Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noras

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noras 2017.03.20 19:41:29
@Pilotax: ;-) jobb esetben viszont tudod, hogy melyik varosban kell dolgoznod, mert tobben eloszeretettel ezt az igen lenyeges pontot is kifelejtik
A fizetési igény közlésére sokszor az álláspályázatban még nincs szükség, de az álláskeresés folyamatában később biztosan előkerül. Ha már az írásos álláspályázatodban közölted a fizetési igényed, és állásinterjúra eljutottál, az azt jelenti, hogy el tudják képzelni veled a megadott áron a közös…..
Noras 2017.03.14 18:08:21
@jobangel: koszi Neked is. Nekem csak a korulmennyel vana gondom. Nincs ra alkalom, hogy ujra felhozzam. Ajanlat kuldese utan pedig kesonek gondolnam, es ha oszintek vagyunk, akkor Mo-n azert nem nezik jo szemmel, ha valaki egyreszt felfele pumpal menet kozben, vagy ajanlat utan tornazik. Kulfoldon ez benne van a pakliban, itthon oedig gyakorlatilag "ha nem kell, akkor talalunk valaki mast jobb penzert" elv mukodik.
Noras 2017.03.14 18:09:47
@igazi hős: hello. Engem erdekelnenek a konkretumok, hogy ezt melyik fazisban es milyen formaban tetted? Koszi
Noras 2017.03.14 18:14:58
@Lángharcos: nem szoktam minden temaban hirdeteseket nezni, de meg nemigen talalkoztam olyannal, ahol a ber fel lenne tontetve (operator, doakmelot mar lattam igy). Ettol fuggetlenul nem tartanam rossz modszernek, ahogy kulfoldon eleg nepszeru, ezen kivul a vallalatoknak sincs zsakbamacska, hogy X fabatka, vagy 2x fabatka a piaci atlag.
A 2016-os statisztikai adatok szerint az átlagos munkanélküliség hossza 19 hónap. (további statisztikai adatok itt és ha frissen váltál munkanélkülivé „elsősegély-cikk” a legfontosabb hivatalos intéznivalókkal itt) Toborzók, fejvadászok 6-9 hónapot mondanak, de ők speciális iparágakat látnak,…..
Noras 2016.08.04 10:58:45
@jobangel: szeretem az irasaid, de pillanatnyilag szerintem eleg idealista gondolat az, amit leirtal a Tbit reakciodban. En is hasonlo cipoben jartam, s aki nem tapasztalta meg a munkanelkuliseget (sztem Te sem), vagy legalabb is nem hosszabban, mert pl. introvertalt tipus (de mas indokot is fel tudnek hozni), akkor annak nem marad mas, csak a hirdetes. Jofogast, aprohirdetos ujsagot kerlek ne ajanld, mert ha valaki nem szakmunkas melot szeretne, akkor azok nem beszamithatoak, kulonosen ha egy specialis kategoriaban szeretne elhelyezkedni, irodaban. Masreszrol, szerintem a Te kozonseged sem kertesz, ezermester, takarito allasra palyazik igy nem tartom fairnek, hogy ezzel peldalozol.

Meg azert hozzatennem, ha valaki specialis teruleten, nem kezdo pozicio fele tart, raadasul emberekkel tarja a kapcsolatot, akkor szinten idealistanak illetve nem adekvatnak tartom, ha elmegy takaritani, bolti eladonak, stb, mert ez igen csak ront a presztizsen. Kulonosen, ahogy Te is arra hivatkozol, egy kisvarosban.

