Regisztráció Blogot indítok
Adatok
19540511

0 bejegyzést írt és 217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiindulópont az 1945-ös első szabad és demokratikus nemzetgyűlési választás. Ekkor "a jogosultak 92,52%-a élt szavazati jogával. Ehhez hasonló részvételi arány azóta sem volt Magyarországon, és inkább hasonlítható a korszak és az elkövetkező évtizedek nyugat-európai politikai részvételéhez. A…..
19540511 2021.10.17 21:04:42
@Drizari: "Vélhetően többen lesznek, mint amennyien voltak az utóbbi 3 évben az összes ellenzéki tüntetésen."
Kérdés, hogy Orbánék mennyit fizetnek majd a résztvevőknek. A kétkiló krumpli erre nem lesz elég. Majd megint buszokkal hozzák külföldről a megfizetett embereket, akik úgysem értik egy szavát sem Orbánnak.
A Fidesz vezető politikusai egyre nyíltabban beszélnek arról, hogy az ország akár el is hagyhatja az Európai Uniót, ha az érdekeik úgy kívánják. Korábban csak néhány szélsőségekre hajló pártember fejtegette a tagság feladásának lehetőségét, de most egy megfontoltságáról és visszafogottságáról ismert…..
19540511 2021.08.15 17:59:14
@a nagy hohohorgász: Te szegény! Téged sem az eszedért szeret a családod. Csak az ostoba fidesz-dumát nyomod, saját eszed híján.
A rendszerváltás utáni magyar politikai legsúlyosabb egyénisége kétségtelenül Rapcsák András, egykor hódmezővásárhelyi polgármester és egy időben országgyűlési képviselő volt. A meglehetősen harcias stílusáról ismert kereszténydemokrata politikus környezetében kezdte bontogatni szárnyait az a Lázár…..
Ügyesen összeáll azért ez a mesterterv is. Orbán 19-re lapot húz azzal, hogy az emberek döntő többségének akaratával szemben tolja a kínai vakcinát, amelyből az első adag ma meg is érkezett az országba. A kiindulópont ismert: a Főnök és dr. Kakadu ránézésre megadatta az engedélyt rá a magyar…..
19540511 2021.02.17 21:33:15
@midnight coder: Mondhatsz, illetve írhatsz, amit csak akarsz, én és a környezetemben élők plussz a korombeli rokonaim úgyszintén eszünk ágában sincs sem az orosz, sem a kínai vakcinával beoltatni magunkat, lévén elmúltunk 60 és ennek a korosztálynak egyik sem felel meg. Inkább ülök otthon akármeddig, amig nem lesz normális, európai oltás itthon. Remélem Orbán és a fideszesek beadatják maguknak az összes kínai és orosz vakcinát, nehogy egy is kárba vesszen, akár minden héten kaphatnak egyet testük valamennyi részére.
A biztonságpolitikai „megmondó-ember” Földi László élesen kikelt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorában az internet ellen, aminek esetleges lekapcsolását is felvetette. Földi László viselkedését a népszerűségvesztéssel szembenéző orbánista ideológiai elit zavart állapota magyarázza. Ahogy…..
19540511 2021.02.08 21:22:24
@a nagy hohohorgász: Apósodat tiszteltetem, több esze van, mint neked.
Gráci a szerzőm volt az irodalmi hetilap szerkesztőségében. A múlt század nyolcvanas éveiben együtt is laktunk a Lapkiadó Vállalat érdi vendégházában. A szomszédos szobában múlatta az időt, elég sokat beszélgettünk. A kölcsönös rokonszenvvel magyarázható, hogy Galsai Dánielben, a Magyar Hírlap…..
Vannak ügyek, amelyeket jobb hagyni a francba, mert tuti bukók. Ezeket inkább agyonhallgatják azok, akik szarul jönnek ki belőle. De Magyarország más. Ha valami rájuk nézve nagyon ciki, az Orbán-propaganda annyira magabiztos, hogy a sunnyogás helyett az aljas, gonosz ellentámadást választja.  Mert…..
Ilyen a fideszes közteherviselés. ..
