Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemere16

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma április 24-én van az örmény népirtás emléknapja. Körülbelül másfél millió örmény keresztényt öltek meg olyan gyorsasággal a huszadik század népirtásában, ami Hitlert is inspirálta. Ma sajnos mindössze 28 ország ismeri el hivatalosan a mészárlásokat népirtásnak. Hazánk egyelőre nem. Az…..
Nemere16 2019.04.25 05:42:28
@Advanced Flight: Rossz az, aki rosszra gondol. Európa nem vallási okokból mulaszt hanem az emberi jogok sérelme miatt. Orbán kiírta Magyarországot Európából. A vallási identitás nála központi téma. Ehhez képest a muszlim török haverokkal egészen jó kapcsolatokat ápol. A cikkíró nem Európából közelíti meg a dolgot hanem Magyarországról. Ezt nem Földrajzilag kell érteni.
Nemere16 2019.04.25 19:32:32
@midnight coder: Tudod a helyzet az, hogy Európa nem egységes ebben a kérdésben. Németország a török tiltakozás ellenére ellitélte az örmény népírtást. Németország a legnagyobb ellenzője a törökök EU tagságának. A migránsok leállítását pénzben váltják meg. Jól jön az euró a gyengélkedő török gazdaságnak. Az örmény népírtást hivatalosan el nem ismerő országok:
Spanyolország, Finnország, USA, Nagy Britannia, Norvégia a teljesség igénye nélkül. Magyarország máig nem ismeri el.
• Ilyen nincs és mégis van: az unió azokat pénzeli, akik fel akarják számolni • A magyar kormány szinte teljes egészében megszállta a médiát, viszont Orbán hiába állítja, hogy gazdasági aranykort élünk át, módszeresen az ország alatt fűrészeli a fát  • A hatalom elvonja a levegőt az ellenzéktől a…..
Nemere16 2019.04.20 08:45:18
@szepipiktor: Na akkor most leírom mi a probléma a médiával kapcsolatban, Létezik a köztévé, amely az összes adófizető - nem csak fideszesek - pénzéből működik. Ez évente 90 milliárd forintjába fáj adófizetőknek. 2010 óta vagy 800 milliárd forint. A közmédiának politikailag semlegesnek és függetlennek kellene lennie. Az ellenzéki képviselők ki vannak zárva a közmédiából. Vagy talán nem így van?
Akkor most nézzük a piaci alapon működő médiát. A fidesz megszünteti a korábban paritáson alapuló média hatóságot. Első lépésként jogellenesen megvonják a Klub rádiótól a frekvenciát. (Ellenzéki rádió azóta sem kaphat országos lefedettségű frekvenciát). Az Origó megszerzésénél megzsarolta a fidesz a Telecomot, hogy kizárják a szélessávú internet piacról, amennyiben az egyik legnépszerűbb internetes újságot nem adják el. A TV2 esetében Vajnának nem volt mega pénze a vásárláshoz, ezért közpénzből vásárolta meg. Orbánék a multikkal stratégiai megállapodásokat kötöttek, amiben leszögezték, hogy az ellenzéki médiában nem hirdethetnek különben...
Áldozatul esett a Magyar Nemzet a Népszabadság és szinte az összes megyei újság is.
Honnan volt rá pénze a fidesznek, ha nem közpénzből, a túlárazott közbeszerzésekből? Az RTL csak 10 perces híradót ad, ellemző műsorok nincsenek. A rádiók ( Civil és Klub rádió) szinte csak Budapesten fogható. Az A-tv is csak korlátozottan fogható. A lényeg, hogy a média 90%-a a fidesz alapítványába került. Nem kéne azért a cinikus ártatlant eljátszani!
