Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kegmájer

0 bejegyzést írt és 385 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyél magadnak egy szívességet – mert senki másnak nem áll érdekében. Kezdd el a helyén kezelni a munkahelyedet. Bárcsak ezt el tudtam volna mondani 20 éves önmagamnak......
kegmájer 2017.03.30 10:41:19
@szűretlenszűz:

a boldogseg, meg a szerelem elvont fogalmak. érzések/érzetek gyüjteménye mind. olyan, mint pl a növény, állat, gyümölcs, stb fogalmak.... olyan, hogy gyümölcs, nincs :-)))) de egy csomó növény termését ide soroljuk :-))))) de egy csomó termésnél zavarban lehetünk, hogy zöldsegnek, vagy gyümölcsnek esszük-e :-)))))) pl csonthéjasok, ahol a termés magját eszzük és nem a "húsát", de ott van a sárgabarack, aminek a "húsát" is, meg a magját is ehetjük :-)))) akkor az mi? de ez csak annyira kerdés, hogy milyen felosztasra használunk mesterségesen képzett fogalmakat.... olyan, hogy boldogság sincs :-)))) de mindenki azt pakolhat ebbe a fogalomba, amit csak akar :-))))) akár azt is, amit akkor érez vki, amikor verik, megalázzák, vagy épp ő gyilkol egy másik embert..... :-O

ha elismernénk a "boldogsághoz való jogot" akkor el kellene gondolkoznunk azon, hogy pontosan mit tekinthetünk boldogságnak egzajt módon.... ha ekismernénk célnak a boldogságot, el kellene fogadnunk mindenki személyes boldogságfogalmát is (addig, amig evvel nem árt senkinek, tán menne is, de egy millió esetben ez mások boldogságát akadályozná, lehetetlenné tenné)....de akkor mindenkinek meg kéne mondania, mit ért alatta.... rövid es hosszabb távon...pillanatnyilag, érzet szinten, és tartósabban tudatosan....
kegmájer 2017.03.30 10:42:52
@Untermensch4:

de, tapasztaltabb letrem, sérüleseim is keletkeztek, stb.... de a személyiségem nem változott :-))))

egyátalán mit értesz te személyiség alatt?
kegmájer 2017.03.30 12:41:44
@Untermensch4:

nem a személyiségem sérült :-)))))

azt a tapasztalatok milyenségre, mélységere írtam csak, hogy sérüléseket IS szereztem életem során (a sikerekről szerénységem okán hallgattam) :-)))))

személyisegen én (ÉN) azt a valamit értem pont, ami miatt egyedi módon (nem pont úgy mint bárki más) reagálok MINDENRE. jóra, rosszra, változásra, változatlanságra....bármire.

amiket te írtál, az inkább a vágyak és lehetősegek viszonyát, az ízlest formáló tapasztalatokat írja le szubjektív formában. ebből én a "személyiségedre" semmilyen következtetést nem tudnék levonni :-))))))

a szerepjárékok "szeretete" már mondhat valamit a személyiséged egy részéről, de nem nekem, mert én azt sem tudom, mi fán terem az ilyen. ez vmi társasjáték? vagy egyedül is megy? esetleg ezt a neten játszák vadidegenek? na....mindegy is.
Beszélgetések közben olykor felmerül a kérdés, hogy kinek megy csak egyszer, kinek többször is, és mennyi ez a több. A Master of Sex 4. évadjában pedig egy, a szexklinikára besétáló fiatal nő arra kéri a szakembereket, hogy dolgozzák ki a többszörös elélvezés megtanulásának protokollját. Mert…..
kegmájer 2017.03.03 15:53:56
@Halowini bagolygyár:

és ilyenkor miért nem jelzed a partnerednek, hogy nagyon kellene az a "kielégülés"-t adó orgazmus? mert úgy értettem Libertina hozzáállását, hogy őt az orgazmus hiánya fizikailag nem gyötri, a szex élvezetét nem veti vissza....

de ha valakinek ilyen tünetekkel jár, az miért nem biztatja, kéri, csábítja, stb befejezésre a partnerét??????
kegmájer 2017.03.03 16:00:32
@skarlát betű:

"...követendő példának, valóságos szentsegnek beallitani nagyon erős. Lassan ott tartunk, h szegyellje magát, aki elélvez, mert önző disznó, de ha nem élvez el, és nem színleli, akkor is...."

a félremagyarázásod ilyenkor már bicskanyitogató.... hol olvastál ilyet libertinától?????

