Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mournival

15 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1992-ben elhunyt Isaac Asimov utópista, de válságokkal terhelt világot képzelt el napjainkra. Vajon jól látta-e a jövőt? – teszi fel a kérdést a Huffington Post. 1983.december 31-én a Toronto Star közölte Asimov írását, amelyben elképzelte 35 évvel későbbi életünket. Ezt…..
Kedvenc univerzumunk 5 sorozata és 13 mozifilmje valami elképesztő mennyiségű vendégszereplőt vonultat fel. Néhány ezek közül elég ismert volt eleve, néhányra pedig csak ezután talált rá a hírnév. Voltak, akik eleve a sorozat rajongói voltak, megveszekedett trekkerek, akik alig várták, hogy…..
Kedves Naplóm! Kezdjük talán a kedvenceimmel, a Wargokkal.A nevüket valószínűleg a skandináv varg [varj] szóból kölcsönözte Tolkien. A szó jelentése farkas. Sötét erők tenyésztették ki őket közönséges farkasokból,  az Első Korban.   A Harmadkori Középföldén…..
Guy Ritchie-nek kell lenni ahhoz, hogy ugyanazt még egyszer magasabb fordulatszámon sikerüljön előadni. A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső hatalmas sikere után a rendező ugyanazokat a paneleket hasznosította újra, a szereplők közül is több ismerős arcot lehet felfedezni,…..
Mournival 2014.07.18 23:58:36
Úgy néz ki, karácsony közeledtével a filmesek (és a forgalmazók címadói) fejében csak a szerelem és a szeretet jár, legalábbis ilyenre még nem emlékszem, hogy a fenti két kifejezés szerepeljen minden második címben. Rajtuk kívül még Csányi Sándor szívét is átjárja majd a…..
TESTLAB Itt az összeomlás 2009.10.08 18:15:21
No, eddig ez így még nem jött szembe, de akkor ezennel bejelentenék egy összeomlást az Összeomlás-bejelentő segítségével :-))) Azaz készítek egy összeomlási jelentést...
A világért sem szeretném elvenni egy másik célblog kenyerét, de azért ilyet nem kellene. Azaz nem kellene írni arról, amihez nem értenek...
Én azt mondanám, hogy nem éppen szabványos a forrásmegjelölés. Egyébként meg ciki.  Akit a cikk is érdekel: http://www.chiponline.hu/cikkek.php?cikkid=12173&nev=Bing_vs._Google_vs._Yahoo..
TESTLAB De most komolyan: miért?? 2009.04.03 15:03:00
Adobe CS3 Collection installkor:de tényleg miért? Előtte már lelövette a Firefoxot és a World-öt is. wtf..
Voltam olyan botor/bátor, hogy vállalkoztam a Logitech Setpoint felhelyezésére, hamár soksokgombos MX-1100 lapul a kezem alá.Goto gyártó (magyar) oldala, letöltés: Kis tüske a hunglish fájljellemzők, de hát ebbe talán nem fog belehalni senki. Viszont óvatosan a szoftver nyelve…..
Na jó, nem meglepetés, újabb w40k - de mentségemre legyen mondva, ez a lélekivós dolog teljesen beszippantott. Jó, persze, nem isznak lelkeket, de akkor is. Jól meg van írva, na. Igazából, akik valaha el akarják olvasni az egész sorozatot, azok ne nagyon olvassanak a tovább mögé -…..
Úgy döntöttem offolok egy kicsit, annál is inkább, mert letettem egy időre az eretnekség-könyveket, és a majd egy éve polcon porosodó halomból előhúztam a még olvasatlan Soul Drinker-t. Rögtön az elején lelövöm a poént: a regény elképesztően bejött, éppen ilyesmire…..
A primarchák eredete még több évszázaddal az Elszakadás Korának vége előttre tehető, mikor még javában dúltak a gyilkos hipertér-viharok. A Császárnak – a Galaxis meghódításához - szüksége volt nem mindennapi harcosokra, így nagyszabású kísérletezésbe kezdett.…..
The Mournival A Mournival 2008.04.27 01:33:00
Nyilván felmerül, hogy miért Mournival a blog neve, s egyáltalán mit is jelent ez a szó…Az Űrgárdista légiók közel sem voltak hasonló szervezeti felépítésűek, mindnek megvolt a saját hierarchiája, parancsnoki rendszere és tagozódása. A Hold Farkasai légióban létezett…..
Horus kinevezését Hadúrrá nem mindenki fogadta lelkesedéssel a testvérei közül. Néhányan, mint például Sanguinus, Lorgar, Fulgrim vagy Dorn kezdettől támogatták őt az új pozícióban. Mások, mint például Angron és Perturabo elszánt dühvel lázadtak az új rend ellen. A Hadúr…..
The Mournival Az ullanori győzelem 2008.03.15 01:34:00
A két évszázada tartó Nagy Hadjáratban és az emberiség történetében tulajdon képpen az ullanori győzelem hozta el a fordulópontot. Az egyik óriási és különösen brutális ork birodalom központja felett aratott diadal méltó megünneplést kívánt, ami még a kor lehetőségeihez…..
Horus egyike a húsz primarchának, melyet a Császár saját génállományát is felhasználva teremtett. A Nagy Hadjárat során elsőként őrá talált rá az uralkodó, ő vetődött ki a hipertérből legközelebb a Földhöz – így gyermekkorát is az Uralkodó mellett töltötte.…..
The Mournival A Császár 2007.12.31 02:18:00
Bár maga az Emberiség Ura történetünkben közvetlenül ritkán fog felbukkanni, ő az univerzum alfája és omegája. Következzenek az ő történetének főbb állomásai... Az emberiség eredetileg tisztában volt az Immatérium létezésével, összhangban élt azzal, sőt bizonyos emberek…..
Hatalmas hősök küzdenek a galaxis birtoklásának jogáért.A Föld Császárának óriási seregeia Nagy Hadjárat alatt meghódították a galaxist – megszámlálhatatlan idegen faj esett áldozatula Császár elit harcosainak, s tűnt el örökre a történelem színteréről.Felvirradt…..
The Mournival Az alapítás 2007.12.14 15:52:00
Hogy miről is szól ez az egész?A Warhammer 40k univerzum elképesztő részletességgel van kitalálva, s van valami olyan vonzereje, aminek nem tudok ellenállni. A legizgalmasabb része számomra a történetekben és könyvekben rejlik, nem a játékban, sőt, mostanság már leginkább a 10…..