Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holdkoros

0 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom, hogy kormányzóink kiböjtölték a vasárnapi boltbezárós törvényt. Szerencsére a testsúlyukon nem nagyon látszanak a böjt okozta súlyvesztés nyomai. Annál inkább aggódhatnak a munkájukat majdan elveszítő, vagy csupán az éhbérük csökkenését megérző dolgozók. Az…..
holdkoros 2015.01.18 05:49:12
@ebella: nekem spec duplájára emelkedett a fizetésem a 2 évvel ezelőttihez képest, de valóban nem ez a tendencia.

Az a baj az ilyen posztokkal, hogy hiába tök igaz, mégis vannak barmok, akik újra meg újra megszavazzák, mert beveszk a rezsicsökkentős trükköt. Meg hogy harcolnak értünk az egész gondosz EU-val, IMF-el, vagy most épp USA-val szemben.
A Rohonci kódex hírnevét különös kettősség jellemzi. A kódex helyet kapott a világtörténelem mindmáig meg nem fejtett írásainak elegáns és megkülönböztetett társaságában a phaistosi korong és a „lineáris A” mellett, sőt még a tíz, valaha írt legbizarrabb könyv…..
holdkoros 2014.12.06 14:59:00
@Benedek Lang: bevallom, a konkrét témát nem annyira ismerem, elfogadom, ha valamiért élből kizárható ez a verzió.
Az itt látottak alapján nekem ez volt az első gondolatom.
(na jó, meg az, hogy csomó jel hasonlít a Csillagkapus koordináta-kódokra, úgyhogy biztos ezt is az ufók csinálták :D)
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható. December 1: Bekapcsolták az Erzsébet Telefonközpont négyezer új állomását. Horváth Ferenc, a Budapesti Távbeszélő Igazgatóság vezetője…..
Volt, aki átlépte, volt, aki kizsebelte a földön fekvő eszméletlen, életéért küzdő fiatalembert a drogériában. Volt, aki csak arrébb ment és elfordult. A kint rekedt vevők a rendőrt szidták, mert nem vásárolhattak, amíg az újraélesztés tartott. Az üzleten már…..
 UPDATE2: letiltottam a blog kommentelését, ez volt az utolsó kommentem:  "Én itt most kiszállnék, és bocs előre is, de letiltom a post további kommentelését. Amit el akartam mondani, megtettem, viszont megint egy olyan típusú vitába mentem bele, aminek nem látom értelmét,…..
holdkoros 2014.11.23 13:49:49
@aki mást mond az hazudik: szerintem itt nem arról van szó, hogy hűűű mert nekem ne mondják meg. Vagyis biztos van az a szint ahol emberek így gondolkodnak, de ez nem emiatt felháborító.
Ugye a különböző vagyon elleni bűncselekményeknél is bosszantó, ha olyat mondanak hogy ó, hát miért csak 1 ilyen szar zár van az ajtódon, nem csoda hogy kiraboltak, blabla. De az csak pénz, meg tárgyak.
Azért ha valakit megerőszakolnak már másik helyzet. Sok ember érzi úgy, hogy az ilyen 'tegyél érte, hogy ne történjen meg' jellegű dolgokkal valahol, valamilyen szinten legitimitást nyer a társadalomban az erőszakolás, mint olyan. Akik azt mondják, hogy ne fárasszák ilyen öltözz fel jól-ne igyál annyit dolgokkal leginkább arra próbálnak csak utalni (szerintem), hogy egy nőt (vagy éppen férfit, ha már itt tartunk) akkor sem volna szabad megerőszakolni, ha amúgy meztelen sétál a világ legfélreesőbb pontján, tökrészegen, bedrogozva.
Erre jön persze az, hogy oké, az az Eldorádó, emmeg itt a Főd, és itt bizony megesik az ilyen, és élj a valóságban. ez is jogos. De én spec ismerek olyan lányt, akinek 110kg körül van a versenysúlya, szerintem annyival is született, és úgy megerőszakolták, hogy hinnye. Pedig se részeg nem volt, se "csinos" ribancnak öltözött.
Csak egyes emberek faszfejek.
holdkoros 2014.11.23 14:19:10
@aki mást mond az hazudik: Nyilván teljesen jogos feltevés, hogy "ne hívd ki magad ellen a sorsot", meg hogy vigyázz magadra amennyire lehetséges, mert rossz emberek vannak, és attól még, hogy neked van igazad, bizony gyíkra húznak, csak baromi nehéz erről "polkorrekten" beszélni. Főleg olyanokkal, akik ezért vagy azért érintettek.

