Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robin85

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„És mi tudjuk, hogy minden összedolgozik Isten által azok javára, akik szeretik Őt, és akiket elhívott a céljának megfelelően." (Róma 8,28 NLT fordítás, második kiadás) Az egyik legnagyobb félelmünk, amivel szembe kell néznünk, a jövőtől való félelem. Féltjük a…..
"Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.” (Máté 5:7 NLT fordítás, második kiadás) Jézus azt mondja a Máté 5:7-ben: "Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.” (Máté 5:7 NLT fordítás, második kiadás). Más szavakkal kifejezve, amit adsz, azt…..
“Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint, dicsőséggel a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:19, ESV fordítás)   Kibe illetve mibe veted bizalmad? Ha a bankszámládtól, a munkahelyedtől, vagy a befektetéseidtől várod a biztonságot, ez…..
“Futásomban minden lépésnek célja van” (1 Korintus 9:26, NLT fordítás) Isten céljai az életedben nem csak az itt és mostra vonatkoznak, hanem az örökkévalóságra is. Ha azt gondolod, hogy csak ez a mostani, földi életed van, akkor a céljaidat is ez alapján határozod…..
Napi remény A végén Isten nyer 2015.09.22 03:00:00
"Az Isten királyságáról szóló jó hír a világon mindenhol ki lesz hirdetve. Ezután jön el a vég." (Máté 24:14 NCV fordítás) A történelem befejeződése elkerülhetetlen. Ezt teljes szívemből hiszem. Ez egy fait accompli - egy befejezett tény. Megtörtént. Be van fejezve.…..
“A hit annak a biztos tudata, hogy amiben reménykedünk meg is fog történni; bizonyosságot ad azokról a dolgokról, melyeket nem látunk." (Zsidókhoz írt levél 11:1, NLT kiadás) A hit a jövőt ábrázolja. Elhinni valamit, mielőtt azt meglátnád. A Zsidókhoz írt levél 11:1-ben…..
  “Aki tisztességben és becsületességben jár, az biztonságban jár, de ha valaki nem jár egyenes ösvényen, az kitudódik." (Példabeszédek 10:9, NIV fordítás)  A Biblia ezt mondja a Példabeszédek 10:9-ben: “Aki tisztességben és becsületességben jár, az biztonságban…..
Napi remény A tennivaló szeretet 2015.08.02 03:00:00
„Drága gyermekeim, ne csak mondogassuk egymásnak, hogy szeretjük egymást; mutassuk meg az igazságot a cselekedeteinkkel.” (1Jn 3,18 NLT fordítás, második kiadás) Ha valakit igazán szeretsz, azt azzal mutatod meg neki, ahogy viselkedsz vele. A szeretet több, mint vonzódás és…..
„Ahogy minden tag a saját munkáját végzi, ezzel segít a többinek növekedni; így az egész test egészséges, növekszik és tele van szeretettel.” (Efézus 4:16, NLT fordítás) A 'gyülekezeti családodban' fejlesztheted a szellemi-lelki izomzatodat. Soha nem fogsz éretté válni,…..
Napi remény Isten soha nem rohan 2015.07.05 03:00:00
“Ne próbálj mindenből éretlenül idő előtt kikerülni. Engedd, hogy elvégezze benned a munkáját, így válsz éretté és kifejlettél.” (Jakab 1:4 MSG fordítás) Legyél türelmes Istennel és magaddal szemben. Az élet egyik zavaró dolga, hogy Isten órarendje ritkán hasonlít a…..
"Vessétek le a régi élet szerint való ó embert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott." (Efézus 4:22, NLT fordítás) A változáshoz döntések kellenek. Nem elég csak álmodozni a változásról. Nem elég kívánni a változást. Annak érdekében, hogy megváltozz,…..
"Legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak." (1Péter 3:8) Soha nem fogsz egységben élni a feleségeddel, a férjeddel, a barátaiddal, vagy bárki mással empátia nélkül. Nem szervezhetsz csapatot, ha nem tudod mi történik a…..
