Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pisztácia fagyi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már tényleg eljutottunk arra a pontra, amikor megálljt kell parancsolni a megalomán kormányzati agymenésnek. Nagyon rossz irány, amennyiben az állam a lelkekre akar állandó nyomást helyezni. Ismerjük ezt a hangulatot a rendszerváltás előttről. Magunk mindig tartózkodtunk…..
pisztácia fagyi 2013.08.11 10:29:25
@FILTOL: így van, most éppen "közfoglalkoztatott" a pontos megnevezés. (Mert a fogalom a lényeg, ugye... ;-)

Az ösztönzés, mint elmélet szép... csak nem működik sajnos. Nem is olyan extrém és ritka példa az ötvenen felüli, diplomás tanár, akinél nem az ösztönzés hiányzik, hanem a lehetőség, hogy valaki egyáltalán állásinterjúra behívja. De tudok jogi egyetemet végzett közfoglalkoztatottról is, ahol valószínűleg a pályaválasztáskor csúszott hiba a képletbe. Igazi jogásznak kevés, egyebekhez túlképzett.

A többivel egyetértek. Ahol szeméthegyek állnak a portán, ott legtöbbször nincs rend a fejben sem, sajnos.
pisztácia fagyi 2013.08.11 11:43:45
@FILTOL:
Nagyon meglep, ha azt mondom, hogy a "kapcsolati háló" max. arra elegendő, hogy közfoglalkoztatottként ne utcai segédmunkára hanem udvari munkásnak (ez kicsivel jobb, mint az utcaseprés) jobb kapcsolati háló esetén meg adminisztratív munkát kapjon az ember?
1-1 közfoglalkoztatási programban nagyobb városokban van mondjuk 200-300 hely, ebből jobb esetben 20 admin. munka, a többi mindenféle kisegítő és segédmunka. A 20 admin. helyre pedig a városvezetők rögtön kiadják a napiparancsot, hogy kiket _kell_ felvenni. Ez így működik.

Igazi főálláshoz nem szimpla kapcsolati háló kell, hanem rokonság. Nem csak most, hanem négy évvel ezelőtt is így volt ez. Vannak olyan intézmények, ahol komplett családfákat lehet(ett) felrajzolni. :)
pisztácia fagyi 2013.08.11 12:11:51
@anyadmajma:
A rendőrségi postázóba az alacsonyabb vagy a magasabb bérért tudták kiközvetíteni? (nem mondom, hogy nincsenek kivételek, de hidd el, nem ez az általános)

A Gyermelyi Tgy. példa - bár nem vonom kétségbe - ott fura picit, hogy elvileg közfoglalkoztatott csak közfeladatra közvetíthető ki. (ej, de szépen alliterálok ma :-)) A tésztagyártás az nem közfeladat. Pályázhatnak TÁMOP-os meg egyéb foglalkoztatásra, de kíváncsi volnék, hogy ha valóban közfoglalkoztatott dolgozik ott, az hogy került oda :)