Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kultography

7731 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eleged van a karácsonyi őrületből és az ünnepi ételek hallatán is a frász tör ki? Mi steakeket próbáltunk ki a La Parrillában, és elmondhatjuk: valódi ünnepi hangulatba kerültünk tőle. A karácsonyi időszakot többnyire a nagy zabálásokkal – és az utána következő lelkifurdalással – kötjük össze,…..
Novemberben két alkalommal 16-án és 30-án szerdán ad randevút a divat rajongóinak a DivatPlacc by Night új helyszínen, a belvárosi Anker’t-ben! Miközben szól a zene, bárki kedvére válogathat a szuperebbnél szuperebb darabok között. Kihagyhatatlan például az etlingArt standja, ahol az…..
A Nemzeti Színházban november 19-én mutatják be Ivan Viripajev Részegek című drámáját, főszerepben Trill Zsolttal. Furcsa társaság verődik össze ebben a darabban: modell, bankár, menedzser, prostituált, fesztiváligazgató, építőipari alkalmazott. Istenről, szeretetről, szabadságról, önmaguk…..
Kovács nagyapa mozijáról és a Nagykert rózsafáiról, a pélyi templom oltáráról és a velemi diófáról, a cannes-i életműdíjról és a szomszéd Margitkáról, az angolkisasszonyokról és a főiskolai felvételiről, mesterekről és pályatársakról mesél Törőcsik Mari Bérczes László új könyvében. Az élvezettel,…..
A tágabb értelemben vett rockzene egyik leghitelesebb dalszerzője és előadója 82 évesen készítette el You Want It Darker című anyagát.Tizennegyedik albumát jelenteti meg a mai napon Leonard Cohen. Az anyagra kilenc új szám került fel, a szerzemények producere Adam Cohen, a kanadai előadó fia. A…..
Colin Firth is szerepet vállalt a Disney-stúdióban készülő Mary Poppins-folytatásban - értesült a The Hollywood Reporter. A Mary Poppins visszatér című produkció főszerepeiben Emily Blunt és Lin-Manuel Miranda lesz látható. A musicalben Blunt a csodálatos nevelőnőt alakítja. Miranda, a…..
Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba új önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjáték, amelynek október 29-én, a budapesti Thália Színház Mikroszínpadán lesz a bemutatója. A Segítség, megnősültem hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy…..
Természetesen nagyon látványos és izgalmas lesz a Jurassic World folytatása, de ezúttal komoly üzenetet is hordoz majd. Az előző rész rendezője és az új epizód egyik forgatókönyvírója, Colin Trevorrow elárulta, hogy a dinók sorsa metaforául szolgál majd: rajtuk keresztül az alkotók azt mutatják be,…..
A Közünk van 1máshoz csapata október 22-én megszervezi az első Közünk van 1máshoz Napot a Fogas Házban. Céljuk bemutatni, hogy az úgynevezett öregség nem egy poros, sötétbe hajló, pesszimista és utálatos dolog, illetve a kamaszság nem egy felelőtlenül link, megbízhatatlan és…..
Az Illumination Entertainment világszerte elbűvölte a közönséget remek alkotásaival: a Gru, a Minyonok és A kis kedvencek titkos élete után, idén télen az Énekelj! bűvöl majd el kicsiket és nagyokat a mozikban. Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az…..
Dombóvári István mint Éder mester? Igen! A 2016/17-es színházi szezon első felében a Dumaszínház már októberben, két premierrel is arra készül, hogy visszahozza a felnőttek gyerekkorát illetve, hogy az gyerekeket is bevezesse szüleik retró világába, mégis az ő nyelvükön szólítva meg őket. Október…..
Hatodik alkalommal nyitja meg október 13-án kapuit az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására. A legnagyobb Magyarországon megrendezésre kerülő művészeti kiállítás több mint húsz ország közel száz kiállítójának standjain ötszáznál több művész…..
A könyv-, e-könyv-, és folyóiratkultúrához kapcsolódó programokkal, köztük kötetbemutatókkal, mesematinéval, interaktív és zenei programokkal várja a könyvbarátokat a negyedik Olvasás éjszakája október 8-án, szombaton Budapesten és vidéken egyaránt. Az olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra…..
