Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atom Antal

192 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomerőművet egy szeizmikusan aktív területre építették volna, ahol 1977-ben, mindössze 14 kilométerre az erőmű tervezett helyétől 120 ember vesztette életét egy földrengésben.Jan Haverkamp, a Greenpeace atomenergetikai szaktanácsadója elmondta: „A Belene-projekt Oroszország…..
Meglestük a Greenpeace Fukusima Árnyékvilág, Mondd Te Mit Választanál? című kiállítását a Széll Kálmán téren és az Örs Vezér Terén. A Blaha Lujza téri tapasztalatokról korábbi cikkünkben olvashatnak. A kiállítás on-line pedig itt tekinthető meg...
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat. A Greenpeace egy új jelentést tett közzé „Fukusima tanulságai” címmel, melyben lerántja a leplet a nukleáris biztonság mítoszáról és bemutatja a…..
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat. A Greenpeace egy új jelentést tett közzé „Fukusima tanulsága” címmel, melyben lerántja a leplet a nukleáris biztonság mítoszáról és bemutatja a nukleáris…..
A Greenpeace a napokban mutatta be a „Fukusima tanulságai” című tanulmányát, amely szerint a japán atomkatasztrófát nem a természeti csapások okozták, hanem a japán kormány, az atomerőmű üzemeltetője és a felügyeleti hatóságok sorozatos hibái. A tanulmány legfontosabb…..
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat. A japán nukleáris politikával kapcsolatos hírek A fukusimai nukleáris katasztrófát vizsgáló kormánybizottság öt nemzetközi nukleáris szakembert kért fel…..
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat. A japán nukleáris politikával kapcsolatos hírek Madarame Haruki, a japán Nukleáris Biztonsági Hatóság (NSC) elnöke aggályainak adott hangot azoknak a…..
Meglátogattunk a Greenpeace Fukusima Árnyékvilág...mondd Te mit választanál? c. kiállítását a Blahán. A kiállítás legfőbb ismérve  azon kívül, hogy informatív, az az, hogy nagyon szemléletes, érzékletes is. Sokunknak nem mondanak semmit a hírekben hallott adatok, hogy épp…..
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat. A japán nukleáris politikával kapcsolatos hírek Kan Naoto volt miniszterelnök továbbra is felemeli a hangját az atomenergia ellen, azt állítva, hogy a Fukusima…..
Kedves Hölgyem, Uram!Szeretettel meghívjuk a február 23-án 10.30-kor Budapesten, a Kossuth téren nyíló kiállításunkra, ami 19 napig lesz megtekinthető Budapesten.Nézze meg Ön is kiállításunkat, olvassa el háttéranyagainkat, az itt jobbra és balra található adatlapokat és…..
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat. (Összeállította Christine McCann, korábbi hírek: http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/nuclear-reaction/ ) A japán nukleáris politikával…..
Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat.(Összeállította Christine McCann, korábbi hírek: http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/nuclear-reaction/ ) A japán nukleáris politikával kapcsolatos…..
 Alább olvashatják a japán Fukusima Daiicsi atomerőműben zajló válsággal kapcsolatos legfrissebb hírösszefoglalónkat.(Összeállította Christine McCann) A japán nukleáris politikával kapcsolatos hírek A Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség (NISA) megadni készül…..
(Összeállította Christine McCann, korábbi hírek: http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/nuclear-reaction/ ) Itt a legfrissebb hírösszefoglalónk a Japán Fukusima Daiichi  atomerőműben ma is folyamatban lévő krízisről. Az atomenergiával kapcsolatos politikai…..
Aki azért utazna Afrikába, hogy fekete orrszarvút lásson, az csalódni fog. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió minap jelentette, hogy az orrszarvúak családja szegényebb lett ezzel a fajtával. Volt – nincs. Levadászták valamennyit. Fehérből még van, tehát ha valaki nem…..
Atom Antal 2012.01.19 16:28:39
Antiatom OAH befalazás 2011.10.01 21:45:33
Másfél méteres falat emeltek az Országos Atomenergia Hivatal főbejárata elé a Greenpeace aktivistái, hogy így tiltakozzanak a Paksi Atomerőmű állapota…..
A magyarok kétharmada nem támogatja sem az atomerőmű-bővítést, sem a paksi élettartam hosszabbítást. Teljes cikk az Origo honlapján: www.origo.hu/itthon/20110914-median-a-tobbseg-elutasitja-a-paksi-atomeromu-elettartamanak-meghosszabbitasat-vagy.html ..
"Évszázadokba telhet embereket gyűjteni egy elmélet köré, de azután hirtelen és gyorsan bekövetkezik. Ez az, ami reményt ébreszt."(Ha nem látod a feliratokat, kattints jobb alul a CC ikonra.)..
Atom Antal 2011.09.12 14:50:21
@kino: ...
az biztos, hogy jobb akár sötétzöldnek lenni, mint egyszerűen sötétnek- ezt talán leszögezhetjük.

