Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balcsida

75 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 3x01: Az Xbox 2017.01.29 22:58:44
Teljes fordulatszámra kapcsoltunk idén a podcastünkkel, az év eleji pihi után megvolt az első Mini és most itt az első vendéges adás. A sok régmúltba tekintés után most a közelebbi múltat idéztük fel, konkrétan a 2001-ben debütált Xboxot, illetve sikeres folytatását, az Xbox 360-at. Lehetne azon…..
Idén eddig két posztban foglalkoztam azzal, hogy milyen változások figyelhetőek meg a Microsoft környékén, az egyikben elsősorban arra koncentráltam, hogy milyen utat járt be a cég az Xbox One-nal (illetve, hogy hogyan kerültek újra a gémerek a cég látóterébe), a másikban pedig a…..
Eddig is jelentek már meg Windows Phone 7.8-as ROM-ok egyes készülékekre, viszont az összes eddigiben voltak hiányosságok, és elég zavaró bugok. A Dynamics, Nokia készülékekre RainbowMod néven futó ROM család viszont az összes eddiginél jobban sikerült. Ennek oka, hogy nem a…..
balcsida 2015.10.14 10:30:34
@Maszlag István: Nekünk nincs közünk a fent linkelt ROM-ok készítőihez és akkoriban nem is volt olyan tárhely, ahova csak úgy, lazán pártíz gigabájtot fel tudtunk volna pakolni pár ember miatt.
Elittársas posztunk volt már, nem is egy, de nem lehet elégszer elmondani, hogy óvatosan velük az ÁSZF-jük miatt és persze olvasni, olvasni stb. Egyébként meg vegyetek egy kutyát, azzal remekül lehet ismerkedni. Ja, kicsit trágár a poszt, de egy magányos szív csalódása után…..
Nagyjából nyílt titkok volt már eddig is, hogy a Microsoft január 21-edikén fogja megtenni a nagy bejelentést a Windows legújabb generációjáról. Nemrég Joe Belfiore tartott egy kisebb keynote-ot, hamarosan pedig a szerecsések minden korábbinál közelebbi pillantást vethetnek a…..
balcsida 2015.01.08 10:46:53
@norbert79: Ez egy PREVIEW verzió privacy statementje. A végleges verzióhoz 100%, hogy nem ez lesz, ilyen szintű adatgyűjtéssel.
Pár nappal ezelőtt jöttek az első információk, hogy a Microsoft a Windows 10-ben új böngészőt szeretne látni. Ennek a kódneve pedig a Spartan. Az eddig kiszivárgott információk alapján nem az Internet Explorer 12-t új nevéről, vagy az azt helyettestő új böngészőről van szó,…..
WinMagazin Elhunyt Dragon György 2015.01.02 14:30:00
2015. január 2-án hajnalban, betegség következtében elhunyt Gyu. Picit személyesebb tartalmú poszt következik. Konkrétan letaglózott a hír. A Half-Life 2 HUN csoportban láttam meg a GameStar oldalára mutató linket, amire rákattintva MySQL hibát dobott az oldal, emiatt még…..
A Microsoft Mobile új #MakeItHappen kampányának keretében a már megszokott recepthez nyúl a redmondi cég: nyomjunk néhány ember kezébe Microsoft eszközöket és szolgáltatásokat, majd tanítsuk meg őket használni, végül pedig vegyük videóra, hogy a "valós" emberekkel törtnénő…..
Két Windows 10-zel kapcsolatos hírünk is van mára. Az első egy picit lazább: a Microsoft nagyon örül, hogy milyen sikeres a Technical Preview programja. A blogposztjuk szerint eddig több, mint másfél millióan regisztráltak a kifejezetten hozzáértőknek szánt programban, és…..
