Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morgan kapitány (törölt)

0 bejegyzést írt és 413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Költözünk! 2014.02.12 01:06:34
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő lére ereszteni ezt a posztot. Egyszerűen arról van szó, hogy új lakásba költözünk. Várunk titeket a megszokott Furdancsos tartalommal az új kecóban is. A virtuális barkácsolást…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.13 18:29:52
@gelsystem: "indexes loggal sikerült belépni" ezt hogy csináltad?
Komolyan érdekel a dolog, mert a tököm tele van már, hogy mindenhova regisztrálni kell, viszont nehezen elképzelhető, hogy az Index konkurenciája csak úgy beléptet az itteni loginoddal.

A pedógyanús egyen-avatar az Origó szellemi tulajdona :) mindenki ezt kaja, amíg nem tölt fel saját avatart.
Folytatódik közösségi oknyomozásunk a Posta körüli jelenségek feltárására. Mai megfejtőnk egy volt alkalmazott, aki szerint számos oka lehet annak, ha valahova nem jut el a kézbesítő, de leginkább az, hogy túl vannak terhelve, a felhasználók pedig hülyék: Régi olvasója…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.10 20:09:02
@Tiborfalvi Tibor: De, beleköpnek, utána lopják el.
Ezt a posztunk eredetileg hét éve írtuk, és fennállásunk egyik legtöbbet kommentelt posztja lett. A benne foglaltak ma is igazak, szóval most újra kitesszük, hátha a mai olvasóknak fantáziáját is megmozgatja... Egy korábbi posztunkban említettem, hogy elektronikai készülékek megbontásakor…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.14 17:41:20
@KovA: Ez a mosógépes példa milyen találó!
Nekem is frissítettek rajta, mielőtt kidobásra ítélte a szerviz. Mellékesen nem tudták megállapítani a hibáját. Nem megy...ez volt a diagnózis és a szakvélemény is egyben.

A toner utángyártók és utántöltők igazi hősök, napjaink Robin Hood-jai, tisztelet nekik.
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.30 15:40:10
@KovA:
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
@Lord_Valdez:
@Untermensch4:

Ha egyszer blogot indítanék, miattatok engedélyezném a kommentelést
Ez a post önálló életre kelt és írhat Thoreau mindenféle vízelvezetőkről, de az élet itt folyik. :)
Naiv ingatlantulajdonos a negyedéves csekk hiányából jött rá, hogy kitették a hóra a Generali Providencia Biztosítónál. Mert csak. Panasszal és mélységes felháborodással fordulnék az Önök biztosítója felé, ezen kívül az alábbi kérdésemre várom válaszukat. 1998. óta…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.08 09:59:57
@emzéperiksz: Ez erősen feltételezéseken alapuló vélemény lehet.
...ha nem törékenyként adják fel a csomagot, derítette ki Z, akinek 20 ezer forintos biztosítással érkező Pioneer cédélejátszóját darabokra zúzták szállítás közben, aztán pedig kilopták belőle az optikát: Egy különösen arcpirító Magyar Postás történet foglalnék…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.06 15:13:30
@Androsz: A csevegés fontos, mert emeli a kommentszámot. A Posta alkalmaz egy embert 750000-es fizetéssel (a kommentipari miniszter fia, ismerem) és ha nincs legalább 50 bejegyzés, akkor leszarják, mert úgysem olvasta senki a posztot.

