Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rednek

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap az eső ellenére is kimentem, volt egy kis idő, amikor nem esett, nem is szemelt. Kertészkedésnek nem nevezném, de összekötöttem pár bokor krizantémot, mert már erősen dőltek szét és a növénytámaszok nem tartják rendesen már most sem. Mi lesz, amikor tele lesznek virágokkal? Igazítottam kicsit…..
Nógrádiaknak írom és akik erre járnak kirándulni.  Érdemes figyelni az FB-n a Nógrád megyei medvefigyelő oldalát, mert most is medvék mászkálnak a megyében. Kirándulók, gombászók, erdőben sétálgatók figyeljenek, mert a hírek szerint látták őket Lúcfalva közelében (anyát a bocsával) és medvéket…..
Uhhh, levágtam tegnap az összes füvet belül, már csak a ház előtti rész maradt, de ma már nem vágok, mert nagyon elfáradtam, majd a jövő hétvégén.  Azon azért elméláztam, hogy a nagytudású eladó, aki nekem ezt a kaszát ajánlotta, hogy gondolta, hogy egy nőnek ezt ajánlja? Ez egy ALKO 4125 és…..
rednek 2023.04.24 10:17:46
Jaj, dehogy akarlak én hibáztatni téged. Nem vetted észre a szmájlit, amit a kommentablak átrendezett a következő sor elejére?
A helyzet az, hogy ma már olyan rengeteg változatban árulják a különféle termékeket, hogy ember legyen a talpán egy eladó, ha lelkiismeretesen ajánlana valamit. Gyakran azt ajánlják, amit nem akarnak, hogy a nyakukon maradjon. Tisztelet a kivételnek természetesen. Régebben, amikor még nem volt internet én is megszívtam egy párszor, ha az üzletben akartam kiválasztani amit veszek. Meg volt olyan is, hogy lelkiismeretes kereskedővel akadtam össze, akinek lehetett adni a véleményére.
A másik különbség az, hogy régebben még voltak kereskedők, akik értettek ahhoz amit árulnak, most meg eladók vannak, akik alig várják hogy leteljen a munkaidő.
Most, kb. 15 éve csak úgy megyek vásárolni 5 eft- nál értékesebb dolgot, hogy pontos tipus, méret, teljesítmény adatok szerint keresem, amit az interneten mind megtalálok. Ha nincs, megyek máshová. Eddig bejött.
Természetesen akinek nincs ideje az interneten lógni, annak vállalni kell a kockázatot. Aztán legfeljebb elpanaszolja az interneten.:-) :-) :-) (3 szmájli, hogy nehogy félreérthető legyen).
De még mielőtt azzal vádolnál, hogy a negatív oldalát látom a dolgoknak, ez tapasztalat. Erről érdemes beszélni, mert ilyenből okulhat más. A pozitív tapasztalatok természetes kellene hogy legyenek, arról nincs mit beszélni. Legfeljebb ajánlja az ember azt az iparost vagy kereskedőt, akivel meg volt elégedve.
És még valami. Egy komment 5ezer karakter terjedelmű lehet. Általában a hirtelen felmerülő gondolatait tartalmazza a kommentelőnek, nem nagyon lehet 30 oldalas esszét írni. Úgyhogy ha véletlenül félévente egyszer hozzászólok a blogodon, hadd ne kelljen 30 oldalon körülírni, hogy mit akartam mondani. Megnyugtatlak, biztos lehetsz benne, hogy nem kötekedni, trollkodni akartam. Becsszó.
U.i.: Szívesen hozzászólnék a virágaidhoz is, de ahhoz nem értek. Viszont jó olvasni, ahogy írsz róluk.
rednek 2023.04.24 19:02:06
Nézd meg ezt a linket, ha még nem találkoztál vele: www.emag.hu/funyiro-gepek/c
A lap alján vannak gy.i.k. válaszokkal együtt.