"...De harmadszor kérlek, h ígéreted szerint zárd le a dolgot, és még mindig nem jutottál el odáig, h megtedd. .."

azok után, ahogy hazugságokat adsz vki szájába, hogyan gondolod, hogy szó nélkül hagyja? ajan provocateur........
kegmájer 2017.03.03 18:03:20
@skarlát betű:

"... ne tudnám értékelni a szex sok egyéb részletét, ami itt egyesek kétségbe vonnak..."

má' ne is haragudj! de eddig pont hogy te vontad kétségbe libertina ezen állítását (mármint, hogy ő orgazmus elmaradása és emiatt megjátszása esetén is talál élvezetet a szexben....) :-))))

projektálsz rendesen.... minden rendben? akarsz róla beszélni...?
Lobsterizmus Szülő < Felnőtt 2017.01.18 20:45:11
Észrevettétek, milyen gyakran menekülnek emberek a szabadság elől? Ennek baromi egyszerű oka van. Nem, nem a felelősség. Vagyis nem úgy. A felelősség tényleg fájdalmas, csak éppen a legtöbb ember pont elkerüli. Mégpedig azzal, hogy nem hoz döntést, csak sodródik és reagál az elvárásokra. Akkor…..
kegmájer 2017.02.26 11:20:55
@Untermensch4:

te csak tudod... :-))))

eddig egyszer sem sikerült eltalálnod a szándékomat . és most sem :-)))))) de sebaj! próbálkozz csak nyigodtan! gyakorlat teszi a mestert! ......meg rabolja az idődet, ha ügyetlen vagy :-)))))
kegmájer 2017.02.26 17:56:24
@Untermensch4:

a jelenséget pont olyan sz@rul ismered fel, mint a szándékot... :-)))
szerintem próbálkozz még pár irányból! :-))))) a lényeg, hogy ne add fel! jól elvagyunk itt ezzel, hogy lobszter megmondja a tuttit, mi meg egymást gyaluljuk ennek örvén :-))))) fasza.....
kegmájer 2017.02.27 13:51:54
@Untermensch4:

ha lobster vitaindítót rittyentett ide, akkor én, most megpróbálok egy vitazárót leírni:

ennyi vó't... :-))))

amilyen értelmes volt a vita, olyan értelmes a lezárása is :-)))))
Felmerült a kérdés, hogy mit lehet csinálni azokkal, akik szerint a nőnek gyengusnak és butácskának kell lenni, hogy nőiesch legyen.  ..
kegmájer 2017.01.19 15:25:00
@diszlokáció:

most nagyon messzire rugaszkodtál el a te, vagy az én példámtól.... :-))))))) kicsit vicces is :-))))

de! vegyük sorra amit azért még így is érdemes tisztázni!

"...Ez a gyerek dolog sokkal kevésbé erős összetartó cementszerűség ám a többség esetében, mint számodra..."

érzelmi téren mondj egyet, ami ezen kívül még létezik egyátalán, ami erősebb, vagy ami ténylegesen nagyon hosszú időre/elethosszra kitart! :-))))))

a gyerek dolgot mindig erre hoztam fel! tehát arra, hogy erre lehet hosszútávú elköteleződesen alapuló párkapcsolatot alapozni, tervezni :-))))) (és fájó, vagy sem, de ez önfeladással, jóesetben a közös utódok primer érdekeinek való közös alárendelődéssel jár )

valamiféle individuális önmegvalósítási "társas projektre" pedig sem gyerekkel, sem gyerekek nélkül nem lehet SZERINTEM, mert IGAZI CEMENT (hogy hol elég erős, hol meg nem elég erős, az most más tészta...de elvileg ez azért elég erős) csak ez létezik. ugyanakkor vártam az egyéb ötleteket mindenkitől e tárgykörben is :-))))))

"...Te valószínűleg viszonylagos jólétet tudsz biztosítani a családodnak, és a gyerekek ellátása, napi dolgai sem rád hárulnak zömében...."

viszonylagosnak viszonylagos, annyi szent :-))) meg méginkább relativ :-))))

sok gyerekünk van. a többség már félug ki is repült. ami azt jelenti, hogy már legnagyobbrészt magukat tartják el, és nem is otthon laknak (el se férnének:-)))))
ami pedig a "..a gyerekek ellátása, napi dolgai.." részt illeti, az bizony még így is kb fele-fele, hogy én vagyok távol időben többet otthonról :-))))) pl főzni szinte csak én főzök. boltba szinte csak én járok, postára, bankba, szervizbe, hivatalos ügyeket intézni, gyerekekkel orvoshoz, szinte csak én járok :-)))) felereszben takarítok, mosok. házkörüli munkát szinte csak én végzek, stb....stb...stb... és minél nagyobbak a legkisebb gyerekek is, annál kevesebb időt töltenek ők is otthon (direkt miattuk végzendő munkát is kevesebbet adva emiatt nekünk)
persze, amikor még kicsik voltak a gyerekek, a páromra rengeteg "időrabló" dolog jutott, de azokban is próbáltam minél többet segíteni, nem csak a "tevékenykedések" terén....