szerintem önmagában az, hogy vigyázz magadra nem áldozathibáztatás. Az viszont, hogy 'megerőszakoltak mert részeg voltál-lengén öltöztél-miért ez az vagyamaz', na az már igen.
És ezzel megdöbbentően sokszor találkoznak az áldozatok.
holdkoros 2014.11.23 14:23:42
@$pi$: alapvetően a te rémesen ostoba és primitív kommentjeid "ihlettek"

úgyhogy veled lezártnak tekintem a 'társalgást' bár néhány rém intelligensnek hitt okosságot majd még úgyis a fejemre szórsz.
:)
Mielőtt lezajlott az internetadó elleni második civil (!!!) tiltakozás (nem, nem tudtam ott lenni, lehet dobálni a köveket rám) megszületett a kormány nem hivatalos, ám annál súlyosabb véleménye erről az amerikai diplomáciai botránnyal összefonódó sztoriról. Szokás szerint a…..
Jobbegyenes Hamis Gulyás 2014.10.27 18:26:42
Nos, minden jel arra mutat, hogy a kormánypártokban nem a józan ész, hanem a csakazértis, dafke befeszülés győzött. Kocsis Máté szerint a Fidesz "nyitott a vitára", de úgy néz ki, pont annyira, mint az országgyűlési, vagy az önkormányzati kampányban, ahol ugye semmilyen…..
holdkoros 2014.10.28 10:05:52
@Meglehet ott se vótam: elvileg gyűjtésből finanszírozták. Ugye ezeket a dolgokat nem előre fizeted ki, szóval akár hihető is.
Másfelől: ha nekem van a bankban mondjuk 5M pénzem és úgy döntök, hogy ebből én 3M-ót márpedig erre akarok áldozni, mert megtehetem és épp olyan kedvem van, akkor máris egyből valamelyik párttól jöttem?
Mert akár ez is történhetett volna.
De még mindig: ki a francokat érdekel? Ha MSZP-s pénz, az is csak pénz, köszönöm, hogy rám költötték, nagy ügy. Ettől még ugyan nem szavazok rájuk, akkor meg? Arra szórják a vagyonuk amire akarják, ha meg még egyet is értek a dologgal akkor meg csak hurrá.
holdkoros 2014.10.28 10:19:31
@Meglehet ott se vótam: az emberek nem állnak annyira jól, de akad azért, aki igen. Ugye, itt azért nem csak 1 bizonyos réteg mozdult meg, nem csak valakik érintettek. Ekkora merítésben akár még pénzes ember is fennakadhat a hálóban. Miért ne.
Amúgy már hétvégén tudta mindenki a srác előéletét. Egyet nem értek: ha senki se vitte ki a pártját, se zászlók se szólamok se semmi formájában, és -mivel egyelőre nem bizonyosodott be az ellenkezője-, nem is párpénzből finanszírozták (és megint.. ha mégis, akkor is kit izgat), szóval igazából miért érdekes a múltja? De tényleg? Amíg nem lobognak a balos zászlók, addig miért?
- Avagy Ha Ma Csak Egy Cikket Olvasol El Arról, Hogy Az Index Az Új MTVA, Akkor Ez Legyen Az, Több Úgysincs Háromszor ellenőriztem le, hogy nem-e én vagyok-e a hülye, és tényleg ugyanarról az eseményről-e készült a vs.hu és az Index videója. A helyszín, a dátum, az esemény…..
A reflux természetes kezelésénél nem szabad elmenni a megelőzés mellett. Mit értek ez alatt? Ki mennyit sportol, mennyire stresszes életmódot folytat, milyen étrendet követ. Egy átlagembernek legalább heti 3×45 aerob testmozgást (pl.: folyamatos biciklizés, úszás, futás) kellene…..
holdkoros 2014.10.25 09:21:11
@HgGina: miért vagy benne biztos, hogy nem fog leszokni? 15 év masszív kávézás után leszoktam, 3 évvel később pedig leszoktam a cigiről is. 18 év után. És még csak valami überkomoly húdenagy elhatározás se volt mögötte. Ne vedd ki a vitorlájából a szelet, hátha mégis hátha :)
Mondjuk a gyomorsavval cigi és kávé mellett nem volt gondom, most viszont van nem kevés, de ilyen az én szerencsém :D
Kovácsné Langyos pepszikokakóla 2014.09.03 13:37:51
Nehéz lenne szó nélkül elmenni az olyan jellegű tudományos fantasztikus újdonságok mellett, mint a mára közismertté vált hetedikes lélekcseréltető tankönyv. Családi és baráti körben mi is megvitattuk a dolgot, és ha most eltekintek a nyolcvan éves anyám véleményétől, aki…..
Édesapám a „szakszerű” ellátást a baleset bekövetkezése után több mint két hónappal, de még a combnyaktörés igen késői diagnosztizálása után is több mint két hét elteltével kaphatta csak meg. Véletlen folytán olvastam a  A SZENT MARGIT KÓRHÁZ VÁLASZA  címú…..
holdkoros 2014.10.08 02:22:19
@Tempus.Anh: Jaj. tudom, hogy rohadt menő latinul tudó egészségügyi dolgozónak lenni, de tök felesleges orvosi szövegekkel teletolni minden mondatod. Te sem leszel tőle vagányabb, és van (lenne) ezek helyett olyan kifejezés is, amit mondjuk mindenki ért.
Persze magánügy, csak rohadt idegesítő.
