Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Űrszelvénybe nyúló nyíl

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisiklott és félig a pálya menti árokba borult az Mk45,2002 pályaszámú mozdony János-hegy állomás bejárati jelzőjénél. A balesetben senki sem sérült meg. A műszaki mentés miatt a Gyermekvasúton szünetel a forgalom. - Mozdonyról blog, kép: facebook ..
Miskolcon a rendezőpályaudvaron kisiklott és felborult egy vasúti tartálykocsi, számolt be az esetről a miskolci tűzoltóság. Az eset a személyvonatok közlekedését nem befolyásolja. A balesetben személyi sérülés nem történt. A felborult tartály sem sérült meg, a rakomány nem…..
Kíméletlen tolatás következtében megsérült a 27-es és az 51-es Flirt motorvonat Kelenföldön péntek délután. Az esetről a vasúttársaság nem árult el részleteket, de annyit megtudtunk, hogy mindkét motorvonatot Pusztaszabolcsra vitték, ahol a Stadler karbantartóbázisán…..
Mozdonyról A Délinek annyi 2015.01.31 19:45:19
Az elmúlt napok csapadékos időjárása kárt tett a Kis-Gellért-hegyi alagút födémszerkezetében, a támfal pedig megcsúszott a másik vágány mellett is. Emiatt a Déli pályaudvar egyelőre nem indít és nem fogad vonatot. A pályaudvaron rekedt 6 Flirt motorvonat, ezeket várhatóan…..
Régi vasúti utasítások, szakkönyvek kerültek fel a Vaterára. Az eladó a gyűjteménye egy jó részét áruba bocsájtotta, a termékek vételárának felét pedig a NOHAB-GM Alapítvány javára ajánlotta fel, hogy azzal a Tízes üzemeltetéséhez és a Kettes feltámasztásához…..
Egy kazincbarcikai ipartelepen a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a vágányra hajtott egy török rendszámú kamion, és összeütközött egy tolató egységgel. A tolatást irányító tolatásvezető a menetirány szerinti első kocsin tartózkodott, és olyan súlyos sérüléseket…..
Mozdonyról Elhunyt Szidey István 2014.12.04 16:49:09
Hosszan tartó betegség után, december 2-án este elhunyt Szidey István, a Gyermekvasút nyugdíjas vonatvezetője.  Nyugodj békében, Pista bácsi! █ – M.B.  ..
Csütörtök délután egy Dombóvártól Murakeresztúrra tartó tehervonat eddig ismeretlen okból Kaposmérő állomáson nem állt meg a kijelölt helyen, hanem felhatalmazás nélkül áthaladt az állomáson, és így egy állomásközbe került a vele szemben közlekedő 8215-ös,…..
Megjelent egy pár soros közlemény a Rola Kombi Hungary Kft weboldalán, mely szerint a rola „forgalom indításához szükséges speciális vasúti kocsik Magyarországra történő továbbítása átmenetileg vasútüzemi akadályokba ütközött.” Hogy mi ez az akadály arról egyelőre nem…..
Idén is december közepén, azaz 15-én hétfőn lép életbe a jövő évi, azaz a 2014/2015-ös vasúti menetrend. Összeszedtük a fontosabb változásokat, lássuk először a belföldi dolgokat! Viszonylatszámozás Tavaly kísérleti jelleggel a Déli pályaudvar és a 30a vonal vonatainál…..
Vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat Baja és Bátaszék között, mert Pörbölynél halálra gázolt egy férfit egy személyvonat. Az erre utazóknak 30-50 perces késésekre kell számítaniuk. – MTI..
_Friss:_ Sajnos a mozdonyvezető az éjjel a kórházban életét vesztette. – A Mozdonyról blog csapata ez úton is részvétét fejezi ki a gyászoló család, barátok, kollégák felé. Korábban írtuk: A fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre egy kukoricát…..
Úgy tűnik, egyfajta "eltűnt dolgok" sorozat van kialakulóban: a Baross téri régi aluljáró, a sárga KöKi és a Fővám téri aluljáró után most egy olyan épület jön, amiről semmit sem tudok. Régebben is kiszúrtam a Nyugati pályaudvar huszonvégtelenedik vágánya mellett ezt az…..
A 20-as, [Budapest–]Székesfehérvár–Szombathely vasútvonalon Veszprém és Herend állomások között, mintegy ötven méter hosszon egy méter szélességben a vasúti töltés megcsúszott. Az érintett szakasz megvizsgálásáig a vasúti közlekedés szünetel, ezért Veszprém és…..
Mozdonyról Eltévedt vonatok napja 2013.09.27 20:00:00
Szolnok állomásról a 64889 számú tehervonatot nem a menetvonalának megfelelő útirányba menesztették el. A mozdonyvezető a helytelenül álló váltó előtt nem állt meg, az állomásról kihaladt és Abony állomásig közlekedett annak ellenére, hogy a menetrendje nem arra…..
Az augusztus 20-ai ünnephez igazodva – a várhatóan megnövekvő utasforgalom zavartalan kiszolgálásának érdekében – módosított közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok, így augusztus 18-án és 19-én ünnepnapi, augusztus 20-án kedden vasárnapi menetrend…..
2013. augusztus 20-án kedden este ismét közlekedik a hagyományos tűzijátéknéző vonat a Gyermekvasúton. A tűzijátéknéző vonatból a Duna fölött megrendezett ünnepi tűzijáték a Nagy-Hárs-hegy oldalában, az úgynevezett panoráma ívben megállva lesz megtekinthető. A…..
Megfutamodott Százhalombatta állomáson a Train Hungary magánvasút 400-739 pályaszámú villamosmozdonya. A gép a VI. vágányról a kezdőpont felé indult meg, és a VI. csonkavágányt lezáró földkúpnak ütközött. A mozdony egy méterre fúródott a földkúpba. Egy ilyen, 400-as…..
Gyereksarkot alakítottak ki a MÁV-Start dolgozói a Budapest belvárosában található menetjegyirodában annak érdekében, hogy a várakozás perceit megkönnyítsék mind a gyerekek, mind a szülők részére. A kifestők, színezők, mesekönyvek segítségével a gyermekek is jól érzik…..