Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blacker24

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Florida egy tipikusan olyan amerikai térség, amit jórészt csupán idealizált képeslapokról ismerünk, ha nem ássuk bele magunkat eléggé a témába. Hiába találhatóak itt a keleti part legvadabb bulihelyei, számos túristalátványosság vagy éppen a grandiózus Disney vidámpark, ahová évente több tízmillió…..
A CIKK TÉNYLEG EXTRÉM SPOILERES, és egy olyan szerző írta, akinek tetszett a film. Az ébredő Erő. Két éve érkezett meg a mozikba az első Disney által felügyelt, gyártott Star Wars epizód, s még most is hatalmas vitákat vált ki. Én szerettem, szeretem, és Az utolsó jedik előtt…..
blacker24 2017.12.18 14:30:23
- Jarjar Binksen lehet vitatkozni, de legalább volt valami cselekménye, beszélt valamit, volt funkciója. Porgok csak tátogtak.
- Nincs azzal semmi baj ha nincsenek Skywalkerek egy SW filmben, rengeteg EU könyv van amiben nincsenek benne. De ha nincs Solo, Skywalker, Sith, Jedi, birodalom, csempészek, akkor mi van? Gondolom hamarosan készül a SW vs Aliens, SW vs Godzilla stb. is.
- Rey szüleiről: aki ismeri Hollywood-ot az tudja, hogy mi történt: előbb belengetjük a rejtélyt, majd ha nem tudunk semmi jót kitalálni akkor azt mondjunk hogy ez nem is fontos. Gondolom Snoke is ebbe "halt" bele. Nem tudtak értelmes magyarázatot kiötölni, Sith ugye nem lehetett (mert hát ahhoz Jedik is kellenek), game over.
- Ugye amikor a Disney megvette a cuccot akkor az Extended Universe (EU) ment a levesbe. A Leila tulélő jelenetet látva rögtön elkezdtem csuklani, mert hát ez gondolom a Jedi transz akart lenni (Timothy Zahn könyveiben Luke használja ezt), persze ezt is csak hosszas tanulással lehet elsajátítani.
- Luke magyarázata az Erőről Rey-nek, ebben semmi új nincs. Yoda ezt mondja Luke-nak a Birodalom visszavágban: "Az Erő pedig hatalmas. Az életből árad. Az növeli. Energia. Körülvesz és összeköt. Itt. Közted és köztem... A fában, a kőben... Még a föld és a hajó között is." Ennyit az új árnyalatokról.
- Már a másik topikban is írtam: az hogy Luke álmában meg akarja ölni tanítványát, ez ellentmond mindennek amit róla és a Jedikről tudunk. Ez teljesen karakteridegen.
- Lesz még fénykardpárbaj hidd el.

Nincs azzal semmi baj hogy a Disney új utakat akar járni, más szereplőkkel (szerintem egyáltalán nem is kellett volna visszahozni őket, túl sok idő telt el az eredeti trilógia óta), de legalább ne rombolják le azokat a karaktereket amivel felépítették az egészet, találjanak ki valami újat (lásd Rogue One) és nem másoljanak állandóan.
Power kritikáját itt olvashatjátok Az ébredő Erő után azzal mentegetőztek a legtöbben és ütötték el a negatív kritikákat, hogy J.J. Abrams filmjének hatalmas feladata volt azzal, hogy újjáélessze a Star Wars-univerzumot, kielégítse a mindenért az asztalt verő rajongókat, és maga a rendező is…..
blacker24 2017.12.17 14:16:53
Egyetértek, a 40 százalékos különbség a kritikusok és a nézők között elég különös és nem éppen gyakori az RT-n. Tegnap én megnéztem és se tartozom az elégedettek közé. Bár az elvárásaim sokkal kisebbek voltak az első két film után. Pár észrevételem:
1. a humor és a poénkodás két különböző dolog és itt csak az utóbbi van, nem illik ide és megkockáztatom hogy ízléstelen. Egy kivételével lelövik az összes lázadó hajót és Leila új frizurája a poén? Két birodalmi tiszt sokat
sejtetően összenéz a parancsnok háta mögött?