Mindamellett a gp távolról sem sötétzöld - legalább is a szó itt használt, pejoratív értelmében tuti nem.
HA valakik odatesznek megoldási javaslatokat az általuk feltárt problémák/botrányos ügyek mellé - az inkább reális zöld lehetne.. :-) ... ha nem lenne eme szóöszetétel itt Magyarországos sajnos teljesen pro-nukival, ál-civilséggel stb átitatva...

Mindenesetre azoknak, akik eleve utálják bármilyen okból is a greenpeace-t,azt tudom ajánlani, hogy (már csak azért is, mert "ismerd meg ellenségedet..") kicsit olvassanak utána, hogy konkréten mit, miket is mond a Gp "hivatalosan" az általuk utált dolgokban - még az is lehet, hogy megértik az okokat, akár közeledhetnek is így az álláspontok, ezzel mindenképpen továbblépve a vagdalkozásból). Elég sok anyag van fent a neten, úgy a nemzetközi oldalon, mint máshol.

Egy közelmúltbeli VW-s példa is pont ide illik: persze, ha valaki borsot tör egy ekkora válallat orra alá (függetlenül attól, hogy milyen célból -- legyen az akár a valós klímavédelemért..), mindenképpen számíthat ellenlépésekre a cégtől. Utóbb a VW egy kamu közleményt adott ki, hogy a GP visszautasította megkeresésüket, hogy leüljenek tárgyalni. Erre a Gp nyilvánosságra hozta a konkrét levelezést, ami bizonyítja, hogy nem ez történt - hmm.

persze egyszerűbb röviden "anyázni" - mégis, javaslom azok számára, akik szeretnek józan fejjel döntéseket hozni, hogy vegyék a fáradtságot az utánaolvasásra!
Jávor Benedek és Pogány Anikó (LMP-s képviselők) írása a paksi bővítés leállításáról. index.hu/velemeny/olvir/2011/06/17/miert_kell_azonnal_leallitani_a_paksi_eromu_bovitesere_iranyulo_munkalatokat/..
Atom Antal 2011.08.12 15:43:22
@Teaivogep: Szia! Köszi, tényleg nagyon örülök, hogy sok év blogolás után végre akad egy törzsolvasóm. :)
Tiszta szerencse, hogy legalább sötétben is termel a vízierőmű, forog a szélkerék, és melegít a geotermikus hő, stb.. Egyébként szeretnélek megnyugtatni, hogy már a napenergia tárolására is létezik megoldás, és a technika haladásával egyre jobb és jobb lesz.

