Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsidófalvi Zsidó

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ tele van szebbnél szebb világítótornyokkal és bár néhányukat ma már múzeummá, hotellé, netán egy teljesen elhagyatott épületté alakították át, szépségük vitathatatlan - ezt most be is bizonyítom nektek. Következzenek is a világ legszebb világítótornyai!  Cape Reigne Lighthouse,…..
Afrika egyik legmelegebb részén, Afar régiójában egy 60 km hosszú és 8 km széles hasadék keletkezett. Itt a hőmérséklet nappal 55, éjjel 35 fok, de ennek semmi köze ahhoz, ami történik,  miként a talaj süllyedésének vagy a földrengéseknek sem. Többről van szó. A geológusok szerint itt egy óceán…..
Zsidófalvi Zsidó 2020.08.20 10:17:09
@Gábor Kovács343: Ez egy nagyon szar post volt. Tudománytalan. Színes hírnek meg faszság. Köztudott, hogy Kelet-Afrika alatt úgy áramlik a magma, hogy szétszakítja a kontinenst. Benne volt már az 1980-as évekbeli általános iskola földrajzkönyvekben is, a tektonikus mozgásnál. Így jött létre Madagaszkár szigete, így szakad le az Arab-félsziget. Na és nem az lesz, hogy szerdán még csak egy völgy, csütörtökön meg már óceán. Egyből óceán! Óceán, b+! Nem ám úgy, hogy először csak elönti a tenger és öböl lesz, majd ha leszakadt, akkor tenger, ÉS MAJD A LEGVÉGÉN ÓCEÁN, nem! Kapásból óceán! Ez aztán a kattintásvadász fogalmazás!

Meg az utolsó bekezdés! Aszondja, hogy Észak-Amerikában a folyamat megállt. NEM, nem állt meg, a Szent András törésvonal folyamatosan mozog, folyamatosak a rengések és Kalifornia le fog szakadni.

Viszont az internet már csak ilyen, ha hülyeséget írsz, sajna el kell viselned a fájdalmas igazságot, ha kijavítják a 12 éves értelmi színvonalú fogalmazásod.
A mai napon ismét hoztam nektek néhány pazar fotót a 60-as, 70-es és 80-as évekből. Egészen biztosan nagyon sokra Ti is emlékeztek, de elképzelhető hogy találkoztok a fotók között olyanokkal is amikkel eddig még nem találkoztatok.Igyekeztem úgy választani a képeket, hogy a mai 40-es, 50-es…..
Ha a rendszerváltozást megelőző Magyarország bűnözői közül kellene megnevezni valakit, akkor a többségnek valószínűleg Soós Lajos ugrana be. 1979 júliusában az egész országot megrázta Gyulai Károly rendőr főtörzsőrmester meggyilkolásának híre. Három hónap megfeszített nyomozói munka eredményeként…..
Olvasónk szerződésmódosítása nem sikerült valami jól, pedig úgy érzi, mindent időben megtett annak érdekében, hogy végül ne kelljen olyan szolgáltatásért fizetnie, amit nem is használt. De hiába a személyes befáradás egy nappal a szerződés lejárata előtt, ez édeskevés volt ehhez.  Kétéves…..
Zsidófalvi Zsidó 2019.07.18 12:59:30
@Kondom Keselyű: Ez akkor érdekes, ha végleg megszünteted az előfizetésed. Akkor se sztornóz? Ha azt befizetné a pógár, akkor azt az összeget hova számolnák be? A már felmondott hónapra, vagy a következőre?
Miért nem működik jól a látássérültek érdekvédelme? Egy olvasói levelet kaptunk, melyet szerkesztve adunk közre. Az illető nem mocskolódni vagy vádaskodni szeretne, hanem csupán leírja amit önmaga megtapasztalt, mint egy látássérültek érdekvédelmével foglalkozó szervezet alkalmazottja. A történethez…..
Feltehetnénk találóskérdésnek, hogy mi ez a fenti képen, de inkább eláruljuk, hogy a guminyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) szenzora, és egyáltalán nem így kéne kinéznie. A pöcök tönkretételével vádolt cég tagadja, hogy náluk deformálódott volna el, ami persze simán lehet  igaz, de azért az eléggé…..
Zsidófalvi Zsidó 2019.01.16 11:09:11
Ha őszintén körülnéz az otthonában, Ön is felfedezheti, mi az, amihez hónapok, vagy akár évek óta hozzá sem nyúlt és csak a helyet foglalja. Ha módszeres végigmegy a listán és leselejtezi az elavult, felesleges holmikat, meg fog lepődni, mennyi hely felszabadul az otthonában.…..
A Homárra érkező panaszokon belül számát tekintve rendes esettípus az, amikor olvasónk a Vaterán/ Jófogáson/ Facebook-csoportban vagy hasonló helyen lecsapott a Gipsz Jakab által elképesztően jó áron hirdetett valamire, amiről kiderül, hogy max. levélnehezéknek, felmosórongynak vagy a házasság…..
Zsidófalvi Zsidó 2018.05.16 16:12:53
@NYJetsTD: Én is mondtam az apósomnak, hogy vegye vissza a lányát, de az öreg azt mondta, hogy már piszkáltak rajta.
A kriptovaluta indulása óta a világ már sok drámát látott. Égbeszökő és mélybe hulló árfolyamokat. Az azonban tagadhatatlan, hogy többen megtalálták a szerencséjüket és milliomosok, sőt milliárdosok lettek. Daniel Colosi (Fotó: instagram.com/daniel_colosi)..
Zsidófalvi Zsidó 2018.03.22 15:38:26
@Before: Az, hogy közérthetően írnak, az nem zárja ki azt, hogy normális legyen. Természetesen én nagyon jól tudom, hogy mit jelent a szó, de ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy akad olyan ember a magyar rónán, aki esetleg nem! Na, én azokra a szerencsétlenekre is gondolok! Basszál le emiatt! Dögöljenek meg? Tanultak volna tovább? Lettek volna olvasottabbak, műveltebbek? Ne is olvassák a gazdagisztán.blogot, hátha olyan szakkifejezés gyün szembe, amivel a tanyán még nem találkozott tehenygané lapátolás közben? Tényleg a közérthetően történő írás lenne a normális írás halála? Ezen azért szívesen vitatkoznék egy sör mellett!