"..A kevésbé szerencsések, márpedig ők igen sokan vannak ebben az országban, ezt megszenvedik. A férfi keresetéből épphogy vegetálnak, az asszony is valami tűrhetetlen igát húz minimálbérért..."

ez kb igaz a páromra is :-( de nagyon is hiányozna az a pénz, ha emiatt nem húzná azt a bizonyos igát ő is.....de nem szeretnék "szegénységi versenyt" futni senkivel, mert sem szegény nem vagyok, sem az emberek szegénységenek nincs köze ahhoz, amiről vitáztunk ezidáig :-))))))

"....és aztán este összetalálkozva kiderül, hogy a gyerek problémás az oviban, suliban, és otthon is.."

ezek után (pláne nem ezeknek, a nálunk szerencsétlenebb sorsú embereknek) végképp nem tudok más összetartó erőt feltételezni, mint a gyerekek miattit.... :-))))

egy ilyen példa (mármint az egzisztenciális gondok özönét a gyerekek problémáival megterhelten megoldani képtelen embertömegek élhetetlen életének ideidézése) sokat nem lendített a "gyerekek nélkül nemigen van hosszútávú elköteleződésre esély" másodlagos vitán :-))))

márcsak azért sem, mert ha én lennék egy ilyen élethelyzetben, akkor család híján (tehát gyerekek nélküli párkapcsolatban) egy velem elégedetlenkedő nővel egyfedél alatt élve kb a harmadik kárálásáig maradnék otthon vele....annyi lenne a "párkapcsolatunknak" is :-)))))))

ha valamiért megpróbálnám egyátalán vegigcsinálni ilyen körülmények között a "hosszútávú, elköteleződeses párkapcsolatomat", akkor az csak a gyerekek érdekeinek a sajátoméi elé helyezesével volna magyarázható......
kegmájer 2017.01.19 18:15:20
@szűretlenszűz:

dehogy is ! :-)))))

ugyanazt tenném, mintha pl homokos lennék. akkor sem váltanám le az ösztöneim szerint (ezek szerint) rosszul választott páromat tudatosan "jobb"-ra/ "jó"-ra :-)))))

örökbefogadnánk 1-2-3-4 gyereket :-))))) a család az család :-))))
kegmájer 2017.01.19 18:58:38
@szűretlenszűz:

akkor bizony ő előbb szabadulna tőlem, mielőtt én elgondolkodhatnék ezen :-))))

de viccet félre! rengeteg "jólinduló" házasság megy tönkre a férj kielégítettlen gyerekvágya/család"élménye" miatt...a nő vonakodása/kategórikus elzárkózása miatt is.

az igazi el nem fogadás a "gyereket tőled soha" üzenetű kategórikus elzárkózás a gyerektémától....és az élet ezerszer vissza is igazolta már az ilyesmit avval, hogy ugyanaz a nő a következő palitól már vállal akár 2-3at is :-)))))
Lobsterizmus Írd újra önmagadat! 2016.12.04 22:16:57
Írtál már életrajzot? És olvastad már másét, ami jobban hangzott, mint az ember, akiről szólt? Pedig minden szava igaz volt. Gondoltad már valakiről azt, hogy ez az, ez az ember aztán olyan sikeres, hogy ennél feljebb nem lehet jutni – aztán teszemazt öngyilkos lett? Miért látta magát annyira…..
kegmájer 2016.12.13 16:06:14
@br2017:

én ugyanezt látom problémának. tehát, nem gondolom, hogy egy újjá alakított cv csak a környezetet befolyásolja irányomban pozitívan, hanem, hogy engem is befolyásol NEGATIVAN (hacsak nem vagyok egy szociopata), ami miatt projektálni fogom a saját "vétkeimet" a másik félre VÉDEKEZÉSKÉPPEN..... pont ahogyan leírtad.....