www.origo.hu/tudomany/nanotechnologia/20110715-a-napenergia-tarolasanak-uj-modszere-nanotechnologiaval.html
Atom Antal 2011.08.13 08:56:37
@Teaivogep: A sötétben termelt energiára azért írtam példának a víz, szél és geotermikus energiát, mert ezek a megújuló erőforrások, semmiképp nem szeretném a szennyező atomenergiát szennyező szénerőművekkel kiváltani.
Tanulmányok támasztják alá, hogy a megújuló decentralizált erőművek használatának elterjedése a munkaerőpiaccal is jótékony hatást végezne. Több ember számára teremtene munkahelyet, és nem lenne az emberi szervezetre káros hatása.
Az egyébként, hogy valaki 30 éve atomerőműben dolgozik jól hagzik, de szerintem ez az ami példa nélküli. Orvosi kutatások támasztják alá, hogy már néhány hónap alacsony radioaktivitású környezetben végzett munka komolyan leterheli a szervezetet, fáradékonnyá tesz, gyengíti az immunrendszert, és sokszorosára növeli a daganatos megbetegedések esélyét. A fehérgalléros nukleáris szakemberek csak az íróasztal mellől tervezik a reaktorokat, aztán ők azok akik a legtávolabb laknak az erőművektől és a lehető legkevesebb időt töltik reaktor látogatással. Az alacsonyan képzett karbantartó személyzet pedig napi szinten viszi vásárra a bőrét. Ezt én kizsákmányolásnak nevezem. A radioktivitás mai napig megoldhatatlan, visszafordíthatatlan elváltozásokat okoz. Az egészséges munkakörnyezet pedig szerintem mindenkinek alapvető emberi joga kellene, hogy legyen!
Nem tudom, hogy csak a blogot, vagy magát a honlapot is olvasod-e.
antiatom.hu/hu/
Itt megtalálod a legtöbb kérdésedre a választ. Összegyűjtöttük az eddigi súlyos baleseteket, a sugárzásból, árképzésből és a szennyezésből adódó atomerőmű problémákat, valamint letöltheted róla az energiaforradalom tanulmányt, ami részletesen bemutatja, hogyan lehetne megoldani az atomerőművek leváltását megújuló erőforrásokra.
Atom Antal 2011.08.18 14:31:53
@Teaivogep: Klassz, hogy érdeklődő amatőrként tettél egy rövid paksi látogatást, ahol persze minimum az üzem területének 5%-át megnézhetted, és ahol természetesen kaptál is ehhez egy erősen atomenergia párti "idegenvezetőt", aki az atomenergiáról csak túlzó dícshimnuszokat zengett. Remek PR fogás, hogy mindezt még egy ott dolgozó messziről is jól láthatóan derűs, egészséges és elégedett mosolyával is megtűzdeled. Maradjunk tárgyilagosak, a kommenteidben nagyon nagy tévedéseket és csúsztatásokat írsz!
Biztosíthatlak, hogy pontosan ismerem az erőművekben érvényes jogszabályokat, ott működő üzemorvosokat, és az ellenőrzések rendjét. Évek óta foglalkozom nukleáris energiával, dolgoztam itthon és külföldön is, épp ezért tudom, hogy ezek a jogszabályok még mindig nem elegek - ráadásul a legtöbb esetben ezeket sem tartják be maradéktalanul!
Ennek a honlapnak pontosan annyi a célja, hogy bemutassuk a magyar érdeklődök számára, hogy létezik más megoldás és összegyűjtsünk néhány cikket a veszélyekről, hazai, külföldi újdonságokról, nemzetközi trendekről rövid, leegyszerűsített, érthető írásokkal, linkekkel. Egyébként az egész probléma nagyon komplex - nincs még egy olyan energiaforrás az atomerőműveken kívül, ami egyszerre hordozna magában ennyiféle környezeti, jogi, társadalmi, szociális és közgazdasági problémát.
A paksi erőmű bővítése a legutóbbi kalkulációk szerint már 4000 milliárd adófizetői forintba kerülne, és elég egy rövid pillantást vetned a sárga bannerre, a finnországi reaktor építésre, ami mára kb. 2 éves csúszást, és 4,5 milliárd eurós többletköltséget halmozott fel. A paksi villamosenergia árában burkolt állami ártámogatás van, szerinted mi a garancia arra, hogy ez a támogatás maradni fog jövőre is, meg azután és azután...? A mai hazai politikusaink pl. már tettek olyan ígéreteket, hogy nem lesz gázár-emelés, aztán mégis lett. Pár évvel ezelőtt a benzin is olcsóbb volt, most meg a 400 ft-ot súrolja.. Kifogyóban lévő ásványi anyagokra nem lehet hosszútávú árstratégiát alkalmazni. És tudod, hogy mondjuk a kőolajon, földgázon kívül mi van még vészesen kifogyóban? Az urán! Néhány évben belül az erőműveket fűtő urán is rekord árakat fog döngetni, egyre nehezebb lesz a behozatala, egyre messzebbről kell majd szállítani, így egyre drágább lesz a teljes működési költség.
Antiatom Atommentes Németország 2011.05.30 20:17:00
A nap legjobb antinukleáris híre, hogy a német kormány meghozta a várva várt döntést: 2022-re véglegesen leállnak az atomenergia termeléssel. A meglévő erőműveket fokozatosan zárják be, az utolsó kettőtől a terv szerint a 2022-es év végén vesznek örök búcsút. Éljen az…..
Atom Antal 2011.08.12 15:35:29
@Teaivogep: Szia!
Köszi a kommentet és a kérdést. A válasz egyértelmű nem! Németország leállítja minden atomerőművét, és természetesen új reaktor beruházásokba sem kezd bele.
Antiatom Japán atomipar-leállás 2011.08.12 15:24:59
66 évvel a nagaszaki atomtámadást, és fél évvel a fukusimai katasztrófát követően Nagaszaki polgármestere végre felszólította az országot az atomipar-leállítására.www.hir24.hu/kulfold/2011/08/09/a-nagaszakii-atomtamadasra-emlekeztek/  ..
Miközben Japánban egyre nő a megengedett értéknél 73-szor radioaktívabb marhahús botránya, Magyarországon nem lehet semmi konkrétat tudni a kormány tegnapi döntéséről az ország energiastratégiájának elfogadása kapcsán.  A híreket lehetne úgy is értelmezni, hogy…..
Atom Antal 2011.07.18 14:05:32
@pandava:
helo,
egy fontos szó a szövegből: MAGÁN-tőke...
Ugyanis az áramlik a megújulókba, ezzel levéve az állam válláról a terhet a munkahelyteremtésben, stb, stb - míg az 'atomos forgatókönyvekben' az áramelőállításon kívül az összes járulékos 'feladat' IS az államra marad, aminek az a jelek szerint (és komoly elemzők, szakértők szerint) nem tud megfelelni, illetve teljesen irreális akár csak el is várni tőle 'ezt is'.
A felmérés szerint a magyarok még a japánoknál is jobban elutasítják az atomenergiát. A magyarok 59 százaléka ellenzi az atomenergiát. 62 százalékunk nem szeretne további nukleáris bővítéseket és 80 százalékunk átmeneti erőforrásként tekint az…..
Rohonyi Péter, a Greenpeace kampányfelelőse interjút adott az ATV-nek.atv.hu/videotar/20110616_elengedhetetlen_a_nuklearis_leszereles..
Fotó és sajtóközlemény a Greenpeace mai parlamenti akciójáról:greenpeace.hu/hirek/p1/rkezdo/i337..