Biztosan van bennem némi mazochista hajlam, hogy időről időre hasba rúgom önmagamat. Most is erre készülök, pedig anatómiailag sem kis teljesítmény. Ez az a poszt, amit nem fogsz like-olni, nem osztasz meg. Igyekszel gyorsan elfelejteni azt is, hogy olvastad. Bónuszként engem fogsz…..
holdkoros 2014.10.06 14:48:28
Az már egy régi kérdés, hogy ki az isten szavaz ezekre az emberekre újra meg újra meg újra.
Mellesleg hittel, lelkesedéssel.
Főleg azon szoktam csodálkozni, hogy a 300 forintos vizitdíj miatt egy fél ország kiment az utcára hőbörögni (mondjuk ettől függetlenül vígan perkálja mindenki a hálapénzt, mert azt nem derogál), de amikor még az unokáinkat is eladósítják, kihúzzák alólunk az alkotmányunk, és egyáltalán, hülyét csinálnak belőlünk és még vigyorognak is hozzá, akkor mintha ez lenne a világ rendje.
A baloldal, vagy ellenzék, vagy nem tudom, minek kéne azt a bohózatot nevezni legnagyobb baklövése, hogy még ne ismerték fel a lehetőséget. Ahogy a Fidesz anno (saját szememmel láttam, ahogy Dajcstomi épp szervezte a "spontán" tüntetést az egyik kerületi kirendeltségük előtt), úgy a baloldal is megtalálná azt a párszáz embert, akiknek elég pattintani egy ötezrest, és sok dologra képesek lesznek. Hiába nem értek egyet a város amortizálásával, nyilván nem is ez a lényeg. Azért akárhogy és akárhonnan nézzük, az utcára ment emberekbe már közvetve-közvetlenül belebukott egy kormány. És nem is az a lényeg, hoyg belebuktak -e, hanem hogy mennyire lehetetlenedtek el.
Szerintem elég sok ember van ebben az országban, akiknek csak egy kezdő lökés kéne, és úgy kergetnék világgá ezt a csűrhét, hogy fingani se lenne idejük. Azt azért ne felejtsük el, hogy a kétharmad nem egy valós adat. A szavazásra jogosultak felének a feléről beszélünk, úgy nagyjából.
A többi az mind "ellenség".
Most egy csipet politka nem lesz a posztban, garantálom. Aki olvasni szokta a blogomat, az most nagyot csodálkozik. Nem baj, szívesen lepek meg minden ismerőst. Meg ismeretlent. Az történt, hogy a doki javasolta a cukorbeteg diétát, megelőzendő a bajt. Ami még nincs, de lehet. Ebben az…..
A nyári olvasmányaim között volt Leo Babauta cikke, amiben arról írt, hogyan alakította át 7 szabály segítségével az életét úgy, hogy az sokkal egyszerűbb lett. A 7 szabály némelyikét annyira érdekesnek találtam, hogy lefordítottam a listát. Íme: ***UPDATE*** A…..
holdkoros 2014.09.26 11:41:18
@HTünde: Aha. Szóval ha a 7 milliárd ember mind ugyanazt a kaját eszi fél évig minden nap, akkor a sártekénk sokkal tovább életben marad. Ugye te is érzed, hogy ezzel valami nem stimmel?
Sőt. Attól, hogy munka közben nem nyomkodod a fészbukot, ugyanúgy be van kapcsolva a számítógép. Tehát megint nem védtél környezetet. Sőt. Ha 2 farmert meg 3 pólót váltogatsz, azt ugyanúgy a kínai gyerekmunkások gyártják, mintha 4 farmert és 8 pólót váltogatnál. Cserébe ha kevesebb ruhád van, többet kell mosnod (már ha a mocskosan járkálás nem tartozik az egyszerű élethez). Az megint nem valami kímélő. A Földnek amúgy teljesen mindegy, hogy felfalok -e naponta egy tábla csokit, vagy sem. Ha kivetítjük a 7 milliárd lakótársra, akkor sem az a bolygó érdeke, hogy ne zabáljunk csokit minden nap, hanem az, hogy ne az előgyártott, műanyag szarba csomagolt verziót toljuk, hanem DIY. Megjegyezné még, hogy a kézmosás szent rituáléként végzése talán még árt is, mert a rituáléknak ugye megadjuk a módját, tehát az idejét is, ami gyanúsan vízpazarlónak hangzik. Az meg, hogy rituálisan törlöm -e a seggem, vagy csak úgy, pont mindegy Természet Anyának.
Az ímélek törlése meg igazi környezetvédelem. Remélem ti is mind szelektíven gyűjtitek a virutális szemetet, nehogy köhögjön tőle a bolgyó.
Maradjunk annyiban, hogy ez nettó hippi baromság. Nem a zöldség (~mint szemlélet) ellen vagyok, sőt. A fenntartható fejlődés, alternatív energiaforrások, passzív ház, stb elgondolások szerintem nagyon is üdvösek, és baromi jó lenne, ha a jelenleginél több ember törődne azzal (is), hogy ez a hely még 300 év múlva is itt legyen, és a mostaninál kicsit élhetőbb legyen.
De hogy ezen nem a fél éves moszatrágás (vagy mi az, még sose hallottam arról az obskúrus nevű "ételről" amit az úr itt emleget) fog segíteni, na az hétszentség.
holdkoros 2014.09.26 11:58:36
@HTünde:
kevesebb rámerőszakolt nézet/vallás/elgondolás (= nem vagyok hülye/rossz/stb csak mert másképp szeretnék élni, mint ami valaki(k) szerint az egy igaz út)

