Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tr1n1ty

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életem első 50 éve után úgy érzem, jó lenne megállni. Régóta bakancslistás volt nálam a Camino, de a világ jelenlegi helyzete és az én élethelyzetem (család, gyerekek) mellett felelőtlennek érezném magunkkal szemben, hogy hetekre lelépjek külföldre. Az évek pedig telnek, nem leszek fittebb, csak…..
Valami azt súgja nekem, a mai egy megosztó poszt lesz, hiszen szerzője, Bé egy németországi étteremben dolgozik pincérként és tapasztalata szerint, ha egy férfi picit odafigyel a külsejére, az öltözködésére, akkor gyakorlatilag bárkit megkaphat. „Hasonló írással még nem…..
tr1n1ty 2013.11.15 13:03:05
Sziasztok! 8 évet éltem Németországban és ha sarkítva akarnám jellemezni a férfi-női társadalmat, azt mondanám, hogy a nők emancimancik, a pasik meg melegek. Természetesen nem így van, viszont hazai szemmel nézve mindkét jelenség iszonyatosan magas rátát mutat (már az is felmerült bennem, talán köze van az egyiknek a másikhoz, mint kiváltó ok). Lényeg: nagyon nyitottak szexuálisan, az egyetemen simán plakátolták a Schwulen és Lesbenparty-kat már a 90es években, pedig én egy konzervatív kisvárosban éltem. A nyitottság hátulütője, hogy normális kapcsolatra első körben elég ritkán törekednek, talán mert nem merik elvárni, ezért a nők inkább bekeményítenek, hogy nekik pasira nincs is szükségük, a férfiak meg megpuhulnak és papuccsá válnak emiatt, talán férfiúi identitásukat is bántja ez. Rengeteg közeli ismerősöm volt, és a vicc az egészben, hogy mindkét fél iszonyatosan vágyik őszinte és normális kapcsolatra, de van egy felszín, ahol ezt vmiért "ciki" kimondani, meg félnek a csalódástól stb. Emiatt nagyon sokan boldogok, ha egy külföldivel futnak össze: pl. a német fiúk a magyar lányokat azért is csípték, mert ők pasiként tekintettek rájuk: odaadták a nehéz táskát, hogy az cipelje (a német nő ilyet nem tesz, mert még úgy tűnne, hogy nem elég frankó), hagyták, hogy meghívja őket az étteremben (általános, hogy párok külön fizetnek, a pasi nem is meri előhozni, hogy fizessen, mert még a nő úgy érezné ettől, hogy lenézi, amiért neki nincs elég pénze), valamint a magyar csajok esetenként főztek is a pasiknak, és akkor se esett le a gyűrű az ujjukról, ha mosogatni kellett utána, megcsinálták azt is. A német nő nem szorul semmiben sem támogatásra (legalábbis ezt mutatja) és ez a pasiknak sztem nem jó. A magyar csajok meg kimondottan örültek, ha jött vki, hogy "védelmezze" őket.
Szerintem a nők szemszögéből hasonló a helyzet: ahányat ismertem kint, egyik se volt boldog attól, hogy ilyen emancimancinak kell lennie. A magyar pasik szerintem sokkal férfiasabbak, mint a németek. A német srác nem tud megjavítani semmit, inkább újat vesz vagy szakembert hív. Nem enged előre az ajtóban, nem veszi ki a kezedből a nehezet, stb. Azt gondolom, már ezzel hatalmas előnyre lehet szert tenni a német csajoknál.
De természetesen mindenki más, ez csak egy sarkított vélemény, nyilván ismertem pro és kontra illetőket is, de nekem ez volt az átlagos megfigyelésem.
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..