Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hogyaza

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban a Time magazin által az év emberének választott Ferenc pápa úgy látja, a szegénység egyre szélesebb méreteket ölt, szakadékot teremtve a társadalom rétegei között. Ezért a gazdasági modellek átgondolását szorgalmazta a túlzott pazarlás megfékezésével. Új…..
Hogyaza 2013.12.14 21:51:23
@Alfőmérnök: hát, a wiki-s idézetei szerint ennek a Hayeknek is volt egy kis "baloldali" beütése (vagyis józan esze):

"There is no reason why, in a society which has reached the general level of wealth ours has, the first kind of security should not be guaranteed to all without endangering general freedom; that is: some minimum of food, shelter and clothing, sufficient to preserve health. Nor is there any reason why the state should not help to organize a comprehensive system of social insurance in providing for those common hazards of life against which few can make adequate provision"
Kitől várd a fizetésemelést? - címmel jelent meg nem rég a mókusblog írása, melynek láttán úgy is érezhetnénk, minket kell kioktatni az elmúlt emberöltő hibáiból. Íme az ellentmondások!Az látszik, hogy a blog írója ért hozzá, tudja a sarkalatos pontokat, tudja, hol…..
Hogyaza 2013.12.12 11:01:20
@Vicces Gyerek: hát igen, próbál az ember tájékozódni. Azért a profit=kizsákmányolás nem félrevezető kicsit? Elvégre a gazdaság működéséhez beruházás is szükséges, a beruházáshoz pedig tőke, vagyis a munkásnak is érdeke, hogy legyen valamennyi profit, amit vissza lehet forgatni.. ettől persze valóban káros, ha az állam nem is próbál beleavatkozni a bérezésbe/jövedelemelosztásba.
Hogyaza 2013.12.12 11:07:42
@Vicces Gyerek: ... még azt is gondolom, hogy bár jól végzem a munkámat (illetve igyekszem), a szervezési, irányítási feladatokat boldogan átengedem másnak,mivel ehhez szvsz nincs akkora affinitásom - még azon az áron is, hogy sose leszek milliárdos. Szóval szvsz nincs eredendően érdekellentét a főnök és beosztott között, a kérdés inkább az, hogy ki tudok-e harcolni magamnak egy tisztességes bért, és hogy az állam ebben hogyan tud beleszólni az én érdekemben úgy, hogy ne akadályozza feleslegesen az "üzletmenetet".
Egy bizonyos Jérôme Vadon elkészítette a nemzetközi problémamegoldó tanulmányok zsebkiadását. Ennél jobb és tömörebb nemzetkarakterológiai sztereotipizálást még nem láttunk. A drónt bevető amerikaiak, a problémát betiltó kínaiak, a ráalvó spanyolok, a megoldástól a…..
„A dolog egyszerű. Ha megkérdem: »Gergő, hogy írhatsz ekkora hülyeséget?«, nem ugyanaz, mintha azt kérdeném: »Gergő: hogy lehetsz ekkora hülye?« Az első esetben úgy utasítom el a szavaidat, hogy téged érintetlenül hagylak, sőt jelzem, hogy több telik…..
Hogyaza 2013.11.30 22:31:54
@mavo: "nálam az ilyen nüanszok bírnak kérdést eldönteni"

