Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Badbitie

0 bejegyzést írt és 1394 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap éppen a lengyeleknél verte ki a biztosítékot a nyugdíjkorhatár-emelgetése:Durva nyugdíjkorhatár-emelés a lengyeleknélNapi GazdaságNem egyedi esetről van szó, Európa szinte minden országában hasonló intézkedéseket hoznak, ezen már mi is átestünk. A fokozatosan,…..
Badbitie 2012.05.13 20:47:45
@Karmadealer: Nos, ritkán írok ilyet, de azt kell mondjam az elmúlt pár kommenteddel szóról szóra egyetértek.

Az NGM ma tett közzé vmi vitaanyagot, hogy hogy lehetne több gyerek. Hát kezdésnek nekem az a javaslatom, hogy a bölcsi legyen olcsóbb, mint az egyetem... meg hogy egyáltalán legyen bölcsi és ovi. Amíg a gyerek vállalás azt jelenti, hogy egy ember 10 évre kiesik a munkából addig nem lesz itt tömeges gyerekvállalás.
Vastagbőr De drága vagy, Gyuri! 2012.04.13 10:32:00
2012 első negyedévében 452,1 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2011 első negyedévében 413,9 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2006 első negyedévében 237,5 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.Csak kamatra. Egy negyedévben. 452…..
Nívó Miben bízik Schmitt? 2012.03.30 18:29:00
Itt állunk a nagy bejelentés előtt, pénteken délután hatkor, és egyre csak olyan hírek jönnek, hogy Schmitt valószínűleg nem mond le. Megpróbál 1-2 nap alatt fordulatot hozni a megítélésében.Pedig a helyzet igen egyszerű: lebukott, elvették doktori címét, kb. az egész ország…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
Badbitie 2012.01.28 12:14:43
Én nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem 2009-ben és 2010-ben is született gyermekem, és terveztünk egyet 2011-re is, sajnos azonban ez a magyar és család ellenes kormány keresztbe húzta a számításainkat, így maradt és marad is a két gyerek.

Az egy kulcsos adó a lehető legrosszabb, ami történhetett volna, hiszen így pénzt szivattyúzunk át a szegényektől a gazdagokhoz, és azt ugye egy alap közgazdasági könyv második oldaláról tudjuk, hogy a szegények hazai termékeket vásárolnak, míg a gazdagok import luxuscikkeket, szóval ezzel rögtön akkorát bemostunk a magyar gazdaságnak, hogy a a Bach-korszak hungarista örömünnepnek tűnik ahhoz képest, ami most van. És ráadásul köztudott, hogy a jó módú rétegek kevesebb gyereket vállalnak, szóval nem hiszem, hogy az adókulcs összefüggésben van a gyerek vállalási kedvvel. Ezen kívül a gyerek vállalás ellen szól, hogy nincsenek óvodai/bölcsödei helyek, hogy a kormány mindent elkövet a multik elűzése érdekében, amely cégek az egyedüliek, amelyek kismama barát részmunkaidős és távmunkás állásokat hoznak létre, amelyek az egyetlenek, ahol teljes bérre jelentik be az alkalmazottat, fizetik a járulékot, béren kívüli juttatásokat adnak, stb. Persze sok árnyoldala is van multinál dolgozni, de ezek eltörpülnek a hazai kkv gyakorlatai mellett, amelyek a feketemunkát preferálják (vagy zsebbe az egész, vagy minimálbérre bejelentve, a többi zsebbe, persze nem 10-én, hanem amikor pénze van a főnöknek, de az sosincs, mert tankolni kell a Q7-est, amit pont aznap vett amúgy amikor közölte, hogy igaz, hogy lóg már 4 havi fizuval, de értsed meg, nincs egy fillére se, nem megy a bolt), minden létező szabályt áthágnak, és mivel kis cégek, amit 3 másodperc eldobni és újat csinálni, így aztán érdemben szankcionálni sem lehet őket. Na most ezeket a kkv-kat akarja helyzetbe hozni a kormányunk és a kedves vezér.
Mi azért mondtuk le a következő gyerekről, mert olyan bizonytalan környezetet sikerült itt teremteni, hogy nem látunk előre 2 napot se, a gyerek vállalás meg 20 évre szól.
Ami pedig a 2011 második félévi élve születések számának emelkedését illeti szerintem jobban járunk, ha máshol keressük az okokat, pl az utolsó nagy generáció a 79-81es mostanában lett 30-32 éves, és mostanában ez eléggé trendi időpont gyereket vállalni, és ráadásul már annyira alacsony a születések száma, hogy azt nem volt kihívás túlszárnyalni (mennyivel is? 1 ezrelékkel?). Engem ez az egész arra emlékeztet, amikor tavaly tavasszal örült a gépjármű eladók szövetsége (vagy vmi hasonló), hogy 2 egymást követő hónapban nőttek az eladások, vége a válságnak, közben csak annyi történt, hogy annyira lementek a bázis adatok, hogy 1-2 multi 3-4 évente esedékes flottacseréje már érdemben megmozgatta a számokat, és amikor ez lezajlott (2-3 hónap), akkor megint jött a stagnálás zuhanással felváltva. Szerintem itt is csak ennyiről lesz szó, és két független eseményt (időszaki születésszám növekedés és az egykétkulcsos adó) próbálunk ok-okozati viszonyba hozni.