én (biztos nagyon szerencsés gyerek/ifjukorom volt) nem igazán értem, hogy miből gondolja a bliggerina, hogy bárki vissza akarna (tudna) élni az "igazsággal" a gyerek/ifjukoromat illetően....

szerintem a gondolkodási sémáink megváltoztatását valahol inkább itt kellene kezdeni :-) (mármint az ilyesféle paranoia feltérképezésében, kordában tartásával, leküzdésével... :-)))))
kegmájer 2016.12.13 16:15:09
@Untermensch4:

ez nagyon kedves/helyes anekdota.... :-)))) de (úgy hiszem) nem igaz :-))))

ugyanakkor érteni vélem, hogy mit akarsz alátámasztani vele....és igazat adok ebben neked.

ugyanakkor az egy saját tapasztalatom, hogy a legkusebb az esélye a lebukásnak, ha szinte tétnélküli a hazugság.... (de akkor meg MINEK HAZUDNI?!?!
kegmájer 2016.12.16 15:17:35
@br2017:
korrekt...bár, a bűntudat/lelkifurdalás előli menekülés (énmentés, önfelmentés, stb...) legrövidebb útja (a távolságtartás szükségességének szem előtt tartásának automatizmusával) többnyire a projekció szokott volt lenni :-))))

és itt a kígyó a farkába harap.... azért hazudtam, hogy elfogadjanak, hogy "maguk közé fogadjanak", stb....az'tán meg azért kerülöm őket, mert lelkifurdalásom/bűntudatom van, vagy mert "megutáltam" őket a rájuk vetített dolgok miatt...:-))))
A standup egy állati nehéz műfaj. Lehet monomániásnak tűnök azzal, hogy ezt emlegetem, de nem érdekel, tessék odaállni a tükör elé otthon, és csak tíz percen át folyamatosan könnyednek és viccesnek lenni. Ha megy, ki lehet állni ismeretlen emberek elé, és elmondani ugyanazt,…..
kegmájer 2016.09.24 14:04:07
szerintem az est egyik kisebb fajta csúcsa volt a "szünni nem akaró" viktort kufigurázó poénözön.... :-)
én mindegyiken röhögtem.
a kritika íróját nem értem. mi volt olyan kínos ezen?
várom a folytatást.

ami ma nagyon hiányzik, az épp a feszültség (a politikailag végletesen megosztottak közti gyűlölet) humorba csatornázása.
egy ilyen agyament kampány végén méginkább látszik Bödőcs lényeglátó képessége. hiszen ezt a fellépést még a nyár elején rögzítették. sokunknál még nem verte ki a(z idők során, önvédelemből -hogy ne minden pillanatban a diktátorunk határozza meg a gondolatainkat, és hogy ne szégyenkezve a tehetetlenségünk miatt, gyávának érezve magunkat, stb- patkoltunk meg életveszélyes mértékben) a biztosítékot a gyűlölködés, a megosztás aljas szándéka, a pénzlopás és figyelemelterelés csimborasszója, a kedves vezető óriásplakátosdija......

én szíves örömest hallgatnék "kormánypárti, orbánhívő" humoristát is :-)))))))
de fábrisanya rémgyenge "fideszszócső" korszaka jut csak eszembe, mint erre tett kísérlet... pedig akkoriban még kirmányon lévő, a hatalmat gyakorló politikusikon köszörülte/köszörülhette a nyelvét. muníciót is adott bőven a mindent szarul művelő mszpszdsz kormány. és mégis szar volt a "pártos" humor, amit fábry nyomott..... ma pedig, kiderül, hogy még annál is szarabb a helyzet, mint ahogyan átvették a córeszt. arra nehéz mit mondani a hatalom mai birtokisainak hívőinek, hogy minden baj, ami ma létezik, egyedül a fidesznyikek sara. nincs is elkenzék. nincs ellensúly, nincs politikai ellenfél, akinek a "gáncsoskodására" lehetne bármit fogni. gyurcsányferi 8 éve nincs a hatalom közelében.... több, mint 6éve viktoriánus rezsim uralja a mindennapjainkat. a közbeszéd 90%-át is a pártállam demagóg gumicsontjai teszik ki. igazi problémákról szó sem esik, csak olyan "csinált" bajokról, amikre (azt hiszik) tudják a megoldást. emiatt háborús retorika lett az uralkodó stílus. kiváncsi vagyok, mikor érünk a törökök szintjére? egy kis puccs, egy kis terrorcselekmény, ami csak bebetonozza viktorunk hatalmát, anélkül, hogy bármit tennie kellene a közjóért is.....

