Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rednek

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
Talán megmosolyogja az olvasó, hogy a sókéregben sütéssel először az "Igen, séf" sorozatban találkoztam. Megragadta a fantáziámat, és utánaolvastam néhány receptben. Mit ad Isten, épp aznap, amikor nekikezdtem, ugyanezt a sütési módot tűzte napirendre a Duna TV "Főmenü" c. műsora, amelyet így már…..
Miért kellett összeveretnie magát az építkezés alatt? Kik fordultak meg nála? Mi volt a titka a rántott húsos szendvicsnek?..
Mondjuk ez csak egy része, amit tényleg elkészítettem, de sokan kérték, hogy a receptet is adjam meg. Nem titok és csődbe sem megyek miattuk, mert nem ebből élek :) Ez a poszt a tavalyi nagy csiliszüret emlékére készült, bár idén több volt a paprika. Mint a fenti kép is illusztrálja, elég sok…..
rednek 2021.02.07 15:02:32
@Andrass9: Na, ez indulásnak elég információ, kösz. Elmentem a posztot, hogy ne kelljen keresni majd ha nyáron neki állok. De mindenesetre megvárom az összes receptet, utána választok.
Ha azt mondom, Klein Ferenc, biztos nem sokan tudják, miről is van szó. Pedig rengetegen ismerik és szeretik, és járnak hozzá majdnem 40 éve! De meddig még?..
rednek 2021.02.07 14:35:55
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: A Nagy Lajos kir. útján van (vagy volt?) egy pizzéria. Az épület teljes falán volt egy reklám. Egy hasonlóan dögös csaj, és mellette a szöveg: „Egyem a pizzádat!” Először kocsiból láttam, és egy kicsit mást olvastam, másodszorra sikerült. Nem tudom meg van-e még.
rednek 2021.02.07 14:47:39
@littke: Valóban az első volt, vissza is éltek vele rendesen. Egyszer a megrendelt pizzát félig égetten hozta ki a pincér. Mikor megkérdeztük, hogy ezt mégis hogy gondolja, az volt a magyarázat, hogy részeg a szakács. Ha már beültünk, nem akartunk éhen maradni, visszaküldtük, és kértünk helyette valami tésztát, azt nem lehet megégetni. Arra már nem emlékszem, hogy al dente volt-e.
Ezt az ételt nem igazán kell sokat taglalnom, igazából egy diéta illeszthető tepsis rakott krumplit kell elképzelnünk. Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű, laktató, sok embernek elég, vagy akár több alkalommal fogyaszthatunk belőle újra, és még sokat sem kell vele bajlódnunk. Az édesburgonya sok…..
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
Kávé blog Kávé kísérővel 2020.11.04 07:25:00
A igényesebb kávéházakban, kávézókban a szervírozott eszpresszó mellett mindig találsz egy kis pohárka vizet is. Talán te is azok közé tartozol, akik furcsállják ezt: pedig nem újkeletű hagyomány. ..
A brit invázió egyik meghatározó együttese, a Nashville Teens 1962 nyarán alakult kitűnő énekesekkel. A később szólópályát kezdő Ray Philips mellett Arthur Sharp adta a hangot, aki egyébként menedzserként kezdte zenei pályafutását.  A zenekar története két fejezetre osztható: az alakulás után…..
travelBug Ahol a madár sem jár... 2020.06.18 02:36:04
A mesebeli cím, amit választottam, kissé átértékelődik a vírus okozta önként vállalt bezárkózásunk idején. Jártunkban-keltünkben akadtunk bele az alábbi látnivalókba, igaz, hogy nem ezekhez a célpontokhoz tartottunk (hanem pl. Monowiba, Nebraska egyetlen lakosú településére.) Azokon a helyeken,…..
Szervezetünknek a napi működéshez, az immunrendszerünknek pedig a kórokozókkal szembeni védelemhez megfelelő vitaminellátásra van szüksége. Ezek ideális mennyisége azonban függ az élethelyzettől, a pillanatnyi egészségi állapottól, továbbá a felszívódást nagyban befolyásolják a bevitel körülményei…..