“Tanúim lesztek, és embereknek fogtok beszélni rólam mindenhol.” (ApCsel 1:8b NLT fordtás) A leghatékonabb módja annak, hogy az emberek megtudják milyen hatalmas dolgokat tehet Isten az életükben, ha elmondod nekik az történeted Istennel amit az életedben végzett. Ez hozza el…..
“Pihenj az Úrban, várj türelmesen arra, hogy cselekedjen... Ne bosszankodj és aggodalmaskodj - az csak rosszra vezet.” (Zsoltárok 37:7-8, LB fordítás) Amikor keresed Isten álmát az életedre vonatkozóan, várakozásokba fogsz botlani. Isten arra használja ezeket a várakozási…..
"Egyszer József álmot álmodott, elmondta testvéreinek, és emiatt még jobban meggyűlölték. ... Amikor ezt apjának és testvéreinek elbeszélte, az apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Micsoda álmot álmodtál?" (1Mózes 37:5, 10a NIV fordítás) Ha karriert akarsz csinálni,…..
“Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját, amíg az nincs készen."  (Filippi 1:6, NLT fordítás) A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten mindig befejezi azt, amit elkezdett: “Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját,…..
“Ha vissza akartak volna térni, megtehették volna, hogy visszatérnek ennek a világnak a jó dolgaihoz. De nem akartak. A Mennyországért éltek. És most Isten nem szégyelli, hogy Istenüknek hívták őt, ezért egy mennyei várost készített nekik." (Zsidók 11:15-16, TLB fordítás) A…..
"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:10) Van két másik módja is annak, hogy meggyőződj arról, hogy egy adott gondolat vagy benyomás Istentől…..
“Támogatnunk kell a hívőket, akik ilyen utakra mennek, így működve velük együtt az igazság terjesztésében." (3 János 1:8, GW fordítás) Isten azt szeretné, ha a pénzünkkel is segítenénk terjeszteni a Jó Hírt a világban. Minden alkalommal az örökkévalóságba…..
"Ha Isten gazdagságot és vagyont ad, élvezzük azokat, legyünk hálásak és örüljünk annak, amiért megdolgoztunk. Ez Isten ajándéka." (Prédikátor könyve 5:19, GNT fordítás) A Biblia azt mondja az 1. Timóteus 6:17-ben, hogy Isten "megélhetésünkre bőségesen megad mindent…..
Napi remény Hol van a kincsed? 2015.02.02 03:00:00
„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol…..
“Mostantól fogva, tehát, Isten akarata által irányítva kell leélnetek a hátralevő földi életeteket és nem emberi kívánságok szerint." (1 Péter 4:2 TEV fordítás) A Biblia azt mondja az 1 Péter 4:2-ben: “Mostantól fogva, tehát, Isten akarata által irányítva kell…..
"Elhatároztam, hogy betartom törvényeidet örökre, bármi is történjen." (Zsoltárok 119:112, CEV fordítás) Sokan azért nem élnek hatékony életet, mert soha nem tanulták meg, hogyan küzdjenek az elméjükben dúló csatákkal. Ha meg akarod tanulni az elmédet irányítani, meg…..
"Amikor Jézus megszületett, néhány bölcs ember érkezett keletről Jeruzsálembe."  (Máté 2:1b NCV fordítás)   Az igazság keresése nem részmunkaidős feladat. Mindent elkér tőled amid van. A Bölcsek erről tanítanak minket a Karácsonyi történetben. A Bölcsek bármilyen…..
"Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.” (Lukács 21:33, NIV fordítás) Sokszor elgondolkozunk azon, hogy az ötlet, ami eszünkbe jut, vajon Isten útmutatása, a Sátán megtévesztése, vagy csak egyszerűen valami, amit mi szeretnénk megtenni. Nagyon fontos…..