hadd legyek kicsit fogatlan prókátor: az a nüansz megvan, hogy kevés szemetebb dolgot tudsz csinálni egy volt haveroddal, mint hogy kitiltod valahonnan? Ha neked valaki, akivel jóban vagy, a fejedhez vágja, hogy hülye seggfej vagy, akkor mélyen besértődsz rajta, és kibaszod a fenébe?
A Vincentblogon keményvonalasan nyomják a saját meggyőződésüket, kinyilatkoztatás-szerűen, és olyan magas lóról, ahonnét már alig látni azt, akivel beszélgetsz. Ahelyett, hogy leszálltak volna erről a lóról, amit vszínű már soha az életben nem fognak, bedurcultak. Kívülről legalábbis nagyon így tűnik.
Hogyaza 2013.11.30 23:18:15
@Counter: igen sztem nagyon durva bánásmód az, hogy mostantól durcás vagyok, és nem állok veled szóba. Kivéve, ha pl. egy csaj akar lekoptatni egy pasit, az más kérdés, ott a pasi nem is beszélgetni akar leginkább...
Hogyaza 2013.11.30 23:23:33
@mavo: nekem úgymond a "való élet" más területeiről ismert az a stílus, ahogy lereagálták a kirohanásait, meg egyáltalán ahogy hozzáállnak a nekik nem tetsző emberekhez, sztem van hasonlítási alapom, mintha egy mintát látnék itt is, a személyektől függetlenül.
Ugyancsak felbolygatta a közvéleményt a Teczár Szilárd vs. Doboz ügy. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta, diszkriminatív az a gyakorlat, hogy a nők ingyen mehetnek be egy szórakozóhelyre, míg a férfiaknak fizetniük kell. Sokat elárul, hogy kik háborodtak fel igazán a…..
Ne az állam mondja meg, mennyi legyen a fizetésünk – döntöttek újabb népszavazáson a svájciak, akik egy korábbi, általunk is megénekelt népszavazáshoz hasonlóan újfent nem kértek a felülről érkező baloldali népboldogításból. Most a svájci ifjúszocialisták…..
Kigondoltam Vegetarianizmus 2013.10.05 11:20:00
  Jóléti társadalmak rákfenéje és egyben színeváltó lakmusza a különféle táplálkozási zavarok térhódítása, sőt divatja. Ezen psychés problémák ezerféle alakot ölthetnek; vannak, akik kényszeres fogyasztói bizonyos dolgoknak (testnedvek, anyagcsere-produktumok,…..
Hogyaza 2013.11.23 12:04:29
@ripők: "Amennyiben konfliktusba keveredsz, a jó szó, a megértő derű az, ami a feloldást jelentheti"

ennek a jegyében ajánlottad, hogy dugjon padlizsánt a seggébe?
Csak röviden: Tegnap Navracsics Tibor miniszter bejelentette a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ megalapítását. Az eddig nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től így kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik.  Feladata a…..
Hogyaza 2013.11.17 22:59:14
@Counter: próbálok egy szemléletes példát hozni, ami sztem felfogható, hacsak nem eleve kötözködni akarsz.
A krumpliföld gondozása gazdasági tevékenység. 80 ember gondozza a krumpliföldet. jön Józsi, feltalál és csinál egy gépet, amitől hatékonyabb a termelés, ez is gazdasági tevékenység. Már csak 70 embernek kell dolgozni, és megvan az összes krumpli, ami eddig. 10 ember mehet mást csinálni. Ezek közül Bözse kitalálja, hogy énekelni és gitározni fog. A többiek boldogan odaadják neki ezért azt a krumplimennyiséget, amit addig gép nélkül ő termelt meg.
Ez az éneklés és gitározás hoz létre gazdasági értéket?? Nem, semmit. Ő csak azt a krumplit kapja meg érte, amit Józsi gépe segítségével már nem neki kell megtermelni.
Hogyaza 2013.11.18 22:07:32
@Counter: Folyton azzal jössz, hogy az a gazdasági érték, amiért valaki hajlandó fizetni, és ezt valami axiómaként mondod, és nem se támasztod alá. Ha belinkelsz egy wikipédia cikket, amiben esetleg ugyanez a mondat le van írva (indoklás nélkül), azzal nyilván nem vagyunk előrébb.

