Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anarchisták Közössége

6 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszer a média segítségével gyűlöletet szít, az emberek pedig fogékonyak rá. Teljesen biztos, hogy innen ered a rasszizmus, valamint az újabban (főként facebook-on) felkapottá vált halálbüntetés iránti vágy... Facebook felhasználók között nagyon elterjedté vált a…..
Anarchisták Közössége 2013.10.20 15:08:43
@Koós István:

"Ha a bíróság rosszul működik, az nem a halálbüntetés ellen érv, hanem hanem a bíróság rossz működése ellen."

Alapvetően arra érv, hogy radikálisan változtassuk meg az igazságszolgáltatást, (bíróságot és rendőrséget pl. el kell törölni, az embereknek pedig más utat mutatni, hogy képesek legyenek beilleszkedni a társadalomba). Az, hogy az emberek azt követelik, hogy a bíróság életről, halálról dönthessen, csak egy újabb abszurd tény, amely azt bizonyítja, az emberek nincsenek tisztában azzal, mennyire szarul működik az "igazságszolgáltatás".

"De megoldja, mert a gyilkos, erőszaktevő nem fog szabadlábon rohangálni, és nem fog újabb bűncselekményeket elkövetni."

A probléma az, hogy egyáltalán előfordul olyan, hogy egy ember megöl egy másik embert. Ezt pedig 100%-osan rendőrséggel és bírósággal nem lehet megszüntetni, még halálbüntetéssel sem.
Az emberek jellemének megváltoztatásával lehet ezt megoldani, amiről írtam is a cikkben.

"Nem, ha őket is kiemeljük a társadalomból."

Jelenleg ez történik. Törvények, rendőrök, bíróságok, börtönök állnak rendelkezésre, melyek segítségével "kiemeljük" a bűnözőket a társadalomból. No, most aztán meg van oldva a probléma...

"A cikk többi résez elég nagy hülyeség, egy nagy naivitás az egész. Azt képzeli, hogy létezik egy ideális, boldog, osztály nélküli társadalom. Ezt egyébként egész pontosan kommunizmusnak hívják, nem anarchizmusnak."

Nem a cikk a hülyeség, hanem figyelmen kívül hagyni történelmi tényeket, és úgy érvelni, hogy "ez hülyeség".
Tessék, olvass olyat, ami szerinted hülyeség, megvalósíthatatlan: hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Burumb%C3%A1tor/Anarchista_k%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9gek_list%C3%A1ja

Mellesleg a kommunizmus és anarchizmus lényegében ugyanaz. A leninisták az állam éléről akarják megvalósítani, tehát az állam lebontja saját magát, mi, anarchisták pedig társadalmi forradalommal akarjuk elérni, csak a megvalósításban van különbség.
Az iskolák célja nem a tanítás, hanem a gyerekek belenevelése a kapitalista rendszerbe, az önálló gondolkodás elpusztítása. Meg kell változtatnunk a diákok gondolkodását, rá kell ébresztenünk őket, hogy a hierarchikus "tanítás", a hittan, az erkölcstan nem az ő érdekeiket…..
Döbbenettel olvastuk a hírt, miszerint Tarlós István, Budapest főpolgármestere ,,hajléktalanmentes" zónákat akar létrehozni a fővárosban. Naivan azt gondoltam, tüntetéssorozatok indulnak, az emberek tiltakozni fognak, hiszen senki nem ért egyet az ilyen döntésekkel. Sajnos…..
Amíg a megszokott módon, jutalmazással és büntetéssel neveljük gyerekeinket, egyre több kutatás szól arról, hogy ezzel valójában ellentétes hatást érünk el. A jutalmazás összességében nem motivációs eszköz, hiszen az egyén célja nem a feladat elvégzése, hanem a jutalom…..
Az Anarchisták Közössége egy olyan akciósorozatot indít, melynek célja, hogy felkerüljön az "egyik sem" opció a szavazólapokra. Elegünk van a pártokból, a négy évente megválasztott diktátorokból, és abból, hogy mások irányítják az életünket! A politikai döntések RÓLUNK…..
Az idei melegfelvonulás volt az első, melyre csoportként, transzparenssel és zászlókkal vonultunk ki. Transzparensünkön az AK logó volt szivárvány színekben, mellette egy szöveg: "Anarchisták Közössége a homofóbia ellen". Ahogy azt előre megbeszéltük, a Keleti melletti…..