Ha valaki azt a célt tűzné ki maga elé, hogy két hét alatt a jelenkori jazz legváltozatosabb előadóit hallgatná meg élőben, annak október 7. és 23. között a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a helye. A nyitónapon egyből az elektronikus nu jazz egyik legfontosabb zenekara, a Koop…..
Október 7-én mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Kern András és Szabó Kimmel Tamás főszereplésével Dés Mihály sikerregényéből adaptált Pesti barokk című előadást Göttinger Pál rendezésében. A színpadi változatot Kern András készítette. “Budapesti bulik a nyolcvanas évek derekán. Szerelmi…..
Közös évadkezdésre készül a Nemzeti Színház és a Nemzeti Táncszínház, szeptembertől különleges táncszínházi produkciókkal is gazdagodhat a Nemzeti Színházba járó közönség. A Nemzeti Táncszínház szervezésében kortárs és folklór előadások színesítik a teátrum repertoárját. A Nemzeti Táncszínház…..
Stephenie Meyer új regénnyel jelentkezik idén novemberben, mely a titkosügynökök világába kalauzolja el most az olvasót. A vegyész várhatóan az amerikai premierrel egy időben jelenik meg magyarul is az Agave Kiadó gondozásában. A burok és a Twilight saga szerzője ezúttal egy letehetetlenül izgalmas…..
Gyönyörű allegóriára, a teremtéstörténetre fűzte fel legutóbbi alkotását a Recirquel Újcirkusz Társulat. Ráadásul a látványos és meghökkentő elemek sokaságát ezúttal csupán két artistára bízták. Az élet keletkezését ezúttal Illés Renátó és Zsíros Gábor mozdulataival élhettük át a MÜPA…..
Az ősz beköszöntével szívesen vesszük kézbe a komolyabb témákat boncolgató könyveket, legyen szó akár a női emancipációról az 1920-as évek Kanadájában, a gyermekek jogairól vagy épp egy az ISIS fogságába esett európai fényképész történetéről. Összeállításunkban most hat olyan regényt ajánlunk a…..
Eljött az augusztus és bár időnként már meg-megcsap az ősz távoli illata, azért még javában tart a nyár. A könnyű strandolvasmányoktól kissé megcsömörlötten egy kis szépirodalmi összeállítással készültünk, hiszen ez az időszak nemcsak a felhőtlen pillanatok, de a szabadság ideje is, amikor talán…..
Óriási sárkány, űrlények és űrhajók, polip karokon, felhőkön és egyéb furcsaságokon megpihenő emberek. Nem, ezek a képek nem egy fantasztikus film jelenetei, „csupán” a Sziget hétköznapjait tarkító pillanatok. A Fesztiválköztársaság különböző szegleteiben ugyanis idén is majd’ száz köztéri…..
A Fővárosi Állat- és Növénykert egyike a világ legrégebbi állatkertjeinek, megnyitására 1866. augusztus 9-én került sor, vagyis augusztus 9-én, kedden lesz pont 150 éves. A jeles eseményre sok mindennel készülnek az állatkert dolgozói, mind a születésnapon, mind másnap számos izgalmas programmal,…..
A 22 millió példányban elkelt sikerkönyv, A Viskó szerzőjének új, minden eddiginél felforgatóbb regényét jövő hét hétfőtől már itthon is megvásárolhatjuk. Wm. Paul Young legújabb kötete, az Éva az Alexandra Kiadó gondozásában jelenik meg.Történetünk hőse, John, a Begyűjtő különös helyen él; szigete…..
„Segítsd a férfit, hogy rátaláljon!” Az Athenaeum Kiadó mozgalmat indít a férfiak olvasásáért. Az olvasás az elmúlt 25 évben elveszítette a férfiakat. Egyszerűen eltűntek. Igen, mi is ismerünk olvasó férfiakat, sőt, író férfiakat is ismerünk. Ha azonban elemezzük a nagy (egységes) mérőszámokat, a…..
Milyen mértékben befolyásolják gondolataink, érzelmeink és hitünk a fizikai egészségünket? Miért van az, hogy rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni a tanulmányaival, nem tud szót érteni a lányokkal, és szexuálisan is kudarcot vall rendszeresen? Ezekre a kérdésekre ad…..