Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cserepfalva

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ A fényvillamosok kora 2021.12.31 12:08:04
Vegyünk búcsút ettől a nem túl fényes évtől kivilágított villamosokkal! Nem volt időm mindet levadászni, de legalább egy részük meglett: A 2-esen egy KCSV-t díszítettek fel LED-sorokkal. A szokásos "teljes felületen millió pontszerű fényforrás" megoldást idén is csak az UV kapta meg, a többiek…..
Nyári kirándulásaim közül... Érdekelt a régi tó ami régi térképeken még szerepel - ezért hónapokkal ezelőtt - megkerestem és megnéztem. A bejegyzésben a Vörös-tóról lesz szó, ami nem keverendő össze Vöröstó községgel.  Vöröstó község Nagyvázsonytól dél-keletre, a régi - mostanra már kiszáradt,…..
HamPLÓ Elindult a tram-train! 2021.11.29 19:20:52
Bár személyesen nem tudtam ott lenni, NZA küldött képeket a Hódmezővásárhely - Szeged tram-train első napjáról: Ez itt a 005-ös Stadler CityLink Vásárhely központjában, az Andrássy úton, ahol a kitérő is található - a városi szakasz ugyanis egyvágányos. Három helyen tudják kikerülni egymást a…..
cserepfalva 2021.11.30 11:47:53
@nyelv-ész:
Ha van ország, ahol a "miért kerül ennyibe" az egy jogos kérdés kb. BÁRMIVEL kapcsolatban, akkor Magyarország az!
Számtalan abszurd módon túlárazott project volt, van és sajnos lesz is még...
Egy vacsora egy Michelin csillagos étteremben sem ízlik annyira ha neked kell fizetned...
Tudom, pár hete már mutogattam ezt a nosztalgiakocsit, de olyan szépen sütött a nap október utolsó napján, hogy megint kimentem megnézni. Mivel a nap körülbelül egy helyen sütötte jól az észak felé tartó járatot, a Közraktárak sarkához pozicionáltam magam. Amúgy emlékszünk még arra, hogy a képen…..
cserepfalva 2021.11.17 07:53:39
@Hamster: hogy tudsz ennyi vonatkozó adatot fejben tartani?! Nyilván az ember szereti a hobbiját, de én azt is felejtem bőven... :)
Az elmúlt másfél évben nem vonatoztam annyit északi szomszédainknál, mint korábban. 2019 kifejezetten jó év volt, ami Szlovákiát illeti: utaztam is, fotóztam is, aztán mintha elvágták volna. Azért szerencsére maradt még pár megmutatható képem, aztán remélhetőleg jövőre már készíthetek újakat is…..
HamPLÓ 1820 2021.10.28 07:00:00
A hétvégi nosztalgiameneteken manapság a 2806-ost lehet legtöbbet látni, bár ugye legutóbb a 2624-et és a 611-et is megmutattam. Most a 611-es ritkábban látott tesóját, a beszkártos 1820-ast villantanám fel három kép erejéig: Ahogy az ősszel lenni szokott, a fényekkel egyre több gond van: igazán…..
HamPLÓ 2624 2021.10.18 07:00:00
Múltkor voltak új villamosok, úgyhogy most inkább régiekről készült képeket fogok mutogatni, főleg a szívemhez meglehetősen közel álló 2624-esről: Még most is hihetetlennek tűnik, hogy hazajött Amszterdamból ez a tuja, bár a 2-es vonalon kicsit stílusidegennek mondható, lévén sose közlekedett…..
Életünk során rengeteg különböző eseményt tapasztalunk meg. Némelyik kellemes, mások kevésbé. Ezek között vannak olyanok, melyeket mi hozunk létre, és olyanok, amikre csupán csekély vagy akár semmisnek tekinthető ráhatással rendelkezünk. Viszont élményekből és rájuk adott válaszainkból és…..
A wolsztyni gőzösözés után talán belefér még egy kis vonatozás, ezúttal itthonról. Régebben viszonylag gyakrabban kiültem baráti társaságban a kelenföldi 14/15-ös peronra, de mostanában ez kicsit kimaradt. Ez a videó is 2019-es. Elég nagy élet volt két éve, a személyvonatozó Gigantnak és a Bobós…..
cserepfalva 2021.08.10 10:17:38
@Hamster: A 4-essel az a baj hogy megépítették...
De ha már elkezdték, legalább lehetett volna 100 méteres.