A Navmii navigációs alkalmazás végre elérhető Windows Phone készülékekre is. Bár az Áruházban így is vannak minőségi navigációs programok, de egy kis egészséges verseny sosem árt és a sokat által emlegetett "app gap" is csökken. Az app az OpenStreetMap térképeit…..
Mától minden köznevelésben tanuló, vagyis közel 1,3 millió diák, januártól pedig minden, a közoktatásban dolgozó pedagógus 5 számítógépre, laptopra és további 5 mobil eszközre töltheti le jogtisztán és ingyenesen a Word, az Excel és a Powerpoint legfrissebb változatát –…..
A karácsony az egyik, ha nem a legfontosabb, ünnep Magyarországon: együtt van a család, a családtagok kiszakadnak az év közbeni rohanásból és természetesen ajándékokkal lepik meg egymást. Az Intel Európa tíz országában végzett kutatást arról, hogy az egyes területeken mi…..
Szeptember előtt az izgatta a népeket, hogy érkezik-e a Windows Phone 9 a mostani WP8-as készülékekre. Azok az idők elmúltak, hiszen most már tudjuk, hogy nem fog. Azóta az az aktuális rejtély, hogy a Windows 10 érkezik-e. Nos, akkor tessék lenyugodni a p...ba, hiszen igen. Legalábbis…..
balcsida 2014.11.15 04:39:49
@petyus1988: A flash-t a sima RT-s surface is megeszi.
@kakia: nem lesz elfelejtve
balcsida 2014.11.18 10:52:13
@petyus1988: Nem tudom, elolvastad-e az előző válaszomat: Minden Windowsos tábla tudja a Flasht. Még a Surface-en (igen, az ARM architektúrájú is) Modern alkalmazásként futó IE is támogatja a Flasht
Érdekes lépésre szánta el magát a Microsoft: az Office for Android, iPhone és iPad verzióit ingyenessé tette. Pontosabban eddig is ingyen volt, viszont a szerkesztéshez és a mentéshez szükség volt Office 365 előfizetésre. Nemrég történt egy nagy egybeborulás a Dropbox-al, ennek…..
WinMagazin XBOX Music Locker 2014.11.03 13:00:00
A pletykák szerint ismét egy nagyobbacska dobásra készülnek Redmondban. A Microsoft OneDrive oldalán egy eldugott szövegeket tartalmazó fájlban bizonyítékot találtak, hogy új funkció érkezik az XBOX Music szolgáltatásba. Röviden: a OneDrive-ban lévő zenéinket streamelhetjük…..
Október 27-én a Microsoft a hivatalos OneDrive blogjában bejelentette, hogy az Office 365 előfizetőknek ismét brutális mértékben megnöveli a tárhelykapacitását, Eddig ugye 1 TB (egy terabájt) kapacitás járt az otthoni, egyetemi és vállalati csomagok felhasználóinak, ami szerintem…..
balcsida 2014.10.29 09:26:52
@IamTwo: Jaj, azt hiszem, másodszor szúrom el a tera szót. Nézd el nekem kérlek (mentségemre szolgál talán, hogy kiskoromban raccsoltam)!
WinMagazin Grand Theft License 2014.10.21 09:00:00
A szokásos előszó most nem lesz hangsúlyos, mert szeretném hinni, hogy a szerkesztőség tagjai hasonlóan állnak az illegális dolgokhoz, mint ezen sorok szerzője (aki, megelőzve az idevágó forumhozzászólásokat, nem kap egy megveszekedett petákot sem a véleményéért a…..
balcsida 2014.10.26 16:49:17
@Czink Attila:
"Első: A Win XP az utolsó, ahol a shell Microsoft (WinXX) programokon alapul."
Pont, hogy az volt az első, ami végfelhasználói termék volt, és NT alapokra épült, elhagyva a 9x-es vonalat.

