Regisztráció Blogot indítok
Adatok
axeleda

150 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A most szombati Dal 2018 döntő igazán férfias volt, és ezek közül is az egyik legbrutálisabb zenészcsapat, a metálos zenével induló AWS győzött! Gratuljáljunk nekik!..
Épp nézegettem a különböző közlekedési videókat, régi televíziós riportokat, felvételeket, és megtaláltam az alábbi anyagot. A manapság terítéken lévő Gödöllői HÉV tervet mutatja be 2007-ből. Ekkor még épp csak beszéltek róla, hogy bár a 2-es metrót felújították az Örs vezér teréig, az összekötés…..
Az idén minden eddiginél kevesebb tévét néztem. Inkább a grafikai megjelenés és egy-két régóta menő showműsor érdekelt, hátha találok bennük izgalmasat. Előfordult egy-két jó pillanat szerencsére! Ráadásul ez az év az évfordulók éve: húsz évesek a nagy kereskedelmi csatornák! Velük megváltoztak a…..
Érdekes év volt 2017, mely tartalmazott élméyeket, egy várva várt fejlesztés kezdetét, egy politikai vita végét és számos újdonságot. Forrás: m3felujitas.hu..
Tegnap meglestem az X-Faktor 2017-es évadjának döntőjét, s bár nem volt botrányos - a győzteseknek is örülök, aza Ricco-nak és Claudiának, megfogalmazódott bennem pár kérdés. Fénykép forrása: NLCafé..
Az Újpest-központ és a Dózsa György út között november 6-án indul el az átfogó a felújítás. Teljesen megújulnak a megállók. Időközben az alagútrendszer is átépül, korszerűsödik, ott hétköznap is dolgoznak, hétvégén a teljes vonalon, hétköznap fél 9-től úgyszintén az egész vonalon pótlás van...
Egyik nap úgy gondoltam, megnézem a Dagály Fürdő és a Margitsziget környékét, milyen a hangulat. Ez amolyan kora esti hangulatkép. Ha a bejáraton belül nem is jártam, de a nyüzsgő tömeget láthattam...
Péntektől több héten keresztül olyan sportesemény lesz itt Budapesten, ami mindenképpen figyelemre méltó. Már csak a méreteit tekintve és a közelségét nézve. Itt, a XIII. kerületben - ahol egyébként élek is - nem túlságosan messze lesz éppen az egyik helyszín. Aztán az események döntő többsége is…..
Megnéztem egyik barátommal a felújított XIII. kerületi Vizafogói és Újlipótvárosi Duna-parti fejlesztést, ami a Vizes VB-hez kapcsolódik. Ez az új Moszkva sétány és a Pesti alsó rakpart XIII. kerületi szakaszának átépítése. A látottak alapján azt mondhatom, hogy elkezdődött a fejlődés. A látvány…..
Tegnap a döntővel véget ért az idei Eurovízió. A nyertes Portugália lett, és mi pedig a nyolcadikak. Ezúton is gratulálok mindkettejüknek mert mindkét dal csodálatos és emlékezetes!..
A mai, szerdai közgyűlés többek között arról is döntött, hogy többek javaslatára, bizonyos nyári hétvégéken lezárják a Szabadság hidat a gyalogosok részére, hogy ott - legalább a szünet idejére - közösségi tér jöjjön létre. A végleges döntést júniusban hozzák majd csak meg. Fotó: Hartyányi…..
Ezen a héten kerülnek műsorra a Kijevi Eurovíziós Dalfesztivál elődőntői és a finálé. Holnap, azaz kedden az első elődöntő, csütörtökön pedig a 2. elődöntő lesz, ebben pedig Pápai Joci is előadja a saját dalát...
Nagyon sokáig vártam már arra a pillanatra, hogy élőben megcsodálhassam a 3-mas metró teljesen újjáépített szerelvényeit. Még a héten, egészen véletlenül, egyetlen megállóra most sikerült!..
Aerial In Pápai Joci a győztes! 2017.02.19 16:51:31
A Dal c. műsor 2017-es győztese: Pápai Joci! Ezúton gratulálok nekik!..
Elég össze kell szednem magamat, hisz 8 dalról kell írnom egy-egy mondatot. Szerencsére azért a lista egész jó, úgyhogy a döntőben lesz kikért izgulni!..
A tegnapi adással lezárult a bemutatkozás és kialakult a középdöntő dalainak sora. Akik most szombaton továbbjuthattak, ők Radics Gigi, Pápai Joci, Tóth Gabi, Berkes Olivér és Závodi, The Couple és a közönség által a Soulwave...
A budapesti olimpia egyre nagyobb üggyé válik. Sok róla a vita, így nem csoda, hogy vitaestet tartottak róla tegnap. A Párbeszéd Házában az Eötvös József csoport egy olimpia-párti sportközgazdászt illetve egy olimpia-szkeptikus Momentum Mozgalom-tagot hívott meg egy beszélgetésre. Forrás: Index..
Immáron húsz dalt hallgathattunk meg eddig a Dal c. műsorban. Akik a tegnapi válogatón továbbjutotak: Kállay Saunders András és zenekara, Kanizsa Gina, Peet Project, Chase, Mrs Columbo, és Szabó Ádám a tévénézők által. Fotó: MTVA..
Elkezdődött az idei Eurovízió idény. Újra ringbe szálltak a magyar versenyzők is, 30 dal indul a csúcs felé. Íme néhány szám, ami már most is meghallgatható, vagy legalábbis gyorsan átfutható. Kép: MTI, Stenk..
Aerial In A Dal 2017 - első rész 2017.01.15 13:16:14
Útjára indult a Dal, a magyar dalválasztó műsor, ezzel együtt pedig továbbjutott hat szám. Ebben a blogban, immáron a negyedik évben, megpróbálom követni az eseményeket. Most igyekszem rövid és tömör lenni. A hivatalos Hirado.hu közlemény szerint (itt), két győztes továbbjutó született. A Leander…..
Idén is rengeteg mindennel szolgáltak bennünket a különböző kereskedelmi csatornák és a közszolgálati adók. Átalakult a kínálat, új tévécsatornák indultak, a régiek új irányt vettek. Íme felsorolásszerűen, mi az, ami történt, röviden!..
Megváltoztattam a blog címét. Mostantól ez a blog: A Városi Szemlélő! Az elmúlt két évben általánossá váltak a közlekedési, urbanisztikai cikkek. Úgy gondoltam, itt az ideje egy beszédesebb névnek. Idén történt: Széll Kálmán tér átadása..
Múlt hét szombaton véget ért az X-Faktor! Így-úgy végigszaladt ez a show, de a végeredménye azt hiszem nagyon örömtelire sikerült: a győztese Opitz Barbara lett! Kép forrása: http://rtl.hu/rtlklub/xfaktor/opitz-barbara-lett-a-2016-os-x-faktor-gyoztese..
A csepeli fideszes városvezetés médiafőnöke, Ábel Attila alpolgármester (képünkön) csepeli HÉV-ügyben saját blogján badarságokat írt, és ráadásként a cikkében elkotyogta, hogy  a HÉV helyett. "a jövőben alacsony padlós gyorsvillamosok járnának. A villamosok átszállás…..
Kedves Olvasók! Ezen a blogon már nagyon régóta hosszú szünet van.  Ennek az az oka, hogy át kell a jövőben értékelnem az oldalaim sorsát. Nem könnyű feladat, mert sokféle irányba mehetek el. Lehet, hogy átkerül ez a téma egy másik oldalra. Az is megtörténhet viszont hogy a személyes lapomban…..