Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vektor-

0 bejegyzést írt és 340 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kár belemenni abba, hogy a felnőtteknek szóló thrillerek mióta is esnek kötelező jelleggel a szinkronizálandó filmek közé, mert hát minden oda esik. A lány a vonatonban még a második címszereplőre is rákeverték a Hatvan - Somoskőújfalu személyvonat zakatolását, hogy azt is könnyen megértse a hazai…..
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
Több ezren vannak, ugyanazt a szavazási eljárást használják mint az Akadémia, és A szobát leszámítva ugyanazokat a filmeket versenyeztették egymással. Ezek után nem csoda, hogy mindenki nagy jelentőséget tulajdonít a végeredménynek, és kell is. Bár most illenék valami hangzatos főcímmel dobálózni,…..
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
Vektor- 2016.01.16 14:57:10
@sung_tongs: Inkább utóbbi, de az is igaz, hogy a mezőny nagyon gyenge, szóval lehet, hogy a jelölek közül így is ő a legjobb. Volt pár nagyszerű alakítás férfi főszereplőktől idén, de a többségük nem jutott el a jelölésig (sajnos esélyük se volt, pl. Röhrig Géza, Abraham Attah).
Több mint 280 filmet mutattak be tavaly a magyar mozik, és mi nem panaszkodtunk a kínálatra: a változatosság gyönyörködtetett, még ha az eloszlással volt is némi problémánk – mozibarát legyen a talpán, aki mindent meg tudott nézni, amit szeretett volna! Amit nekünk sikerült,…..
Vektor- 2016.01.02 10:43:37
@mestska: Nem mutatták be a magyar mozikban, ezért nem szerepelhet a listán.
A Spotlight nagy erőkkel nyomul a kis, arany szobrokért folyó versenyben, ami választott témája és illusztris gárdája okán duplán sem csoda. A werkfilmek közül az egyik igen alapos, majd' 12 perces, míg társa a rövidebb, pörgősebb fajtából került ki. A legutóbbi jelenetrészlet…..
aeon flux szinkronhangok: macbeth 2015.10.28 13:13:00
Valósággal megszállja a mozikat holnaptól a Macbeth, szinkronizáltan és feliratosan is, előbbit talán a rendhagyó nyelvezet indokolhatja, ám utóbbi kétségtelenül javallottabb egy Shakespeare-adaptáció esetében. Címszereplőnk alakítóját legutóbb, a Frankben is ugyanaz…..
Bár a szélesebb közönség körében is jól értékesíthető nevekből idén nem kínált sokat Európa egyik legpatinásabb filmfesztiválja, az Alfonso Cuarón vezette zsűrinek így is bőven volt miből választania. Hogy csak a legismertebbeket említsem, új filmmel jelentkezett Cary…..
Vektor- 2015.09.12 20:29:03
@Németh Barna: És mégis, kevesebb negatív visszajelzést látok, mint az idei Cannes-i díjátadó után. Talán ha Coenék is egy első filmes rendezőnek adták volna a fődíjat, ahogy Cuaronék... :)

Nem semmi visszatérés Kaufmantól, remélem a közeljövőben eljut hozzánk a film, nem túl biztató, hogy az USA-ban senki sem akarja forgalmazni.
Same shit, different year, summázta a helyzetet az egyik kolléga, pedig csak részben van igazi. Ha van kihalásos alapon működő díjátadó, akkor annak az Emmy az egyik iskolapéldája, de ez már csak egy ilyen műfaj: ha szeretsz egy show-t, minden évben szavazol rá, és ebbe a logikába még úgy is nehéz…..
A tévés és rádiós kritikusok idén sem fukarkodtak, jelöltlistáik éppúgy hemzsegnek a pozitív, mint a negatív meglepetésektől, de hát ez már csak egy ilyen műfaj. A 2014.06.01.-2015.05.31. között bemutatott évadok, tévéfilmek és limitált sorozatok versenyét (nagy…..