19540511 2020.04.04 22:19:20
@morph on deer: Teljesen igazad van! Ráadásul nem lenne akkora munkanélküliség vidéken. Az sem volt véletlen, hogy a "szocializmusban" vidéken jobban éltek az emberek, mint a városban, pont a tsz-ek, állami gazdaságok miatt, mert volt munka plusz a háztáji. Nekünk pl. anno mindig a férjem hugáék adtak kölcsön, ha pénz kellett, mert nekik vidéken sokkal jobb volt a megélhetésük, a keresetük, mint nekünk Pesten. Ezt hatalmas hiba volt szétverni a rendszerváltás után. Persze az is igaz, hogy ha megmaradtak volna a tszek, most nem lenne Orbánnak szavazóbázisa, mert a jelenlegi lebutított, tönkretett vidék sajnos már nem az a büszke, jómodú embereké, mint egykoron, azokat nem lehetne megetetni és kihasználni, mint ezeket a mai szerencsétleneket.
"Amennyiben a Fidesz valóban nemzeti összefogást akar, akkor bizonyítsa be:1) a felhatalmazás legyen határozott idejű;2) a sajtót fenyegető passzus kerüljön ki a törvényből;3) a kormányzati propagandára betervezett 150 milliárd forintot csoportosítsák át az orvosok, a nővérek, a mentősök bérének…..
Úgy tűnik a koronavírus-járvány hátán teszi meg az utolsó métereket Orbán Viktor azon a hosszú úton, melyen 2010-ben indult el. Pártunk és kormányunk vezetője ugyanis meglátta a nagy lehetőséget a járvány okozta felfordulásban, és úgy döntött, belép a teljes autokrácia kapuján. Mostani lépése…..
Nem minden önkényuralom korrupt. Nem minden korrupt rendszer autokrácia. Az Orbán-rendszer korrupt önkényuralom. Egymás nélkül nem élhetnek. Autokrata eszközökkel szüli és tartja fenn a rendszer urainak gazdagodását. A törvénytelen gazdagodás szüli az önkényuralmi megoldásokat. Közhatalom és…..
19540511 2020.02.23 16:35:51
@Európai téridő: Azért, ha egyetlen egy valódi érvet tudnál felhozni, azzal érdekesebb és nem gusztustalan lenne a hozzászólásod a förtelmes mocskolódásoddal szemben. Ja, azt nem tudsz, csak ízléstelenkedni. Akkor meg ne csodálkozz, ha nevetséges vagy.
Oda ülne át a Fidesz is...
19540511 2020.01.15 18:15:49
@Muhammad Balfas: Orbán nem ismer olyat, hogy "közös érdek". Őt csakis a saját érdeke érdekli. Ha a többi választottja nem hülye, akkor erre ők is rájönnek, ezért nincs nagy jövője a tervének.
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
19540511 2019.08.06 19:50:31
@a.j.megyeri: Igen, ez így igaz, így lett az édesapám eredeti (szlovák) Knotek vezetéknevéből Kútvölgyi 1942-ben. Férjem édesapja már az 50-es években magyarosított Kleinből Kárpátira. Úgy tudom, hogy az "i" végű vezetéknevek szinte kivétel nélkül magyarosított nevek.
  Kész, vége, meguntam. Elegem van abból, hogy állandóan gondolkodjak mindenféle felesleges dolgokon. Belefáradtam, hogy megpróbáljak megérteni másokat, hogy több forrásból tájékozódjak, hogy érdekeljen embertársaim véleménye, és, hogy ne adj' Isten, értelmesen próbáljak vitatkozni tényeket fel…..
19540511 2019.07.10 21:55:02
@clemens: Akkor ez a poszt pont rólad szól. Bruhaha.
Aki belép Herta Müller berlini otthonába, rögtön a bejárat mellett egy kis szobába pillanthat be, ahol halomban állnak az újságok és magazinok, az asztal pedig tele az ezekből kivágott betűkkel. A bánáti Niczkyfalván (Nițchidorf/Nitzkydorf) született írónő ’87-ben menekült Romániából Németországba.…..