Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joszip Zsugás Vili (törölt)

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...az az, hogy bizony érdemes odafigyelni, mikor és hol próbálsz meg átjutni és közben mekkorát lassulsz. Mert ezt bizony már ütközésnek értékeli a gyorsulásérzékelő. Szó sincs semmi hatásvadász túlérzékenységről, ahogy a videó címe állítja. ..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.11.08 08:51:13
@Shadowbull:

"Lehet arrol vitatkozni hogy a legzsakok mikor kell hogy nyiljanak, es nyilvan van olyan hatartartomany, amikor nem egyertelmu hogy kell-e vagy sem. Viszont ezt nalad okosabb emberek dontik el es programozzak le, ugyhogy szerintem feleslegesen rugozol ezen, plane hogy nyilvanvaloan meghaladja a tema a kompetenciadat."

Látom előkerült a magas bajor melegvérű... :-)
www.lovasok.hu/index.php?i=6611

Köszönöm, hogy gyakorlatilag lehülyéztél, de ez inkább téged minősit.

Egyébként pedig Fukishimát is nálam (meg képzeld nálad is) okosabb emberek építették. Attól, hogy én nem vagyok rakétamérnök, még talán észrevehetem, hogy a Challenger darabjaira szakadt, nem?
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.11.08 08:52:30
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.11.08 13:24:31
@Shadowbull: " csak te nem alltal meg ott hogy a jelenseget eszrevetted, hanem megallapitottad hogy marpedig rosszul mukodik "

Mivel láthatóan rosszul működik - amit még a kezelési utasítás is elismer, amit a nálam (és nálad) okosabb mérnökök véleményének figyelembe vételével állítottak össze.

"Ha ezutan lehulyeznek akkor meg megsertodsz."

Nem sértődtem meg. Nevetve közöltem, hogy köszönöm, hogy lehülyéztél, de ez téged minősít.

Egyébként meg aki ilyen hangnemben szól hozzám, anélkül, hogy én így kezdtem volna vele, annak a véleményét a helyiértékén kezelem.
(Ha a te stílusodban akarom kifejezni magam, akkor: leszarom)
A Hazatérés templomában (Budapest,  Szabadság tér) vasárnap szobrot avattak, Horthy Miklós szobrát. A rendezvény szervezése leginkább a Jobbikhoz köthető. A helyszín a Magyarországi Református Egyházhoz. Számos református hívő áll értetlenül előtte, hogy az egyház…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.11.04 19:12:27
@komplikato:

"vagy Norvégiát, Svédországot?"

A jó vezetők között pl. Quislingre gondolsz? :-)

Neki köszönhető, hogy a II. vh. kihatásai Norvégiára nézve nem voltak olyan rombolóak az ő országukra nézve, mint a miénkre? Vicces csávó vagy. .-)

Szerintem inkább a geopolitikának.
Számháború alakult ki a Nagy Nemzeti Kígyózás, avagy az október 27-i Székely Menet részvételi aránya körül. A dotoho segít eldönteni, melyik szám a reálisabb. 200 ezer embert vártak eredetileg a szervezők 120 ezer ember vett részt az eseményen, a rendezők szerint 15 ezer…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.11.01 16:04:57
@Csehszlovák Kém: Ez a demokrata hozzáállás?

(Kíváncsi vagyok megjelenik-e ez a hozzászólásom.... csak azért mondom, mert én nem zsidóztam, csak neked nem tetsző véleményt írtam, oszt mégis bannoltál, te "demokrata"!)
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.11.01 16:05:11
@Mr. Mojo: Sokkal nagyobb arca lenne hamarosan! :)
A Német Ellenállás Emlékbizottságának feje szerit a náci bűnök egyik főkolomposát, Heinrich Müllert egy zsidó temetőben találták meg. A népszerű Bild bulvárlapnak árulta el Johannes Tuchel a szenzációt kiváltó hírt. Müllert állítólag egy berlini zsidó temetőben, egy…..
Sebastian Vettel megadta az ellenfeleinek és a szurkolóknak a várva várt kegyelemdöfést a múlt vasárnapi Indiai Nagydíjon. A nyári szünet óta veretlen németet már nyugodtan hívhatjuk négyszeres világbajnoknak és végre nem kell a hajunkat tépnünk a különböző…..
Cikksorozatomban a jelöltpanaszok feldolgozását az állásinterjúkkal folytatjuk (előző epizódjai itt). Itt még rosszabbnak tűnik a helyzet. A jelöltek többsége ahelyett, hogy lehetőséget látna egy-egy kérdésben, helyzetben, azt keresi, hogyan lehet kritikával illetni a…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.20 10:44:37
@jobangel: és ha több, mint egy év telt el közben? :-)
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.20 13:15:52
@jobangel: Á... ez a téma már felmerült köztünk. Én 15 év alatt több, mint 100 olyan interjún vettem már részt, ami utolsó kör volt. Szinte mindenhol füllentettem az önéletrajzomban, időnként ordasakat hazudtam is. Egyszer sem buktam le. És ha lebuksz, akkor mi van?