Az is lehet, hogy az az elvont gondolkodás, és érvelés, amit te használsz, a maga körében teljesen következetes és hibátlan, mégsem egyezik a valósággal, vagy úgymond a józan ésszel. Ha te nem fogod fel, vagy nem érzed át, hogy egy koncertteremben teljesen másféle tevékenység folyik, mint egy gyárban, hogy a kettő teljesen más szféra, ahogy egyébként a politika dolga sem a termelés, hanem az élet (és azon belül a gazdaság) jogi keretének biztosítása, de gazdasági értéket nem állít elő, akkor nehéz megmagyarázni, hogy miben áll ez a különbség, de attól a valóságban még létezhet.
Mindegy, most fáradt vagyok, ennél jobb nem jut eszembe.
Hogyaza 2013.11.18 22:39:52
@calabria007: az oké, hogy a pénzemmel szavazok, csak azon megy a vita, hogy minden gazdasági érték-e, amiért pénzt adok. Sztem nem, hanem csak az tekinthető gazdasági értéknek, ami termelés eredménye, vagyis a természeten végzett munkáé. A munka hatékonyabbá tétele és szervezése is ilyen értéket teremt. Ezzel szemben van az életnek egy csomó területe, ahol nincs értelme gazdasági értékről beszélni, még akkor se, ha pénzt adunk érte. Az ember (akitől a "munkaereje" nem választható le) például nyilván nem annyit "ér", amennyit keres, egy ilyen feltevésnek nincs is értelme.
Kigondoltam Széles Gábor 2013.11.16 09:08:08
Széles Gábor magyar üzletember, forint milliárdos, és nagyra becsült Vezérünk mellett magyarország ezévi megváltója. Minden egyes életrajza a rejtelmes nevű Műszertechnika Pjt-vel (mára már nem ismert vállalkozási forma) kezdődik, és utána vállalkozások sorát olvashatjuk,…..
Jövőre választás, öntik majd a pénzt a pártok a hirdetésekbe számolatlanul és természetesen illegálisan, hiszen egy párt legfeljebb 995 millió forintot fordíthat a választási kampányra (ha minden körzetben állított egyéni jelöltet). Mire elég ez, szinte semmire. Ezért aztán…..
Hogyaza 2013.10.28 20:59:31
Kigondoltam Én, Kadarka Jánoska, 2013.09.07 03:03:00
a magyar- és a világmédiák által a leginkább elhallgatott titkosblogger, a mindenidők legkiemelkedőbb ismeretlen szerzője, a Kigondoltam Tudományos Műhely függetlenített főmunkatársa és egyéb, itt most nem részletezendő okokból meg nem nevezhető blogok társszerzője és…..
Hogyaza 2013.09.22 09:32:38
..
Hogyaza 2013.09.22 09:33:35
@Panther_V: @Kadarka Jánoska: Ó köszi!