Éljen soká dicső vezérünk!
Badbitie 2012.01.28 12:41:24
@LION_heart: 2 dologot jegyeznék meg ezzel kapcsolatban, az egyik, hogy ahogy írtam nem anyagi okokból mondtunk le a harmadik gyerekről, a másik pedig, hogy amit írsz a gyerek vállalásról az %-ban kifejezve igaz, de a gyerekeket nem %-ban "tartjuk nyilván", hanem darabban, vagyis, ha az alsó középosztály lemond 10 gyerekről, azt nem pótolja, ha a felső réteg vállal kettővel többet, még akkor sem, ha ez az alsó középosztályban 1 ezrelékes csökkenés, a felső osztályban meg 20%-os növekedés.
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
Tavalyelőtt már írtam a témáról, és ki gondolta volna, hogy bő egy év múlva még mindig aktuális lesz a kérdés! Akkori jóslatom (270 körüli euroárfolyam 2011-ben) félig bejött, félig nem - nyár végéig igazam volt, szeptembertől (a végtörlesztéses ötlet megjelenésétől)…..
Badbitie 2012.01.07 07:39:41
hát két dolog

1. Amíg Skicc Pali írásos garanciát nem ad, vagy Szőkeciklon Gabi be nem jelenti, hogy megvédi, addig én sem aggódok a bankbetétekért.

2. Spekulánsokkal van tele az ország, mert pl, szegény Lézer Jani is chf kötvényt bocsátott ki a városa nevében, ahol ráadásul ő határozta meg a devizanemet, a futamidőt, a kamatmértéket, stb. Ebben különbözik a kötvény és a hitel, hogy előbbinél az adós, utóbbinál a hitelnyújtó adja meg a feltételeket. Na most asszem pont pár napja jött a hír, hogy hát nem tudnak fizetni, mert ugyan 2006 után sikerült felvenni vagy 2-3.000 MRD-ot a fideszes önkoriknak, és így a fidesz vígan elvolt ellenzékben, de most hogy kasszához kellene fáradni már nincs pénz, mert eldevizaspekulálták. Szóval kit volt hiba hagyni devizaspekulálni? Én egyelőre devizahitel oldalról csak a fidesz totális alkalmatlanságát látom. Igaz ők rendszeresen le is nyilatkozzák, hogy az egész bankszektor meg a szabad piac az ördög műve.

Amúgy ha lesz államcsőd (nagyon remélem, hogy nem), akkor az az önkormányzati kötvényállomány miatt lesz.

Ja és még egy kellemetlen különbség a kötvény és a hitel között. A kötvény egy értékpapír, bármikor megoldható, hogy a jelenlegi tulajdonos felajánlja névértéken visszavásárlásra a kibocsátónak és egyúttal felajánlja még két félnek, egy európai félnek, akik utána nemfizetés esetén perelhet és az EU támogatásokból letilthatja a pénzt, vagy egy orosz félnek, aki viszonylag rugalmasabb tárgyaló partner, mert amikor Lézer Jani közli velük, hogy akkor mondani kellene egy számot, hogy mit tudnak a feléből engedni, akkor urasan azt mondja, hogy végülis akkor felejtsük el, nem kell semmit fizetni ebből, csak a gáz holnaptól nem 400 dodó, hanem 2 rugó. :)