ez a politika a korrupcióról, az ahhoz szükséges központosított hatalomgyakorlásról szól. semmi másról. semmi egyéb probléma nem létezik, csak amire a kedves vezetőnk és családja/érdekköre tud olyan "megoldást", aminek következtében a személyes vagyonuk fénysebességgel gyarapodhat....minden más "jelenség" megy a szőnyeg alá
Egy csomó félreértés van abból, ha valaminek rossz nevet adunk, mert az emberek a név analíziséből próbálják kikövetkeztetni, hogy mi az.   A "nőgyűlölő" kifejezést plédául azért nem szeretem, mert az egyszeri kövérákos belegondol, hogy ő gyűlöl-e aktívan - és arra jut, hogy hát ő egészen biztosan…..
kegmájer 2016.08.10 16:11:57
@Untermensch4:
én azonos vagyok víz ivóval. csak valamit elbaltáztam a nickhez tartozó fb oldalon, így víz ivóként nem tudok belépni az indába :-(

de sebaj! jó vagyok kegmájernek is :-)

"..Ha vkinek van egy egyéni véleménye egy probléma létezéséről attól még nem biztos hogy akár a saját egyéni megoldási módjára lenne ötlete..."

ezzel semmi gond, ha egyesszám első személyben fogalmazza meg az észrevételét a bloggerína. de itt, ezen a blogon, az jött szokásba, hogy mindig a megszólított (az olvasó...kvázi én) a hülye. mi több! miatta ilyen a világ, amilyen :-)))))

hát emiatt voltam kiváncsi, hogy ahol terem a lebaszás, van-e ott hozzá "köret" is? vagy emésztgessük a megemészthetetlent úgy, zsíros melegében, ahogy a felforrtyanó poszter a tányérunkba b@szarintotta? :-)))))
kegmájer 2016.08.12 11:56:17
@Untermensch4:

akkor beszélgessünk! :-))))

"...Nekünk, "felnőtteknek" meg a nulladik lépés a probléma felismerése, első lépést meg részemről ebbe az irányba (játszmák és szerepek mellőzése) tettem meg...."

Na! Ezt meg hogy csináltad!?!?!? Márming milyen az a társas kapcsolat, vagy hovatovább bármely emberi érintkezés, amit ne láthatna egy olyan fékezhetetlen agyvelejű (© L.E.) poszterína szerepnek megfelelésnek, szerepjátszásnak, szerepben megnyilvánulásnak, stb-nek, illetve a végkifejletet tekintve játszmának, emiatt pedig egymás használatának??????

persze, hogy provokatív a kérdésem! :-))))))

de én nem is hiszek el minden "problémát" orinovának, amiben ő problémát láttat velünk :-))))

tehát: a Te nulladik lépésed (a probléma felismerése) is bőven "vitatható" :-)))))

magyarán: ha Te a problémákat keresed már nulladik körben is, és azok elkerülésére az emberi kapcsolatok elől "menekülsz" (nem mész bele szerepekbe, játszmákba....nem használsz másokat, nem használhatnak mások téged, stb...) akkor miféle életed lesz????? :-)))))))

az ember társas lény. a kultúra, amit teremtett fontosabb "érv" egy csomó állati életösztönnél is!!!!!

miről beszél az, aki ezeket a "kultúrális" hatásokat lenézi, problémának látja?!?! arról hogy fél megtanulni, vele változni a tanultak okán.... :-(

ne hallgass rá! szerintem ne.

ne keress mindenütt problémát, mert egész életedben problémákat fogsz találni ! :-)))))

ami "automatikusan" megy neked, az az a szerep, amit jól elsajátítottál, jó helyen, jó időben, kellő környezetben gyakorolsz. élvezd ki!!!! élvezd a kölcsönös "használat" minden aspektust!!!! fedezd fel a téged használók szemében a részükre fontos létedet! légy elismerést kinyilvánítani tudó és szerető az általad használt személyekkel szemben!!!! élvezd (ha tudod) az emberi kapcsolataidat!!!!!!
kegmájer 2016.08.12 18:39:12
@Untermensch4:

"...olyan is van hogy ami sokak (mások) szerint probléma az sztem rossz nézőpont-választás..."