Vagy ezt:
www.testado.hu/legjobb-kerti-funyiroi/?gclid=EAIaIQobChMIpfSy_vTC_gIVyeZ3Ch05zQiaEAMYASAAEgISmvD_BwE
Az egyes gépek leírásából is kiderülnek a szempontok. Ez egy cseh oldal, nem muszáj innen rendelni, de hasznos információk vannak rajta.
1846. Mexikói-amerikai háború. A konfliktus végén Mexikó végleg elvesztette Texast és a fogadást hogy megtarthatja Kaliforniát is... 1941-45. Második világháborús veterán arcán bekövetkezett változás az eltelt négy intenzív, test test elleni küzdelmeinek, közelharcainak eredményeképpen 1943.…..
Zord idők Két perc az élet 2023.01.27 09:42:20
Felkavaró tartalom! A poszt szigorúan 18 éven felülieknek szól!..
rednek 2023.01.28 13:42:18
A poszt minden szavával egyetértek, még az írásjelekkel is.
Sokat járok Nagykovácsiba, ritkábban autóval, amikor én is ezt tapasztalom. De leggyakrabban BKV-val, és eközben látok érdekes dolgokat, amik összefüggenek szerintem Nagykovácsi jelenlegi lakossága egy részének mentalitásával.
HV-ben, a 63-as végállomáson csúcsidőben gyakran összegyűlik jó pár ember a buszra várva. Idős emberek, akik azt látom hogy elengedik az előző tele buszt, megvárják a következőt, hogy le tudjanak ülni. Állnak türelmesen, közben beérkezik egy villamos, amiről lezúdulnak az iskolából hazatérő diákok. Gondolkodás és lelkiismeret furdalás nélkül beállnak az éppen beálló busz ajtajához, szinte félrelökve az idősebbeket. Van amelyik csak 3 megállót megy, de le kell ülni, hogy nyugodtan tudja nyomkodni a telót. És ami megdöbbent, hogy soha nem szól senki semmit. Beletörődtek, hogy ilyen világ van? Miközben azt is tapasztalom, hogy a faluban az idősebbek, - feltehetően őslakosok- nagy része korától függetlenül toleráns, béketűrő, udvarias. Tudom, mert gyerekkoromban falun éltem, ahol mindenki mindenkinek köszönt. Itt is előfordul, hogy rám köszön valaki, akivel egy szót se beszéltem még amióta idejárok.
Nem hiszem, hogy erőltetett az összefüggés az újonnan beköltözött kétperces emberek és a kétperces gyerekeik között. Valahol itt kéne kezdeni a nevelést. De ez nem a buszvezetők dolga, hanem a szülőké. Már ha ők is így gondolják, és nem arra nevelik a gyermekeiket, hogy „kaparj kurta”.
Többször megfordult a fejemben, hogy ideköltözök, de addig halogattam amíg egekbe szálltak az ingatlanárak. Úgyhogy várok amíg ujból leszállnak, mert egyéb tekintetben még mindig vannak pozitívumai a falunak. De nem írom le hogy mik, mert a végén még 20e lakosa lesz, és végképp lakhatatlanná válik.
1987. A szovjet KGB 7. főosztályának 'A'-csoportja, azaz az Alfák. Speciális célú, elit terrorelhárító egység. Tagjai lőttek ki a moszkvai amerikai nagykövetség ablakán keresztül disszidálni készülő szovjet állampolgárt, felléptek dezertőr szovjet túszejtő katonák ellen, bevettették őket…..
rednek 2023.01.19 12:51:36
@MIG-31: Éjszakai rohanás. Robert de Niro. 10' táján.
