Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemes András

48 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjaink talán legnépszerűbb, legizgalmasabb szórakoztatóipari műfaja a stand up comedy, melynek egyik legkiemelkedőbben tehetséges alakja Aziz Ansari, a szerelem, a párkapcsolatok tematikája pedig mindig tuti siker, kimeríthetetlen humorforrás, ennek megfelelően már alapból borítékolható, hogy a…..
Olvasóként ritkán vonzódunk a realitáshoz, könyvet azért veszünk a kezünkbe, hogy kiszakadjunk a valóságból, véletlenül sem vágyunk rá, hogy szörnyűségeivel szembesítsenek. A legvéresebb horror, vagy legbrutálisabb krimi is akkor képes szórakoztatni, ha rémületes világát…..
A napokban került a mozikba Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című, a Karlovy Vary-i filmfesztiválon debütált, lelkes kritikákat bezsebelő, mindössze 7 millió forintból forgatott első nagyjátékfilmje - ennek örömére bemutatunk néhányat a 34 éves direktor…..
Egy átfogó, informatív, magyar filmes adatbázis kiépítése, vizuális effekt-specialista utómunka cég, forgatókönyvírás, filmrendezés, feltörekvő indie rockzenekar menedzselése - soknak tűnik így együtt? Bodnár Andrea és Sindely Csaba szerint nem az. Interjú a BuSho Rövidfilm…..
Filmvilág blog Ezt így inkább ne 2014.08.27 13:12:22
Emlékeznek arra a kiváló cikkre, ami Robert De Niróról jelent meg pár éve a Filmvilágban? Tulajdonképpen nem is cikk volt, hanem egy külföldön megjelent életrajzi kötet néhány fejezetének fordítása, de ez mindegy is (ahogy az is, hol jelent meg). Ami számít: jó volt! Érdekes,…..
Filmvilág blog Kálvária 2014.08.21 11:53:16
Míg John Michael McDonagh előző filmje, a szintén Brendan Gleeson főszereplésével készült (és szintén remek) A Guardista komikusan trágár nyelvezete, abszurd szituációi és politikailag következetesen inkorrekt humora okán első ránézésre könnyen rokoníthatónak tűnt a…..
Jonathan Glazer a reklámok (Levi's, Nike, Volkswagen) és videoklipek (Massive Attack, Blur, Jamiroquai, Radiohead - a Karma Police főszerepében magával Kovács Lajossal) világából indulva jutott el a nagyjátékfilmekig, ő is, akár csak hasonló szakmai életutat maguk mögött tudó…..
Áldott és átkozott legyen egyszerre a internet istene, mivel egyszerre hint gyönyört és szenvedést a kezével. Folyamatosan szivárognak ki az októberi sorozatok pilotepizódjai: a Flash és a Constantine első részét is meg tudja már nézni, aki nem az anyukák felhasználói…..
Folytatódik a Transformers-franchise felelevenítése. A 2007-es szuperprodukció a maga 150 milliós büdzséjére egy azóta már 700 milliósra duzzadt (!) profittal válaszolt, ergó még csak nem is volt kérdéses, hogy az új darabnak érkeznie kellett. 2009-et írtunk, midőn a mozikba…..
Nemes András 2014.06.24 11:23:56
A múlt héten került mozikba Mundruczó Kornél Cannes-ban is díjazott filmje, a Fehér isten, amely egy gazdájától elszakított kutyáról szól. Ennek apropóján döntöttünk úgy, hogy Piszkos12 rovatunkban bemutatunk 12 fontos és kevésbé fontos, de mindenképpen izgalmas „kutyás…..
Nemes András 2014.06.17 20:16:08
@sajen: Pont ugyanígy jártam, érdemes újranézni:) Tulajdonképpen tényleg nem filmes alapanyag a könyv, de nagyon merészen és ügyesen valósították meg, tényleg óriási teljesítmény így idomítani egy valódi állatot, plussz nem győzöm hangsúlyozni: Jan de Bont. Hihetetlen, mit művel.
A Dreamworks az elmúlt egy-két évben nem nagyon törte magát, hogy maradandó moziélményt ajándékozzon közönségének. A mérsékelt sikerű The Croods-ot hamar elfelejtettük, a Mr. Peabody and Sherman sem repített vissza senkit a nosztalgiába, nem beszélve a Turbóról ami egy olyan…..
Nemes András 2014.06.16 11:08:59
Geekblog Párbaj 2014.04.24 11:35:01
A betonkígyó tovább tekereg a végtelenbe, a napfény vakít, a szél az arcodba vág, nincs határ, nincsenek szabályok és nincs segítség: a Geektrip folytatódik. Steven Spielberg neve a blockbuster szinonimája, számtalan kiváló alkotása (ugye, szükségtelen felsorolnom) gigantikus…..
Meglehetősen ambivalens viszony fűz Seth MacFarlane személyéhez és tevékenységéhez: egyrészt szeretem minden létező tabutémát szemrebbenés nélkül (sőt, látható élvezettel) kiforgató, őrülten beteg humorát, tisztelem kitartását és agilis természetét, amivel önmagát…..
