Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mintyovanviki

88 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Vessétek le a régi bűnös természeteteket és életstílusotokat, ami csalárd és gonosz tetteitek miatt megromlott.” (Efézus 4:22 NLT fordítás) A változáshoz döntések kellenek. Nem elég csak álmodozni a változásról. Nem elég kívánni a változást. Annak érdekében, hogy megváltozz, döntést kell hozz.…..
„A bölcs emberek gazdagságban és jólétben élnek, de a bolond emberek a pénzüket olyan gyorsan költik, ahogy kézhez kapják." (Példabeszédek 21:20) A mai igevers Isten IQ tesztjét mutatja be nekünk. Lássuk, milyen okos vagy: a bölcs emberek a jövőre takarékoskodnak, de a…..
"Ha Istenhez imádkozol és keresed a Mindenható kedvét, valamint tisztán és becsületesen élsz, ő minden bizonnyal rád tekint és boldog otthont teremt számodra. És bár kevéssel indultál, sokra viszed végül.” (Zsoltárok 40:17, The Message fordítás) Nehéz lehet számodra egy…..
„Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején,…..
„Mit mondhatunk tehát az ilyen csodálatos dolgokról? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:31, NLT fordítás) Pszichológusok 645 különböző ismert félelmet fedeztek fel, amely emberek sajátja lehet. A félelem egy egyetemes probléma – és elveszi az örömünket. De…..
"A Pártfogó, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít meg majd mindenre titeket és emlékeztet mindenre, amit én megmondtam nektek.” (János 14:26 GNT fordítás) Gyermekkoromból emlékszem néhány öreg matematika könyvre, aminek a végén ott voltak a megoldások.…..
Akkor Dárius király ezt írta a birodalmában lakó különböző nyelvű népeknek és nemzeteknek: Békességetek növekedjék! Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen (Dániel 6:26) Néha nehéz kiállni amellett, amit Isten…..
"Az Úr gyűlöli a büszkéket; biztos büntetés vár rájuk.” (Példabeszédek 16:5 NLT fordítás) Amikor a büszkeségről van szó, egyikünk sem mentesül a kísértés alól. Például a siker az egyik legfontosabb próba, amit Isten ad nekünk, mielőtt növeli felelősségünket, és…..
„Pál így szólt a századoshoz és a katonákhoz: „Ha ők nem maradnak a hajón, ti sem menekültök meg.” (Apostolok cselekedetei 27:31 NIV fordítás) Az élet nem igazságos. Lesznek problémáid, nehézségeid, sérelmeid, amelyek vagy jobbá vagy még keserűbbé fognak tenni. Akár…..
„Önmagatokat tegyétek próbára, hogy láthassátok vajon a hitetek valódi-e. Vizsgáljátok meg magatokat. Biztosak legyetek abban, hogy Jézus bennetek van. Ha ez mégsincs így, akkor elbuktatok a valódi hit próbáján.” (2 Korinthus 13:5 NLT fordítás) A felülvizsgálatlan…..
„Megszülte az elsőszülött fiát. Rongyokba tekerte, és jászolba fektette, mert nem volt számukra hely." (Lukács 2:7, NIV fordítás) Nincs még egy olyan agyonreklámozott időszak a naptárban, mint a karácsony. Ebben a hónapban nem lehet bekapcsolni úgy a televíziót, megnyitni egy weboldalt vagy…..
„Amikor ígéretet teszel Istennek, ne halaszd megtenni. Istennek nem telik öröme a bolondokban.” (Préd 5:4a; NLT-fordítás, 2. kiadás) Bizonyára sokféle dologgal tisztában vagy azzal kapcsolatban, amit Isten szeretne elvégezni az életedben. De akkor miért nem teszed meg azt? Isten nem fog kötelezni…..
„Mert nem a félelem és a gyávaság lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1:7; NLT, második kiadás) Miért szeretné Isten tőlünk, hogy békében éljünk mindenkivel?  Mert a megoldatlan konfliktusnak háromféle káros hatása is van az életünkre. Először is,…..
„ Az emberek véleményétől való félelem elgyengít, de aki Istenben bízik, az oltalmat talál.” (Péld 29:25; MSG-fordítás) Ha az ellenőrzésed alá szeretnéd vonni a haragodat az életedben, Jézusban kell megalapoznod a személyiségedet. Meg kell értened, hogy Ő feltétel nélkül szeret, az övé vagy, és…..
„Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik.” (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás) Az elmúlt napokban azokról az igazságokról beszéltünk, amelyek segítenek nekünk…..
“Mindazok, akik befogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek. Mindössze annyit kellett tenniük, hogy teljes bizalommal forduljanak felé, hogy megmenthesse őket.” (János 1:12b TLB fordítás) Tegnap arról beszéltünk, hogy miért is fontos tisztába…..
“Dicsőítsétek az Urat minden jövedelmetek első részének odaáldozásával.” (Példabeszédek 3:9a, TLB fordítás) Amikor kisgyermek voltam rendszeresen vásároltam, vagy magam készítettem apró kis giccses ajándékokat a szüleimnek. Ha visszatekintek rájuk, valóban esetlen…..
„Mert ennek a szolgálatnak próbája által dicsőítik Istent azért az engedelmességért, amellyel vallást tesztek a Krisztus evangéliumáról…” (2 Korinthus 9:13 Új fordítás) Krisztus követőjeként szükségünk van arra, hogy emlékeztessük magunkat a nagylelkűségre. Miért…..
„Mindannyian felelősek vagyunk azért, amit teszünk.” (Galata 6:5 NLT fordítás, 2.kiadás) A választásaid sokkal nagyobb erővel bírnak, mint a körülményeid. Lehet, hogy nem tetszik, hogy milyen bonyolult vagy nehéz most az életed. De néhány kivételtől eltekintve, senki nem…..
„Mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra. Ami látható, mindössze rövid ideig észlelhető, de ami láthatatlan örökké tart.” (2 Korintus 4:18, TEV fordítás) Miközben arra törekszel, hogy az Istentől kapott céljaidat elérd, fontos, hogy emlékezz arra, hogy…..
"Csak emberként halhatott meg, és csak a halállal törhette meg az ördög erejét, aki birtokolta a halál hatalmát. Csak így szabadíthatta meg mindazokat, akik a haláltól való félelem rabszolgaságában élték életüket." (Zsidókhoz írt levél 2:14/b-15., NLT fordítás, második…..
„ Az én gondolataim egyáltalán nem olyanok, mint a ti gondolataitok, és az, ahogyan én cselekszem, messze túlmegy mindazon, amit el tudtok képzelni – ezt mondja az Úr.” (Ézsaiás 55:8, NLT fordítás, második kiadás) A legtöbbünknek vannak betöltendő szükségei az életben.…..
„Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak…” (1 Péter 4:10) 1 Péter 4:10-ben azt olvassuk, hogy „Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak…”. Amikor a képességeidet használod, hogy másoknak segíts, akkor megdicsőül…..
„Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved.” (Máté 6:9) Az Ószövetség több ezer éves történetében mindössze hét alkalommal nevezik Istent „Atyának”. Az emberek nem gondoltak Istenre, mint Atyára. Úgy gondolkodtak róla,…..
„Az igaz körültekintően választja meg barátait.” (Példabeszédek 12:26a, NIV fordítás) Ha körültekintően kell megválasztanod a barátaidat, akkor még körültekintőbbnek kell lenned, amikor a társadat keresed. Észrevetted, hogy ez egy választás? Isten nem teszi ezt meg…..