2. a birodalmi parancsnok súlytalansága sokak által említett probléma, teljes joggal. Kedvencem az a két jelenet, amikor Ren és Hoax ugyanazt a parancsot adja ki egy másodpercen belül, majd Ren ellöki a másikat, mindez harci szituációban. Mintha egy Mel Brooks filmet néztem volna.
3. már kezdtem örülni amikor Snoke végre megjelent teljes életnagyságban, nem csak hologramon. Aztán sajnos gyorsan kinyírták egy erősen a Jedi visszatérre emlékeztető jelenet végén (bilincs, bilincsre nincs szükség, ő már nem tér vissza a sötét oldalról, mindent én terveztem meg előre, minden gondolatodat látom). Az hogy ki volt Snoke az sajnos nem derült ki. Sith?
4. két film lement, de még egy normális lézerkardpárbajt nem láttunk. (az őrök elleni párbaj nem az)
5. láttám az összes eddigi sw filmet, olvastam sok könyvet de kifogyó üzemanyagról most hallottam először. Gondolom nem volt idő tankolni a legutóbbi pihenőnél.
6. Luke álmában meg akarja ölni tanítványát? Nézzük már meg Luke élettörténetét, mi a valószínűsége ennek? ZERO!
7. Porgok szerepe mi volt ebben a filmben? Semmi. Százszor inkább ewokok és JarJar Binks.
8. Yoda szellemként megjelenik, villámmal(!) felgyújtja a templomot és poénkodik Skywalkeren és régi könyveken. Mel Brooks megint.
És végül:
Rey továbbra is minden tanulás nélkül képes olyan dolgokra mint egy Jedi mester.
Lassan ocsúdunk a döbbenetből, hogy Amerika következő elnöke nem az erre a poszra minden szempontból tökéletesen alkalmas Hillary Clinton lett, hanem egy showman, akit történetesen Donald Trumpnak hívnak, és tökéletesen alkalmatlan és méltatlan ennek a tisztségnek a betöltésére. Az amerikai…..
Tegyük a szívünkre a kezüket: hányszor gondoltunk már bele, hogy milyen jó lenne, ha a  karácsonykor menetrendszerűen nálunk ricsajozó családtagjainknak végre megmondhatnánk, hogy valójában mit gondolunk róluk? Aztán persze a családi békét választottuk, csendben betoltunk némi (na jó, sok) alkoholt…..
A gengszterkorszak sajnos lecsengőben van a filmvásznon, hosszú ideje nem érkezett a mozikba igazán kiemelkedő darab a műfajból. ezért maradnak a régi kedvencek, amelyek közül Scorsese mesterműve kihagyhatatlan. Mivel született jókislány vagyok, természetszerűleg vonz a bűn,…..
A mumblecore filmek mindig is érdekes vadhajtásai voltak a filmvilágnak, elvégre Hollywood alapvetésével teljesen ellentétes hangsúlyokra épülnek, a képi machinációk helyett egyszerű helyszínekkel és kevés karakterrel dolgozva. Éppen ezért általánosságban elmondható, hogy…..
Régi adósságát törlesztette az Akadémia azzal, hogy Az aljas nyolcasért odaítélte Ennio Morricone-nak azt az Oscar-díjat, amit már nagyon régen meg kellett volna kapnia, csak nem éppen ezért a filmért, hanem ennél sokkal jobban sikerültekért. Tarantino legújabb opuszának a muzsikája ugyanis biztosan…..
blacker24 2016.03.03 11:17:02
@vektoroptika: A Polip zenéje igazi mestermű szerintem. Sajnos mindig elfelejtik megemlíteni amikor Morricone munkássága kerül szóba.
Már csak pár nap van hátra a díjkiosztóig és még mindig nem láttam minden jelölt filmet. És még csak nem is zavar annyira, mint kellene. Filmbloggertől ez persze szégyen, és előbb-utóbb utol fogom érni magam, de hosszú évek óta először nem égek Oscar-lázban, ezért nem is…..