ennyi :-))))

már én is túlragoztam. de te még rajtam is túlteszel etéren. ennek ellenére a sűrű szófosás masszájába beleragasztva mégiscsak te fogalmaztad meg ebben az egy mondattöredékben a "lényeget" :-))))))))
Ez hosszú lesz... Nem, nem a poszt - a folyamat. Ha magadra ismertél ebben a posztban, vagy felismerted a tanult tehetetlenséget a politikai viselkedésben, akkor lehet, hogy érdekel, hogy mi ebből a kiút. Engem is érdekelt és keményen olvasgattam - de nincsenek jó híreim. Van megoldás, persze.…..
kegmájer 2016.08.05 09:57:13
@Quadrille Lobster:

ha már levetted a válaszomat, akkor levehetted volna az idióta/paranoiás kioktatásodat is :-)))

de mégkövetkezetesebb lettél volna, ha a sértegetést kipellengérezed, mindenki okulására :-))))

még jó, hogy te nem vagy tehetetlen (se tanult, se veleszületett tehetetlen nem vagy) itt, ezen a blogon :-)))))
kegmájer 2016.08.05 10:11:26
@szűretlenszűz:

na, itt a felmentő sereg.... :-))))

jó helyre keveredtem. mi ez itt?!?! valami "kispszichológusok önképző köre"?!? :-))))

ha valaki mástól is olvasol majd ilyen praktikusságokat, mint ez a szorongásoldásos, kognitiv, hierarchizációs, szisztematikus deszenzitizálós, stb-is nehézfegyverzetet is felvonultatni tudó tanult tehetetlenséget gyógyító tanulmány, akkor majd azzal is eldicsekszel nekünk? vagy ennyivel letudtad a rádszabott tanult tehetetlenséged legyőzését?

és te, aki már a "gyógyultak" (vagy soha meg nem betegíteni tudott kivételes egyéniségek) táborát erősíted, mit látsz onnan, a ti oldalatokról? mi a jobb nektek? ha csak kevesen vagytok tanultan tehetetlenek, vagy ha mindenki azzá válhatna?

iszom (innám) a szavaidat!
kegmájer 2016.08.08 18:23:27
@szűretlenszűz:

hát....ja! hisz' ez az! :-)

de ezt ilyen "sok olvasás" után megállapítani majdnem olyan, mint egy szép homokvárat egyszerú gúlává lapogatva megállapítani, hogy 1. ugyanolyan magas. 2. ugyanannyi homok (anyag) van benne felhalmozva. 3. és még egy hangyabokányit ellenállóbb is, mint a nagy műgonddal felépített homokvár, ami miatt idecsábultunk a homokozóba :-))))))

egyébként meg tényleg ja!!!!!
Most akkor felvázolom, hogyan zajlana egy globális cukortilalom. Röviden: Nem működne és nagyon káros lenne. Sokkal károsabb, mint maga a cukor. Hiába kongatják a vészharangot...
kegmájer 2016.04.18 20:18:06
@Quadrille Lobster:

meg kell hogy védjelek :-)
ez egy nagyon jó poszt volt. nagyon nagyon jó :-)

a kommentelők egy része mutatja, hogy kikre alapozták ezt a metódust... :-)))))

ne add fel! előbb, utóbb csak leesik egyik-másiknak az a bizonyos tantusz, ha kitartóan recegteted azt a bizonyos pecket (ti. ami miatt beakadt a tantusz) :-)))))
kegmájer 2016.06.13 16:46:35
@peetmaster:

ezt jól nyomod :-))))))
"...a mások szabadsága a mi félelmünk.."

ebből meg is tudnál élni, ha nem itt apróznád el ezt a "tudást", egy ingyenblogon. enbek a mondatnak már reg óriásplakáton volna a helye!!!! mennyi felesleges egyéb plakátot megspórolhatott volna a kedves vezetőnk, ha ezt, ilyen egyszerűen meg tudta volna fogalmazni. és mennyivel több követője (hívője) lehetne, hiszen sokan annyira eccerűek, hogy az eus jelvényes (eu pénzből nyomtatott) plakátok szövegét már nem tudták zsigeri gyűlöletté transzformáli magukban, lévén nem fogták fel pontosan, kit és miért is kell gyűllni, félni... :-)))))
Többre mennénk, ha az iskolában lecserlénénk a múltba révedést (történelem óra) jövőbe nézésbe. A gyerekek azon agyalnának, milyen lesz a világ. És nem csak az autók, hanem mondjuk az emberek közötti viszony, a viszonyunk az államhoz, ahogy az állatokkal bánunk, vagy hogy elkezdjük bányászni az…..
kegmájer 2016.03.26 14:34:33
@pitcairn2:

a történelmet a győztesek alakítják. akár tetszenek a törekvéseik, akár nem.
bármit találsz ki a jövőt illetően, győzelemre is tudnod kell vinni azt.... :-)))))
harcolnod kell érte. szervezned kell érte. végső soron győztesnrk kell lenned, bármilyen jövőt is szeretnél :-))))

