Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dédi Dédi

49 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Airbnb két szerencsésnek kínál lehetőséget arra, hogy a párizsi Louvre Múzeum üvegpiramisa alatt töltse az éjszakát. A tartózkodás magában foglal egy speciális tárlatvezetést, italozást Mona Lisával, vacsorát a Milói Vénusszal, de egy akusztikus koncertet is tartalmaz III. Napóleon pazar…..
A berlini születésű Peter Basch amerikai magazin és glamour fotós (1921 - 2004) a második világháború előtt megnövekedett zsidóellenes hangulat miatt családjával New Yorkba menekült. Tanulmányait is itt, a DeWitt Clinton High Schoolban kezdte majd Angliában folytatta, míg családja ez idő alatt Los…..
A világ első vagina múzeuma Londonban (hol máshol?), a Camden Marketen várja majd a lelkes látogatókat. És igen, létezik már pénisz múzeum. Florence Schechter alapító, Izlandi kiruccanása során akadt bele egy pénisz múzeumba, és úgy gondolta, meglehetősen igazságtalan hogy ennek nincs egyenértékű…..
Az amerikai Meryl Meisler lencséjén keresztül pillanthatunk be az epikus diszkó korszak gátlásoktól mentes világába.  A neves fotós szabadúszó illusztrátorként kezdte, a New York Times és a Newsday számára alkotott, esténként azonban hobbijának hódolt - New York mára már legendásnak számító…..
Bár a nőnap erősebb hagyományokkal rendelkezik Európában mint az Egyesült Államokban, képzeletbeli gyökerei talán mégis az óceánon túlra nyúlnak vissza? Tekintsük át hát röviden, honnan is indult útjára ez a mára gyöngyvirág illatúvá szelídült hagyomány. Cikkek, és összefoglalók szerint először…..
A 20. század közepén a las vegasi szervezett bűnözés fokozatos leáldozásával egy új fejezet nyílt a város történetében, új épületek, soha nem látott méretű resortok nőttek ki a földből, ezt a korszakot örökítik meg a holland fotográfus, Hans Molenaar képei. A maffia főnökök helyett a kaszinók,…..
A Scold maszk egy Nagy-Britanniából származó fémszerkezet, melyet nők nyilvános megszégyenítésére alkalmaztak, az eszköz később más európai országokra is átterjedt, és egészen az 1800-as évekig volt használatban. Scold maszk a 18. századból, Märkisches Museum Berlin. Először egy 1567-es skót…..
A francia fotós Eric Lafforgue hatszor látogatott el a vörös országba, miután fotóit pulblikálta, hivatalosan is kitiltották Észak-Korea területéről. Útja során államilag elismert idegenvezetők kísérték, akik tudták hogy Lafforgue fotózik, amíg azonban úgy ítélték meg, hogy az az ország érdekeit…..
Még mielőtt a számítógép kósza gondolatként is felmerült volna, egy svájci feltaláló Pierre Jaquet-Droz megépítette saját 'Író Automatáját', egy élethű, mechanikus babát, amely 40 karakterig bármilyen szöveg másolására beprogramozható volt! A kisfiú mezitláb ül az íróasztalnál, és apró…..
Dédi Dédi 2016.01.25 10:27:08
@Brendel Mátyás: Koszi Matyas, szerintem ird meg le vagy ketszer :)
Ritkán látott fotók sokat látott legendákról, 30 év fürdőruhadivatjáról nem is beszélve :)a LIFE fotója Brian Jonesról, Mick Jaggerről, és Charlie Wattsról, 1965Mick Jagger a medence partján, 1965Betty Davis, 1969A napbarnitott Rod StewartJoan Jett and the BlackheartsLegendák: Brian Jones and Keith…..
Marc Andrews fotós öt éven keresztül látogatta Nevada állam kuplerájait, várakozásaival ellentétben nem bűnbarlangok elszigetelt lakóit, hanem hús-vér embereket, sorsokat sikerült lencsevégre kapnia. Képeit Nevada Rose című albumában jelentette meg először. Első állomás: Moonlight Bunny Ranch -…..
  1. A "kopogtató" - furcsa módja az ébresztésnek a XX. század elején 2. Európa uralkodói egy képen - Norvégia, Portugália, Belgium, Görögország, a Német Birodalom, Spanyolország, Nagy Britannia, és Dánia királya 1910-ben VII. Eduárd temetésén 3. Bowling kicsit…..