Ugye azért érzed a válaszokból áradó kommentet, hogy senki sem küldött el anyádba, mert ismeretlenül elmebeteg pöcsöknek nevezted őket őket?
Egyébként szellemi kihívást jelent megkülönböztetni a postás kommenteket a csevegéstől?
Alkalmazzanak valami piktogramot? Amin egy elmebeteg pöcs van?
Furdancs Blog Akkus csavarbehajtók 2014.02.05 09:01:42
Ezek a kisméretű szerszámgépek az apróbb szerelőmunkáknál nagyon előnyösek, meggyorsítják és könnyebbé teszik a munkát, ám a hagyományos csavarbehajtókkal szemben van néhány hátrányos tulajdonságuk is. Ezekre pedig már a beszerzésükkor célszerű jobban oda…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.06 06:33:11
@sandinista!: Ez a példa a megjelenése óta sem csituló vitához, párbeszédhez illik:
furdancs.blog.hu/2014/01/08/barkacsolas_mindhalalig_901
Megint posztbejegyzést kell írni. De miről? Ez a nap is pont úgy kezdődött mint a többi. Egyszer csak reggel lett, kikászálódtam az ágyból, kerítettem kávét, stb-stb… most meg már este van. Mindjárt lehet menni aludni megint. (Mondtam már, hogy milyen gyorsan elszáll az…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.04 20:44:22
@misinator: És akkor még nem beszéltünk a HiFI magazinban régen olvasott elméletekről, hogy a szobában található könyvekbe hány oldalanként kell könyvjelzőt tenni, mert az is javítja a hangzásképet. Nem poén, tényleg.
Innentől a HiFi egy 1200 változós egyenletnek tűnik, ami már több, mint audiotechnika, inkább misztikum.
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.05 11:50:34
@Algopirin: A beltéri ajtók beállítása egyszerűbb, mint hinnéd. Megveszed az ajtókat, majd szólsz egy kőművesnek, hogy rakja be.
Poénnak hangzik, de annyiféleképp deformálódhat az ajtótok, hogy rutin és szakértelem kell a berakásához. Megbánós, ha azt a 7-8000 ezer forintot nem szánod rá ajtónként szakemberre.
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.06 06:28:08
@Thoreau: Persze, mert most is elkerülte figyelmem valami, a "régi" szó. Mire felocsúdtam, már le volt nyomva az ENTER. Réginél más a helyzet, bár a világ nagy és a jelenlegi épületállományban már statisztikailag is a lerohadt, ötvenes években berakott olcsó (bár ettől még igen tartós) nyílászárók dominálnak, nem pedig az önmagukban is értéket jelentő ajtó műkincsek.
Részemről hálát adtam magamnak, hogy a belső ajtókat rábíztam a kőművesre, annyi mindent kellett állítani és vésni is.
A Vatera nevű ügyfélkezelésből negatív iskolapélda régóta jelen van kicsiny országunk piacán és amellett, hogy az egyik leglátogatottabb honi aukciós portál (mert csak ez van ugye) méltán híres arról is, hogy az ügyfeleivel úgy bánik, mint a kutyával, vagy éppen nem bánik…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.05 06:26:40
@butter-k: A robotokban sokkal több az empátia :)
Vissza-visszatérő gondolatom, hogy kipróbálom a galvanizálást, azonban a téma alapművében és a neten keringő ritka irodalomban olvasottak meghátrálásra késztettek eddig. Al-Kaida kompatíbilis, engedéllyel (vagy úgy sem) vásárolható vegyszerek, szabályozható egyenáramú…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.04 09:18:27
@Mátyus Bence: Jaj, jaj, ha lenne egy villanyvasutam, mennyivel boldogabb lennék. Igen drága hobbi :)
Mesélhetnél az üzemről.
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.04 14:26:26
@Mátyus Bence: Szia! Üzenetet megkaptad?
Már volt szó itt a blogon arról korábban, mit is gondolunk az otthoni barkácsolásról, és egyáltalán az saját kezünkkel végzett munkáról. Azt a posztot IDE kattintva el tudjátok olvasni. Ez a pár sor most inkább arról szólna, hogy hogyan is viszonyulunk az olvasóinkhoz. A Blog…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.01 10:36:43
Hozzászólok, mert általában én szoktam hisztérikusan kikelni a beszólogatós kommentek szerzinek. Csatlakozom Thoreau-hoz, senki sem tökéletes, én igen kritikusan szoktam értékelni saját eredményeimet a famegmunkálás és betonozás terén. Ha megmutatnám és valaki megjegyezné, hogy, "hát, ebbe bizony több cement kellett volna" vagy "a csiszolás tökéletessége hagy kívánnivaló maga után", még meg is köszönném.
Viszont a rettegett Index főoldalról beeső "milyen szar", "ez a blog már gyakran írt dilettantizmustól hemzsegő cikkeket" tartalmú rövid, érdemi információt egy cseppet sem tartalmazó beszólogatás egyszerűen beteg dolog.

Érted, ide jön valaki, pusztán azért, hogy beletaposson a posztba munkát, időt (néha pénzt) belefektető szerzőbe és még néha neki áll feljebb, mikor ezt számon kérik rajta.
Mióta blog és kommentelési lehetőség létezik, örök dilemma, hogyan lehet ezt a jelenséget megzabolázni.