Nemere16 2019.04.20 08:59:09
@John Brennan: Ami az ellenzékről írsz osztom, de a jelenlegi kormány ténykedése sem rózsás. Mi az hogy plusz termelő kapacitás, amikor a szakmunkások el hagyják az országot? Arányaiban véve a beruházások mennyisége alacsonyabb mint 2010 előtt volt. Nem tervgazdaságban élünk és előbb vagy utóbb Orbánt is eléri egy válság. Ehhez egyébként az EU-s pénzek leállítása is elég lenne. 2017-ig Magyarország produkálta a régióban a leggyengébb gazdasági növekedést. 2018-19 a választások éve. Orbánék ugyan felpörgetik a gazdaságot - nem emelik az alapkamatot, hogy növeljék a fogyasztást - viszont az ára, hogy túl sok pénz van forgalomban és az infláció megugrik. (3.5%)
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
Ez már nem csak a rabszolga törvény eltörléséről kell hogy szóljon. Hét éve tombol a sziklaszilárd alaptörvény, ami számtalanszor lett módosítva. És hat éve alkotta meg a kétharmad az új munka törvénykönyvét, ami szép lassan megölte a munkavállaló jogait. Hét évvel ezelőtt kellett volna ezt az…..
Nemere16 2019.01.03 07:17:13
@eloi: Személyeskedés nélküli észérvek nem mennek?
Nemere16 2019.01.03 13:09:51
@Gato666: 2010 előtt. Mind a kormány mind a Fidesz szerepelt a köztévében. Sőt! Szíjgyártó még többet szerepelt a tévében mint az összes miniszter együtt véve.Ma nagyítóval sem lehet ellenzéki képviselőt találni az MTVA műsorán. Ne szégyeld, vállald fel,hogy diktatúra hívő vagy!!
A zuglói önkormányzat működése afféle folyamatos kampány üzemmód: alternatív valóságot bemutató siker propaganda az országos és helyi médiában, rengeteg polgármesteri médiaszereplés, kevés érdemi munka és gondos cselekvés. A testületi ülések sorra elmaradnak,  jelentős döntések hónapokig…..
Tavaly szeptember végén Szentesi Zoltán Kálmán (41 éves) barátnője akut, perforált vakbélgyulladással, "magzatpózban nyüszített a földön", de a mentők ügyeletese kapacitáshiány okán csak annyit tudott javasolni, hogy vegyen be még egy Advilt, de esetkocsit küldeni nem tud. ..
Nemere16 2017.01.24 14:26:31
@LKerekes: Tisztában vagy azzal, hogy egy visszaigénylés hogyan működik? Egy külön űrlapot kell kitölteni. Ez az ember csak levélben fenyegette meg a NAV-ot. Lehet, hogy az adatok nem egyeztek vagy valamit rosszul számolt ki valaki. Az alkalmazott kötelessége és felelőssége az adózás. Mi nem tudjuk megállapítani ki hibázott. Az állami médiának okos ember nem hisz. Akár a NAV is szemétkedhet. Szerintem akkor lennék gyengeelméjű, ha a beírásodat fenntartások nélkül bekajolnám.
A magyar politika olyan, hogy kábé félévente felbukkan valami megváltónak kikiáltott szervezet, romlatlan civil vezető. Az életciklusuk is nagyon hasonló: az ellenzéki médiában gyorsan felfutnak, a nagyérdemű már-már bennük látja az új messiást, Orbán lekardozóját, majd pár hónap múlva…..
Nemere16 2017.01.20 08:07:39
@Balt:
Az Olimpia nem érzelmi , hanem racionális kérdés. Ha a 10 millió magyart megkérdezel érzelmileg 100%-ig rábólintanának az Olimpiára. Az, hogy ki mer nagy lenni vagy éppen kicsi lenni érzelmi kérdés. Az érzelmekre apellálás a populista Orbán aljas eszköze. Aki racionális érveket keres a kormánnyal találja szemben magát. Akadályozzák , lejáratják. Példa erre az olimpiai tanulmány letitkosítása. Kérdésekre nem válaszolnak. Honnan lesz az államnak erre pénze, miközben jó 40 éve többet költ a bevételeinél? Honnan lesz a magyar építőiparnak kapacitása ilyen nagy beruházásoknál? Svietelsky, Colas, Strabag, osztrák cégek kockázat mentesen viszik majd el a nyereséget miközben a magyar emberek fizetik vissza az Olimpia miatt felvett hiteleket.