"Csonka" vonalnak kell tekinteni, remélve hogy egyszer megépül a Pólus és Budaörs között. Akkor lesz utas, és lesz értelme az egész vonalnak.
Nemrég színpompás villamosos felvételeket láthattunk Balt Korthals Altestől, most viszont átállunk a fotózás sötét oldalára, már tudniillik hogy a fekete-fehér képekhez, merthogy ilyeneket is készített: A képekhez sajnos nem kaptam dátumokat, de valahogy olyan őszi délutáni hangulat honol ezen a…..
Olvasgatom a kommentárokat, meg a kommenteket bevándorlás ügyben, és ha elcsépelt frázissal akarnék élni, azt írnám, hogy nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Az elején igazából egyre szomorúbb lettem, aztán rájöttem, hogy fölösleges. Hogy ez a gyomorforgató öklendezés a magyar…..
Két éve a nyaram a dízelmozdonyok bűvöletében telt: az addigi kedvenc Púpos és Nohab mellé új szerelem érkezett, Ludmilla képében. A 3000 lóerős gépek akkoriban Csorna és Szombathely közt vitték az IC-ket, illetve Pécsre ugrottak le gyorsvonattal; idén azonban új feladatuk lett: a Balaton északi…..
Na, Viktor, akkor hát itt lenne egy igazi erőpróba, éppen neked való feladat, lehet erőt fitogtatni. Csak fel kellene ismerni a helyzetet! Tessék rendet csinálni a Buda-Cashnél, szabadságharc indul! Mindenki csak nyerhet. Hónapok – de talán már évek? – óta megy a nyafi, hogy…..
cserepfalva 2015.05.28 14:57:52
@Legvidámabb Balfasz:
Szép gondolat és levezetés aminek a szellemével ugyan egyetértek, de mégis csak ki kell emelnem egy óriási különbséget a MANYUP és az ÖNYP között:
-A MANYUP pénzt a számlámon állam a levonásaim (ami adott!) átcsoportosításával hozta létre és nem pedig az adózás UTÁNI megtakarításomat vette el!
Régebben nem számított ritkaságnak, ha egy hidat közösen használtak autók és vonatok: a közelmúltig volt ilyen Tiszaugnál, Bajánál, de jól emlékszem a dunaföldvári hídon is a sínekre. És persze ott volt a Hajógyári-sziget K-hídja, melyen ugyan csak tehervonatok jártak, de…..
A múltkor láttuk, hogyan nőttek sínek a Hengermalom és a Szerémi út közepére, most megnézhetjük, hogyan népesültek be villamosokkal. Nem ment olyan gyorsan, mint szerették volna, de voltak érdekes mozzanatai: Ismét Budán: az 1-es délen is átment a Dunán III-IV.Az első…..
HamPLÓ A Koporsó újra száguld 2015.04.23 16:00:00
Múlt vasárnap hajnali fél ötkor úgy döntöttem, az álmatlanságomat úgy fogom hasznossá tenni, hogy kimegyek a Nyugatiba, az onnan hatkor Kassára induló különvonat indulását megnézni. Aztán kiderült, hogy Intersziti is ott lesz, de ő utána - pontosabban elé - is menne a vonatnak…..
Ha pici koromban az 58-as villamos zugligeti maradványainak látványa volt az "elveszett sínes" kulcsélményem, akkor az 1-es villamos a másik véglet, az épülő, modern budapesti villamosvonal. Halványan emlékszem még a keskeny Árpád hídon az autók közt csoszogó öreg tujákra, majd…..
Reágáló Dózsa lassú népe 2015.04.15 21:43:39
A végképp perspektivikus déli nyitás árulkodó fordulat. Külgazdaságunk és külpolitikánk végre ráfekszik a Csád-Zimbabwe vonalra, ami legalább annyi eredményt ígér kulturálisan, mint gazdaságilag és diplomáciailag. És nem állunk meg félúton: végcél az…..
Bejegyzéseim legtöbbször saját élményeket dolgoznak fel, ezúttal azonban egy olyan helyről lesz szó, ahol még nem jártam, azonban a témát elég érdekesnek találtam, ráadásul magyar nyelven semmi nem érhető el, így ezt egy hiánypótló írásnak is szánom. Mai témánk a világ legkisebb önálló…..
HamPLÓ Szürke invázió 2015.04.06 20:00:00
Közismert, hogy az embernél levő esernyő elriasztja az esőt (legalábbis mindig akkor esik, amikor otthon hagyjuk), körülbelül ilyen hatással lehet a BKV kilenc (ha jól számoltam) még üzemben levő hóseprő villamosa a hóra. Ennek ellenére egyszer azért sikerült ilyen gépet…..
cserepfalva 2015.04.07 09:10:20
@Trónkövetelő: "Érdekes, milyen masszív síneket csináltak"

-Lesz miből kopnia az anyagnak a csikorgás miatt! ;)
Rossz munkaerőnek és alkoholproblémákkal küzdő embernek állították be Gesztesi Károlyt azok a cikkek, amelyek a múlt héten a Blikkben jelentek meg - harsogja a Bors. A Blikk szerint ugyanis Shrek örökös magyar hangját azért rúgták ki a Jóban Rosszban tévésorozatból (ahol…..
cserepfalva 2015.03.23 13:01:41
HamPLÓ Kölni emlékek 2015.03.17 18:00:00
Annyi kölni témájú bejegyzés után talán belefér néhány olyan kép is, ami esetleg csak saját magam számára érdekes - úgyis túl sokat használtam mostanában olyan szavakat, hogy faszádizmus meg groma - ideje egy kis kikapcsolódásnak :) 1989 egy nyári napján a képen látható…..
cserepfalva 2015.03.17 20:58:19
Szégyenérzettel kevert izgatottsággal jártuk be japán újdonsült szellemvárosait a monitor elől. A helyszín a Fukusima prefektúra, egy nagyjából két Békés-megye nagyságú közigazgatási terület, amelynek nevét Japán történelmének legnagyobb földrengése óta ismeri a világ.…..
Jeremy Clarksonnak nem először gyűlik meg a baja a BBC-vel, de most úgy tűnik, túl messzire ment, hiszen a brit köztévé nemes egyszerűséggel letiltotta a vasárnapi Top Gear-adást a képernyőről. A világ egyik legnépszerűbb autós magazinjának első számú műsorvezetője a…..