- Legegyszerűbb, hogy nincs kommentelés. Elég drasztikusan rövidre zárja a kétoldalú kommunikáció esélyét. Talán egy barkácsblognál ez nem is probléma, hiszen egyfajta publikációkat tesz közzé, nem pedig vitát generál, mint mondjuk egy politikai vagy társadalmi tematikájú fórum (itt jegyzem meg, a blog, mint publikációs platform a könnyen visszakereshető és kordában tartható fórumot ölte meg, pedig az jobb volt).

- Előmoderáció. Ez is lezárja a vitát, mert mire a szerkesztő engedélyezi a komemntet, írója már odébbállt, azaz megakadályozza a párbeszéd kialakulását.

- Facebook-kommentelés. Szerintem ez a legcélravezetőbb. A (zömében) saját névvel-adatlappal rendelkező kommentelő sokkal visszafogottabb mind a bírálattal, mind saját mérnöki, stb. címeinek érvként való felhasználásánál.
True story: Azért van igazam, mert faipari mérnök vagyok, 30 éves tapasztalattal. És ezt hogyan bizonyítod? A "kissgecóhuszár" nickneveddel? :) haha!!!
Másrészt minden bizalmam a felnövő nemzedékben, tényleg nagyon pengék a mai 13 évesek, de azért idősebb, becsületben és szakmában megőszült férfiaknak talán visszafogottabban kellene osztani az észt vagy sértegetni őket. A nickneves kommentelés ennek pompás, szinte kiaknázhatatlan terepe. A Facebooknál már elválik a...aminek el kell válni a májtól.

- Hagyni terjengeni a kommentelést, vagy pedig moderálni, tiltani a trollokat. Szép látvány, ha nő a kommentszám, mert feltételezi, hogy van kakaó az anyagban és megvitatásra érdemesnek tartják (lásd a lassan két kötetben kiadható
furdancs.blog.hu/2014/01/08/barkacsolas_mindhalalig_901#c21572927
témát. De ez néha annyira hóhéra az önbizalomnak, hogy sokan megtörnek és nem jóságoskodnak többé ingyen tartalmat kínálni a közönségnek.

Az Internet demokratikus, mert egyenlő tevékenységi jogot biztosít mindenkinek egy felvett nicknév birtokában. De ettől még nem vagyunk egyenlők, most a szakmai tudásra és műveltségre célzok. Épp ezért én teljesen korrektnek tartom, ha pusztán rosszindulatból eleve értékelhetetlen tartalommal beszól valaki, azt kitiltsuk egy életre.
És ilyenkor jön a legbájosabb rész néha. Figyelmeztetsz valakit a kitiltás lehetőségére, miután fröcsögve, érthetetlen motivációk mentén a szerző elevenébe vág, majd felháborodottan visszaír "Tudtommal szólásszabadság van ebben az országban". Hát nem, pajtás, otthon, a jászol mellett, szűk családi körben tényleg azt mondasz, ami szíved bánata, de ha ezt a szomszédban mondod el, rátámaszkodva a konyhaasztalra, akkor van némi valószínűsége, hogy kidobnak :)
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.02 09:36:21
@zooltek: Szia!
Én ezt külsősként fogalmaztam meg :) Mit tenne xy, ha blogot indítana jelszóval.

Elmesélem, ha már erre járok. Volt egyszer egy Drótposta nevű szolgáltatás a modemes időkben. Lényege, hogy feliratkoztál egy témára, időnként felkapcsolódtál, a központ pedig elküldte neked levélben az érkezett hozzászólásokat.
Volt ott egy elektronikai szakember, tipikusan az az arc, akiről a Netikett a "fórumban megbecsült, tisztelt tag" jelzővel írt (Netikett sem létezik már szerintem különben). Tényleg az a szaki, aki minden kérdésre válaszolt és abszolúte segítőkész volt. Egyszer egy csapat tizenéves (Azok voltak, ismertem őket. Pattanásos képű, gettósuhancok) falkában lerohanta és kiüldözték a fórumból, pusztán szórakozásból. No, innentől nincsenek illúzióim. Akkor még volt technikai lehetőség moderálásra, pusztán farkastörvények uralkodtak.