Élünk, halunk, elmúlunk. Legalábbis a legtöbben. Azonban voltak emberek a történelem során, akik makacsul ellenálltak az elkerülhetetlen körforgásnak. Legtöbbjüket mély tisztelet övezi, vagy szentnek tartjuk őket. Mi állhat a háttérben? Csoda? Tudományos szenzáció? Vagy…..
A gyengédség örök - mondanák sokan közülünk, de mégis ki az aki meg tud maradni a legkegyetlenebb helyzetben is? Ki az aki ember tud maradni? Mitől vagyunk mi, emberek, Emberek? A háború maga a pokol, a katonák akik borzasztó körülmények között harcolnak, néha a legkevésbé…..
Dubai, az Emirátusok második legnagyobb városa, a Közel-Kelet fővárosa, vagy a Közel-Kelet Manhattan-je. Ma  kétarcúságától, elképesztő gazdagságáról, fényűzéséről, luxusautóiról, és olyan felhőkarcolóiról ismert, melyek szó szerint az égig érnek - azonban ez nem volt…..
A rizsporos parókák közel 200 évig a legdivatosabb és legelegánsabb kelléknek számítottak - azonban ha nem lettek volna nemi betegségek, borzalmas haj higiéniás viszonyok, valamint divatőrült királyok, ez a népszerű kiegészítő sem indulhatott volna hódító útjára.  A…..
Jacques-Henri Lartigue, pontosabban Jacques Henri Charles Auguste Lartigue, 1894-ben született fotgráfus, aki mai szemmel is nézve, a fotóművészet egyik legkiemelkedőbb alakja, spontán beállításaival, 'képkivágásaival', degas-i magasságokba emelte a műfajt Lényeg a lényeg hogy…..
1969, Köln. A 39 éves Günter viszonyba kezd 24 éves titkárnőjével, Margarettel. Mindketten házasok.  A pár 19 hónapig közös 'üzleti utakra' jár, hotelekben, kaszinókban, fürdőkben bujkálva titkos légyottokon élvezik egymás társaságát, eközben az együttlét minden…..
Orbán Viktor Retro - korai fotók a miniszterelnökről   1980-ban Fiatalság... Orbán Vitkor beszéde 1989-es március 15-én Orbán Viktor a Fidesz szlogenjével 1989. október 14-én - Fotó: nol.hu Kövér Lászlóval 25 éve - Fotó: nol.hu Fodor Gábor, Orbán Viktor,…..
A zseniális ötlet híres alkotásokat gondol újra a kor szellemében - gluténmentesen :)  Millet Kalászszedői kalász nélkül: Van Gogh Arcimboldo Caravaggio Utolsó (gluténmentes) vacsorája Grant Wood Anna Acher Dali Vermeer Robert Doisneau híres Picasso…..
Bár ezúttal nem egy régi receptről van szó, mégsem tudtam ellenállni ennek a cuki, mandula-ölelő mackós süti receptnek. Íme: - Melegítsük elő a sütőt 160°-ra - Egy tálban keverjünk el 110 g finomlisztet 20 g burgonyakeményítővel és egy csipet sóval - Vegyítsünk 40 g…..
Harlem. A semmihez sem hasonlítható '70-es évek. Kell ennél több? Jack Garofalo (1923-2004)  különleges fotóit a Paris Match közölte először. A fotós hat hónapot töltött 1970 nyarán a hírhedt városnegyedben - fotói az októberi számban jelentek meg. A sorozat…..
Az egyik, vagy talán a legismertebb mexikói festőnő - született Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón néven. Expresszív önarcképeivel új szintre emelte a vásznon megjelenő nőiséget.  Több száz festményt és tanulmányt hozott létre aktív évei során. Művészete…..
  Az általam felsorolt nevek nagyrésze egészen biztosan ismerősen cseng majd, azonban egészen biztos hogy akad közöttük olyan, akiről méltatlanul elfeledkeztünk, és olyan is akiről talán nem is tudtuk hogy neve hazánkhoz kötődik. Lássuk az első részt! Adolf Zukor - 1873-ban…..
Dédi Receptjei Sonkakrém 2015.03.28 16:28:28
A Húsvét közeledtével egy könnyed, garantáltan E mentes sonkás kínáló 100 évvel ezelőttről: 30 dkg füstölthúst megdarálok 3-szor egymásután, 5 deka vajat, néhány kanál besamelt és tejfölt adok hozzá. Szitán átnyomom, kevés finomra vágott teljesen zsírtalan sonkával,…..