Geekblog Konvoj 2014.04.02 09:00:00
Végtelenbe kígyózó választóvonal. Dübörgő kerekek alatt sistergő beton. Határtalan égbolt. Fehéren izzó csontok a homokban. Felpörgő motor zaja. Sűrű benzingőz. Ördögszekerek. Apokalipszis mindig. A szabadság mámora vagy a paranoia vérfagyasztó kiteljesedése: sosem…..
Furcsa emberek különös dolgokról beszélnek - írta le nemrég egy barátom Jim Jarmusch alkotói életművét egyetlen mondattal. A nyilvánvaló leegyszerűsítés ellenére meghatározása tulajdonképpen pontosnak mondható, akkor is, ha az örök kívülállóságát büszkén vállaló,…..
Geekblog Farkaséhség 2014.03.25 10:29:24
Napjainkban zombifilmet is fröccsenő vér és szakadó hús nélkül tálalnak nekünk, a vásznon ábrázolt brutalitás általában csak úgy megengedhető, ha a végtelenségig stilizálva, a valóságtól elemelve kerül bemutatásra. Kivételek csak ritkán akadnak (helló, Snowpiercer), a…..
Geekblog Snowpiercer 2014.03.22 12:50:22
Jó tudni, hogy ez a lenyűgöző civilizáció, amit több ezer év alatt felépítettünk magunknak, még egy globális katasztrófát is túlél majd. Lehet, hogy az egész Föld lakhatatlanná válik, lehet, hogy alig néhány száz túlélő marad, lehet, hogy maga az emberiség, mint faj…..
Geekblog A kéz 2014.03.20 13:02:18
Oliver Stone rendezői életműve alapján a grandiózus témák megszállottja, az amerikai néplelket gyötrő traumák krónikása, ikonokká nemesedett egyéniségek portréistája, történelmi tablók aprólékos megfestője. Legyen szó a vietnami háború borzalmairól (A szakasz), a…..
Nemes András 2014.03.20 17:57:21
@Tiger Woods: Miért, mi a vége?
Filmvilág blog Borgman 2014.03.19 08:30:00
A társadalmi rétegek közötti szakadékok meglétéről mindannyian rendelkezünk tapasztalatokkal. Elég, ha csak az utcán megyünk végig, szembesülnünk kell a legszerencsétlenebbek felfoghatatlan helyzetével. Látjuk szenvedésüket, lehetőségeink szerint segíteni próbálunk,…..
Geekblog The Battery 2014.03.11 10:00:00
A világnak úgy van szüksége még egy zombifilmre, mint zombinak a salátára. Rég tele a tököm a vagányság és furfangosság bullshit-maszkjában ágáló filmesek utóbbi évekbeli kínos erőlködéseivel, hogy Romero örökségét hollywoodi módra rövid, hangzatos szlogenekkel…..
Nemes András 2014.03.12 15:47:17
@kukilopezromero: Ebbe eléggé beletaláltál: tudomásom szerint fejlesztés alatt áll egy "Zombik a Parlamentben" munkacímen futó alkotás forgatókönyve, ami arról szólna, hogy az országház alatti katakombákban, jégben tárolt történelmi alakok (Rákóczi, Kádár, Szálasi, ilyenek) felolvadnak, és zombiként támadnak a lakosságra. Nem, nem poén. Nem tudom, mi lehet a dologgal, én kb. egy éve hallottam róla utoljára, de tény, hogy létezik, és a Filmalap elviekben rábólintott.
Geekblog Berberian Sound Studio 2014.03.10 10:29:01
Érzékeink közül általában látásunknak tulajdonítjuk a legnagyobb jelentőséget, a vizuális ingerek hiánytalan fogadását tartjuk legelemibb szükségletünknek. Szemünkkel kerülünk igazán közvetlen kapcsolatba a valósággal ("hiszem, ha látom"), a látvány gyakorolja elménkre a…..
Filmvilág blog Mocsok 2014.03.10 08:31:00
Kiégett, alkoholista és-vagy drogfüggő, cinikus zsarukkal tele a padlás, a különféle addikciók forgatókönyvbe applikálása kedvelt fogása az íróknak, hogy hősük emberi esendőségeire rávilágítsanak, közelebb hozva ezzel karakterüket a nézőhöz. A közönség hálás egy…..
Geekblog A vesszőből font ember 2014.03.05 08:00:00
A horror maga az ismeretlen. Mindig az a legfélelmetesebb, ami kívül kerül az értelmezhetőség tartományain, hatalma önnön felfoghatatlanságából táplálkozik. A rémség erejét a sokk jelenti, ami eluralja elménket, ami ellen tehetetlenek vagyunk. Egyetlen módja, hogy…..
Geekblog A berni követ 2014.03.03 11:01:21
Nemzeti sajátosságunk valamiért, hogy amint hazánk filmgyártása minőségi produktummal örvendeztet meg minket, hajlamosak vagyunk azt egyedülálló és megismételhetetlen teljesítményként értékelni: A berni követ gyorsan magáénak tudhatta az egyetlen jó magyar thriller…..