"A Win 7 az utolsó, ami még támogatja az egyszerű struktúrájú (ACPI) bios-t, és a "sima" Intel/AMD processzorokat."
Ez nettó baromság. Akkor az én gépeimen sem menne el. Sőt, a T43-on sem. Pedig azon úgy szárnyal (oké, költői túlzás egy picit, de fluid a felület, és bőven használható a rendszer is) a Windows 8.1, mint annak a rendje. Pedig lassan egy 10+ éves gépről beszélünk.

"Az XP idejében szinte minden oprendszer rátehető volt szaktudással bármilyen vasra."
Ha nagyon szeretsz mókolni ugyanezt megteheted a 8.1-el, fórumokon le van írva, hogy lehet megpatkolni a megfelelő kernelfájlokat, hogy a rendszer kvázi ne ellenőrizze le a szükséges HW követelményeket. Nem lesz stabil a cucc, de működni mőködni fog.

"De egy kicsit meghekkelt XP is ráhúzható ezekre."
Erre kiváncsi vagyok, tudsz adni linket?

"Widget szintén Linux találmány."
Ez baromira nem igaz. Ha történelmileg hitelesek akarunk lenni, akkor az internet szerint valamikor a 80-as években használták ezt a szót először. Ha meg tényleg oda-vissza akarjuk passzolgatni a "ki talált fel mit" dolgot: OSX? Windows Vista?

"Nem akarok pénzt adni Linux alapú, tákolt oprendszerekért, mikor ugyan azt a megbízhatatlan, és szakértőt kívánó anyagot fejlesztési lehetőséggel INGYEN megkapom."
LINUX ALAPÚ?!? MIVAN?

"Az előttem levő hsz-ekben megénekelték már a gigás frissítéseket, ami néha ugyanakkora, mint maga az oprendszer."
Mintha a kedves Debian nem zabálná le a netem nagy részét, mikor frissítem. Viszont azt belátom, hogy a Windows 7-hez elkellene már egy SP2 ezen okokból.

"De azt miért engedi meg magának egy cég, hogy pénzért ad egy rakás tákolmányt, amit majd a kezedben tökéletesítenek? Ha tesztelik, adják ingyen, és ha működik, kérjenek érte pénzt."
A Windows 10 esetében pont erről beszélünk.

"Aki mobilnetet használ az bátran kijelentheti, hogy a Win 8.1 egy frissítése akár 4 ezer Foritnba is fájhat! (~3GB) de mi, örüljünk, és tapsikoljunk, hogy "gondoskodnak" az általuk bennefelejtett hibáknak az ÉN pénzemen történő kijavításáról."
1. Milyen jó, hogy van kapcsoló, hogy a frissítéseket milyen kapcsolaton töltse le a rendszer, és ha mondjuk mobilneten vagy, akkor hagyjon békén.
2. A minap raktam fel egy szűz Windows 8.1 Update 1-et, és maximum 1 gigát frissített, de lehet, hogy sokat mondtam.
3. Látszik, hogy te tökéletesen csinálsz mindent, mindig, mindenkor. Akkor a te analógiáddal élve a Microsoftnál találjanak ki azonnal és tagnapra egy olyan titkosítási technológiát, ami lehetetlenné teszi, hogy kvantumszámítógéppel feltörjék (FYI: a kvantum-számítástechnika kb. annyira gyerekcipőben jár, hogy még pontosan azt se tudják, hogyan használják).
"Biztonsági szempontból a Win98 egy támadhatatlan eszköz volt, ha összeszámolom a Win7 frissítéseit, azt látom, hogy a sok "rés" között nem találom az oprendszert, mert az gyakorlatilag egy szita!"
Támadhatatlan eszköz volt, mert akkoriban nem volt meg a megfelelő tudás, hogy megtörjék így-úgy. Ma már játszva feltöri a 66 éves nagymamám, miközbe palacsintát süt. Tudom, hogy hihetetlen, de fejlődik a technika, és tekintve, hogy egyre több gonosz szándékú dolog les ránk a kibervilágban (a gonosz kormányokról ne is beszéljünk) a redmondiaknak is lépést kell tartania ezekkel.

@atpijkamo: Az "SSH legutóbbi hibája" alatt nem tudom eldönteni, hogy az OpenSSL-t érintő Heartbleed hibára vagy a BASH-t érintő Shellshock hibára gondolsz. Lehet lemaradtam :|
De amúgy ugyanúgy felfedezhetsz ilyen hibákat zárt kódú szoftvereknél is, sőt, ők fizetnek is általában azért, mert jelented nekik (míg nyílt szoftvernél van, hogy gonosz emberek raknak direktbe nyilvánosan bele hibákat, ahogy láthattuk a Lunux kernel esetén nem is olyan rég [bár előfordulhat ez zárt kód esetén is, de ezmár inkább ilyen alufóliás-sityakos összeesküvéselméletgyárakra tartozik – persze nem mondom, hogy nem lehet igaz])