Egy racionális ember valóban kishitű lenne? A NOB keményen meg fogja csapolni a bevételeket. A létesítmények akár 80%-át vissza kell bontani, ami további költség. A jelenlegi Budapest Sportarénának a kapacitása ma sincs kihasználva.Mit kezdünk további két nagy méretű sportcsarnokkal? Mit kezdünk egy új központi stadionnal? Mit kezdünk két új reptéri terminállal? Mit kezdünk a vidékre kivezető gyorsvasút hálózattal? Ja, csak jusson eszembe a felcsúti kisvasút!
Még hosszan sorolhatnánk a fölösleges beruházásokat. Egy száz szónak is egy a vége, a buta ember érzelemből gondolkodik, az okos racionalitásból.
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Agent Ungur írása. *   2016: Orbán, Walking Dead és a liberalizmus kiszenvedéseA Walking Dead előző évadának befejezésénél már csak az új évad nyitánya volt nagyobb csalódás 2016-ban. A Walking…..
Nemere16 2017.01.03 17:46:26
@ogli dzsí: Egyszerű ember egyszerű beírása.
Tudod annál a világ sokkal összetettebb, mint ahogy azt felfogod. Tapasztalatom szerint, minél tájékozottabb egy ember annál bizonytalanabb és minél butább annál magabiztosabb.
Nemere16 2017.01.03 17:59:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Német állampolgár vagy? Ha nem akkor mi közöd van hozzá?
A párt ereje egyre inkább a politikai verseny korlátozásából származik, amit ők a demokrácia erősödéseként méltatnak, de hát ilyen erővel persze a SZK(b)P és a Szovjetúnió tandemében jött létre eddig a legerősebb demokrácia (érdeklődésünket most arra az időszakra szűkítve, amikor nagyjából…..
Nemere16 2016.12.19 16:49:20
@neoteny: Neked fogalmad sincs a piacgazdaságról. Ha a külföldi vállalatokat kiüldözöd magyar emberek veszítik el a munkahelyeiket. Messze a külföldi cégek fizetik a legtöbb adót Magyarországon. Azt sem veszed észre mennyi tőkét visz ki az országból a MOL vagy éppen az OTP.? Mi mindent eladhassunk külföldön de a külföldi ne adjon el nálunk semmit? Miért nem hoz létre a Fidesz mentori rendszert a magyar vállalkozóknak mint ahogy azt Írországban sikeresen tették? Miért nem a magyar vállalkozókat támogatjuk ahelyett, hogy a külföldieket kiüldöznénk? Nem azon kell megsértődni, hogy miért viszi a külföldi el a saját profitját - hiszen az az övé -, hanem vonzóbbá kell tenni az országot.
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
Nemere16 2016.09.29 18:47:19
@Croma Soma: Talán túl hamar leálltál az okfejtéssel. A te nagymamád vagy nagypapád nyugdíját kit termeli ki ha nem Ő!
Nemere16 2016.09.29 19:14:11
@imiren: Ez így van. Az eltérő gondolkodást rosszhiszeműen torolják meg, anélkül, hogy tudnák miért is gondolkodik az ember másként. Más családi háttér más élettapasztalat másféle gondolkodást hoz. Sokszor anélkül ítélkeznek, hogy megismernék rendesen a partnerüket.
A Civlzugló Egyesület szeptember 26-ra tüntetést szervez a Városliget beépítése ellen. Találkozó 16 órakor a Királydombnál, beszédet mond Ráday Mihály városvédő,…..
Nemere16 2015.08.17 22:49:41
@Warlimont: Az biztos, hogy az építtetők amennyire kapzsiak annyira műveletlenek is az építészet terén. A tisztán neoromán Bosnyák téri templomot sikerűlt elcsúfítani egy oda nem illő ki tudja milyen stílusú toronnyal. Egyébként ez a torony rendkívül univerzális, mert Óbudán láttam már neobarokk templom tetején is.
