Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ariete27

16 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Devizahitel kálvária Elindult 2013.11.17 15:49:19
Végre történt valami! Barabás úr tanácsára még nem a bírósághoz fordultunk. Bár nekem az sem lett volna ellenemre. Még amikor bele kezdtem ebbe a dologba azt gondoltam,hogy nem szeretnék az elsők között lenni,akik kitalálják,hogy mit lehet tenni a bankok ellen. Járja csak ki más…..
És jártam a saját bankomban is. Itt igénybe vettem némi segítséget,ezért négyen vettek részt a találkozón. Mármint banki oldalról. Jelen volt egy vezető jogtanácsosuk is. Na,ő igazi,beképzelt bankjogász fazon volt. Megkérdezte tőlem,hogy tulajdonképpen mit is akarnak az…..
Nem,nem írtam el. Nem Thaiföldön jártam,csak különböző bankfiókokat látogatok. Kinek mi a kedvtelése. Elsőként ismét kedves ismerősömet kísértem el. Ennek előzményeként több telefonbeszélgetést is folytattunk egy hölggyel,akinek szakterülete a problémás hitelek…..
Devizahitel kálvária A levél 2013.10.06 19:24:32
Pénteken Barabás úr,a Hitelszövetség vezetője társaságában ellátogattam a bankomba. Az ügyintéző hölgyet régóta ismerem,mindig ő foglalkozik az ügyemmel. Ő adta ki legutóbb az általam kért igazolást is az eddigi befizetéseimről. Átvettem,hazamentem,megnéztem,nem értettem.…..
Tegnap volt szerencsém találkozni Dr. Bánáti Jánossal,a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével. Korábban láttam már egy riportot,amiből az éreztem,hogy mintha nem támogatná a bankok elleni pereskedést. Most ilyesmit nem mondott. Viszont rengeteg embertől hallottam már,hogy úgysem…..
ariete27 2013.09.28 12:04:03
@Babocka: Nagyon köszönöm :)
Egy ismerősömnek van egy életbiztosítással kombinált hitele. Megkért,hogy menjek el vele a bankjába,mert ő nem érti amit próbálnak neki magyarázni.Elmentem,de ez nem jelentette azt,hogy úgy gondoltam én érteni fogom. Na,nem is értettem. 2007-ben kötött egy ilyen kombinált…..
Tényleg,miért is? Nap mint nap hallom az ismerőseimtől,hogy nem mernek vitatkozni a bankokkal. Kevés olyan embert ismerek aki nem érintett deviza hitel témában. És mindenki szívesen beszél róla,hogy milyen nehéz helyzetben van,és milyen csúnyán átvertek minket,stb. De tenne…..
ariete27 2013.09.06 16:58:47
@Nordina: azért írom le itt azokat a találkozásokat emberekkel,szervezetekkel,hogy más is tudjon róla,hogy ki mit ígér,mennyiért. Valóban van köztük olyan is amit Te említesz,de sokkal kedvezőbb is. Én is rengeteg ötletet és tanácsot kaptam,de eddig még nem fizettem egy fillért sem. Ha fogok azt azért teszem,mert maximálisan megéri. Persze milliókat (sikerdíj) nem fogok és nem is tudnék.
A második pontra vonatkozóan:próbáltad már? Én bementem a bankba hiteltörténetet kérni és szinte halálra vált az ügyintéző. Ők már pontosan tudják,amit az emberek még nem mernek elfogadni:nincs igazuk! Jogilag bizonyíthatóan. Már nem ők diktálnak. Egyre több a nyertes per. És még több lesz,csak merni kell. De persze felkészülten,segítséggel.
ariete27 2013.09.10 16:33:36
@Lázár-Nagy Zoárd: Csanyi szó szerint azt mondta,hogy a bankok is felelősek a kialakult helyzetért. Hogy ez valaminek az elismerése vagy sem,lehet vitatkozni. Szerintem azért igen. Ha azért "műtenek",hogy tovább fizess,akkor "műtsenek" mindenkit,aki azt mondja,hogy bajban van. Ha meg azért,mert felelősnek érzik magukat,akkor csak azt akinél úgy érzik,hogy hibáztak.
Devizahitel kálvária Döbbenet 2013.09.01 19:32:54
Elképesztő dolog történt. Ismét találkoztam Damm Andreával. Miközben elővettük a hitelem papírjait elmesélte,hogy a délelőtti ügyfelét 20.000 CHF-al átverte a bank, már a kölcsön kifizetésekor. Ha már ez így szóba került,megnéztük az enyémet is. Szerepel ugye a…..
ariete27 2013.09.02 13:11:31
@Navarone: Okos gondolat. Akkor ész és tudás nélküli embereket büntetés nélkül lehet becsapni,ugye?
ariete27 2013.09.04 19:21:45
@nagybátyád: oda van írva. elmentem egy nálam okosabbhoz. nekem nem kell elhinni. talán a Bíróságnak? azért ha messziről ordított volna talán mégsem veszik fel ennyien. különben Te honnan láttad?