sokkal kevesebb politika a hétköznapokban

vagy világbéke, vagy írtsuk végre ki a kiírtanivalót (pl. a kretének)

normalizált közlekedési viszonyok, normálizált erőforrásokkal

amúgy pedig valósítsuk meg a hidegfúziót, és a környezetszennyezéssel kapcsolatos problémáink 85%-a eltűnne. Nem valószínű, hogy a jeget egyhamar vissza tudjuk fabrikálni a sarkvidékre, ahogy az ózonlyukak is ott tátonganak, amit nem fogunk csak úgy befoltozni. Sőt, valóban nem történik semmi olyan, ami amúgy ne történne, csak jelentősen felgyorsítottuk a folyamatot. Nyilván, ha az emberek fejében végbemenne egy olyan változás, ami által a többség felfogja, hogy mennyire felesleges, és sehova sem vezető út a kényszeres fogyasztás, az tök jó lenne. De az ember nem ilyen, és természeténél fogva nem ilyen. Talán Rousseau volt az utolsó, aki még őszintén hinni tudta, hogy az ember eredendően jó (erkölcsi értelemben) és értelmes lény, de már tőle is naív kedvességnek hangzott.
Azóta számos alkalommal bebizonyítottuk, hogy ez nincs így. Szóval én a magam részéről inkább kiélvezem az elkerülhetetlen pusztulás utolsó pillanatait, és gyalázatos önző módon remélem, hogy nem az én életemben szabadul ki a metán a jég alól.
Mert hogy egy klasszikust idézzek: akkor bizony baszhatjuk :)
Miközben Magyarországon a gólyatáborok körül áll a bál, addig Nagy-Britanniában sem nyugszanak a kedélyek (hiába, kezdődik az őszi szemeszter), ott ugyanis egy felmérésből az derült ki, minden negyedik hallgatót ért már nem kívánatos szexuális közeledés. És ez még nem…..
holdkoros 2014.09.17 14:31:57
@Reszet Elek: nem vagy erőszakoló, de nem tudom, te mit szólnál ha egy szép nyári napon, amikor mondjuk valami laza nadrágban vagy, különböző csajok 10 percenként odamondogatnák neked, hogy "hű, de jó faszod van". Lehetőleg ebben a stílusban, lehetőleg olyanok, akik nem igazán szimpik.
Elsőre poénnak tűnne biztos, férfiszemmel, de azért ez hosszú távon nyomasztó.