Martin Scorsese éppen Tajvanon rögzíti várva várt új filmje utolsó jeleneteit, amelyből egy tegnapi sajtótájékoztatón közzétette az első képet. Ezen Andrew Garfield (és Shinya Tsukamoto) látható, aki egyike lesz azon jezsuita szerzeteseknek, akik hitük miatt kerültek nehéz…..
aeon flux magyar film cannes-ban! 2015.04.16 13:02:00
A Facebookon már örültünk egy sort, de örüljünk még egyszer: ismét magyar film került a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába, méghozzá az első filmes Nemes László Saul fia című alkotása, amelyet majd pár hónap múlva mutat be a Mozinet. A rendező egy szokásosan kemény…..
Április 10-én újra kifut a Titanic, s bár a hivatalos program majd csak hétfőtől lesz nyilvános (a fesztivál honlapján találjátok majd), az már most biztos, hogy minőségi néznivalóban most sem szenvedünk majd hiányt a szokott helyszíneken (Uránia, Puskin, Toldi, Örökmozgó és…..
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
Holnap jönnek az Oscar-jelölések, ami nem jelenthet mást, mint hogy itt vannak az év legsilányabb munkáit felvonultató Arany Málna jelöltek, amelyek között most először felbukkant egy LEGJOBB kategória is azon filmesek számára, akik szintet ugrottak a málnakalandjuk óta.…..
A holnap esti Oscar főpróbája? Ha úgy alakulnak a dolgok, mint tavaly, amikor nem csak a legjobb film-, de mind a négy színészkategória nyertesei megegyeztek a két ceremónián, akkor igen, nyugodtan nevezhetjük főpróbának a függetlenek tengerparti dzsemboriját. Persze nem biztos, de…..
Vektor- 2015.02.21 22:57:56
@Németh Barna: Azon múlik, hogy az AMPAS szavazói felfogták-e, mekkora szerepe volt a vágónak a 12 éves anyag miatt, mert ha nem, akkor nincs esélye a látványosabb jelöltek ellen.
Vektor- 2015.02.21 23:13:40
@Németh Barna: Félek tőle, hogy az AMPAS-nál sokan nem jutnak el eddig, csak reflexből bejelölnek valamit. Még szerencse, hogy a Whiplash is ugyanúgy megérdemelné a díjat, csak nehogy a Sniper vigye el...
Véget ért a Berlini Filmfesztivál, a kattintás után kiderül, kit díjazott a Darren Aronofsky vezette zsűri. Spoiler: akárcsak tavaly (Grand Budapest Hotel, Boyhood), úgy valószínűleg idén is adott a fesztivál egy Oscar-filmet. A zsűri díjai Arany Medve a legjobb filmnek: Taxi…..
Vektor- 2015.02.14 22:28:16
@Németh Barna: De nem fog. A Sundance Select túl kicsi forgalmazó ahhoz, hogy komoly jelöléseket szerezzen a 45 Years-nek. Cotillard is csak az elmúlt 10 év egyik leggyengébb mezőnyének köszönhette a jelölését, Courtenay-nak és Ramplingnak is nagyobb neveket kell majd megelőznie, mint Aniston.
Vektor- 2015.02.15 00:00:25
@Németh Barna: Ramplingnak van 1% esélye, ha elkezd díjakat nyerni a kritikusoknál, mint Cotillard, de kevés olyan év van, amikor egy legjobb film jelölésre teljesen esélytelen, kicsi film komoly jelölés kaphat egy Sundance kaliberű forgalmazóval. Courtenayról meg ne is beszéljünk, lásd idén Spall, aki egy híresebb rendező filmjével és egy sokkal erősebb forgalmazóval sem jutott sehova, hiába nyert fontos díjakat.
Hamarosan elkezdődik a Brit Filmakadémia díjátadó ceremóniája (jelöltek itt), amelynek most sem lesz élő tévéközvetítése. Mi azonban folyamatosan frissítjük a nyertesek névsorát, ezt kattintás után találjátok... Aki figyelemmel követte a díjszezon eddigi eseményeit már…..
Ismerjük az Oscar-jelölteket, átadták a Golden Globe-ot, megvannak a BAFTA és az amerikai szakszervezetek jelöltjei, elérkeztünk a célegyenesbe. Hosszú volt az út, melynek első állomását a fesztiválok és a kritikusok alakították, jelentős előnyhöz juttatva a Boyhoodot és a Birdmant, de itt kapott…..
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..