Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dalma.

40 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát." Máté 7,24 Sok mindent kezdhetsz Isten Igéjével. Befogadhatod, olvashatod, kutathatod, emlékezhetsz rá, és elmélkedhetsz róla. De ha nem ülteted át a…..
Mert minden amit korábban megírtak, a mi bátorításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. (Róm 15,4 NIV) Lehangoltnak érzed magad? Szükséged lenne valami hangulatjavítóra? Tedd le a csokoládét. Ne sajnáltasd magad! Inkább vedd a kezedbe a Bibliát. Ha…..
"Törekedj arra, ami Istennek tetszik: istenfélő életre, hitre, szeretetre, kitartásra és szelídségre". 1 Timóteus 6:11 (GW) Szeretnéd, ha az emberek felfigyelnének rád? Azt mondhatod, hogy nem érdekel, hogy jól nézz ki - de a vonzerő sokkal több a kinézetednél. Aki vonzó, az belülről is ugyanúgy…..
„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” Példabeszédek könyve 4:23 (GNT). Újrakezdésre vágysz? Nem arra gondolok, hogy új városba kellene költöznöd. Sokkal inkább beszélek egy olyan újrakezdésről az életed bármely területén, ami valamiért elakadt.…..
„A szeretet legyen a legfőbb célod!” (1Kor 1,14) Az embereknek csodálatos képessége van az emlékezésre és a felejtésre. Emlékszünk minden egyes apró sérülésre, amit valaha is átéltünk, de elfelejtjük a leckéket, amiket ezek a sérülések tanítottak nekünk. Így végül újra és újra meg kell…..
„Mert ahol irigység és civakodás van, ott háborúság [nyugtalanság, lázadás] és minden gonosz cselekedet is van.” (Jakab 3:16 AMP fordítás) Az első számú tényező, ami visszatarthat téged Isten rád vonatkozó küldetésének teljesítésében, egy nagyon aprócska vétek. Ez nem a sóvárgás, az önteltség,…..
    "Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja."  Mózes 2. 20:9-10 A Bibliában a nyugalom napját, szombatnak nevezik. Ez ugyanis egy szabadnap a munka alól - és nem csak a munkahelyeden. Isten a nyugalom napját nem a saját…..
A férjemmel minden évben nagyon izgatottan várjuk a Karácsonyt. Ez most, 2022-ben sem volt másként. Habár... az idei év meglehetősen nagy kihívásokat tartogatott számunkra. Nagyon sok minden történt. Rövid időn belül kellett hatalmas döntéseket meghoznunk. Egyik hónapról a másikra új életet…..
Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. (Zsoltárok könyve 34:18, ESV). Isten osztozik minden egyes ember fájdalmában – így a te fájdalmadban is. Amikor fájdalmat érzel, Isten nem lesz távolságtartó, tartózkodó vagy közönyös. Tudatában van a fájdalmadnak, és…..
Sosem találtam meg igazán a helyemet ebben a "nagy világban".   Emlékszem már gyerekként is sok gond volt velem. Indulatos voltam, ha nem úgy gondoltam valamit vagy nem úgy bántak velem, mint ahogy azt szerettem volna. Általános iskolás koromban kiközösítettek, kibeszéltek engem, hiába voltam…..
Lelkes hit Mi értelme? 2022.12.15 14:14:08
Az ember életében bizonyára számtalanszor felteszi magában a kérdést: Mi értelme valójában élni? Mi értelme az életnek, ha azután úgy is meghalunk? Mi értelme a fáradozásnak, ha egyszer mindenképpen végleg elfáradunk? És egyáltalán... miért halunk meg?  Ezeket a kérdéseket emlékszem, hogy már…..
Napi remény Mi okoz konfliktust? 2022.12.05 03:00:00
  „Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen” (Pál levele a kolosséiakhoz 3:13.) Valószínűleg nem szereted a konfliktusokat, öszetűzéseket. A legtöbb ember, amennyire csak lehet, megpróbálja elkerülni őket. De a konfliktusok…..
"Jelölj ki egy egyenes ösvényt a lábaidnak; maradj a biztonságos ösvényen." (Példabeszédek 4:26 – NLT fordítás) Istennek van terve az életedre vonatkozóan – de ez nem jelenti azt, hogy neked ne kellene tervezned. Nem akarja, hogy csak sodródj és hagyd, hogy a körülmények határozzák meg az…..