Másrészt számos alkalommal bebizonyosodott, hogy ha a társadalom nincs olyan mentális állapotban, mikor a jól felfogott érdek, logikus érvelés, egyéni felelősségtudat vagy társadalmi párbeszéd diktálta önkorlátozó viselkedés nem kaphat teret, akkor fogni kell egy korbácsot vagy büntető számlatömböt és addig kínozni vele a szabályokat megsértőket, míg sírva nem fakadnak vagy be nem szarnak kínjukban és kényszerűségből be nem tartják a szabályokat.

A Facebook tényleg béna sok tekintetben, kivéve a felhasználók azonosítását.
Nehéz ügy ez az egész, igazad van.

És egy utolsó gondolat: a blog.hu olvasóközönsége minden kritika ellenére még az elegáns gentleman-ok és lady-k visszafogott, mértéktartó közössége néhány más portál vagy blogszolgáltató falkáihoz képest.
Morgan kapitány (törölt) 2014.02.04 13:55:58
@zooltek: :)
Volt abban a Drótpostában valami kalandfilmekbe, Mátrixba illő felfedezés-feeling.

@Untermensch4: Ne hagyjátok abba! Mindig is mélyen fejet hajtottam a mérnökök előtt, akiknek már nincs kitől megkérdezni, hogyan is kell megoldani egy problémát és övék a felelősség. Talán még egyszer azt is elhiszem, hogy nincs titkos direktíva a tervezett avulás megvalósításáról. Bár ahhoz le kellene kapcsolnom az áramot és többé nem használni semmilyen elektromos berendezést vagy autót. Vagy bármit.
Dõltömre Tökmag Jankók lesnek:Úgy szeretnék gyáván kihúnyniS meg kell maradnom Herkulesnek.Milyen hígfejüek a törpék:Hagynának egy kicsit magamra,Krisztusuccse, magam megtörnék. De nyelvelnek, zsibongnak, űznekS nekihajtanak önvesztükreMindig új hitnek, dalnak,…..
Múlt héten ismét elstartolt a köztévé saját zenés vetélkedője, ami tocsogott a pátoszban és gyönyörűen alkalmazkodott a keresd a jót!-féle Kerényi-etikához. Mondjuk most legalább akadt egy-két egész vállalható produkció, de a műsor maga még mindig zavartalanul halad…..
Az első (és második) blikkre is zakkantnak tűnő Simont, a VV6 egyik legmegosztóbb, éppen ezárt legérdekesebb szereplőjét az RTL a nézők hathatós közreműködésével kihajította a villából. A történések eszkalálódásáról ez a videó sok mindent elmond: Az egész…..
Van az a pénz, amiért még az amúgy kopasz Laurence Fishburne-nek is korpás lesz a haja: gyaníthatóan egy szép összegért bevállalta, hogy leporolja a régi Mátrix-dzsekijét, felteszi az éjszakai napszemüvegét, és haknizik egy jót Morpheusként a Super Bowl-szünetbe szánt Kia…..
Bár a barkácsolásról a legtöbbünknek inkább valamilyen mechanikus tevékenység jut eszünkbe, a mai változó világban az otthoni, házilagosan végzendő munkák körébe egyre inkább beletartozhat az elektronika és az informatika is. A multimédiás tartalmak lejátszására alkalmas,…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.27 16:32:15
@Macropus Rufus: Szia!
Nem gondolkodom ilyen megoldásban, pontosabban semmilyenben, mert elvagyok a külső HDD-vel. Szerintem is egy célprocesszoros tároló a legjobb megoldás, főleg, ha még le is tölti a netről, amit kell.
A felhő nem csak az NSA miatt (magánemberek vagyunk, de azért mégis) nehézkes, de az ADSL feltöltési sebesség mellett max. a dokumentumokból a legfontosabbakat töltöm fel, illetve van egy bosszantó közös nevező ezekben a megoldásokban: Dropbox, Skydrive, stb. létrehoz egy könyvtárat, abba kell neked átmásolni az archívumot, majd azt tölti fel. Ha itthoni könyvtárból kitörlöd, akkor a felhőben sem marad meg. Tehát már három helyen létezik a file, ami már sok.