Gretta Az USA legszebb államai 2020.04.15 17:00:38
Az USA tele van szebbnél szebb helyekkel, melyekről még így, a képernyőkről keresztül nézve is szuper álmodozni! Most összegyűjtöttem nektek az általam legszebbnek vélt államokat, melyek sem látnivalókból, sem különlegességekből nem szenvednek hiányt.  Kalifornia Kalifornia az USA egyik…..
rednek 2020.04.16 20:47:31
@sZulamith: A belinkelt video Lechtalról szól. Lechtal-Tyrol- Ausztria. De szép ez is, az kétségtelen. A jelzők ide is illenek.
Mikor 2017-ben elhatároztuk, hogy kiköltöztünk Dániába, és elkezdtem lakást keresni, tudtam, nagyon nehéz lesz. Így is lett.  Aztán tavaly ősszel itthon, Magyarországon kezdtem el lakást keresni magamnak, mert azt terveztük, hogy budai lakásunk eladása után nem veszünk, hanem bérlünk. Könnyed kis…..
Svédségek Svéd korona 2020.03.13 20:49:57
A nemzeti fizetőeszköz is betegeskedik már egy ideje, de az igazi baj a svéd kormány koronavírussal kapcsolatos kríziskezelésével van. Magyarországon keveset hallani egyelőre a svédekről, de ez hamarosan akár meg is változhat. A megbetegedések száma péntek délutánra a csütörtöki 620-ról 775-re nőtt,…..
Sok szempontból jellemző Zsolt most következő története, melyben nem csak az osztrák egészségügy gyorsaságáról és színvonaláról ír, de az is kiderül, hogy végül magyar orvoshoz került… Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
rednek 2020.02.08 09:55:05
@Golf2: Középiskolában egyszer ki kellett tölteni egy kérdőívet. Ilyen általános műveltségi téma volt. Az egyik kérdés az volt, hogy "Milyen ember a magyar?"
Az egyik osztálytársam azt válaszolta rá: "Szívós mint a teveszar."
Profigrammer's Kajatolvajok 2019.11.09 08:18:20
Egy rántott hússal kevesebb volt a dobozban, amikor kivettem a céges közös hűtőből az otthonról hozott kajámat. Ez azért volt kellemetlen, mert csak egy húst hoztam a rizs mellé – mesélte Tamás szomorúan egyik korábbi élményét, amikor arról kérdeztem, hogy náluk hogyan működik a hűtőmegosztás. A 36…..
Mindenki szereti a sós ropogós rágcsálnivalókat. Nem győzzük venni a boltit, de az tele lehet egészségtelen anyagokkal és elég drága is. Készítsünk hát házilag, nagyon egyszerű módon - egyúttal a kimaradt sajt, tejföl is méltó felhasználásra kerül. Nem vagyok nagy sütögető - a blogban is…..
rednek 2019.11.06 19:49:28
@vanvelemenyem: Nemrégiben beszélgetve valakivel hasonló témában összeszámoltuk hányféle űrtartalommal árusítanak nálunk tejfölt. A különböző gyártóktól 8 félét számoltunk össze 200-1000 g-ig.
Annak idején mikor nagymamám valami receptet cserélt a szomszédasszonnyal ő mondta, hogy " tegyél bele Juliskám egy fél pohár tejfölt, meg lisztet úgy gondolomra". Igen, de akkor csak egyféle tejfölt lehetett kapni, 200 g-ost, vagy a piacon kimérve. Jó régen volt.
rednek 2019.11.06 21:11:35
@vanvelemenyem: Egyébként a legpraktikusabb csomagolás az 1 v. 2 dl-es, mert a legtöbb ételhez abból szinte biztos hogy egy doboz elfogy, és ha több dobozzal vesz valaki, bontatlanul akkor is jobban eláll. A nagyobb csomagolást akkor érdemes venni, ha egyszerre több tejföl kell, mert az ára úgy kedvezőbb. Viszont akkor vigyázni kell, hogy tiszta kanállal nyúljon bele az ember, mert ha nem, és mégis megmarad, két napon belül megromlik.
Egyszer hallottam egy beszélgetést egy áruházban. Feleség mondja a férjének, hogy "nem veszek nagy tejfölt, mert a múltkor is a felét ki kellett dobni."
Hogy mi?? Hát először is egy jól gazdálkodó háziasszony nem vesz többet mint amire szüksége van. Vagy ha mégis úgy sikerül, akkor két nap múlva készít egy olyan ételt, amihez felhasználja a maradékot, és nem hagyja megromolni.
Na ennyit a tejfölökről.