Kicsit ordogi kornek erzem az allaskereses mizeriajat, itt az oldalodon is, mert tanacsokat lehet adni, de ha valaki nem ugy el, mint a szerzo, akkor csak a kifogasokat hallja az allaskeresestol. Mitol ordogi kor? Mert valakinek nem opcio a koltozes, valakinem nem opcio a szivessegkeres es nem megoldhato a nagyszuloi tamogatas nelkuli elet -es igen, van aki penzt ker erte, de legalabb van esely valamire, avagy rairanyitja a profession-re, mondvan" minden ures poziciot ott hirdet meg a ceg". Hidd el, csaladdal, hazzal, gyerekkel, hitellel nem egyszeru koltozni, amikor valahol berendezkedtel egy eletre, de megsem ugy alakult a kesobbiekben. Szamtalan ilyet latni megyeszekhelyeken, ahol nem lenne szabad egyetemi vegzettseggel -sem- munkanelkulinek lenni. Korabban nem volt hirdetes, es megis mindenkinek volt munkaja. De sajnos ma mar nem igy mukodik, s nem csupan Mo. van lemaradva Europatol, hanem a videk is, Budapesttol. Minden maskepp mukodik, s nehez azoknak tanacsot adni, ahol az alkalmazando modszer egyszeruen csak nem beillesztheto.
Noras 2016.08.04 11:04:11
@ka_TARZI_s: egyetertek
Milyen a tökéletes otthon? Bizonyára minden lakásvásárlónak van konkrét elképzelése róla egy jó hosszú listával, melyen a tökéletes otthon elengedhetetlen tulajdonságai szerepelnek. A tökéletes otthont azonban valószínűleg senki sem találta még meg, és mindenki lemondott néhány dologról, mire…..
Noras 2016.07.23 17:22:18
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Közel egy éves munkakeresésem során szerzett tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Sokak írását olvasva, hasonló cipőben járok, nem kapok választ az önéletrajaimra.    Az…..
Sokszor találgatunk, mi lehet az oka, hogy nem bennünket választottak. Pedig jól ment minden: az állásinterjún jó volt a hangulat, a fizetési igényedet úgy tűnt, hogy elfogadták, a szakmai teszten jó eredményt értél el, az utolsó körös interjú után azonban vagy a szomorú hírt közölték egy rövid…..
Noras 2016.04.12 09:18:52
@Rókica25: nem elkeseriteni akarlak, de a fenti cikk alapjan megis atgondolnam a 2. Es 1. Pontokat.

Nem Neked, de valahol azt olvastam, hogy az utolso, szemelyes interjun derult ki, hogy a jelolt este szeret mosdani pl., es delutan az interjun, nyaron mar igencsak elszaporodtak rajta a kellemetlen testszagot okozo bacik. Vagy eppen sale-es allasra jelentkezett, es akarmilyen okbol kifolyolag a tic tac sem nyomta el a sarkany lehelletet.
Noras 2016.04.12 09:59:26
@Rókica25: ne haragudj, nem megbantani akartalak. Ha ilyet szerettem volna kozolni, hidd el, mashogyan tettem volna...