Vagy 2.000 fejvadász cég tevékenykedik az országban, és kb. egyszer sem voltam a fenti 100 alkalomból 2-szer ugyanannál. Ezek még a saját adatbázisukkal sincsenek tisztában, nemhogy egymáséival.
Ha buknál esetleg, akkor 1-et elbuksz a 2.000-ből. Kit érdekel?

Arról nem beszélve, hogy a kis HR-es csajok többnyire arra sem képesek, hogy elolvassák az önéletrajzomat és értelmezzék. Többször előfordult már, hogy leírtam a tapasztalataimat, aztán az interjún rákérdeztek, hogy én miért akarom ezt az állást, hiszem nincs benne tapasztalatom. Mondtam, hogy olvassa el még egyszer a CV-t és a levelet, abban benne vagyon foglaltatva, hogy van.

Szóval kicsit túl van lihegve ez az igazmondás. A reklám többnyire (az is, amivel magadat adod el) ugyan valós kereten nyugszik, de jó adag túlzást és időnként valótlant is tartalmaz.

Nekem eddig bejött ez a stratégia.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.20 13:38:04
@jobangel: "akkor meg nem lehet túl jó egy jólfizető állásból kirúgódni, csakmert egyszer kamuzott. "

Hát tapasztalataim szerint ha egyszer felvettek valahová, akkor már a kutya nem törődik azzal, hogy mi volt igaz abból, amit mondtál. 1 hónap munka után már semmi más alapján nem fognak megítélni, mint hogy hogyan végzed a munkádat.

"Nekem eddig bejött ez a stratégia. " --- Jól látod, eddig. Aztán egyszer nem fog bejönni... "

Minden jel arra mutat, hogy a jelenlegi munkahelyem stabil, jól fizet és hosszútávú. Ha ez valóban így van (bár az érzéseim nem szoktak ez irányban csalni), akkor több munkahely nekem nem kell, mert bőven 4X felett leszek, ha itt eltöltök 5 évet, akkor meg már - ahogy olvasom - majdnem reménytelen a helyzet, ha nem valami alantas helyre pályázol.

Ha pedig innen egyszer eljövök, akkor csinálok majd sajátot.
Hónapok óta nem találsz magadnak munkát? Elmúltál 40? Kezded feladni? Vannak ezzel így mások is. A leggyakrabban az a baj, hogy akik 40 fölött veszítik el a munkájukat, vagy csak éppen ebben a korban kénytelenek új munkahelyet keresni, vagy új karriert építeni elfelejtik, hogy…..
Sebastian Vettel üldözői, Fernando Alonso és Lewis Hamilton vasárnap délután végleg búcsút inthetett az idei vb reményeknek, hiszen amíg a Red Bull német bajnoka zsinórban negyedik diadalát aratta, addig a Ferrari és a Mercedes két versenyzője csak az ötödik-hatodik helyen ért…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.09 16:28:59
@már foglalt: "Nyehhhehheh. Valamiről elfelejtkezik az elvtárs. Schuminak abban az évben Bridgestone gumikon kellett haladnia, ami sokkal gyengébb volt, mint a Michelin."

Nyehehe... valamiről elfelejtkezel.

A Bridgestone gyakorlatilag egyetlen autóra fejlesztette a gumijait: a Ferrarira. Mellette volt még Jordan és Minardi akik ezt használták, de kurvára nem érdekelte a gumigyártót az ő véleményük. Olvass csak vissza!

