Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pergetni jó Blog

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horgászkalandok Csorgásban 2014.10.20 08:00:00
// Ebben az esztendőben, az enyhe télnek köszönhetően, régóta nem látott mennyiségben úszott az egér a Tiszán. Persze, a falánk ragadozók gyorsan ráálltak a potya táplálékra és rendre érkeztek a hírek szebbnél-szebb harcsa, balin és jász fogásokról. Izgatottan…..
Pergetni jó Blog 2014.11.04 15:07:10
@Bogyo_bacsi:
Én közelebb lakok a Tiszához mint te, de sajnos nem jutok le, pedig én is szeretnék egy jót pergetni majd télen például :) Soha se mondd hogy soha! :) Lehet tartogat még számodra meglepetést a Tiszta és fogsz még nagyobb domlykót is!
// Lassan egy teljes esztendő is eltelt már, mióta legutoljára a Balatonon jártam. Bizony itt kezdődött el minden. Még 8 éves sem voltam tán, mikor az állami üdülő stégén mogyorófa vesszőből faragott pálcámmal, úszós készséggel és paprikás polentával megfogtam…..
// A nyár számomra nem a kapitális halak fogásáról szól, hiszen a letisztult, alacsonyan csordogáló Duna csak hébe-hóba ad egy-egy süllőt, vagy balint és általában azok is az aprajából kerülnek ki. Folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy ezeket a sivár napokat milyen…..
// Lassan vége az áprilisnak, de a legnagyobb kaland még előttünk állt, hiszen Roli barátommal és kisfiával, Marcellal egynapos túrát terveztünk a Tisza-tó nádastengerére. Már türelmetlenül vártuk, hogy begördüljünk az Albatrosz kikötő udvarára és csónakba pattanva,…..
Horgászkalandok A reváns 2014.07.09 08:00:00
// Április közepét írjuk és a tavaszi csukás szezon kellős közepén járunk. Régóta nem tapasztalt, rendkívül forró nyárelő lepett meg minket idén. A természet minimum egy hónappal előrébb járt szokásos útjánál, a tavalyi esztendőnél pedig majdnem kettővel. :o) A…..
Pergetni jó Blog 2014.07.11 14:49:56
@Bogyo_bacsi:
Ezért szeretem én ezt a nyugodt kis várost és környékét, itt szerencsére ilyen nem fordul elő, bár volt olyan alkalom hogy egy zsákot találtam, amibe valószínű dög volt.. :S De nagyon ritka az ilyen! Főleg a Berettyó mondhatni érintetlennek tűnik, bár ott is hallom hogy szépen rabolják a vizet..
Adott egy hosszan tartó, alacsony vízállás amit röpke időn belül vállt egy magas, gyors változat. Sok minden változik ilyenkor, a nagyobb víztömeg talán megmozgatja egy kicsit a halakat és táplálkozásba kezdenek... hát nézzünk utána!  Nem csoda, hogy nagy örömmel…..
// A március valahogy nem a szerencse hónapom. Az évek során bármivel próbálkoztam, bárhol, bármilyen halfajra, szinte sosem jártam sikerrel. A tavalyi hóviharos, autóban rekedős tavaszkezdet után mondjuk ez nem is csoda, de az idei március már sokkal barátságosabbnak…..
// Február végét írjuk. A rideg január után egy tavasziasan meleg, napos télutó köszöntött ránk. A szokatlan időjárás kissé átrajzolta a természet rendjét és így a horgászati lehetőségek is némileg változtak. A hirtelen jött felmelegedés a Rábán zavaros áradást…..
Horgászkalandok Tél derekán 2014.04.30 08:00:00
// Télen érezhetem magamat igazán szerencsésnek, hogy dunai horgász vagyok, hiszen szeretett folyóm akkor nyitja meg bőségkosarát, mikor más vizek vastag jégpáncél alá rejtőznek. A horgászok nagy része ekkor a négy fal közé szorul és a fűtött szobában tavaszról…..
Pergetni jó Blog 2014.05.05 15:35:00
@Bogyo_bacsi:
Szerintem nincs is szebb látvány a téli tájképnél, ami nyugtatóan hat az emberre a hideg időjárás ellenére is. Becsülendő szerintem az olyan horgász, aki nem tv-n nézi a horgászatot a tél derekán pl., hanem ő maga is űzi azt :) Le a kalappal!
Pergetni jó Blog 2014.05.07 11:22:28
@Bogyo_bacsi:
Nekem igazán idén adott szép halat a téli zord hidegben a szeretett csatim, azelőtt kevésbé.. De mondanom se kell, a mostani évtől fogva több időt fogok szánni a téli pergetésre!
// Vajon mi a jussa a fogcsikorgató hidegtől zúzmarás, billegő dunai köveken bukdácsoló horgásznak? Vajon mi ösztönzi arra, hogy az embertelen körülmények ellenére is napról-napra a folyóparton érje őt a naplemente, miközben veresre csípett, fagyott arccal bámulja a…..
Horgászkalandok Süllős december 2014.03.19 08:00:00
// Az erős szezonkezdet után úgy döntöttem, hogy december második felében végigjárom a korábban süllőt adó folyószakaszokat, illetve elkalandozok néhány, még felfedezésre váró, ígéretes helyszínre. Nyilván, az új pályák felderítése nem a legjobb választás,…..
// Fagyos decemberi szombaton érkeztünk meg az öreg Duna partjára Zoli barátommal. A már sokat megélt, zúzmarával borított faladik a hullámokon ringatódzva várt reánk. Gyorsan bepakoltuk felszerelésünket, beröffentettük a motort, majd célba vettük az elsőnek kiszemelt…..
Pergetni jó Blog 2014.03.10 19:17:18
@Bogyo_bacsi:
Ki mit tűr jobban, én személy szerint jobban bírom a nyári meleget, mint a téli didergést.. :D De lényeg a lényeg, hogy mindig jól érezze magát az ember a peca közben :)
Pergetni jó Blog 2014.03.10 19:43:14
@Bogyo_bacsi:
Igaz, a szúnyogokat én se bírom, de sajnos vagy sem a horgászat velejárója, különös számomra pont a nyár szokott lenni a mérvadó, és utána az ősz, és a tavasz :)
VárosiPecás Újjászületés... 2014.03.06 08:00:00
Üres és kopár a kis híd környéke, csak a sziget belseje felé tartó autók suhannak el a víz felett átívelő piciny átjárón, de rajtuk kívül nincs élet a vidéken. Szomorúan tekintek lefelé a lassan ide-oda kóválygó vízre, várva hátha valaki megtöri annak felszínét, de…..
// Az idei évben igencsak elhúzódott a nyár. Már november végét írtuk, de még mindig kellemes napsütés, tavaszias idő és röpke rovatok kísérték horgásztúráinkat. Szinte hihetetlen, de még szúnyogokba is belefutott az ember. A szokatlan időjárás kedvezett a csukáknak,…..
Pergetni jó Blog 2014.02.05 22:08:59
@Bogyo_bacsi:

Igen... Sok gond van a hozzáállásokkal, addig nem is lesz jó süllős tó Magyarországon, bár azért vannak kivételek.. :)
Bizony itt az új év. Már bőven a január napjait tapossuk... Kedvenc vizem egész sokáig ellenállt a tél próbálkozásainak, de semmi se tart örökké...  Most a meleg szobából tekintek kifelé az ablakon át, lélekben még mintha a parton lennék, de tudom, hogy csak a csend és a…..
// Az idei ősz alkalmával kiemelt figyelmet szenteltem csukás horgászataim során a természetes vizeknek, hiszen számomra jóval nagyobb kihívást jelent vad környezetben becserkészni egy-egy ragadozóhalat, mint egy zsúfolt teknőben várni a nagy valószínűséggel bekövetkező…..
// Ködös alföldi hajnal fogadott minket, mikor kiléptünk alkalmi szállásunk ajtaján. Bizony, a látótávolság nem volt több, csupán öt-hat méter. Nem csoda, hogy hosszan bolyongtunk Abádszalók kusza utcáin, mire megtaláltuk a Tisza-tó töltésére vezető utat. Az előző…..
Pergetni jó Blog 2014.01.08 19:45:01
@Bogyo_bacsi:

Régóta kacérkodok a gondolattal, hogy illene meglátogatni a Tisza-tavat mivel tőlem annyira távol nincs, de eddig nem nyílt rá lehetőségem, na majd talán idén.. :D Sok sikert kívánok az új támadáshoz, görbüljön! :)
VárosiPecás Betonba burkolva 2013.12.26 06:00:00
Sötétség van, de a város már ébredezik. Bóbiskoló autósok, gyalogosok teszik meg mindennapi köreiket a panel rengeteg között. Én mégis kívülállóként nézhetem ahogy ez a hatalmas hangyaboly életre kel, hisz horgászni megyek. Furcsán is néznek néha... vajon mit akarhat a…..
Horgászkalandok Tiszai kavicsok 2013.12.25 08:00:00
// Horgászpályafutáson során megfordultam jó pár vízen, de a Tisza ez idáig valahogy mindig kimaradt az útitervből. Hallottam meséket, olvastam történeteket a halakban bővelkedő szőke folyóról, de a nehezen áthidalható távolság miatt sosem jutottam el a lassan…..
// Tisza-tó. Még csak másfél esztendő telt el azóta, hogy először próbálkoztam meg ezzel, a szülővárosomtól oly távoli vízzel, de időről időre újra magához csalogat a rejtélyes nádastenger. Igen nehéz terep ez és csak azon horgászok előtt nyitja meg halakban…..
Pergetni jó Blog 2013.12.11 21:07:31
@Bogyo_bacsi: Arra akartam kitérni, amit lényegében te is leírtál, hogy pl. apáink idejébe kisebb túlzással létezett a kanál, korforgó, és az univerzális fehér twister :D, és mégis megfogta vele az ember a halat, és sokan a mai napig ragaszkodnak ezekhez a "hagyományokhoz" :)
// Szeptember végén egy Mór környéki horgásztóra terveztünk látogatást, hiszen itt a tavalyi esztendőben gyönyörű süllőket kerítettünk horogvégre és engedtünk vissza barátaimmal. Keserű csalódásként ért minket a halőr köszöntése, hogy ha pergeti jöttünk, jobb,…..
Egy délutáni séta során szembesültünk vele, hogy ismét kapott egy adag sz@rt a Sori... Ennek sose lesz vége?  Már a jó múltkorában és azelőtt is volt ebből ügy. Sokan panaszkodtak a különböző szövetekre, és kommunális hulladékra ( óvszer, betét, amit el lehet…..
Pergetni jó Blog 2013.11.19 15:12:22