" Aki hálaadással áldozik, az dicsőít engem." Zsoltárok 50:23 (NLT) Bármikor, amikor köszönetet mondasz valakinek, megtiszteled azt a személyt. Ha például azt mondom a feleségemnek: "Kedvesem, annyira hálás vagyok azért a nagyszerű hálaadásnapi vacsoráért, amit készítettél", akkor éppen most…..
  "Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket –"nem bűnösnek" nyilvánít minket –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyian ugyanígy üdvözülhetünk azáltal, hogy Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk, vagy milyenek voltunk." Pál levele a…..
„Isten kezdettől fogva tudta, hogy mit csinál. Már a legelején úgy határozott, hogy azoknak az életét, akik szeretik őt, az ő Fiának életéhez hasonlóan alakítja ... Életünk eredeti és eltervezett formáját ott láthatjuk benne.” (Róma 8:29 MSG) Isten terve kezdettől fogva az volt, hogy téged is…..
„Nincsen már kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak.” Pál levele a rómaiakhoz 8:1 (NIV) Amikor átadod az életed Krisztusnak, Isten nemcsak meg nem történtté teszi a bűneidet, de el is engedi azokat, és teljesen megbocsát neked. A Biblia ezt mondja: „Nincsen már…..
    „Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk!” (Zsidókhoz írt levél 10,24)  Az igazán nagyszerű családok megtanítják a gyerekeiknek, hogy nem ők a világ közepe. Megtanítják nekik, hogy őket is Isten teremtette, és küldetést szánt nekik. Az ilyen családok példát…..
„Ha a búzaszem nem esik a földre és nem hal meg, csak egyetlen mag marad. De ha meghal, sok magot terem.” (János 12:24, NIV) Vajon mit tesz a gazdálkodó, akinek a földje nem terem és emiatt nem számíthat jövedelemre? Nem panaszkodik. Még csak imádkoznia sem kell! Egyszerűen csak kimegy a…..
Bizonyára neked is eleged van már a hidegből, a megfázásból, a náthából. Ha kimerültnek érzed magad, vagy csak szeretnéd felturbózni immunrendszered, akkor jó helyen jársz! Íme, a legütősebb immunerősítők! Fontos tisztázni, hogy ezek bár jelentős hányadban részt vesznek a különféle betegségek…..
Az idei szezon kiemelkedő jelentőségű a megbetegedések számának tekintetében. Egyes eredmények szerint idén kétszer annyi beteg van, mint tavaly, illetve tavaly előtt a járvány csúcsán. Elsősorban az influenzások száma a döntő, de számos más vírusos, bakteriális eredetű légúti fertőzés is jellemző,…..
Napjainkban egyre többet hallani az egészséges életmódról. Már a könyökünkön jön ki, hogy ahhoz, hogy örök fiatalok maradjunk, elengedhetetlen a diéta és a rendszeres testmozgás. Sokunknak azonban még mindig nem világos, mit is jelent ez pontosan.     Ha nő vagy, akkor biztosra merem fogadni,…..
A tavasz a megújulás időszaka, hiszen ekkor "ébred" fel a természet is a téli hideg napokból. Természetesen az ember élete során sokszor megújul, de ideje, hogy most tényleg a legjobb formánkat hozzuk ki magunkból! És itt nem csak a tested formálására, vagy a méregtelenítésre utalok! Foglalkozz…..
Bizonyára sokan érezzük már a napsütés kellemes hatásait. Bizony, a tavasz már a nyakunkon van, ami azt jelenti, itt a ideje egy kis megtisztulásnak. A tisztítókúráról rengeteg tévhit kering, ideje, hogy ezeket is rendbe tegyük!   Miért pont tavasszal? Felvetődhet a kérdés,…..
Úgy döntöttem, megosztok veletek egy sztorit, ami talán önmagában nem is érdekes, de sokaknak talán hasznos lehet.   Már nagyon régóta, bizonyos időszakonként előjön a szám körül, szerintem allergiára hasonló tünet. Eleinte, kis piros foltok jelentek meg a szám körül,…..