Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maria Hajdu

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalandjaim a nagyvárosban Ez lesz 2020.03.30 18:58:38
Nagyon-nagyon nem akartam írni a koronavírusról, mert már nagyon kivan tőle mindenki és mindenhol csak erről hallani, olvasni. És még hol van a vége? De nem tudok elmenni mellette szó nélkül. Két dolgot „köszönhetük” a vírusnak. Az egyik, hogy mindenki készíti azt a kúrva kovászt. A másik, hogy a…..
Én baszottul szeretek olvasni. Jobban szeretek olvasni, mint utazni például. Az utazás rengeteg-rengeteg szarakodással jár. Ha utazunk, akkor is az a lényeg, hogy közben mit olvasok. Tudom, közhely, de amikor olvasok, akkor olyan, mintha tényleg ott lennék. Egy űrhajón, egy meg nem történt…..
„Egyszer voltam sitten. Nős is voltam kétszer. Besorozott Lyndon Johnson és két és fél évet kellett lehúznom egy mexikói putriban. Benyomták a szemgödrömet, kivették egy vesémet és a szétzúzott bokám már sosem lesz ép. Csak kis időre szoktam kimászni a szarból. De ekkora szarban talán még nem is…..
Kalandjaim a nagyvárosban Pocat 2019.12.22 16:49:26
Remélem, túl vagytok az öngyűlölet és pánik hajtotta őrült ajándékvásárló extravaganzán. Mi már szerencsére teljesítettük és megjártuk Siófokot, voltunk mamánál, találkoztunk nagybácsikkal, unokatesókkal. Mármint Maja. Holnap pedig irány Lópokróc. Most valami összegzés-szerűt kéne írnom az évre,…..
A Balaton megközelítésére széles közönség számára ma is a vasút a kedvelt megoldás, még azok is szívesen indulnak vonattal nyaralni, akik a mindennapokban ódzkodnak ettől a közlekedési módtól, akinek pedig nincs autója vagy valamelyik nagy tömegrendezvényre igyekszik, nem is nagyon tud mást…..
Maria Hajdu 2018.12.12 06:22:28
@kunzoo: Nagyobb gond, hogy Siófok és Budapest között néhány nyári hétvégi flirt kivételével nincs akadálymentesített vonat. Miért? A pálya (némi hiányossággal) kiépítve, már a siófoki állomás is akadálymentesítve, a szerencsétlenebb sorsú utazó (idősek, mozgássérültek, kisgyerekesek) pedig kapaszkodhatnak fel a németektől selejtezett magaslépcsős, nehezennyilóajtós ócskavas-vonatra... Ha szerencséjük van nem csúszik a lábuk (vagy a gyerek) a peron és a lépcső között tátongó résbe (hasonlóan a déli-pályaudvarihoz), nem kapnak hőgutát a 40+ fokos hőségben és leszállásnál ki tudják nyitni az ajtót és nem úgy esik le, akinek rozoga a térde (nekem is)... Ide (is) kellenének flirt vagy akármilyen akadálymentesített vonatok. Szezonon kivül is elég nagy a forgalom ezen a vonalon... Vagy netán így akarják leszoktatni a sok nyuggert és nyomorékot (alig fizetünk a jegyért) a vonatozásról?
Tegnap kifelejtettem még egy közepesen fontos történést. Lehet, hogy közepesen sem fontos, de érdekes fejlemény. Az életemben elég nagy szerepet játszik az ivászat, szeretem is, jól is esik, meg is éri. Erről tanúskodnak a blog címkéi is itt jobbra, úgy, mint ivászat (90)* és kocsma (38). Szóval…..
Mikor régen szóba került barátok, ismerősök, rokonok előtt, hogy van egy nyuszink, a második- harmadik kérdés nagy valószínűséggel az volt, hogy meddig él egy nyuszi. - Örökké! – vágtuk rá csípőből minden alkalommal. Sajnos a héten megkaptuk az igazi választ erre a kérdésre. 9 év. Több időt…..
Maria Hajdu 2018.01.12 10:12:59
Orbán Viktor bebizonyította, hogy nem az a beszűkült tudatú vezető, amilyennek az állandó sorosozás miatt sokan gondolják. Tisztában van azzal, hogy nem minden baj okozója a világon a magyar számozású milliárdos...
Személyi igazolvány, van, tehát én létezem,Személyi igazolvány, az egyetlen igazolványmellyel hitelt érdemlően igazolhatom,hogy azonos vagyok velem.(Bródy János)Miről jutott ez most eszembe? Néztem a Banános Joe-t. Többször láttam már, de még sohasem elejétől végig. Most…..
A konyha veszélyes hely. Forró víz, forró olaj, forró sütő, tényleg. De van az emberi bénázásnak az a fokozata, a józan észnek a teljes hiánya, amire már nincs mentség. Bár becsúszott az összeállításba pár pinterest fail is, de legyünk őszinték, a képen látható alkotás…..
Maria Hajdu 2014.09.02 11:21:16
@marand22: Nekem a kotyogó kávéfőző leugrott a tűzről, a szódásszifon meg az asztalról. Azóta nescafé, és nem is jó a szénsavas.... A főztömet viszont mindenki dicséri, ha nem is bajlódok sokat a külalakkal... :)
Minek foglalkozok vele? Hiszen pont arról van szó, hogy nem számít. Nem fontos, nincs jelentősége. Az lenne a normális, ha egyszerűen nem vennék róla tudomást. De nem tudom nem felhúzni magam rajta. Olyan ez, mint egy kavics a cipőben. Apróság, de megvonaglik az arcod, amikor…..
Megint eltelt egy év, megint idősebb lettem eggyel. Közelítek a harminchoz, de még mindig nem érzem magam felnőttnek. Mitől felnőtt a felnőtt? Előrelátó, felelős döntéseket hoz? Nem úgy tűnik, hiszen elméletileg felnőttek irányítják a világot. Nem is a leélt évek…..
Pozitívság 12.24 2011.12.25 09:19:00
Este a Tortúrát olvastam...
Maria Hajdu 2013.11.12 05:28:05
Két oka van, hogy miért Terry Pratchett az egyik kedvenc íróm. Az egyik a Korongvilág, amihez hasonlóan elborult és beteg ám mindeközben végtelenül mókás és szórakoztató világ csak egy van számomra, Ooo Földje a Kalandra Fel!-ből. Jól ki van találva mindkettő és már…..
Ültem, gondolkoztam, következtettem és úgy érzem, eljutottam valahova. És ez jó érzés. Mint amikor egy kirakóst fejezel be, vagy amikor sudokuzol. Eleinte lassan mennek a dolgok és ha megvannak a szélek, akkor is vannak még buktatók, de végük kész a kép, minden kocka teli van …..