De ha ezzel a habitussal ujra atolvasod, amit en es ahogy irtam (masodik bekezdes eleje, a vesszo elott), akkor valoban mas oka lehet annak, hogy miert nem juthat valaki tovabb..
Például felkutatja a kincset érő munkaerőt a cégen belül! Ha HR-es vagy, íme pár ötlet, ami nem is költséges, hatékony is, láttam is működni. Ha nem vagy HR-es, akkor mutasd meg ezt a posztot a céged HR-esének, vezetőjének :) Ha cégvezető vagy, kezdd el ezeket, vagy utasítsd erre a HR-esed. Jól…..
Noras 2016.01.18 05:44:19
@jobangel: ezzel nem biztos, hogy egyetertek (hatso szandek cv leadasaval) Az egyik multinal bekertek az oneletrajzokat, s cegen belul, bizonyos reszlegeken leepites volt. Nyilvan mas teruletekre mindig volt felvetel, s ez normalis.
Nade erdekes modon a leadasok utan megnottek az elbocsatasok, olyan embereke, akik mar 10000 eve a cegnel voltak, s akar tobb 10 milliot hoztak a cegnek. Mondvan "nem volt meg a vegzettsege", de amikor hasznot hozott, akkor jo volt az a mindenki altal elfeledett korabbi vegzettseg is. Inkabb palyakezdoket s diakokat vettek fel helyettuk, atnevezett pozicioba.
Okkal felnek az emberek manapsag....
JobAngel Munkavállalói ROI - 1. 2015.12.01 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Az alábbi levél íróját személyesen is megismertem, mert jó álláspályázati anyagai ellenére valamiért nem megy neki a jó állás megtalálása. Gondoltam, majd személyesen kiszúrom, hol a hiba...  De a személyes fellépése is…..
Noras 2015.12.01 09:30:33
@jobangel: az openjobs hirdeti a linket a sajat oldalan.
Noras 2015.12.02 20:18:13
@pippa2011: pippa, szerintem egesz jok a meglatasaid. Biztos vagyok benne, hogy az olvaso hasznara valik. Azonban nem mindenki van tisztaban azzal, mit es hogyan, miert tesz.
Ezert talan, ahogy az utolso bekezdesben irtad is mit tegyen, segithetnel konkretumokkal, nekem eleg tagnak tunik. Kulonosen, ha valaki eddig nem volt tisztaban azzal, hogy fura, biztosan nem fogja tudni "segiteni" a kollegait, ha nem tudja hogyan kell - mert ha tudna, akkor nem tartana itt. A gyerekeknek is meg kell tanitani a szineket, maguktol nem tudjak mi a kulonbseg a zold es a kek kozott addig, amig a megfelelo arnyalatot meg nem mutatja nekik valaki. Ha csak azt hallja, ez nem zold, akkor meg a sargara is zoldet fog huzni.
Amire elértünk az utolsó körhöz az állásinterjúknál, már legyen kéznél a szerződéstervezet, amelyet közösen meg tudunk beszélni a befutó jelölttel, akárcsak a…..
Noras 2015.06.30 10:01:38
@jobangel: kerlek, irj erre is egy ilyen post-ot
Noras 2015.07.30 09:28:57
@jobangel: rendben, olvasom majd
Noras 2015.08.17 19:49:26
@jobangel: szia
Gyakran keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy mit lehet tenni abban az esetben, amikor a gyermekgondozás céljából kivett fizetés nélküli szabadság leteltét követően a munkáltató nem kívánja a kismamát visszavenni. Érdemes ezt tehát szemügyre venni. Elsőként is azt…..
Noras 2014.07.09 20:55:47
Tisztelt Uram!

Orommel olvastam fenti cikket, nagyon vilagosan irja le, mire ugyeljenek a kismamak.

Privat uton hogyan lehet felvenni Onnel a kapcsolatot? A fentiek alapjan probalom beilleszteni az en tortenetemet, de ebben a segitsegere lenne szuksegem, egyelore itt.

Osszel lesz 3 eve, h szultem. Helyemre felvettek valakit, akkor hatarozatlan idore -a hr allitotta, h mas pozicioba, ami elotte letezett, de ez lehetetlen, mert mi voltunk az elsok ezen az egysegen. Az illeto elment. Egy tarsosztalybeli latta el a feladatokat,mert atszervezes tortent. Tavaly nem volt helyem,igy maradtam Gyesen. Az iden ujra atszervezes volt, a fenti tarsosztaly mas szervezeti egyseg ala tartotik, hozzam pedig gyakorlatilag 3 ember, plusz a felettesek. Nem hiszem, hogy ennek a par embernek kell egy felettes a jelenlegin kivul, akit most helyeztek be, de nem az en poziciomba.