Ez a hétvége nem volt a kertészkedés hétvégéje. Nemcsak az eső miatt, hanem a frontok miatt sem. Szombaton olyan voltam, mint akit fejbekólintottak, álmos, gyenge, fájt a fejem is. Kora délután lefeküdtem kicsit aludni, de apukám szerencsésen felébresztett, aztán amikor elment, lézengtem egy…..
rednek 2022.11.13 17:26:33
Ha legközelebb ilyen „álomkórt” tapasztalsz, kattints rá erre a linkre(www.idokep.hu/legnyomas) és a térképen keresd meg a lakóhelyedhez legközelebbi mérőállomást. Ha rákattintasz, megjelenik több táblázat, görgess addig amíg a légnyomás értékeket mutató táblázathoz érsz.
Nagy valószínűséggel azt látod, hogy a légnyomás csökkenő tendenciát mutat. Nálam legalábbis 90%-ban így van.( 10%-ban meg az ebédre elfogyasztott 3 adag körömpörkölt áldásos hatása jelentkezik.)
Mire jó ez, ha ezt tudod? Arra, hogy nem kell valami „mérgezésre” vagy isten tudja mire gondolnod. A legtöbb ember valahogy reagál a légköri változásokra, legfeljebb nem mindenki ugyanúgy, vagy nem tud róla.
Ezek után két lehetőség van. Vagy beletörődsz és egy ideig nem vállalsz olyat amiben ez a helyzet hátrányosan befolyásol(pl. munka), vagy ha ezt nem engedheted meg magadnak, megpróbálsz úrrá lenni rajta.
Egy finom és erős tea, nem túl erős kávé, egy plusz adag multivitamin, kis mozgás (felfutni pl.a várhegyre), visszahozhat az „élők közé”. De durva szer nem kell, akkor inkább aludd ki magad.
Amit itt leírtam, ez az én tapasztalatom. Ha esetleg egyezik tudományos elméletekkel, az a véletlen műve. :-)
Kell-e nekünk étteremkritika? Számos helyen a világban, sokszor vezető, nagy példányszámú lapokban, de online kiadványokban is jó tollú szakemberek írnak étteremkritikákat. Sokat olvastam közülük, jellemzően mindegyik igényes stílusban, kulináris szakmailag többnyire megalapozottan, általában a…..
Végre esett egy rendes eső. Tegnap is sok esett az éjjeli esők után, sőt ma éjjel is és még ma reggel is szemerkélő esőre ébredtem. A kert egyik részén megállt a víz, de több ilyen mélyedést akarok kialakítani, amik megtartják a csapadékot és csak lassan engedik leszivárogni a talajba. Ez a rész ott…..
Kirándulók, túrázók az erdőben [10] Bevezetés Ezelőtt két héttel a vadászok és turisták kapcsolatáról írtam egy posztot, amely – hogy finoman fejezzem ki magam – nem teljesen felhőtlen, és egy vadász felvetette a kommentszekcióban, hogy nem csak bennük kell keresni a hibákat, hanem bizony sokszor…..
rednek 2022.03.01 14:59:10
"Legyünk csendesek az erdőben!"
Itt azért árnyalnám a képet. Legalábbis az Északi-középhegység területén, ahol előfordulhat medve. A BNP ajánlása szerint (
www.bnpi.hu/hu/hir/mit-tegyunk-ha-medvevel-talalkozunk
) inkább keltsünk zajt. Persze ez nem azt jelenti, hogy ordítani kell, mint a fába szorult féreg.
Máshol (ahol még nincs medve) a zajtalan járás csodálatos élményekhez juttatja az embert a vadvilágról.
rednek 2022.03.02 22:10:59
@horvabe: Évtizedekig túráztam főleg a Mátra, Börzsöny, Bükk útjain, sokszor gyerekekkel, és soha nem fordult meg a fejemben, hogy valamitől féljek. Amikor az első híreket olvastam a medvék megjelenéséről még akkor sem. De utána akaratlanul is jobban odafigyeltem az Erdélyből, meg máshonnan jövő hírekre a medvékkel való konfliktusokról, ráadásul megjelentek a hasonló tájékoztatók mint a BNP-é, és rájöttem, hogy a medve tényleg nem játék.