Ahhoz képest, hogy 98 óta nézed...
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.09 21:43:24
@már foglalt:

" Egyrészt nem mondtam olyat, hogy 98 óta nézem"

Összekevertelek heimdall kollégával.
Egyébként én '86 óta nézem.

" másrészt tök mindegy kinek fejlesztette a Bridgestone, ha a Michelinhez képest sz@r volt . "

Nem volt szarabb, nem is lehetett szarabb, ugyanis a Michelin 7 csapatot szolgált ki, a Bridge meg 3-at, de gyakorlatilag 1-et (Ferrari). Tehát a Ferrari autójára volt igazítva a gumi.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.11 18:32:19
@heimdall: Nem szidtam. Tényeket írtam le.
A Tumblr nevű, különös és tanulságos echo chamber-ben a szokásos napi (hol jogos, hol fárasztóan önismétlő) Magyarország-ostorozásban rendszeresen előjön az a téma, hogy a magyarok mennyire nem beszélnek idegen nyelveket. Most is újra ezen megy a vita, ezúttal a Ténytár által…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.10 06:33:35
@Dour ®.: Nem baj az, csak akkor ne sírjon, hogy nincs meló.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.10.10 06:36:07
@Báró Mijó: "Igaza van Kertésznek, mi soha semmiért nem vállalunk felelősséget, állandóan a kifogás. "

Kertésznek például az a kifogása, hogy zsidó... :-)
Idén februárban még azt hihettük egy röpke pillanatig, fellélegezhetünk - legalábbis Cséfalvay Zoltán kijelentése alapján, miszerint "az adórendszer elnyerte végleges formáját, egy olyan adórendszer alakult ki a foglalkoztatást és a jövedelmeket terhelő…..
sorok között A hét vicce 2013.09.28 12:09:00
A hét vicce japánból érkezett, a bohóc pedig nem más mint a japán miniszterelnök, Abe Shinzo: Japán lesz a globális gazdasági növekedés motorja Abe Sinzó miniszterelnök szerint, 0,8 százalékos infláció bővülésről adott számot a szigetország, a fogyasztói árak…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.29 07:51:28
@MetroGoldwinMayеr:

"Oroszországban ezek 20 méter magasan vannak, tűztől, víztől védett, hermetikusan elzárható helyiségekben. Ehhez képest Fukusimában egy szobaajtón keresztül lehetett lejutni a generátorokhoz."

Pripjatyban nem kellett cunami ahhoz, hogy levegőbe repüljön az egész objektum... Nem tudom miért pont az orosz osztja az észt? :-)
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.29 08:48:58
@MetroGoldwinMayеr:

:-) --> Ez a jel neked mit jelent?
A költözködés viszonylag egyszerűen ment volna, ha a lépcsőzéskor lefelé nem fordult volna a bokám cipőstől a lábam alá. Akkor meg csak kicsit sántítottam, estére már be is dagadt. Na mindegy, az új lakásunk ugyanabban az utcában van, csak jóval közelebb a fő úthoz, amin…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.24 17:48:45
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):

"Az, hogy az emberek eljárnak egy bárba szórakozni, az miért is hőzöngés? Amikor a fiatal heteró párok kocsmákban csókolóznak, azt is hőzöngésnek hívod? "

Szerintem azt hívja hőzöngésnek, amikor felvonulnak szivárványos cuccokban, meg bőrtangában az utcán. Azt meg másnak nem nagyon lehet hívni.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.24 17:59:02
@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):

Ha valalki provokál és bunkó, azt hőzöngésnek hívják magyarul.

1. A helyzet meg az, hogy a buzifelvonulások Magyarországon jórészt ilyenek. Legalábbis ez látszik a TV-ben.
A Szingapúrban idei hetedik futamgyőzelmét ünneplő Sebastian Vettelt ugyan továbbra sem zavarja a manapság divatba jött pfújolás és füttykoncert, ezzel együtt azért mindenki figyelmét felhívta arra, hogy a Red Bull sikerei nem az égből potyognak, és talán a riválisok is többet…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.24 11:11:32
@heimdall: "ugyanazzal az autóval Webber sehol sincsen, biztosan azért mert Helmut Marko odateszi futam közben az ujját Webber gázpedálja alá, hogy az ne tudjon full gázon menni..."

Nem kell ilyen direkt beavatkozás, sokkal finomabban is meg lehet ezt oldani.