Amúgy a W95 emulátorral indult el azon a cuccon, ha jól tudom, de tessék kijavítani, ha tévedek.
A Microsoft kedden, egy korai technikai előzetes (Technical Preview) formájában mutatta be a Windows operációs rendszer következő verzióját, a Windows 10-et, amely október 1-től lesz elérhető PC-re. A bemutató során a hangsúlyt a vállalatoknak szánt fejlesztések, a megújult…..
balcsida 2014.10.15 07:24:57
@tamásjuve: Szerintem eléggé. A cikk képén, ami a bemutatón volt látható, is kitűnik, hogy a felület megváltozik/megváltozhat. A képre picit jobban ráközelítve olyan dolgokat lehet felvetni, hogy lesz háttérkép. De lehet, hogy csak egy kirohanás egy grafikus részéről, és a megjelenő terméknek köze sem lesz ehhez. De tippre tuti fognak olyan funkciók "átszivárogni", mint az alkalmazások rendezhetősége.
WinMagazin Lenovo Miix 2 10 2014.10.08 08:00:00
Amikor legutóbb összekerültem egy Lenovo termékkel, az egy T43-as volt. Na jó, az még IBM volt a javából, de nekem valahogy a cég neve összekapcsolódott a minőséggel a fejemben. A címszereplő tablettel még egy 2013-as év végi sajtóbeszélgetés alkalmával sikerült futólag…..
balcsida 2014.10.08 17:49:54
@Akron: Igen, mindkettő hiba.
Az első azért, mert olyan egyszerű grafikájú játékok is szaggatnak néha rajta, amit szégyen nézni. Ebből amúgy értelemszerűen következik az is, hogy ennél a készüléknél a nagy felbontás miatt kétszer is érdemes meggondolni, hogy mire használjuk, ha az egy picivel is grafikaigényesebb dolog (nem kell messzire menni, mondjuk egy PowerPoint prezentáció animációinak megjelenítése is akadozhat).
A második már egyértelműbb, a cikkben is le van írva: hangoztatva van, hogy a JBL technológiáját használták/licenszelték/valamit csináltak vele. Van a családban olyan laptop, amire szintén rá van szitálva az említett hangtechnikagyártó cég logója, és jóval olcsóbb árkategóriát képvisel, mint a tesztünk alanya, mégsem kezd el szétrecsegni a hang még teljes hangerőnél sem, nem hogy félgázon. Megértem, én sem arra használnám, hogy Beethoven egyk szimfóniáját meghallgassam rajta, de azért ha már ráírunk valamit, akkor legalább azt a szintet meg is kellene közelíteni a valóságban.
Kértétek, megkapjátok! Bemutató és "kérdésre-válaszolós" videó tőlünk, nektek. Videó a tovább után! ..
Tegnap a Preview for Developers programban részt vevő Windows Phone készülékek tulajdonosai, ha rácsekkoltak a frissítésekre, meglepődve tapasztalták, hogy bizony talált valamit, és elkezdi letölteni. A Microsoft a hivatalos Windows blogjában erősítette meg, hogy a 8.10.14176…..
A Microsoft még egy évvel ezelőtt bejelentette a Student Advantage (tanulói előny) programját, melynek keretében bizonyos iskolák ingyen adhatták a tanulóiknak Office 365 előfizetést (már ha az iskola számára megvásárolták a megfelelő előfizetést). Ennek a legnagyobb hátránya…..
A Microsoft a hivatalos blogjában bejelentette, hogy októberben egy univerzális billentyűzetet készülnek piacra dobni, amely mind Windows, Android és iOS rendszerű készülékekkel kompatibilis. Mindezen készülékek között, egy egyszerű, 3 állású kapcsolóval válthatunk. Az eszköz…..
WinMagazin Nokia Lumia 1320 teszt 2014.09.01 08:00:00
Nagyra nőtt 625. Fogták, és egy sodrófával kinyújtották. Na jó, azért kapott egy nagyobb felbontású kijelzőt. De ennyi. A Nokia Lumia 1320 tesztje következik, az ajtók a bal oldalon nyílnak. Azt mondják, hogy nagyon sokan utálják a phableteket, de amint hosszabb ideig használnak…..
NapiApp LG L90 2014.08.29 08:00:00
Nem akartam én ezt, de mégis meg kell tennem, és leírom: nem is olyan rossz ez az android. Vannak ám még bajai bőven, de látom az előnyeit, és akár együtt is tudnék élni a hátrányaival. Na jó leszállok a magas lóról, félreteszem a WP fanboy-szemüvegem, és elmondom mi tetszik…..