Szóval ez valóban a remény éve. Reménykedjünk együtt, hogy heteken belül megbuktatják arrogáns viktort és jön vmi kompromisszumkész európában elfogadott arc, mondjuk Járai, és szakértői kormánya.
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
Badbitie 2011.12.30 21:52:32
@Doubledecker: A nemzet tolla egészségi okok miatt lemond, a kedves vezető átveszi tőle az elejtett karmesteri pálcát, és a kormányrúdnak Járai "szuperhős" Zsigmond lesz az új gazdája. Mindez 90 napon belül, ez már eldöntött tény. Már csak az új alkotmány szellemének megfelelően meg kell erősíteni az elnöki posztot, és kezdődhet a második felvonás.
Badbitie 2011.12.30 21:53:27
@is: Ez csak ilyen finom hamisítás, mint a 202.000 fölött jártunk jól, pedig 300.000 fölött.
Badbitie 2011.12.30 22:03:16
@bogancs: A valutaárfolyam nem gumilabda, hogy amit feldobsz az le is esik. És csak szólok, hogy a kormánynak az a terve, hogy szabaduljunk meg minden devizahiteltől, hogy aztán el lehessen engedni az árfolyamot nem 300 alá, hanem 800 fölé, hogy az exportáló cégek árfolyamnyeresége átlendítsen minket, és közben persze diszkrétan el kell inflálni a nyugdíjakat.
De ezeket nyilván te is tudod.
A pénteki nagy parlamenti ralliban a Fidesz-frakció elfogadta az egyik  olyan sarkalatos törvényt (az egykulcsos szja bebetonozását tartalmazó gazdasági stabilitásról szóló törvényt), amelynek visszavonása az IMF-fel és az EU-val folyó tárgyalások megkezdésének feltétele…..
A nap legfontosabb pénzügyi hírei Nem elég, hogy keddtől lassabban jár majd a kék metró, de Orbán Viktor ma kijelentette, hogy „nem szabad módosítani a 2012-es költségvetés főszámait”. Viszont a korábbi 1,5 százalékos gazdasági növekedés helyett már a kormány is csak…..
Badbitie 2011.12.13 08:09:16
@lariflari: Népszavazzunk róla, mint a vizitdíjról! Szerintem az SZJA-ról is népszavazni kellene, mert mégse az emberekkel fizetessék meg! Meg nem értem mi ez a tökölés, 2006ban megígérték a 14. havi nyugdíjat, mostmár átalakították a nyugdíjrendszert a saját szájuk ízére, igazán bevezethetnék ezt a kezdeményezésüket is!
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
Az elmúlt időszakban számtalan posztot, cikket lehetett olvasni arról, ne adjuk meg adatainkat, kerüljük ki a népszámlálásnál az adat megadást, mert veszélyes lehet! Ez a fajta bizalomvesztés az államban egy olyan bűn, ami az egész magyar politikai osztályt terheli, de kicsit…..
Örülünk, Vincent? Megalapozott 2011.09.23 22:07:00
A Költségvetési Tanács 2:1 arányban megalapozottnak találta a 2012. évi költségvetés tervezetét. A Költségvetési Tanács szakmai tekintélye azon a napon szűnt meg, amikor Orbán benyomta két ölebét, Járai Zsigmondot és Domokos Lászlót, és ezzel kétharmados többséget…..
Badbitie 2011.09.24 22:05:15
@Kettes: Megszületett a döntés, a hitelek újratárgyalására kerítünk sort, még Görögország előtt, de előtte a 180as végtörlesztéssel a szavazóbázis egy részét (és persze a haverokat) ki kell menteni a szószból. Az ősz és a tél vidám lesz ahhoz képest ami tavasszal jön.
Biztos sokan unjuk már a sportriporterek modoroskodásait, mint pl. "a kutyafáját", a "betyár mindenit", "ezt bizony a 94. percben higgadtan pöckölte be Ibrahimovic, gyönyörű gól volt sajnos"...Eljátszottunk a sok évtizedes gondolattal és vággyal - milyen…..
 Tovább folytatódik pártunk és kormányunk Nemzeti Giccs programja. Megalakul az Orbán Viktor Pártalkotmányát Terjesztő Nemzeti Hálózat, amin keresztül a kedves drága, szeretve tisztelt Állampolgár hozzájuthat az Új Világ Legcsodálatosabb Vívmányához, az új…..
Badbitie 2011.09.02 08:15:42
@Boli: Rosszabbul élünk mint négy éve.
A jóléti társadalom felszámolva, itt a rosszléti társadalom.
A bankárkormányt leváltotta a brókerkormány.

:)
Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem…..
Badbitie 2011.08.31 11:32:41
@MACISAJT:

Hát a 61. pont konkrétan nem igaz, és hát a többi is csak minimális metszetet mutat a valósággal. :)
Badbitie 2011.08.31 20:05:03
@MACISAJT: @egerészölyv:

61. pont múltidőben beszél az útról, a linkelt cikk alapján 2014-ben várható, aki meg naponta jár a Füzesabonyi körforgalomtól Maklár felé és azt gyorsforgalmi útnak gondolja az meg elmebeteg.

Szóval a 61. pont konkrétan nem igaz, és a többi is minimum ilyen szintű csúsztatás. Vagy akkor a kétfarkukutyapárt programját is tekintsük megvalósítottnak (hiszen ígérték), és vitatkozzunk arról, hogy az örök élettel és ingyen sörrel szemben micsoda szánalmas dolgokat valósított meg a kormánypárt, nemde? :)
Az ellenzéki „perverz koalíció” ötletének megjelenése óta már nem először tűnik úgy, hogy egyes szakkérdésekben nagyon hasonló álláspontot foglal el a három ellenzéki párt. A legújabb hír: a Jobbik is az egykulcsos SZJA-rendszer visszavonására szólítja fel a…..
Badbitie 2011.08.24 18:19:36
@Semper Fidelis: Az adócsalás intézményét, nem az adórendszer keretein belül, hanem a BTK keretein belül kell kezelni.

És most hogy egy kulcs van változott vmi? Ugyanúgy a felső 5%-ban a jövedelmed és 100ból 50en jobban élnek, mert az adócsalás nem szűnt meg.