liberális vagyok, konzervatív értékrenddel:-)

Az én gyermekem mehet Halloweenezni (Mo-on úgysincs akkora jelentősége mint pl az angolszász területeken) ha akar, meg szülinapját is megtartjuk, és névnapját is, meg Valentin napot, meg Karácsonyt!

Nekem ezek az ünnepek, események fontosak ha nincsenek eltúlozva mert segítik a szocializációt, kapcsolattartást, emlék és élmény gyűjtést az Életben a családdal és barátokkal, ismerősökkel akik fontosak!
nice try 2013.12.10 12:10:59
@Jona3: Értem a nézőpontod, tiszta!
..
nice try 2013.12.10 00:04:07
@reboot: amis maffia sorozat az egy kamú… - olvass utána:-)
nice try 2013.12.10 00:39:35
@reboot: google-ben keress rá: amish maffia fake (angolul vannak cikkek pl: MSN news, ABCnews, Pennlive)
Betöltés.....
nice try 2013.12.03 11:38:30
@reboot: ez egy érdekes megközelítés (link amit küldtem). én elolvastam. nekem tetszett. és pont.
nice try 2013.12.06 04:39:24
@egy rónin: Amit mi szeretnénk létrehozni az általad említett "Kör" vagy " "Kerek asztal" projekt kapcsán inkább nevezhető egy társalgó, önsegítő közösségnek! Neked is nyitva áll - ha csatlakozni szeretnél akkor hajrá, ne gondolkozz rajta, hanem jelezd szándékod a felület adott!

Szekta az teljesen más, de ezt te szerintem tudod. Az az amiben te vagy/voltál/leszel - rajtad múlik, a te döntésed.

Itt a blogon ill. minálunk a való életben nyitva az ajtó és szabad a vélemény nyílvánítás, szabadok a gondolatok is!
nice try 2013.12.06 23:15:34
@egy rónin: Most aztán jól megmondtad a semmit:-) Mr rizsa rónint hallottuk aka hablaty.

A kérdést rosszul tetted fel! Kérdezzd magatól: Én miért félek az igazságtól?

JT- féle tévtanításokat, amikkel beszennyezték a Bibliát, amivel egy hamis evangéliumot terjesztenek azt te miért hagyod szó nélkül?!

Olyankor miért nem emeled fel a szavad?

Eddig egyik cáfolatot sem tudtad ellentétesen bizonyítani, megcáfolni! Te mit és min erőlködsz - látom ilyenkor a vérvörös fejed!!!???

Tedd fel a kérdést magadnak - egy csöndes pillanatodban: Én (róninka vagy royroyka vagy ahogy éppen hívom magam) miért félek az igazságtól?
A 76 éves Ronald Lawrence-t 19 rendbeli szexuális visszaélés vádjával tartóztatták le A 76 éves vént kedden tartóztatták le 19 rendbeli szexuális visszaélés gyanújával, miután az oklahomai nyomozók jelentéseket kaptak arról, hogy több mint 30 évvel ezelőtt molesztált…..
..
nice try 2013.12.03 10:27:14
@egy rónin: tudod mi ismerjük a viccet, de ez még viccnek is rossz volt és ízléstelen (hogy abból csinálsz viccet, hogy valakit elraboltak és szexuálisan zaklattak)!!!
nice try 2013.12.03 11:09:12
@egy rónin: Lényeget nem érted most sem - mondjuk rajtad már nem csodálkozom.

KEDVEDÉRT MÉG EGYSZER ÉS LASSAN: Vannak dolgok amikkel nem illik vagy szabad viccelni!

Kicsit gondolkozz el, független attól, hogy te magadat biztos nagyon viccesnek és intelligensnek tartod most is… - de ez nálam ebben az esetben a suttyó paraszt kategória!

Nem kell ezt most kimagyaráznod!

PS: tudod ha nem nevetnek a vicceiden akkor nem vagy vicces! ezt észrevetted már!?
„…tanuljátok meg a szabályt: „Ne menjetek túl azokon, amik írva vannak”, … Mert ki tesz téged mástól különbözővé?... „ - 1 Korintusz 4:6,7 Ha valaki úgy gondolja /én igen/, hogy őszintén meg szeretné vizsgálni, nem csak azt „amiben hiszünk, hanem azt is, hogy az a…..
nice try 2013.12.02 00:43:30
@Cogito.: a lényegen nem változtat, te kis szájhős! :-)
nice try 2013.12.02 00:45:56
@reboot: olvasok a sorok között:-)
nice try 2013.12.03 00:23:02
@Cogito.: Sorry, de én hetero vagyok (és vannak dolgok amik nem változnak, ez is egy ilyen) - így veled nem barátkoznék, ha nem gond!:-)
“Amikor törvényről beszélünk, szervezetről beszélünk. Szükségünk van arra, hogy minden erőnkkel kutassuk ezt a törvényt. Jehova nem adja meg egyéneknek, hogy értelmezni tudják a Bibliát. Szükségünk van egy vezetőre, mely a 'hű és értelmes rabszolga'. Nem helyes, ha kis…..
nice try 2013.11.30 00:59:09
@egy rónin:

Kedves Rónin!

Sok sikert kívánok az ábrándokkal és népmesei elemekkel tarkított életedhez.

Kezdj el blogolni a saját térfeleden - és várunk vissza úgy 2-3 év múlva. Nézzük meg mire jutsz.

Ott duruzsolhatsz magadban és agyadra is mehetsz magadnak, senkit nem fogsz zavarni. Sőt még meg is győzheted magadat a Jehova "Tanúi" (Istennek még véletlenül se legyenek ilyen tanúi) féle nyilvánvaló hazugságokról. Ez a te meccsed!

Viszont van egy érdekes lehetőség előtted. És pedig az, hogy simán csendben maradsz. Tudod nincs pofázás, zaj, hangok - hanem nyugi van, relax.

Ebben az esetben lehet, hogy meghallanád Isten hangját vs. JT-i hazugságával szemben - mivel jelenleg elég nagy a zaj körülötted semmit sem hallasz.

Lehet, hogy majd egyszer megértenéd, hogy miért van ez blog.

Itt már páran túl vannak azon, hogy meghallották az Ő hangját és kérlek, ne zavard azokat akik próbálják jelenleg meghallani!
nice try 2013.12.01 11:55:19
@egy rónin: Lehet, hogy hazugság az életed? Lehet, de inkább biztos.

De legyen egy népmesei aláfestés: addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. Te a hazugság kútjához jársz! Hidd el, hogy egyszer elfogsz törni!

Jó csendesedést mindenekelőtt!