esetleg alkalmazkodhatsz a mindenkiri jelenhez is.... :-)))
Vannak előítéleteid, sommás véleményed a hűtlenekkel kapcsolatban? Vagy gyakran hallasz ilyeneket mások szájából? Sokan szeretnek általánosítani mindenféle embercsoporttal kapcsolatban, természetes, hogy egy ilyen, rengeteg ember csőrét bántó, teljesen heterogén társaságról…..
kegmájer 2013.08.31 19:45:33
@Tylia cordata:

egyébként, a fenti hölgy az az odaadó tipus, aki a szexben nem az extatikus biológiai impulzusokat hajszolja, élvezi, hanem a magát odaadást. ha az udvarlás arról szól, hogy fűt-fát igér a hím, felmagasztosítja a nő szépségét és kívánatosságát és ezt avval nyomatékosítja, hogy minél frappánsabb jelzőkkel írja le a nő értékeit, annál nagyobb ívű igérettel fizet a kívánt szexért. maga a hím licitálja fel a képzeletbeli árat.
az ilyen tipusu nők aztán vagy megtanulják, begyakorolják a szex biológiai szintű élvezetét a férjük mellett, vagy úgy érzik, hogy egyre kevesebbért adják oda magukat a férjüknek. egy idő után, pláne együtt élve-lakva, nincs sok tere az igérgetésnek ésaz arra épülő udvarlásnak. ha már egyszer eljutott a licit a"te vagy a legszebb, az egyetlen, a legértékesebb, satöbbi, satöbbi superlativus, ezért én neked a mindent, örökké és egyedül csak neked" szintre, akkor a lassan a megszokottságba kopó ismételgetés és a mindennapok apróságai maradnak cserealapként a szexért.
ilyenkor egy ennyire abszurd helyzet is képes beindítani a nő odaadási mechanizmusát.
a másik tipusú nőket, mivel nem vágnak témába, nem írom itt le.
szerintem a hölgy nagy vonalakban inkább ilyen tipus. a rá jellemző tipushibákkal.
nem tudom, férjként mit lehet 20 évig virítani egy ilyen nőnek, hogy végig felfokozott állapotban tarthassa a kapcsolatot. a jól rohamozó férfiak nem sokáig tudnak kitartani. hamar elpuffogtatják a muníciójuk legjavát. ha még hezitál egy kicsit a hölgyünk, akkor magától alábbhagy a nyomás.de ha jóidőben jóhelyen ad egy kis segítséget az ostromlott nő avval, hogy elárulja a gyenge pontját - ami leggyakrabban a hiúság és az öregedéstől való félelem- akkor eltarthat egy ideig az adok-kapok ostromlás és soha meg nem szerzés között lavírozás. a szex pont jó eszköz erre. fiatalabbnak hiheti magát a nő, a fiú pedig kiélheti anyakomplexusát és az idősekhez vonzódását. mire rájön a nő, hogy pont az öregségét szeretik benne, nem a fiatalságát, már bele is fárad a dologba.
kegmájer 2013.08.31 20:46:16
@Szemekbe zárt titkok:

minden általam ismert nőben megvan mindkét tipus és még ezer apró dolog árnyalja az egyéni arányokat, amik szerint ez vagy amaz keveredik bennük. a két tipus az én önkényesen megalkotott kategóriám. aszerint sorolok beléjük nőket, hogy inkább az egyik vagy inkább a másik dominál bennük megérzésem szerint.
számtalanszor tévedtem már. tehát nem vagyok tévedhetetlen vadász. becsmérelni sem akartam a másik nemet.
kívülállóként írtam mindezt. öt éve nem vagyok bent a nemek harcában. sem mint hódító, sem mint megtartó nem voltam sikeres. viszont egy masszív depressziót begyüjtöttem.
ezek tudatában csupán teoretice foglalkozom a párkapcsolatokkal.
kegmájer 2013.09.06 08:20:46
@Tylia cordata: @skarlát betű:

néhány napnyi várakozás után, hiába várva a nálam bölcsebb és női lelkeket jobban ismerő férfitársaim hozzászólásait, magam próbálok más szemszögből a például hozott esetre reagálni. de nem szeretnék bántani senkit. ezért csak kérdezem, hogy amit kiokoskodtam, az hol hibás és hol helyes?
tehát: vegyük az ominózus hölgy példáját úgy figyelembe, hogy a fiú kb 20 éves és szerelmes. a hölgy 36 éves és családos, a férje egy tőrőlmetszett tahó. 20 éve csak kihasználja a szép, házias, szenvedélyes, kiskamasz gyermekeik családanyjaként is kiváló feleségét. ekkor mi a férj tennivalója, ha tudomására jut, hogy a felesége viszomozni akarja a fiú szerelmét?

