Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barnaky Miklós

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tessék, mutatok egy hétköznapi hőst, egy 41 éves angol faszit. Benedict Cumberbatch, a tévében Sherlockot alakító színész a Baker Streeten haladt éppen az Uberében, amikor meglátta, hogy Holmes képzeletbeli rezidenciája előtt négy nyikhaj ver egy embert a földön. Megállíttatta az autót, kipattant,…..
Barnaky Miklós 2018.06.03 07:03:02
@Important roll: Thanos ezt nem így látja...
Kinga nem érti, mi viszont nem csodálkozunk, hogy a tranzakciós védelmi pénz óta miért nem szeretik a boltban, ha párszáz forintot kártyával akarnak fizetni. Legalábbis a IX. kerületben hosszas küzdelem árán sikerült csak: Egy IX. kerületi Non Stopban (PADU Kereskedelmi Kft.…..
Barnaky Miklós 2013.11.30 08:01:34
@borso: Velem biztos nem lesz ilyen gondod, mert egyszerűen kihagyom az életemből az "ide a suskát aztán takarodj" mentalitású kisboltokat és megyek vásárolni a multikhoz. Kisebb és nagyobb összegekkel egyaránt.
#290 A Monty Hall-paradoxon az egyik legérdekesebb matekos feladvány. Amerikában 1963 óta fut egy televíziós vetélkedő Let’s make a deal! néven, amit a paradoxon névadója, Monty Hall vezetett egy időben. A műsor végjátékában a játékosok választani kényszerülnek 3 csukott…..
Tegnap a Holalo, a Cornetto és a Toldi mozi áldásos együttműködésében hazánkban először (és valószínűleg utoljára) nyilvánosan levetítésre került Edgar Wright mára már kultikus Cornetto-trilógiája - melynek fénypontja kétségtelenül a World's End második (és…..
További 204 névvel bővült a petíció aláíróinak köre este 11-ig. Összesen már 1200 fölött járunk. Íme az újak: Ágoston AndrásAnatole HongroisAndorka PéterArdai TamásÁts AttilaBakk-Dávid LászlóBalczer GáborBalla ZsófiaBalogh MárkBalogh MátéBalogh SándorBaltavári…..
Barnaky Miklós 2013.10.06 06:23:08
@tothpb: Ez mindkettő igaz, viszont
1. ezt nem is állítottam, és
2. remélem megvenni, ahogy tettem eddig is, azért továbbra is legális lenne.
Azzal is tisztában vagyok, hogy ez teljes mértékben elméleti jellegű kérdés, épp csak hozzátettem a maga észrevételét. Némileg groteszk ugyanis azt olvasni, hogy akik még jelen pillanatban az én zsebemben kotorásznak pénz után, most nyilvánosan felháborodnak, ha más teszi ezt az övékben.
Barnaky Miklós 2013.10.08 20:22:31
@Barnaky Miklós: önkorrekció - a "hozzátettem a maga észrevételét" eredetileg "hozzátettem a magam észrevételét" akart lenni, csak félreugrott az M billentyű...
Tiltakozunk az ellen, hogy az Országgyűlés több tízezer alkotó és előadó (zenész, író, filmes, képzőművész) zsebéből akarja jogos jövedelmének 25%-át kihúzni. Továbbá a jogdíjainkból saját döntésünk alapján kulturális támogatási célra szánt összegeket is az…..
Barnaky Miklós 2013.10.06 18:33:40
@eraserhead: Érdekes gondolatmenet, ami gyanúsan közelít az orgazdaság meghatározásához, ugyanakkor a monopol helyzet tagadhatatlan. Ezért (is) javaslom (anélkül sajnos, hogy valóban reménykednék a megvalósulásában) a magánmásolási díjrendszer teljes megszűntetését - amellett, hogy a fenti kérdést is megoldaná, megszabadulnánk egy, a bűnösség vélelmén alapuló sarcolási rendszertől.
Barnaky Miklós 2013.10.08 20:20:11
@Csigás Zoltán: "[...] És az átlag polgárral mi van, aki teljesen elszegényedett, de elvárnátok tőle, hogy megvegye az eredeti kiadványokat drága pénzen, mert különben tolvajnak nevezitek [...]".
Apró pontosítás: elvárják, hogy megvegyük, de ettől függetlenül tolvajnak neveznek, mivel ha veszek egy memóriakártyát, arra nézetük szerint csakis jogvédett zenéket másolhatok ki (ha netán mégsem, az az én bajom).
Előreláthatólag ez sem fogja különösebben szájba rúgni a magyar társadalom ingerküszöbét, de azért ejtsünk róla néhány keresetlen szót: nagyon úgy fest, az állam le akarja nyúlni az alkotók és előadók (úgy mint zenészek, írók, filmesek, képzőművészek) jövedelmének…..
Barnaky Miklós 2013.10.07 15:38:06
@ftk: ez csak a privát véleményem, de szerintem az említett, üres adathordozókra kivetett díjat már rég el kellett volna törölni: egy olyan rendszer, ami groteszk módon a bűnösség vélelmére épül, szerintem tarthatatlan. Indítottam egy petíciót is ezügyben (ha ez itt spamnek minősül, elnézést, de úgy vélem, a témához tartozik):
www.peticiok.com/a_maganmasolasi_jogdijak_megszunteteseert
Bolyki Gyuri írása  Hogy kik? – Többen is! A hírek szerint az NKA szeretné lenyúlni a szerzői jogdíjam egy részét. Tehát elvenné, ami eddig törvényesen járt nekem. A pénzemet akarja! A hírre reagálók egy része szerint viszont én egy pofátlan alak voltam, hogy…..
Október 5-e 23.00-ig már 1400-ra nőtt a petícióhoz csatlakozó zenészek, filmesek, írók száma. De ne csak a számot, a neveket is figyeljétek! Holnap egy egyesített listát is készítünk, hogy egyben lehessen látni minden támogatót. Ács OszkárAdamovich FerencÁrvai BélaBalázs…..
Itt olvasható a nyílt levél szövege, az eddig beérkezett 1415 támogató művész nevével együtt: http://www.slideshare.net/muveszpeticio/nylt-levl-az-orszggylsi-kpviselknek  ..
Néhány órával a lista lezárása után, bejött még néhány csatlakozó művész visszajelzése, és őket is szeretnénk Nektek megmutatni. Szóval itt a "végleges" lista: http://www.slideshare.net/muveszpeticio/nylt-levl-az-orszggylsi-kpviselknek Itt pedig még 50…..
Október 4-én 17.00-ig összesen már több mint 1000 művész írta alá petíciónkat. (Ebből 10.30-ig 450-en csatlakoztak. Most íme a 10.30 és 17.00 között csatlakozott 560 szerző, előadó.) http://muveszpeticio.blog.hu/2013/10/04/nyilt_level_az_orszaggyulesi_kepviselokhoz Ádám…..
2013. október 4-én 10.30 percig az alábbi művészek támogatták az országgyűlési képviselőkhöz címzett nyílt levelet (http://muveszpeticio.blog.hu/2013/10/04/nyilt_level_az_orszaggyulesi_kepviselokhoz):   Ábrahám   Zsolt Achilles   F. Sparta…..