Ha bejelentem, hogy visszamennek a Gyes utani elso napon, feltetelezhetoen egy kedvezotlen allast ajanlanak fel, amit nem all szandekomban elfogadni.
1. Ha a Gyesem 11.-en lejar, hogyan alakul a felmondasi ido? Erre jar az alapber?
2. A szabadsagot nem szukseges letolteni ez esetben, azt megvaltjak, ugye?
3. El kell latnom a csaladom, allast keresek. Ha felvesznek valahova, gondolkodom, hogy csak masodlagos mnkaltatokent allok munkaba, 8 oraban. Majd a Gyes lejarta utan, az elsodleges cegem felmondasat kovetoen teljesjogu alkalmazott szeretnek lenni. - ha en mondanek fel, elesnek a vegkielegitestol, ugy gondolom. Igy mukodne?
4. A Gyes lejarta kornyeken esedekes az ovodaba szoktatas is. Ha 11.-en jar le es a gyermekem lebetegszik, akkor 12.-ere mar tappenzes papirt kellene kernem, vagy mar nem vagyok alkalmazott? Vagy a felmondas akkor lep eletbe, ha a tappenzrol a gyerkoc visszater oviba?

Nagyon nagyon koszonom valaszat!
Noras 2014.07.11 11:45:27
@FSZDL: nem, en illetve mi koszonjuk a cikkeket. A gyors valaszt kulonosen!

En nem szamitok a visszavetelre, mar belenyugodtam. Megvarom, mig felmondanak a gyes lejartakor, amikor a gyerkoc betolti a 3-at. Ezert mas allast nezek. Ennek tudataban irtam a fenti sorokat is.
Ez esetben a 3. pontban megfogalmazottaknak nincs akadalya?
4. Pont. A felmondas kezbesiteset ertem. A felmondas a gyes lejartakor, 11. - e utan lep eletbe. Azonban ha ez elott a datum elott tappenzre irnak ki, 1-2 hetre, akkor alkalmazott leszek meg vagy mi lenne a statuszom?

Nagyon nagyon koszonom!
Nem túlzás kijelenteni, hogy az elküldött álláspályázatok válasz nélkül hagyása szüli a legtöbb ellentétet álláskereső és álláshirdető között. Más országokban van egy egyszerű, nálunk ritkán látott megoldás. Jópár éve olvastam erről először egy fórumon, és…..
Noras 2014.07.10 12:24:02
@jobangel: szia, erre a cikkre most talatam ra (maxval1967.wordpress.com/2013/01/18/a-hr-es-ferfiak/ ). Egy ismerosom mar eleg hosszu ideje keres allast. Gon dolod ez azert lehet, amirol a cikk is szol? Mert online nincs jelen, vagy mert a kulseje bar uzleties, tul vonzo? Talan egy egy korkerest is megerne a kapcsolataid reven, a multiknal, amibol kikerekedik egy cikk.. Ez igy nagyon nincs rendjen.
Noras 2014.07.10 14:19:31
@jobangel: ahamm, ertem. Es mi a helyzet azzal, ha valaki vagy nincs jelen, vagy - nyilvan a hr tudta nelkul- lathatatlan a kozossegi mediaban? Kis es nagy cegeknel lehet kulonbseg?
A hihetetlen sikertörténetek mögött a legtöbb esetben ott van a sötét múlt, és ezt sokan természetesnek is tartják. Egy kutatás szerint az emberek többsége számára egyértelmű, hogy akik a csúcson vannak, nehéz munkával jutottak oda. Más kérdés, hogy az emberek többsége…..
A mobbingról előző posztomban azt írtam, hogy a cégről is szól, nemcsak az áldozatról, és a vezetőkön múlik leginkább a léte, ők tudnak tenni ellene. Hanem a kis cégek vezetői, tulajdonosai tapasztalataim szerint többnyire azt gondolják, hogy egy munkavállaló ilyen panasza…..
Többször kérték már, hogy írjak a munkahelyi folyamatos verbális és lelki agresszióról, az angolul mobbingnak nevezett jelenségről. Erről azért nem könnyű nekem írni, mert nincs előremutató megközelítése a munkavállaló -nekem álláskereső - számára, ha már kialakult a…..
Noras 2014.04.22 13:29:15
@jobangel:
@Joosep: Ugy gondolnam, vannak tesztek, amik arra iranyulnak, amik az ilyen jellegu viselkedest, termeszetet vagy szemelyiseget felderitsek.
Elkepzelheto, hogy jobangel vagy a tobbiek tud ilyenekrol. En sajnos nem, de szivesen megneznem.
Az egyik leggyakoribb csoport, aki megtalál kérdéseivel és segítségkéréssel, az 50 év feletti álláskereső korosztály. Ők reményvesztetten „nem vagyok már fiatal” mondásokkal érkeznek. Az előítéletek sokat ártanak nekik: a sztereotípiák szerint rugalmatlanok, nehezen…..
Noras 2014.04.03 10:39:30
@jobangel: Szia! Az interjukkal kapcsolatban van valamilyen anyagod? Milyen valaszokkal -oszintekkel : ) - lehet szolgalni az interjun a trukkos kerdesekre: negativ tulajdonsagok. Miert jon el valaki (ha pl. mar nincs fejlodesi lehetoseg. Nehez a munkatarsakkal, mert mar nem motivaltak, lustak, pletykalkodnak, kikezdik a masikat //ezek valos szituaciok,amiket nem mondhatunk egy interjun//. Beigertek az emelest, de 2 eve semmi nem tortent. 5 eves terv sincs mar nagyon, mert 5 ev alatt mar sokkal tobb minden valtozik, mint mondjuk 15 evvel ezelott. stb.