Az meg a másik halálom, amikor odavetik, hogy guglizd ki! Persze, minden kikereshető, de most akkor postot olvasok, vagy guglizok? Lehet jönni pld. olyannal, hogy a repülés nemzetközi mértékegysége a láb, de tízből hét magyar ember nem fogja tudni kapásbó fejbenl átváltani a harminc centit méterre, mert itthon metrikus a rendszer és nem fogja tudni, hogy milyen magasan ment méterben a harmincezer lábon közlekedő gép.
Lehet, hogy nem rendszerszintű, lehet, hogy csak bénázás, félrekommunikálás, új munkatárs, négynapos ünnep, technikai zűr, árvíz áll a háttérben, de egy megbízható cég mindezeket az akadályokat simán legyűri, és visszautalja a visszavitt termék árát egy hónapon belül - pláne, ha 5 napot…..
Zsidófalvi Zsidó 2018.03.22 13:13:44
@Terézágyú: Ááá, én magánember vagyok, de nálunk is óriási a bürokrácia, ha én szeretnék pénzt költeni, engedélyt kell kérnem a nejemtől, aki előbb megbeszéli az anyjával, meg a barátnőivel, hogy vajon adhat-e engedélyt nekem arra, hogy vegyek egy új cipőfűzőt. Vagy valami hasonlóan nagyértékű dolgot.
Az elmúlt években sokat fejlődtek a kínai mobilcégek, a Huawei például az egyik legnagyobb gyártó lett, igaz ehhez 15 országban létesített kutatóközpontokkal is turbózta magát. A Doogee úgy tűnik, ettől még messze van.  Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség! Nagyjából egy hete történt az eset,…..
Zsidófalvi Zsidó 2018.01.25 16:39:18
@Tikakukac: Sharp Aquos, made in Japan

Egy baj van vele, hogy nincs rá magyar android, de értek annyira angolul, hogy eligazodjak a menűben.
Nem ez az első eset, ami alapján érdemes az Euronics-ban árult extra garancia megvétele előtt alaposan tájékozódni és véggondolni, hogy ilyen lovat akarunk-e. Kedves Homár! 1,5 évvel ezelőtt vettünk egy Orion T32 DLED televíziót a Euronics-ban. Vettünk hozzá 5 év extra garanciát az eladó…..
     Júniusban az ország északi és középső részén gyakran voltak láthatóak C-130-asok az égen. A Ohio Légi Nemzeti Gárdába tartozó két szürke szállítógép a Load Diffuser nemzetközi hadgyakorlatra érkezett Kecskemétre. Segítettek az amerikai résztvevők felszerelésének átszállításában az óceánon…..
Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt írjuk, hogy a Le Mans minden idők egyik legjobb autóversenyős filmje volt. Nem csoda, a főszerepben Steve McQueen varázsolt a gyorsan ikonikussá vált Porsche 917K volánja mögött. Na most azt képzeljük el, hogy ezt az autót árverezik el...
A Vizes VB úgy tűnik, meghozza az az áttörést, amire minden budapesti és hazánkba érkező turista vágyott: megszűnni látszik az a balkáni állapot, hogy a belvárosból nem lehet közvetlenül megközelíteni a nemzetközi repülőterünket...
 Anikót tök kiakasztotta, hogy a Telekom díjat számít fel a felszólító levél miatt akkor is, ha nem postán, hanem mailen küldi. A Telekomot meg gondolom az akasztja ki, ha Anikó nem fizet időben, és ezzel a módszerrel is próbálja motiválni. A kérdés, hogy ez mennyire…..
Betti beleesett egy az utcán kikötött, de majd egy éven keresztül nem mozdított bicajba. Először csak szemezett vele, később szerelmes levelet tűzött rá, hátha eladja a gazdája, végül aztán, amikor semmi reakció nem jött rá jó ideje, megpróbálta a hivatalos úton megszerezni.…..
Zsidófalvi Zsidó 2017.07.03 14:56:05
@Sáros Hilda: Úgy van, ahogy a Buzi úr mondja, a KEKKH oldalán le lehet kérdezni kocsikat.

kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/
Zsidófalvi Zsidó 2017.07.03 15:02:53
@Sáros Hilda: Hm. Valóban nincs itt tulaj. De semmi gond, ezért még nem vagyok hálad hülyébb, he hízelegj. Továbbra is fenntartom, hogy ha egy szemmel láthatóan elhagyott roncsot jelentesz be, akkor majd az önkormányzat lekérdezi hivatalos csatornákon a rendszám alapján a tulajt. Mint bejelentőt, téged majd informálnak az eljárás során, hogy megvan-e a tulaj, vagy nincs, tulajdonjogot formálhatsz-e a talált kocsira vagy sem. Abszolút nem cáfolod meg a PTK tulajdonjog szerzésről szóló bekezdéseit azzal, hogy a KEKKH honlapján történetesen télleg nincs kint a tulaj neve-címe.
Zsidófalvi Zsidó 2017.07.03 15:11:18
@metal: Jó pár hozzászólással ezelőtt azt is kitárgyaltuk, hogy egy parkoló nem azért van, hogy örökre betárolj oda egy roncsautót. Szerintem ugyanez értelmezhető egy kerékpártárolóra is. Ha te leírod az önkorinak, hogy te már X éve ott látod ezt a cangát, esetleg a jól láthatóan lerohadt állapotát egy fényképpel dokumentálod ÉS egyidejűleg beleírod a bejelentésbe, hogy igényt tartasz rá, mint megtaláló, ha nem sikerül fellelni a tulajt, akkor jó eséllyel igényt formálhatsz rá. Elveszett, vagy magára hagyott. Hagyjuk ott örökre, míg a rozsda lassan el nem pusztítja? Azért ha már van egy jogszabály, ami talán jó ilyen esetre, akkor használjuk.
A tájékozódás alapvető tényező a mindennapjaink során még akkor is, ha olykor nem tudatosuló módon zajlik bennünk. Saját magunkat próbáljuk pozicionálni többek között akkor is, amikor egy metrószerelvényen ülve vagy állva valamilyen úton-módon igyekszünk azonosítani, hogy épp hol járunk. Egy…..
Ugyanaz a 31 éves Németországban dolgozó gazdasági menekült vagyok, aki az utóbbi hetekben már két levelet is írt a külföldi munkáról és a hazatérés lehetőségeiről. Mindezt természetesen a saját szemszögemből tettem, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Pusztán csak azért, mert szerettem…..
Zsidófalvi Zsidó 2017.05.02 09:15:31
@Fodor Balázs: Kedves Balázs! A politikus az havi sok százezer ft fizetést kap. Mégse talál ki semmit a gazdaság élénkítésére. Te komolyan elvárod, hogy ha van is egy jó ötlete valakinek, akkor azt ingyen közreadja?

Lófaszt, mama, ahogy azt Hofi mondaná!
1981-ben a BBC Tomorrow’s World című programjában a műsorvezető úgy jellemezte az akkoriban forgalomba került CD-ket, hogy elpusztíthatatlanok, gyűjtők számára ideálisak. Ám már a 80-as évek második felében a gyártók és a szakemberek észrevették, hogy erről szó sincs. 1988-ban a Nimbus, az egyik…..
Cipős sztori. Mielőtt a törzskommentelők kisközössége sivalkodni kezdenie, hogy kiakadt a vótmáméter, az az érdekes benne, hogy olvasónk nemcsak a Békéltető Testületig jutott el, hanem továbbment a sikertelen tárgyalás után, olyannyira, hogy nemcsak bevizsgáltatta a csukáját, hanem egy ponton szét…..
Zsidófalvi Zsidó 2017.04.03 11:50:52
@Csokis: +1

Gátfutópályán is van vizesárok, szóval nem nevezném extrém körülménynek a vizet futás közben.
via GIPHY Jön a tavasz, nyakunkon az évszak- és cipőváltás, sűrűsödnek a lábbelikkel kapcsolatos levelek, ami alapján úgy tűnik, nem lehet elégszer átvenni, mikor és hogyan reklamálhatunk, ha valami mégsem jön össze a vadiúj csukával. Például az oké, ha a bevizsgálás után csak a blokk ellenében…..
Érdekes jelenség az idő.  Vegyük példának a címben megjelölt színészt, Brad Pitt-et. Amikor elkezdtem ismerkedni és rajongani a filmvilág iránt, a népszerű színész már ünnepelt hollywoodi csillag volt, s egészen eddig a cikkig fel sem merült bennem, hogy nem a csúcson kezdte. Nyilván tisztában…..
Zsidófalvi Zsidó 2017.02.10 13:18:48
@negyedikfal: Egy kicsit hogy is mondjam... Izé... Milyenmáraz, hogy kábé fél évente egy blogon megjelenik egy hír arról, hogy Bred Pitt a Dállászban tűnt fel először.