"Én sem Vettelnek drukkolok, de ha olyan kurva könnyű ennyi futamot és vébét nyerni, akkor ugyan mi akadályozza meg például Alonso-t vagy Raikko-t, hogy ugyanezt elérjék? "

Már elérték. Alonso 2X, Raikko 1X.
Raikkonnen VB évében egyértelműen a McLaren volt a lejobb autó, de ő Ferrarit vezetett.

Alfonz meg az istenkirály Sumachert verte le. Egyszer erősebb Renault-val egyszer pedig pariban lévővel.

Vettel 3X lett VB, abból legalább 2X domináns autóval.

Szóval lehet azt mondani, hogy egyenlőek. De a mostani 2 mp/kör egyértelműen nem Vettel erénye, hanem a domináns autóé.

Az más kérdéds, hogy ilyan az F1
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.24 12:17:58
@heimdall: Igazad van , de attól még kurva unalmas lett az F1 Silverstone óta.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.24 13:10:45
@heimdall: Nem drukkolok senkinek sem, nagyon régóta. Csak jó versenyeket szeretnék.

Azaz.... éppen ezért kijavítom magam. Mindenkinek drukkolok, aki megveri Vettelt. :-)
Mocskos olajat töltenek a hordóba, a kannába és a flakonba, majd az ön autójába. A piac ismét a maffia markában. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.20 06:42:16
@szati77: Namost pont azt írták feljebb, hogy a 200 literes hordót még a matrica sem védi :-)

A 3-ból kettő hamishoz:

Ahogy én kiveszem, a hamis nem feltétlenül jelenti azt, hogy fáradt olajat kaptál Castrolos dobozban, hanem mondjuk kaptál olcsó gyártó olaját Castrol áron. Így nem biztos, hogy tönkremegy minden autó, esetleg csak az, amelyiket rendesen és rendszeresen megkergetnek. Szóval akár még ez is elképzelhető.
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.18 17:50:45
@David Bowman: "A tavaji MŰVELTSÉGI (nem sakk) vetélkedőt egy gép nyerte. "

Az lexikális tudás. De próbálj meg például egy ironikus szöveget átültetni németből magyarra egy fordítógéppel. Hatalmas baromság lesz az eredménye. Vagy szójátékon alapuló viccet például.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.18 17:53:02
@Labasmaz: "Ezekszerint, ha te ülnél a dobozban, nem a gép nyerne. :-)))"

Nem nyer itt senki. Csak azt kell megállapítani, melyik az ember, melyik a gép.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.18 17:54:31
@David Bowman:

"A tavaji MŰVELTSÉGI (nem sakk) vetélkedőt egy gép nyerte. "

Nem hagyhatom ki, bocs: ha te voltál az ellenfél, akkor nem csoda! :-)

(tavaly)
Csapatjátékos? Jobban szeret önállóan dolgozni? Mik az erősségei és a gyengeségei? Hogyan képzeli a karrierjét tíz év múlva? Egy átlagosan értelmes álláskereső nagyjából el tudja dönteni, milyen választ akar hallani a HR-es. Előre készül, a sablonos kérdésekre kigondolja…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.14 08:10:13
@ColT: Hát, ha mondjuk a másik nyelv japán , akkor azért érthető, hogy az esetlegesen francia, angol és német tudással rendelkező HR-es (mert ilyen is van :-) némi nyelvi segítséget kér egy japánul beszélő kollégától...
A napokban jelent meg egy sokat sejtető kép a Top Gear címlapján. Azok közt a fotók közt volt, amik a Top Gear újság 20 éves fennállását ünneplő extra kiadványt harangozták be. (Innen is gratulálunk a dilinyós briteknek, kösz a sok olvasni és…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.12 21:53:30
@Shadowbull: Hát szépségben a mostani BMW-knek simán odaver. Főleg az 1-esnek.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.13 11:59:26
@Shadowbull: Úgy, hogy régen az egyik legszebb autóka voltak, mostanában meg kurva rondák. :-) Kár értük.
Most volt jó szlováknak lenni: ha megtetted a saját csapatod és bíztál az örményekben is, hogy elpicsázzák a cseheket Prágában, nagyon sokat szakíthattál, mindezt euróban. Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. Kezdjük a legfontosabbal: még ha minden meccsünket megnyerjük,…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.08 10:08:49
@Csehszlovák Kém: "Hogy szurkolhat egy magyar a szlovák válogatottnak (is)? "

A poszt alapján az "is"-t nyugodtan törölheted.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.08 19:34:06
@Csehszlovák Kém:

Mi van Kémkém? Fáj az igazság? Aki ilyen posztot ír, az legalább ne hazudja azt, hogy szurkol a magyar nemzeti 11-nek!