@Exploiter: tehát a nemi erőszak csak akkor erőszak, ha olyan követi el, aki nem tetszik, mert minden nekem tetsző férfival le akarok feküdni (pontosabban ugye minden nő, minden neki tetsző férfival), lehetőleg ott és akkor, amikor az úr megkívánja. Mondjuk hajnali 3-kor hazafelé, egy összepisált bokor aljában.
Értem én :D
holdkoros 2014.09.17 14:59:03
@Exploiter: A multikulti nagyon el van baszva ez tény, bár más kérdés..

Értelmezésem szerint nem arról van itt szó, hogy minden negyedik nőt megerőszakolnak, hanem arról, hogy egy átlagos megjelenésű nő (de még a rondák is) akár napi szinten kapja a "bókokat". Épp csak nem szívesen hallgatja őket. Itt nyilván nem azokról van szó, akik tisztességes hangnemben, esetleg egy kedves szép szóval fejezik ki érdeklődésüket, mert nyilván hülye az olyan nő, aki ezt negatívumként éli meg. De a legtöbb közeledési kísérlet pl az, hogy nő lemegy egy nem rossz hírű szórakozóhelyre, odajön a srác és valamit kérdez. Mivel kvahangos a zene, a lány picit közelebb inti, hogy hallja mit akarnak neki mondani, mire a fickó ott a pultnál elkezdi nyalogatni a nyakát.
Ez csak egy példa (megtörtént eset...) a sok közül.Nem nemi erőszak, de mindenesetre erőszakos közeledés. És szexuális. És baromira de rohadtul nem kívánatos...
holdkoros 2014.09.17 15:04:57
@Reszet Elek: ha történt veled ilyesmi, akkor igen, közeledtek már hozzád is erőszakosan meg nem kívánatosan.
De nem értem, férfi miért ne lehetne áldozat? Akár egy másik férfié, akár egy nőé?
A másik által nem támogatott közeledés, bármelyik nemtől jön is, tök undorító. És érinti ez jócskán a férfiakat is, a nők se a szomszédba járnak egy kis modortalanságért...
Bizony bizony, a 90-es években is legalább úgy őröltek a magyar bulihengerek, mint manapság, és ott is simán előfordult az, hogy fintorgó arccal kiabáltuk az önkéntes DJ irányába: "Jaj ne már, megint ez? Mindenhol ez megy!" Nagyon sok olyan szám van, amiket ma már jóleső…..
holdkoros 2014.09.14 16:37:27
@amit még megtehetsz: A "halálamájra" egy másik közeg volt.
Én jártam ilyen buliban is meg olyanban is. Akik akkor "rockerek" voltak szimatszatyorral-bakanccsal-babos kendővel azoknál Junkies, Akela, Tankcsapda meg Beatrice ment. A "technosok" pedig ezeket meg Scootert hallgattak.
Én meg mindkettőre kurvajókat buliztam :D Persze végülis szar zenék voltak ezek, de inkább ezer ilyen, mint ezek a (még inkább) metroszexuális fiatalok a nyammogós zenéikkel.
Szexbarátság, szexkapcsolat, szexpajti, ezek a keresett árucikkek a társkeresős részlegben. De ténylegesen mit fednek ezek a szavak, egyáltalán tisztában vagyunk hogy mit is akarunk, amikor ilyesmiről ábrándozunk. Nekem olyan benyomásom támadt, hogy sokan valami olyasféle kapcsolatra…..
holdkoros 2014.09.12 11:10:29
@Gour: basszus :( akkor én nem vagyok nő :(
Nálam fordítva történt.. egész sokáig volt egy kedves fiatalember, akivel néha még néhány értelmesebb szót is lehetett váltani, jó volt az ágyban, nem kért vacsorát...
... aztán derült égből belémzúgott.
holdkoros 2014.09.12 11:23:01
@Gour: MILF?? LEMILFEZTÉL? :D:D
hát kapjad befele, de sürgősen. :D
Ráadásul akkoriban 24-25 éves ha voltam, a srác meg 1 évvel idősebb is, úgyhogy hatványozottan és halomozottan és többszörösen kikérem magamnak a titulust :D
holdkoros 2014.09.12 11:39:20
@Gour: hát a 40-ig még van pár évem.
Nem várom.
De akkor se 40-es pasikkal fogok szexelni :D
Ha egy reklámhoz tökéletesen eltalálják a zenét, az általában nem csak a márkának, de az előadónak is nyert ügy. Sőt, van, hogy a reklámdal szerzője jár jobban, nem egy egyslágeres csoda született már így. De van az a műfaj, amitől egyszerűen falnak megyek: az éneklős…..
Különleges fotósorozatot készített Rahul Saharan, indiai fényképész: legfrissebb anyagához öt savtámadásnak áldozatul esett lány állt modellt. A „Shoot for Beauty/Rupa Designs” nevű sorozat az egyik fiatal résztvevő, Rupa divattervezői karrierjét támogatja, emellett pedig…..
holdkoros 2014.08.25 13:45:02
@rockjano: Idézném, cska mert láthatóan nem olvastad el:"a férj vagy udvarló elutasításból fakadó szégyenérzete, féltékenység, bosszú. Indiában a kasztrendszer szabályainak kinyilvánításaként, Bangladesben a családon belüli erőszak jellemző formájaként, Kambodzsában pedig a nők férjük szeretőjén állt bosszú módszereként él a lesavazás."