Most sem félek, de jobb óvatosnak lenni, és mostanában inkább lemondok arról, hogy „őzikét” lássak 10 méterről. A tájékoztató nem azt ajánlja, hogy ordibálni kell, hanem pont azt amit írsz, hogy csak akkora zajt kell kelteni amit az állatok mindenképpen meghallanak. Ezt szerintem be kell építeni az erdei etikettbe, a túrázók érdekében. Eddig még nem volt hír a medvével való konfliktusról Mo-n, de ne is legyen. Tudom, hogy nehéz túllépni az évtizedes hagyományokon, és alapjában minden igaz amit leírtál, de változik a világ és alkalmazkodni kell. Mo-ra megjött a medve, és amíg védett állat lesz, nem lehet vadászni rá, addig tartok tőle, hogy egy pár példány itt is marad.
Ja, és ez az Északi-középhegységre vonatkozik. Egyelőre. Máshol pl. Bakonyban még nem jelent meg medve.
Az első meleg előétel, amit elkészítettünk a könyvből, igazi téli comfort food, hogy ilyen szép külföldies szóval illessem ezt a kolbászos batyut. Nyáron, negyven fokban jó eséllyel azonnal paprikás zsírt izzadna tőle az ember, de így télidőben gyakorlatilag reggelinek, ebédnek és vacsorának is…..
wagmg Semjén Zsolt nem vadász 2022.01.13 10:30:33
Félreértés ne essék, semmi bajom a vadászattal. Szeretem az állatokat, az állatkínzás ellen vagyok, de megeszem a húst. De tényleg, a vadászat okés, a kamuzás meg a csúsztatás viszont nem az. Szóval először is, az, hogy az emberek vadásztak évezredeken keresztül az nem jelenti, hogy a vadászat okés…..
A Liszt Ferenc repülőtéren csípték fülön a rendőrök a végrehajtói kar egyik vezetőjét, amint épp Dubaiba akart meglógni a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével együtt. Nagyon kínos. Valószínűleg fülest kapott és megindult, de a nyomozóhatóság nem szerette volna, hogy átlépje az országhatárt.…..
A kerékpározás a természetben igazi kalandokat rejt, a legbátrabbak pedig a hegyikerékpározás izgalmait is kipróbálhatják.  Mára maguk a hegyikerékpárok is számos alfajra specializálódtak, legyen szó akár a cross-countryról, ahol a táv és kitartás a lényeg, az extrémebb downhillről, ahol a hegyről…..
rednek 2021.10.31 23:14:11
Érdekes sport a hegyikerékpár és megértem a lelkesedést, de azért a posztban sokkal nagyobb hangsúllyal kellett volna foglalkozni azzal, hogy csak olyan útvonalon gyakorolják ahol nem veszélyeztetik a gyalogos túrázókat és nem teszik tönkre a környezetet.
Ebből a szempontból én egyáltalán nem ajánlanám pl. a János-hegy, Normafa környékét. Szombat-vasárnap életveszélyes gyalogosan túrázni, mert majdnem minden hegyikerékpáros itt akar sebességi rekordot dönteni. Azért fel kéne fogni már, -bármennyire is csábító a sebesség-, hogy egy 3 éves nem tud elugrani az ezerrel repesztő dróthuszár elől, még ha esetleg hallja is hogy jön valami. Márpedig hétvégén rengetegen járnak itt gyerekekkel.
És nem! Nem kell arra hivatkozni, hogy a gyalogosnak is figyelni kell, mert a túraútvonalat a gyalogos túrázóknak jelölték ki. Ugyanúgy ahogy a városban sem lehet a járdán közlekedni (csak a kerékpárt tolva), ezek az útvonalak is a gyalogos közlekedésre jelölték ki, ezért nem lehet számon kérni valakitől ha nincs felkészülve arra, hogy egy kerékpár a nyakába zuhan.