Ezen kivul erdeklodnek, hogy hivatalosan letezik-e probanap? En ugy tudom, nem, viszont sok helyen "inygen" probanapot szeretnenek a munkavallalotol -en ugy tudom, erre van a 3 honapos probaido, fizetessel.

Egy ismerosom pedig azon dilemmazik, hogy otthon volt a babaval, most mar be-be adogatja az oneletrajzait, viszont meg allomanyban van -csak passzivkent. Be kellene-e irnia, hogy gyeden van? Telefonos eloszuresen, szemelyes interjun el kellene mondania, hogy 2 evet otthon volt? Ettol fuggetlenul el tudja latni a feladatat, van szakmai tapasztalata..Viszont megsem nyithat azzal: biztos, hogy engem akartok? Bar elo szerzodesem van a munkahelyemmel, a gyerekemmel vagyok itthon, es most mar munkaba szeretnek allni? Igy is kellek?

koszi, szia
Legutóbbi kommentfolyamban érkezett egy felvetés – köszönet a témajavaslatért –, hogy főleg vidéken, idősebb munkavállalók szakirányú végzettség nélkül is komolyabb szakmai munkát végeznek, mégpedig jól. Ezzel szemben az álláshirdetésekben mindig szakirányú…..
Noras 2014.02.26 13:08:25
@jooasszony: A cikk arrol szol, hogy sok olyan szemely dolgozik olyan poziciokban, amihez tulajdonkeppen papir nem kellene. Ld. szuleink, nagyszuleink is el tudtak vegezni egyetem nelkul azt a munkat, amihez ma diplomat kernek. Regen is volt szemelyzetis/munkaugyis es volt is elbeszelgetes. A jogszabalyokat meg lehet nezni barmikor. Ezek az idosebb nok ma is dolgoznak, de az allam eloirta a "felsofokut" igy beiratkoztak valamilyen kepzesre munka mellett, de ettol fuggetlenul ugyan ugy vegzik a munkajukat. TB ugyintezunek/ugyfelreferensnek sem kellett erettseginel tobb, hogy elvegye a betegtol a papirokat, majd atadja a feletteseinek ugyfelkezelesre, ahogy az Apehban is igy mukodott. Sot, biztonsagi or "papir" sem kellett, eligazitottak akkor a jonepet a portasok ( akik akkor a pultjukon taroltak a jelenleti ivet is). Elado is barki lehetett anelkul, hogy kereskedelmi vegzettsege legyen, s pincernek kulfoldon meg ma is azok allnak, akik amugy "foallasban" befutni vagyo szineszek, de ettol fuggetlenul sokkal keszsegesebbek, mint a magyar, akinek viszont kell a felszolaloi vizsga az unott arckifejezesrol...
JobAngel Állások a túlélésért 2014.02.20 09:00:00
Az álláskeresés folyamán felmerül a kérdés, hogy a rossz állás jobb-e, mint a semmilyen? Nemrég itt a blogon egy kommentfolyamban is előkerült, ez adta az ötletet, hogy részleteiben is körbejárjam a témát.Határozott véleményem, hogy igen, a rossz állás jobb, mint a semmilyen,…..