Jobbnál jobb híreket hallani! Mentés gyanánt átváltanák a deviza hiteleket jelenlegi árfolyamon forintra. Ez aztán a jó hír! Meg vagyunk mentve. De még ez sem biztos. A legnagyobb eséllyel a lakáshitelesek pályáznak a minden képzeletet felülmúló kedvezményre. A többiek meg…..
Azt mondtam szeretnék Daubrovszky Györggyel,a Pénzügyi Jogok Biztosával találkozni. És lőn. Ha ez így megy,a következő kívánságom Orbán Viktor. Miközben az ország pihent tegnap reggel a pénzbiztos hajlandó volt a szabadnapon is egy beszélgetésre. És nagyon fontos dolgokat…..
ariete27 2013.08.21 15:10:30
@talita: most már ezt mondom én is!!! nem én döngetem a falakat,bevallom ahhoz én sem voltam elég elszánt. precedens jog nincs,de a Kúria ítéletéhez azért igazodnak a bírák. ha szeptember közepéig nem történik nagy dolog én mindenkit bátorítani fogok.
Andrea azt mondja mindenkinek érdemes perelni. Furcsa is lenne ha mást mondana,lévén,hogy ügyvéd. Az ügyvédek pedig köztudomásúlag abból élnek,hogy mások pereskednek. De miért hiszem mégis azt,hogy igaza van? Mert marhára meggyőző! Na,jó! Ez azért nem ilyen egyszerű.…..
Devizahitel kálvária A nagyágyú 2013.08.15 22:54:49
Felül kell bírálnom a döntésemet. Nem azért mert megváltozott volna a véleményem. De találkoztam azzal az emberrel,akit nagyon nagyra tartok,mondhatom azt is,hogy ebben a témában a legnagyobbra. Dr Damm Andreáról beszélek. Arról az emberről aki elindított ezen az úton. Na,ez most…..
Tegnap végre találkoztam valakivel aki pontosan tudja,hogy miről beszél! Átlátja és érti ez az egész devizahitel zagyvaságot. Sőt!!!! Tesz is azért,hogy az emberek segítséget kapjanak. Ő Molnár István úr,a Mentőöv Egyesület elnöke. Ő hozta létre a Deviza Garancia…..
ariete27 2013.08.13 18:06:40
@talita: minimum :))))
nagy kamu az egész. de az még szomorúbb,hogy ebben az országban mindent engednek.
Devizahitel kálvária Jó hírek 2013.08.09 22:38:58
Említettem a sikerdíj problémát. Az első helyen tett látogatásomkor ez fel sem merült,de a második ügynök kitért rá. Elgondolkodtam,hogy a hölgy direkt nem mondta,netán elfelejtette vagy nincs is. Gondoltam megkérdezem. Volt még néhány kérdés amit fel akartam tenni,ezért…..
ariete27 2013.08.13 18:04:46
@talita: ma is közzétettek egy győztes perítéletet. de messze nem tűnnek olyan meggyőzőnek mint a második
Ma felkerestem a második irodát akik segítséget ígérnek. Őket a Facebookon találtam. Mindenről leírom a benyomásaimat,bár a végeredmény tekintetében nem biztos,hogy sok jelentőségük lesz. A Bartók Béla út végén,egy elég lepukkant irodaházba hívtak. Az ügyintéző,jelen…..
ariete27 2013.08.09 18:24:01
@Berta_Zsolt: én sem vagyok szakértő,ezért azt mondom amit eddig hallottam. ha semmis akkor azt a forint összeget veszik alapul amit kézhez kaptam. mert hát valójában forintot kaptam. a deviza alap meg az összes többi már csak a semmisnek nyilvánított szerződés maszlagja. és a magyar jog szerint bármikor bármilyen tartozásomat fizethetem részletekben,tőke+ jegybanki alapkamat. azért arra a "mentőcsomagra" kíváncsi leszek
ariete27 2013.08.09 18:25:29
@Nordina: így van! az eredeti állapot a forint.
ariete27 2013.08.13 12:30:55
@Kriszta Mészöly: Rajta vagyunk. Köszönjük :)
2008 február 05. Ekkor írtam alá a kölcsönszerződésemet.Már ekkor sem gondoltam,hogy sétagalopp lesz több mint 20 millió forint (és persze a kamatai) törlesztése,de ami ezután jött minden képzeletemet felülmúlta. De hát ezzel vagyunk így egy páran. Nem akarok senkit untatni a…..