Azt írja Fritz Tamás a Magyar Időkben (amit lenyúlási okoból még Napi Gazdaságnak neveznek), hogy  egyáltalán nem ártana, ha kormány és ellenzék között legalább…..
Nemere16 2015.08.08 13:40:57
@Kampfer: Szíriában semmi sem fenyegeti!? Csak öt haderő lövi egymást. Nincs központ hatalom. Egész Szíria egy harcmező. Az innen érkezők sem kaphatnak azonnal menekült státusz mert lehet, hogy éppen ők gyilkosok. Afganisztán már elgondolkodtató, hiszen nyugat barát kormánya van. A tálibok erősen meggyengülve felszorultak a hegyekbe. A terror cselekmény nem lehet indok, mert az Európában is van. Afganisztánban a közbiztonsággal van főként gond. Magyarországnak nem kötelessége befogadni ezeket mivel van egy halom hajléktalanunk, akikről ugyancsak gondoskodni kéne. A gazdagabb országoknak tovább kell passzolni őket.
Nemere16 2015.08.08 14:26:11
@PongLenis: Én ezt valahogy nem így tudom. A bulgárok már minket megelőzve régen falat húztak. A menekültek Macedónián keresztül jönnek. Ingyen buszokat biztosítanak nekik Szerbiáig. A szerbek nem törődnek velük.
  " A Fideszes képviselők nem értettek egyet az előterjesztéssel"  - írja a zuglói Fidesz facebook oldala a nemrég megszavazott "Ingyenes raktár biztosítása migránsok ellátására" előterjesztésről, de azt valahogy elfelejtették a posztban megemlíteni, hogy a kerületi…..
Nemere16 2015.08.04 09:00:44
@aser: Nem arra gondoltam, hogy közvetlenül kell zsebbe nyúlniuk a lakóknak, hanem a lakásaik értékére van kihatással. Pont ezért nem gondolom, hogy hosszútávú megoldásnak ez jó lenne. Persze a teherautók mérete, hogy mikor rakodnak és hányszor fordulnak mind mind befolyásoló tényező.

"Viszont annak a jótékony cselekedetnek segítése,amit a Menhely Alapítvány a menekültekért végez,zuglóra és a zuglói lakosokra is jó fényt vet".

Nincs kétségem, hogy a Menhely Alapítvány hasznos és humánus munkát végez de úgy mint a közterheket ezt is egyenlő mértékben kellene viselni. Nem korrekt, hogy a többség érdekére hivatkozva egy kisebbség tartja a hátát. Ez sajnos Zuglóban az elmúlt 25 év alapján megszokott. Persze kár ennyire előre menni. Majd a közvetlen környezetében lakók remélhetőleg eldönthetik, hogy mennyire zavaró lesz ez a tevékenység.
Tovább szigorított a parlamenti többség a vasárnapi zárva tartáson: már a világörökségi területeken sem nyithatnak ki az üzletek a hét utolsó napján. Számos település a turizmus érdekében enyhítésért próbált közbenjárni a kormánynál, ugyanis a vasárnapi…..
Nemere16 2015.05.09 04:47:49
@igazi hős: Érdekes, hogy a rendelkezés bevezetése előtt legalább egy hónappal már azt skandálta ha jól emlékszem az index, hogy egy családi vállalkozásban üzemeltetett bolttal a vasárnapi zárva tartás miatt mondott fel a Spar.
Nemere16 2015.05.09 05:08:21
@Izo: @Szelid sunmalac: Miért kéne felsorolnom, hogy a kisebbségnek az akaratát 2010 óta mikor vették figyelembe? Én azt látom, hogy a rendszerváltás megbukott. 25 éve nem törődik senki a kisebbség jogaival lehet az egy lakóközösség, civil szerveződés, munkavállalók, etnikumok stb. 2010 elöttről is hosszan tudnám sorolni az eseteket. 25 éve ki sem látunk a korrupcióból. A gazdasági büncselekményeknek nincsenek felősei, az önkormányzatok nem tartanak fórumokat, lakossági tájékoztatókat. A szakszervezetek az elmúlt 25 évben végigaszisztálták a munkavállalókkal szembeni törvénykezést. A lakosságból hiányzik a szolidaritás.