Noras 2014.02.21 10:06:04
@Zewadeluxe: Köszönöm!
Noras 2014.02.21 10:15:52
@jobangel: Tudod mi jutott az eszembe? Nagyon sok helyrol hallani, hogy a nyugdijkoru, vagy a kornyeken jaro munkavallaloknak, de lehet akar a 40-es eveik vegen jaro munkavallaloknak (pl. bizonyos irodai munkakat illetoen) nincsen szakmai vegzettseguk. Mas varosban elo ismeroseim rokonai is pl. szemelyzetiskent, logisztikai munkatarskent, beszerzokent stb. dolgoznak, mar jo ideje. En ebben nem latok kivetnivalot, sot, azt mutatja szamomra, hogy barmit meg lehet tanulni, a jogszabalyokat meg lehet nezni (a pitagoraszt is :), a hianycikkeket ki lehet keresni.. Ha ma valaki szeretne ilyen jellegu munkat, akkor bizony mar a palyazati felteteleknel kifejtik, hogy szakiranyu vegzettseg kell, nameg nyelvtudas is. Ha a korabban ott tevekenykedo kollega el tudta vegezni a feladatat erettsegivel, akkor miert nem tudja ma ezt egy akar sokkal talpraesettebb fiatal elvegezni, ha meg raadasul van is diplomaja: bolcsesz, pedagogus, barmilyen nyelvismerettel? Mar eleve jobban ismeri a 45 alatti korosztaly az elekronikus gepek mukodeset, internetet es az ott rejlo lehetosegeket.

Szio!
Noras 2014.02.24 11:17:43
@Noras:
@jobangel: nem jon valasz? :(
JobAngel A béralku szempontjai 2014.02.13 14:00:00
Az egyik legizgalmasabb pontja az álláskeresésnek, amikor végre odajutunk az állásinterjún, hogy béralkura kerül a sor. Ez nem az a pont, mikor megkérdezik, mennyi a fizetési igényünk. Ez már az utolsó tárgyalás (és nem állásinterjú), amikor úgy döntöttek, hogy jelöltünk…..
CV-fényképekről akartam írni, és kutatás közben ráakadtam egy érdekes cikkre. Ez a cikk a Linkedinen jelent meg, "Labeled 'World's Ugliest Woman' – Would You Hire Her?" címmel. A cikk Lizzie Velasquez kapcsán íródott (ő látható a képen). A Linkedinen sajnos már nem elérhető…..
JobAngel 20 másodperc 2012.07.19 10:00:00
Képzelj el egy HR-est, aki feladott egy hirdetést, mondjuk egy teljesen általános pénzügyi előadó állásra, majd kapott 400 db önéletrajzot e-mailben (ezek valós számok). Neki 1 ember kell. A 400 db önéletrajzból az egyiket te küldted. Vajon mi segít abban, hogy téged…..
Noras 2013.10.20 14:02:43
Az álláskeresés sikerességét a pozitív gondolkodás hiánya mellett szerintem az ambíció hiánya is nehezíti. Vesszőparipám, hogy ezt a most 30-40-50 éves felnőttek annak az iskolarendszernek „köszönhetik”, amiben felnőttek, de ezen már hiába keseregnénk. A megoldás az, hogy…..