Meg egyébként is sok olyan sport van, ahol az igazi tudást, a sportág magas szintű művelését nem az jelenti, hogy valaki kontroll nélkül száguldozik, mint a hordó amit legurítanak a hegyről, hanem a környezetnek, a pálya sajátosságainak megfelelően választja meg és kontrollálni tudja a sebességét, nem veszélyeztet másokat. Ez a sport is ezek közé tartozik.
Szóval sok sikert, és remélem nem olvasok olyan hírt, hogy a János-hegy oldalában vagy bárhol elgázolt gyereket nem tudták ujjá éleszteni.
fáymiklós Vincero 2021.08.25 07:15:40
Szólok előre, hogy ez szörnyű lesz. Szörnyű volt. Jennifer Hudson énekli a Nessun dormát a Central Parkban, egy többé-kevésbé újranyitási koncert alkalmából. Maga a koncert nem végződött jól, mert eső és villámlás miatt a hivatalos programot nem is tudták végigjátszani, de, gondolom, körülbelül…..
    13. éve dolgozom ingatlanértékesítőként. Láttam ezt a szakmát minden oldalról. Vezettem irodát, akár több irodát is egyszerre, dolgoztam egészen nagy hálózatnál, kisebb specialista, vérprofi irodánál is. Szóval ezer oldalról látom, láttam. Volt olyan ügyfelem, aki Norvégiából jött haza,…..
rednek 2021.05.03 10:24:24
Én egy ügyleten belül tapasztaltam meg az ingatlanos szakma pozitív és negatív oldalát.
Kb.10 éve adtam el egy lakást, én kerestem meg több ingatlanost, akik közül az egyik mindenáron a kizárólagos szerződésre akart rábeszélni. Nem mentem bele szerencsére.
Hozta mindenki szorgalmasan az érdeklődőket, de ennél a cégnél azt vettem észre, hogy mindenki a haverja akit hoz. Ez nem volt probléma nekem, de az már igen, hogy folyamatosan akarta lealkudni a vételárat, miközben engem képviselt. Ugyanakkor a többi cég akivel tárgyaltam nem érezte indokoltnak az árcsökkentést. Akkor lett furcsa a dolog, amikor a vevőjelölteknek ő hívta fel a figyelmét arra, hogy a közelben van egy áramelosztó telep, és ez problémás lehet. Több mint 500 m-re volt, semmilyen hatása nem volt és nem lehetett a környékre.
Végül egy másik ingatlanos közreműködésével 2 millióval többért sikerült eladni, mint amit ez a jóember szeretett volna elérni. Hangsúlyozom, az nem vételi ajánlat volt, hanem az ingatlanos javaslata az árcsökkentésre.
Amikor tájékoztattam, hogy ne foglalkozzon tovább vele, el van adva a lakás, vadul elkezdett nyomozni, hogy „ki tette tönkre az üzletét”.
A képlet ugyanis az volt, hogy bagóért szerette volna valami haverjának megszerezni a lakást, mert azt hitte eladási kényszerben vagyok. Nem voltam. Azt hinné valaki (és ez elég gyakran igaz is), hogy az ingatlanos érdeke, hogy minél drágábban keljen el egy lakás, mert magasabb a jutaléka. Ebben az esetben úgy érte volna meg neki, hogy a haverjával osztoztak volna az árcsökkentés összegén. Nem jött össze.
Az az ingatlanos akinek végül sikerült eladni, viszont messzemenőkig korrekt volt, a vevő úgy érezte jó vásárt csinált, és a ami napig meg van elégedve a lakással és s környékkel.
A nagyvárosi élethez szokott ínyenc számára a koronazár több keserűséget okoz, nem elég, hogy veszélyben az egészsége, de még egy étterembe sem mehet be. Mint a drogos, akitől megvonták a szert, úgy vergődik, néha nem is tudja, hogy az étterem elvonás az oka a száj zúg remegésének, és nem a vírus,…..