((egyébként a Biblia rendszeres olvasása is teheti az embert derűssé, feltéve, ha rájön, hogy mindez tényleg rá vonatkozik, és nem embertársaira, hisz így megtanulja felismerni (és lassan átalakítani) saját gyökeres hülyeségét. Persze atesta is lehet derűs, illetve keresztény is depressziós, ez csak egy módszer))
Hogyaza 2013.09.22 15:12:43
@Panther_V: Hú, ezt jól megkaptam
Zsigó Róbert és Kocsis Máté tegnap az MSZP-székház előtt tartott sajtótájékoztatót Zuschlag Jánosról, de Török Zsolt és pár aktivista betrollkodta magát a kamerák elé. Volt itt minden, transzparens-lobogtatás, pénzdobálás, mutogatás, kiabálás. Remélem tudják tartani ezt…..
Mandiner blog Magyar Hajnal hasad 2013.09.16 10:01:00
A forradalom és a politikai radikalizmus nem állhat meg soha. Aki lassítana, az könnyen megalkuvóvá, majd árulóvá lesz a többiek szemében. A 2010-ben parlamentbe került Jobbikot is feszíti ez az ellentét: a pártból tavaly, még a Szegedi Csanád körüli ügyek miatt…..
Hogyaza 2013.09.16 21:03:08
@felkavaró képsorok következnek: tradicionális antiszemita a nagyanyád valaga.
Július elején leveleztünk a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatallal az év elején 1 millió 263 ezer 940 forintért kialakított különbejáratú WC-ről, illetve ahogy a jegyző asszony nevezte, "komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó-…..
Hogyaza 2013.09.12 23:13:59
Röviden? Semmi. Kicsit bővebben? Erről szól ez a poszt.Kósa Lajos, Debrecen polgármestere tanévnyitó beszédet tartott egy debreceni elitgimnáziumban. A beszédet a Népszabadság leközölte, s ha már így országos ügy lett belőle, a balliberálisok menetrend szerint kiakadtak rajta.…..
Mandiner blog A vitakultúráról 2013.09.06 14:01:00
 „Az áldozati állatok másként gondolkodnak az áldozatról és áldozásról, mint a nézők; de kezdettől fogva nem hagyták szóhoz jutni őket.” (Friedrich Nietzsche) Nagy Theodosius római császár 380. február 27-én kiadott vallási rendeletében olvashatjuk a következőket:…..
Mandiner blog Szíria: cui bono? 2013.09.04 14:01:00
„Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak.” (Lord Palmerston) Történt, hogy az első világháború vérzivataros harmadik évében, április 3-án egy vonat ékezett Szentpétervárra, a Finlandia pályaudvarra. A vonaton egy…..
Tudom, szar lehet nektek, velvetes aljadék nőnemű félállatoknak, akik valaha szép reményekkel koptattátok a bölcsészpadokat, hogy egy éhbérért dolgozó, semmilyen jellegű, húgyagyú cikkekkel női reklámokat eladni próbáló, sárgacsekk-kényszer alatt álló, menstruáló,…..
Hogyaza 2013.09.04 19:05:22
@Kekszemu: nem tudom. Olyan, mint akikkel kosarazni szoktunk.
Hogyaza 2013.09.04 19:18:21
@Kekszemu: vagy mint Hollande, aki megigérte, hogy Sarkozyvel szemben normális lesz. Itt a bizonyíték:
twitter.com/CapVrai/status/374967650721337344/photo/1
Hogyaza 2013.09.04 19:45:46
@Kekszemu: ma van az iskolakezdés..
Kigondoltam Elrendezett házasság 2013.08.26 13:47:22
Elrendezett házasságként arra a jelenségre hivatkozhatunk, amikor a szülői bölcsesség kiveszi a bohó ifjak kezéből a párválasztást illető döntés jogát - bár helyesebb lenne úgy fogalmaznunk, hogy nem adja ki a sajátjából... -, és mérlegelve a legkülönbözőbb tényeket -…..
Hogyaza 2013.08.27 18:59:32
@**büdösmackó**: az avoni hattyú ezzel a csodás dramaturgiai eszközzel ébreszti rá a szűkkeblű szülőket önnön korlátoltságukra.

@"the dragon": eh, ezzel a Szeszélyes évszakok szintű gúnyolódással nem kezded ki a hallhatatlan angol bárd hírnevét!
Hogyaza 2013.08.27 20:52:31
@"the dragon": a művészet és az ember együvé tartozik.. homo ludens (nem, ez nem a homokosokat jelenti)
Kigondoltam Tolerancia 2013.08.17 09:17:20
A tolerancia Római eredetű szó, ami a mások véleményének elfogadását jelenti. A toleráns embernek nem számít, hogy a másik milyen vallású, nemzetiségű, szeszkuláris beállítottságú, és nem ennek alapján ítéli meg az embert, sem a véleményét. Én például torenás vagyok,…..
Hogyaza 2013.08.24 21:48:45
@kiraaaaa: tőlem, mint rendes magyar embertől valóban távol áll a kalmár szellem. Ez már csak így van, van nőm, pénzem, házam, de nem kereskedem!

@ripők: hiszi a piszi! Milyen témában tartottad?
Hogyaza 2013.08.24 21:52:19
@ripők: az erkölcshöz is kell az eszet használni, mert ész nélkül nem lehetne erkölcsös senki. Nade! Nem rosszul kell használni, hanem jól! Mert ha rosszul használod, akkor lehetsz intelligens, csak pengő érc és cimbalom leszel!
Kigondoltam Kifli 2013.08.08 04:04:00
Éjfélkor kelek, délután fekszem, közte meg dolgozom, kész csoda, hogy most összefutunk. Nincs időm semmire, a blogra is csak annyi, hogy elmondjam gyorsan, miért nem blogolok. Pék lettem. Pék, marketinges, eladó meg ügyvezető, mikor mire van szükség. Megnyitottam ugyanis a saját…..