Kevés olyan filmszerető ember van a világon, aki Spielberg elmúlt évtizedét nem csalódásként élte meg. Számomra ez a csalódás nemcsak a rendező alkotásainak minőségében volt keresendő, hanem abban is, hogy úgy éreztem, már nem keresi azokat a korszakalkotó, maradandó filmélményeket eredeztető…..
blacker24 2016.01.04 14:18:15
@Bea Berki Pappné: a történet idején valóban biztosítási ügyvéd volt, de például korábban részt vett a nürnbergi perben is. Én speciel jól szórakoztam a filmen.
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell 3. rész: 10 (nem is annyira) posztapokaliptikus film, amit látnod kell 4. rész: 10 B- és Zs-film, amit látnod kell 5. rész: 10 posztapokaliptikus film, amit látnod kell majd Elérkeztünk az…..
Őszintén szólva az utóbbi években visszatért a hitem a sportfilmekkel kapcsolatban, hisz ha a Draft Dayt, a Moneyballt, Az utolsó csavart vagy a When the Game Stands Tall-t vagy a 42-est említem, mindegyikkel kapcsolatban kellemes filmélmény jut az eszembe. Nem csoda tehát, hogy nem volt…..
Ez a produkció nem csak története szempontjából az új kezdetek filmje: a rendező Courteney Cox a Jóbarátok révén ivódott bele az emlékezetünkbe, a főszereplő Seann William Scottot pedig az Amerikai pite-széria Stiflerjeként ismerhettük meg, most azonban mindkettejüknek…..
Azért is szeretem ezt a blogot csinálni, mert nem csak rám hat inspirálóan, hanem időről időre egy-egy rendszeres olvasón is erőt vesz a közlésvágy, és megosztja velünk a meglátásait. Emlékeztek még Maxra? A most következő írást Tivadarunk követte el. Érdemes odafigyelni a…..
blacker24 2015.05.12 12:13:17
@Dworkyll: Csak azért kérdeztem mert el nem tudtam képzelni mik ezek a rövidítések és valószínű én voltam az egyetlen aki nem tudta. Amúgy nem hiszem hogy a NC.... rászorulna a népszerűsítésre.
E-könyv olvasók Lopásetika 2014.12.09 11:13:51
Diszklémer Nem vagyok jogász. Az itt következő fejtegetések a személyes véleményemet tükrözik, nem pedig a hatályos jogszabályok szerint előírt magatartásformákat. Mindent tudó sem vagyok. Minden észrevételt és kiegészítést szivesen veszek. Intro Egy jó barátom küldte az…..
blacker24 2014.12.11 01:21:30
@Dworkyll:

1. Azért ez egy kicsit túl van misztifikálva. Egyrészt amit papíron kiadnak annak eleve megvan a borítója, elektronikus formában is megvan, onnantól kezdve egy epub-ot csinálni nem egy bonyolult dolog. Mostanában párszor konvertáltam word file-t html-be majd Calibre-vel epubba és egyáltalán nem hulladék.

2. Tökmindegy mennyi marad a szerzőnek, még így is több mint ha nem adják ki egyáltalán. Amúgy meg nem kívánom a terjesztőnek a zsebét tömni hogy aztán egy focicsapatba rakja bele pénzmosás céljából.
Kik vagyunk, honnan jövünk, merre tartunk? Ritka az olyan film, amely ilyen mély filozófiai kérdésekre keresi a választ, még ritkább az olyan, amelyik olyan jól teszi azt, hogy életre szóló élményt tud nyújtani. Kubrick zsenije kellett ahhoz, hogy megszülessen minden idők legjobb…..