vagy vegyünk egy köztes variációt: a fiú 25 éves a hölgy pedig 45. a férj egy 50 körüli jóember. nem bunkó, általában kedves, nyugodt, szelid ember. a családját és a párkapcsolatát egyként kezeli. élete értelme, célja és örömeinek legfőbb forrása ez a család. ő miként reagáljon a felesége vágyaira, amennyiben kiderülnének azok a momentumok, hogy a boldogtalanságának oka, a fiú által megcsillantott reménytelen, de ugyanakkor szenvedéllyel kecsegtető szerelmi románc nehezen kivitelezhető volta?

és utoljára egy mégnehezebb tészta: a fiú 20 körüli és a hölgy 50 körüli. a hölgy gyerekei már talán otthon sem laknak. a férj közel a 60-hoz még mindig szereti, tiszteli és becsüli, valamint szexuálisan is vonzónak tartja a feleségét. az elmúlt kb 30 évnyi házasságuk utolsó húsz évében inkább intim és bensőséges a viszonyuk. nem igazán a szenvedélyes udvarlás és hódítás-csábítás dominálta a kapcsolatukat. sokkal inkább az együttműködés és a céljaik azonossága volt a ragasztóanyag közöttük. ekkor miként viselkedjen a férj, ha a feleségnek egy ilyen cél lebeg a szemeelőtt, mint a boldogság elérésének lehetősége?

várom a ti gondolataitokat ezekről. sem a fiút sem az asszonyt nem kell minősítenetek. vegyük úgy, hogy mindketten kiváló, lelkileg kiegyensúlyozott, és minden szempontból tisztességes emberek. a potenciális férjekről írtam rosszat és átlagosat és jót is. tehát, szerintem, azt sem kell tovább cifrázni. innentől jöhetnek a nôi gondolatok, ideák arról, hogy milyen viselkedés, cselekvés, verbális reakciók jellemezne egy bölcs, női lelkeket ismerő, szerető férjet, családapát, szexuális partnert, férfit?
Találkoztunk, nagyon szimpatikusak. Tényleg. Nagyjából hasonló cipőben eveznek, mint mi: korban, életciklusban kb. ugyanott vannak. Értelmesek, lehetett velük normálisan beszélgetni. (Olvassák, úgyhogy nem mondok igazat :) de egyébként igen.) A nőci kifejezetten csinos, helyes kis…..
kegmájer 2013.08.08 11:23:52
@titti79:

régóta olvaslak. de nem értelek. még jó, hogy nem is kell megértenem téged. kezdek valamiféle ellendrukkerré válni. magam is csodálkozom rajta.
egyre inkább önző, meggondolatlan és érzéketlen nőnek látlak. olyannak, aki nem képes magát elfogadni. aki, ha a fejébe veszi, hogy márpedig ő ilyen, mint ez a kétperce ismert jóseggű, jómellű, okos és domináns tyúk, akkor szalad azután bárhova. a hibbant férjét és vele a családját is kockára teszi. a múltkori felsülés nem volt elég. most széles plénum előtt kell bizonyítania, hogy csak ezt a zsírosseggű, elmebeteg tehenet tudja meghágni, senki jobbat, szebbet nem.
annyira naív vagy. egy alkalom után tudsz mindent a jófej párról. illúziókat kergetsz. bálványt faragsz. mit tudsz ezekről az emberekről? olyan akarsz lenni mint ők? nekik sem elég a párjuk. olyanok mint ti. baszasd magad idegen férfiakkal! aztán örülj, ha kiderül a férjedről, hogy mással nem olyan flottul kúr, mint veled! esetleg megint félárbóccal nézheti, amint idegen faszokat szopsz. ne félj! ha szerinted is szar a férjed, másnak sem kell majd. te kiélheted a kurvaságodat (önmegvetésedet) és a férjedet is lealázhatod mégegyszer. csak úgy, mint evvel a bloggal. én már kibasztalak volna az utcára. vagy hagytalak volna ahol vagy és én húztam volna el a búsba. szar kis faszi a férjed. te meg a párja.
töröld ki ezt ha olvastad, nyugodtan! a fő, hogy lásd, miként látszotok olyanok szemében, akik nem olyan kis kukkoló-szurkoló nyálgépek, mint az itt kommentelgető beteg faszik.
kegmájer 2013.08.08 11:40:45
@Mészáros Laci:

mert a tied kinek jött be? kb ennek a bloggernek. hatalmas siker.