Gondolhatod, hogy Indiában nem csak a férfiak kívánják felsőbbrendűségüket kifejezni, a bosszúálló nők meg szintén nem férfiak.
Csinál ilyet nemtől függetlenül bárki, aki azt hiszi magáról, hogy megteheti.
Tegnap is sejtettük, hogy az MTVA sajtósai a seggükből húzták ki azt az indoklást, hogy Bajor Imréről azért nem emlékeztek meg az M1 esti Híradójában, mert nem volt Kossuth-díja, náluk pedig az a vízválasztó az ilyen témákban, de most van négy bizonyítékunk is. Ilyenkor…..
holdkoros 2014.08.08 12:57:00
@Peterpapo: Értem.
Tehát ha az MTV paraszt módjára viselkedik (amennyiben elfogadom, hogy politikai okoknál fogva nem jelentették be), akkor legyünk mi is bunkó parasztok, és cionistázzuk meg fasisztázzuk egymást.
Attól a Bajor biztos sokkal kevésbé halott, és kicsit se érzéketlen az egész. Azok számára, akiknek fontos volt, akik most ezt nézik-hallgatják, hogy az, akit ők szerettek (család, rokonok, barátok), másoknak csak egy újabb ok egymással gyűlölködni.

Van gond.
holdkoros 2014.08.08 13:01:11
@Peterpapo: na igen.. nem tudom, találkoztam -e már olyan magyar nyelvű, kommentelhető írással, ahol előbb-utóbb ne zendített volna rá valaki a politikára..
holdkoros 2014.08.08 13:23:55
@flort: Arra a részre tértem ki, hogy valami olyat írtál, hogy ~de legalább tudjuk ,hogy a magadfajta érzéketlen bunkók szerkesztik a híradót.
Ha ezt nem te követted el, akkor elnézést, de most már vissza nem keresek oda.
Annyira azért nem érzem kardinális kérdésnek úgy az egészet :)
Klára szokás szerint korán kelt, felült az ágyában és kinézett az ablakon. Régebben mindig szerette ezt a pillanatot, mert olyan izgalmas volt, hogy egy új nap elé nézünk: izgalmas volt, mert még nem tudta előre mivel is töltődik meg az idő, és milyen gondolatokkal bújunk majd az…..