Nemere16 2015.05.09 05:13:30
@serano: Szomorú, hogy egy vasárnapi munka 3000 forintot ért. Ezért az ágyból nem szabadna felkelni. Mondjuk egészségesebb lenne adócsökkentést követelni. Ilyenkor hol van a szakszervezet?
Az egyesület 2007-es alapító oka, a Mexikói úti kisföldalatti végállomáshoz tervezett beruházás tetszhalott állapotából újra életre kelt. Mivel a szabályozási terv módosítás 2014-ben nem lett elfogadva és lejárt, most újra benyújtották. Bár a projekt sokat finomodott, a…..
Nemere16 2015.02.13 05:28:24
Én a Mexikói úti pláza környékén lakók helyében rettegnék. Negatív példaként leírom tapasztalataimat a Fogarasi úti volt Veritas szolgáltatóház, ma a földszinten CBA-ként üzemelő épülettel kapcsolatos fejleményeket. Egyetlen egyszer tartottak a környék lakóinak lakossági tájékoztatót 1993-ban egy lakótelep szanálási terv keretein belül. Ez egy ultimátum volt. Ha tetszik ha nem ezt el kell fogadnunk. A szanálási terv rövid úton megbukott részben üzleti kockázat, részben jogi okokból. A lakosok úgy gondolták hála a jó istennek nem valósul meg ez az őrült terv. De nem így volt. Titokban az illetékesek újra elővették a terveket és azt átdolgozva kiviteleztették. Minket lakókat kizártak mindenből. Az elmúlt 20 év alatt a képviselők és az önkormányzati tisztviselők nem gondolták fontosnak, hogy lakossági tájékoztatót vagy éppenséggel fórumokat tartsanak. A kivitelezés és tervezés alatt csak a beruházó érdekei érvényesültek a lakóké egyáltalán nem. A végeredmény tragikus. Amit meglehetett volna oldani egy kis figyelmességgel még azt sem tették meg. Az ombudsman selejtnek nevezte az épületet és felhívta több jogsértésre a figyelmet, de idáig sajnos eredménytelenül. Lévai úr nagyszerűnek nevezte az anyagunkat reménykedünk, hogy végre esetleg valami elindul. Néhány az épület hibáiból: Az árurakodás barbár módon jogsértően van kialakítva. Az eredeti terv szerint az épület körül nem lettek volna földfelszíni parkolók. Az eredeti terv szerint hátul csak vészkijárat és nem raktár lett volna. Az eredeti terv szerint a tetőtér használatról sem volt szó. Eredetileg nem szupermarketnek lett az épületbe tervezve. A mostanában elköszönt fideszes jegyzőnő hazugsága szerint minden az eredeti terv szerint történt. Az épület túl méretezett, túl terhelte a környéket. A környék lakói panaszkodnak a CBA Prima luxus áraira és visszasírják a régi olcsó közértet és zöldségest. A szupermarket magas forgalmát a szemben lévő Gazdasági Egyetem jómódú diákjai, akiknek semmi sem drága és a Fogarasi út forgalma bőven biztosítja. A lakosok szemszögéből az emeleten lévő fitnesz teremnek sincs értelme. Szerintem zuglóban volt az elmúlt bő 20 év legbunkóbb önkormányzata.
"Konstruktív egyeztetés folyik" - nyilatkozta új polgármesterünk. És lőn kiegyezés, azaz nagykoalíció. Az egyeztetések eredményeképpen sikerült 63 bizottsági posztot létrehozni, és Magyarország legmagasabb képviselői honoráriumait megszavazni. Nem túlzok, érdemes összevetni…..