Te szlovák vagy már, akkor is, ha magyarul írsz. Nincs abban semmi rossz, csak ne hazudd azt, hogy magyar vagy!
Megérkezett a fiatal és okos srácok egy csoportja Bukarestbe.  Így kezdődött: Délelőtt Bukarestben: Bukaresti belváros mongoljárás után Megérkeztek. Aki nem áll be a sorba, így jár. Lehetne ezeket a rendőröket a magyar bajnokikra is…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.07 13:33:19
@Mercel:

"Ésigen. Általánosítás. Ez így működik már úgy pár ezer éve."

Aham... ha a zsidókat, cigányokat szidják így, akkor rasszizmus, ha a magyarokat, akkor teljesen rendben van.

Egyébként igazad van, az UEFA is így gondolkodik. Magyarország üres stadiont és pár ezer EUR büntetést kap ugyanazért (zsidók szidása), amiért a románok (magyarok szidása) csak párezer EUR büntetést.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.07 13:34:34
@Prof. Dr. Sün: "Szurkoló? Mi a fasznak? Magyar foci? Egy kibaszott vicc. Olyan neves focinemzeteket sikerül csak legyőzni, mint Andorra, meg San Marino. Ebbe borítjuk számolatlanul a milliárdokat! Lófaszt! Ennek meg kell állnia. Most. "

Szerintem sem kellene ennyi pénzt ölni a fociba. Ettől függetlenül Bukarestben maximum 2.800 ember csinálta a fesztivált, nem pedig Magyarország.
Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.04 07:59:47
@Arisztogatya: Hát bizony úgy lehetne ezt legjobban megoldani, hogy megnyomnánk a reset gombot. (Azaz beintenénk a hitelezőknek) Csak az a baj, hogy akkor végünk lenne, nyomban, így meg agonizálhatunk mág 10-20-30 évet....
És még a kontinenst sem kell elhagyni. Munkanélküliség EU 2013 július: Forrás:Zerohedge Ettől függetlenül a kormány folyamatosan szükségét érzi annak, hogy kozmetikázott foglalkoztatási adatokkal hülyítse a közvéleményt. A Portfolio lerántja a leplet a foglalkoztatási…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.03 06:35:30
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"
Linduska! Az emberek 90%-a liberális, csak elég sokan letagadják. "

Érdekes, eddig azt hittem az emberek 90%-a náci. Legalábbis ezt hallani állandóan. :-)
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.01 14:44:02
@Jaffar: "Aki teheti húzzon el és majd 100 év múlva a birka magyar büszkén sorolja a neveket, akik valamit a világban elértek, mint most az állítólagos magyar Nobel-díjasokat."

Ezt a hozzáállást viszont nem szeretem. :-)
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.01 19:21:36
@JohnHenry: Szerintem nem. Ugyan nagyon súlyos adókat vetett ki, amiket könyörtelenül be is hajtott, azonban stabilizálta az országot és nem kellett folyton a töröktől tartani éppen az ő apja nándorfehérvári győzelme és az általa összeverbuvált Fekete Sereg miatt.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.09.01 19:23:31
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"TEhát itthon minden sarkon tudnak Audit gyártani...."

Látom sikerült félig megérteni, amit írtam. Olvasd el mégegyszer, akkor talán megérted. Nem, nem arra gondoltam, hogy a magyar autógyártás versenyezne az Audival.
A kormány sokféle módon igyekszik a családok segítségére lenni a gyermeknevelésben. Most például a rendőri erőket veti be a zabolátlan nebulók rendszabályozására: szeptembertől iskolarendőr is képviseli az állam erőszak-monopóliumát az iskolákban. Az ide vezető tervezet…..
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.08.30 19:17:51
@mutymurutty: Ja. Kb annyira, mint a folytonos nácizás. :-)
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.08.30 23:11:44
@christvhu: Ez közmegegyezésen alapul.
Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.08.30 23:14:04
@Void Bunkoid: Igazad lehet...