De amúgy ez a sajtos tallér elég jónak néz ki, megcsinálom. :)
rednek 2019.11.06 21:25:05
@Benikuty: Igazad van. Sütöttem már olyan pogácsát aminél ugyanígy nem volt egyértelmű az egyik adalék mennyisége és kanállal kellett a tepsibe rakni. Jobb lett mint az eredeti.
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
Az én energiám Hűtsünk okosan! 2018.06.22 05:00:00
Miért szükséges a hűtésről beszélnünk? A legmelegebb évszak, a nyár beköszöntével mindannyian érezhetjük, hogy a  június-augusztus közötti időszak középhőmérséklete[1] 20…26 °C . Ez azt jelenti, hogy a nappali maximumok gyakorta meghaladják a 30 °C-t, míg az éjjeli minimum hőmérsékletek is 13-15 °C…..
rednek 2018.06.23 10:31:07
@rednek: Ja meg persze az sem árt, ha az épület külső főfalainak megfelelő a hőszigetelése. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pl. most amikor lehűlt a levegő kb. 2 napig nem megy 24 fok alá a lakás belső hőmérséklete. Ha elkezdődik a kánikula ugyanez fordítva, kb. 2 nap után emelkedik 1-1 fokot és egy hetes kánikula végén sem megy 26 fok fölé. Természetesen a fenti feltételek betartásával. Egyszer fordult elő kb. 2 hetes kánikula végén, hogy 27 fok volt. De akkor kint 36.
Az étrend-kiegészítők körül mindig nagy ellentétek dúlnak, hiszen nagyon megosztó, ki mennyire tartja hasznosnak vagy éppen károsnak a fogyasztásukat. Nem könnyű állás foglalni a témában, így ebben a blogposzt sorozatban sokkal inkább pro és kontra szeretnék érvelni a témában, mintsem felszínesen…..
rednek 2018.05.16 13:10:30
Először is azt kéne tisztázni, hogy mit értünk étrend-kiegészítők alatt. Én csak a vitamin, ásv.anyag, nyomelemeket tartalmazó készítményekre gondolok itt. Más készítményekről szerintem nem itt kellene beszélni.
A szerző kompetenciája vitán felüli, de azzal vitatkoznék, hogy van akinek nem indokolt az étrend-kiegészítő fogyasztása. Szerintem mindenkinek szükséges aki megengedheti magának. Annak esetleg nem, aki teljes tápanyag tartalmú étrendet tud tartani. Hát ezt nagyon kevés ember tudja megoldani. Egyszer régen valamelyik tv-adón volt egy műsor ami ezzel a témával foglalkozott . Ott bemutatták, hogy ha egy átlagembernek természetes anyagokból kéne fedezni a napi teljes vitamin, ásványi anyag, nyomelem, kalória, stb. szükségletét az mekkora nyersanyag mennyiségeket igényelne. Egy 2x2 méteres asztal tele volt pakolva zöldséggel, gyümölccsel, cereáliákkal, hússal, tejtermékkel, stb. Ekkora mennyiségű élelmiszert megvásárolni,elkészíteni, de előtte kiszámítani a szükséges mennyiségeket, egyeztetni a vitaminok és egyéb összetevők megfelelő arányát és főleg elfogyasztani, képtelenség. Vagy egy főállású diétás nővér kell hozzá, amit nem mindenki engedhet meg magának. És hangsúlyozom, átlag emberről van szó, átlag tápanyag igénnyel.
Az emberek többsége az étkezés tekintetében kényszerpályán mozog idő, pénz, táplálkozási, beszerzési lehetőségek(üzlet, étkező) befolyásolják a napi étkezését, ami így csak töredékét tartalmazza a szükséges tápanyagoknak. Tehát az emberek 90%-ának szüksége lenne táplálék kiegészítőkre, nem azért hogy megtáltosodjanak(mint ahogy azt egyesek hiszik) hanem csak a normális, átlagos életfunkciók működéséhez, a megfelelő(jó) közérzet fenntartásához.
Akik azt mondják, hogy odafigyelnek az étkezésükre, azok csak hiszik, hogy minden tápanyag benne van. Ha elemeznénk kiderülne hogy a fele sem. Legfeljebb csak a fontosabb összetevők. A nyomelemekre, kevésbé közismert vitaminokra a napi étkezésnél nem figyel senki, pedig némelyik hiánya megfejthetetlen problémát okozhat. A vitaminkészítmények viszont nagyrészt tartalmazzák ezeket.