Egyszer kitettem a kazánházba a gépemet és a falon csak a kábeleket vezettem át. Na, az halk volt, minden más csak pótmegoldás :)
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.27 19:49:42
@Macropus Rufus: Nem tudom, de biztos így van, mert olvastam egy cikkben, hogy a Skydrive win8.1-es verziójában már nem lesz lokális könyvtár és milyen jó meg új dolog :)

Kérdezhetnénk: Mit tenne most Kim Dotcom? Ő egyszerre egy csaló rohadék és a tárhelyszolgáltatások legkirályabb arca. Próbáltam a Mega szolgáltatását, de valószínűleg tesztverzióban működött, mert félórákat gondolkodott, mire elkezdett csordogálni a feltöltés. Ennyit az ingyenes feltöltésekről.

@tavolirokon2: "vegen egy PAL felbontasu TVn nezik meg" Nálam fordítva volt. Megvettem a plazmát (jó rég), HD Ready csodatévé és aztán évekig 199-es Poirotok mentek rajta, haha!!
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.27 19:55:49
@Morgan kapitány: 1996-os.
Horváth Istvánné miniszterasszony mindenkit megnyugtatva magyarázta (alliteráció, ecsém) Pakssal kapcsolatban, hogy itt most aztán jön a Kánaán, mert az atomerőmű bővítésből a tisztességes és kellőképpen felkészült magyar kákávék is részesedhetnek, beszállhatnak a tuti…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.27 14:31:37
@Mária: Mária, szeretem önt :)
Jimmy Fallonnál vot éppen, és amikor észrevette a jellegzetes külsejű laptopot, egy kicsit megtört a beszélgetés íve. ..
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.26 10:29:30
@sixx: Már bánom is, hogy beírtam. Szóval, úgy általában ti jó arcok vagytok és a blogon látszik a törődés, a saját gondolatok és elemző hozzáállás. Szerintem ne hígítsátok a tartalmat ilyen egysoros szarokkal, amiből most három is sorakozik egymás után.
Érted, nagy fiúk vagyunk és megtaláljuk az ilyen poénokat magunk is, ehhez nem kell a comment.com.
Több hozzáadott értéket! :)
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.20 22:12:54
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.21 06:41:29
@bkkzol: "Tudtommal ők is örök történelmi barátságban vannak oroszországgal."

Hát igen, főleg mióta a finnek kiverték határukról a rájuk támadó szovjeteket a II. világháborúban és megmondták nekik, hol a helyed, csicska. Nevezhetjük történelmi barátságnak is :)
Bár még tél sem volt, ettől függetlenül ahhoz, hogy az előbb-utóbb csak megérkező fagyok elmúltával rövidebb életű haszon- vagy dísznövényeket palántázni lehessen, január közepétől már kellene vetni a magokat. Csak akkor érdemes a magvetéshez fogni, ha már minden kellék…..
A helyzet viszonylag világos: Orbán és aggasztóan átláthatatlan, de bizonyosan nemcsak transzparens módon beazonosítható politikusokból álló köre Moszkvában meglépte azt, amit a nemzeti érzelmű, zöld érzelmű, józan gondolkodású ember legrosszabb rémálmában sem mert…..
Az otthonokba egyre több inox, azaz rozsdamentes tárgy kerül, amelyeknek a tisztítása némileg eltér a többi fémekétől. Az inox tárgyak felülete ugyan nem oxidálódik, ám ennek ellenére a szokványos szennyeződések ugyanúgy lerakódnak a felületeiken, mint bármely más tárgyén.…..
Morgan kapitány (törölt) 2014.01.17 16:54:04
@Thoreau: Csoda kategóriában a hideg zsíroldót is mellé tenném. Csak kesztyűben, ha nem akarsz búcsút venni az ujjlenyomataidtól. Bár ebben az NSA-World időkben még az sem lehet haszontalan.
A tegnapi, az elektromosság veszélyeit taglaló posztunk után azért egy posztot megérnek a mechanikai eredetű veszélyhelyzetek is. Amikor ezt a posztot írtam, még aktívan asztaloskodtam. Ma már ez nincs így, de a poszt megállapításaival ma sem szállnék vitába. Végül is egy műhelyben minden csupa fog…..
Mi mással tölthetné az ember a szombat estéjét, mint egy égből pottyant IKEA-látogatással és az azt követő bútorösszeszereléssel. A barkácsolni szerető férfi számára ez amolyan könnyed edzés, melynek során újra gyerek lehet kicsit. Stábunk tehát egyik pillanatról a másikra egy fészekrakási lázban…..