Réges-régen velünk van már az Erő, de máig nem untunk rá, olyannyira nem, hogy bár az én szívem az Enterprise-ért dobog, mégsem hagy hidegen a legújabb Star Wars film körüli felhajtás, naná, hogy meglestem az új Ezeréves Sólymot, és kíváncsian várom a már belátható időn…..
blacker24 2014.11.02 23:33:07
@Nyílméregbéka: Erre a karácsonyi adásra én is emlékszem, mivel a film felénél lett egy szép nagy áramszünet. Így pár évig várnom kellett hogy meg tudjam nézni.
Mint ahogy azt már szerte az interneten olvashattuk, a pár éve beharangozott és óriási projektnek tűnő Toldi talán sosem készül el. A Filmalap által leközölt hivatalos álláspont a hatalmas büdzsét (2,5 milliárd forint) teszi felelőssé, ugyanakkor a hónapok óta tartó…..
Világ életemben az angol színészek voltak a gyengéim, Colin Firth azonban soha nem tudta igazán megdobogtatni a szívem. Olyannyira nem, hogy ikonikus szerepére - Mr. Darcy a Büszkeség és balítéletben - is csak tavaly lettem igazán kíváncsi és néztem meg. Persze tudom, hogy jó…..
blacker24 2014.07.27 23:25:46
@billy reed: csak egyetérteni tudok, Colin Firth legjobb alakítása szerintem és egyáltalán nem tutyi-mutyi szerepben.
Guy Ritchie-nek kell lenni ahhoz, hogy ugyanazt még egyszer magasabb fordulatszámon sikerüljön előadni. A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső hatalmas sikere után a rendező ugyanazokat a paneleket hasznosította újra, a szereplők közül is több ismerős arcot lehet felfedezni,…..
A filmgyártásnak megvannak azok a jellegzetes alakjai, akiknek kapcsán sokunk számára megmagyarázhatatlan, hogyan nem tűntek még el a süllyesztőben. Egyiknek a hatalmas blöffjeit méltatják, a másik csak saját maga halvány utánzatát adja elő, a harmadik pedig igazából semmit nem…..
blacker24 2014.07.14 23:31:44
@danialves: az RT szerint még mindíg ő a Robocalypse rendezője, tehát még bármi lehet. Viszont ha a Münchenre vagy a Kapj el ha tudsz-ra gondolok egyik se a jók nyernek a végén tipusú film.
blacker24 2014.07.15 00:13:46
@danialves: állítólag a script nem elég jó ezért késik a forgatás. Ha emiatt jobb lesz, tőlem késhet egy kicsit. Mostanában sci-fi fronton nem vagyunk elkényeztetve. (2 Cruise film, Elysium). A sci-fi sorozatokat pedig jobb ha nem is említem.
Ugyan már Bruse kolléga készített egy hasonló listát lassan két éve, természetesen nem egyezhet mindenben a véleményünk, így én magam is jelentkezem most egy ilyen jellegű összeállítással. A vezérlő elvem ugyanakkor más volt: míg ő elsősorban az ismeretlenség megfelelőjeként használta az…..
blacker24 2014.06.29 22:25:09
@gizmo26: Azért a Felforgatókönyvben Ferrel egész jó. Persze az dráma nem comedy.
blacker24 2014.06.29 22:27:14
@danialves: Sem a Különvéleményt, sem a Blade Runner-t nem nevezném akciófilmnek.
Kritikasorozatunkban, amelyben három, a 2008-as pénzügyi válságról szóló filmet mutatunk be, ez alkalommal műnemet váltunk. Charles Ferguson 2010-es, Oscar-díjas dokumentumfilmje, a Bennfentesek (Inside Job – újabb az eredeti szándékot maradéktalanul visszaadó magyar cím [nem!])…..
Smoking Barrels Bad Words (2014) 2014.05.16 00:01:00
Túlzás nélkül mondhatom, hogy a magyar forgalmazók nem kényeztetnek el minket a vígjátékok terén. Bár a most érkező Rossz szomszédság pont nem ezt példázza, de a következő Adam Sandler-darabot valószínűleg minden további nélkül meg fogjuk kapni, miközben az Anchorman 2…..