Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NorthPier

0 bejegyzést írt és 493 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tízből hat fiatal külföldön képzeli el a jövőjét egy friss felmérés szerint, de ami ennél egy fokkal durvább, száz megkérdezettből mindössze hat mondta, hogy semmiképpen sem menne el Magyarországról.  ..
NorthPier 2023.12.24 09:58:22
@fhdgy: @dikusz.:
Szép karácsonyt és boldog új évet nektek is és mindenkinek, aki erre téved!
A legfrissebb poszt túlzás nélkül a szem ünnepe, ahogyan azt szerzője, Tamás nagyon pontosan megfogalmazta. Az amerikai New Hamsphire államban található Kancamagus Highway neve nyelvtörő még a helyiek számára is, de a környék egészen csodálatos – ősszel különösen. Tartsatok velünk!..
NorthPier 2023.11.27 21:32:36
@fhdgy: Keresem ennek a fenti két hozzászólásnak az előzményeit, hol vannak?
Csak azért, mert a "Hull az elsárgult levél"-ről nekem csak Máté Péter ugrott be, s direkt rákerestem, szöveg-, és zeneszerzők Malek-S.Nagy.
NorthPier 2023.11.27 21:33:55
@NorthPier: Ja, nem a fenti kettő, hanem a két első hozzászólás.
NorthPier 2023.11.27 21:40:13
@fhdgy: Nem is értem, miért nem tetszik, a sakk nem csak logika, hanem memória játék is :)
Ritkán én is játszom online, sudokut. Az egyik oldalon, amikor a rács fölé vittem a kurzort, megjelent az összes megoldás.
Ennél azért szerintem izgalmasabb, amikor az összes bábu fehér :-)
A határátkelés sok egyéb mellett általában az ember személyiségére is hatással van. Külföldön élve változik (vagy legalábbis változhat) az identitásunk, ami óhatatlanul magával hozza a kérdést: miként hat a költözés a nemzeti identitásra? Öt-tíz év külföldi élet kevésbé tesz magyarrá minket?..
NorthPier 2023.11.03 21:59:35
@tanato: Éppen rá akartam kérdezni Dikusznál -a bejegyzése nyomán-, tud-e valamit rólad.
NorthPier 2023.11.04 18:39:03
@tanato: Nagyszerű hír, emlékszem amikor még csak tervezőasztalon volt a házikó:) Kertes házban sosincs megállás, mindig van mit tenni, ha éppen nem, akkor kitalál magának az ember valamit.
Praktizálsz is még? Mert akkor tanulnivaló is van az idegen nációk képviselőiről. Mindegyik másra lehet hajlamosabb, pl nem tudom igaz-e, hogy az indiaiak sokkal hajlamosabbak a tbc-re. Bár az is amekkora terület , nem feltétlen igaz általánossagban.
Mindenesetre vigyázz magadra, a családra, további jó építkezést. Bár a garázs kisebb falat, mint a ház, úgyhogy gyere gyakrabban!
Nem könnyű a mai Magyarországon újat írni a protekcióról (és akkor a korrupciót most hagyjuk is). Steve érdekes összehasonlítást tett a kanadai helyzettel - egy-egy sztorit hozva mind Magyarországról, mind Kanadából, de még utóbbiban is előkerül egy magyar szál...
NorthPier 2023.08.27 10:39:33
@Mr.Tellinghovon:
Szívesen.
Csak gondoltam ne plakátold ki, még ha úgy is van, mert nem szép tulajdonság, sőt, a hét főbűn egyike, bár van individuum, akinek ez a fő attribútuma.
Amúgy meg mindeki, minden egyes ember individuum.
Rémlik egy verssor valahonnan a régmúltból, forrás nincs, mert most csak itt zakatol belül: " Én én vagyok, másamnak se másom, egyetlenegy és megismételhetetlen ezen a világon."
NorthPier 2023.08.27 10:42:52
@fhdgy: Már csak két napot kell kibírj valahogy, aztán a következő 8-9 hónap jó lesz!
NorthPier 2023.09.23 01:35:28
@Muscari: Ő volt aki felkeltette az érdeklődésem Albánia iránt, nélküle talán sosem tudom meg, milyen szép az az ország.

Végtelenül szomorú és tragikus vég. Köszönöm, hogy tudattad, kérlek tolmácsold őszinte részvétem a család felé.
Venezueláról az elmúlt években gyakorlatilag semmi jót sem lehetett hallani és nem véletlenül. Zavargások, teljes gazdasági és politikai csőd, szinte teljesen értéktelen pénz, munkanélküliség... a másik oldalon viszont csodás természeti szépségek és a világ talán legjobb kakaója. Utóbbi miatt…..
NorthPier 2023.06.11 18:31:19
@Mr.Tellinghovon:
Mondjuk innen:

jztkft.hu/knowledgebase/9/DoS-es-DDos-tamadasok-fogalma-es-bemutatasa.html

Idézet a link alól:

"DoS (Denial of Service): Szolgáltatásmegtagadással járó támadás,más néven túlterheléses támadás. Csak egy számítógép támadja az adott webszervert
DDos (Distributed Denial of Service): elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás, amely az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működésének megakadályozásában mutatkozik. Egész géppark vesz részt a támadásban.
Tehát a legfőbb különbség a támadásban résztvevő gépek számában figyelhető meg. Mivel a DoS támadások egy gépet használnak, így azokat könnyedén ki lehet védeni, ezért is lett egyre népszerűbb a DDoS, amit már sokkal nehezebb eredményesen kivédeni. De, ahogy a rendszereink is tanúsítják nem lehetetlen."

Te akartad : - )
NorthPier 2023.06.11 21:19:51
@Mr.Tellinghovon:
Te szoktál erőfeszíteni, nekem csak egy könnyű ujjgyakorlat volt.
Más is figyelmeztetett már: fél mondatnál többet szó szerint idézni valahonnan megköveteli a forrás megjelölését. Van ahol ezért büntetnek is, mert úgy hívják plagizáció, ilyesféle fórumokon nem, csak lesajnálnak és úgy hívják pávatoll a seggbe. A, nem is, hanem idegen tollal való ékeskedés.
NorthPier 2023.06.11 21:20:45
@fhdgy:
Ebben biztos voltam.
Ugyan a kivándorlási adatokat érdemes fenntartásokkal kezelni (különösen az Európai Unión belüli országokba, ahol különösen nehéz mérni), a legfrissebb magyar adatok szerint is megfordult a trend, tavaly ismét többen mentek külföldre, mint ahányan visszaköltöztek. Közben a magyar kormányfő szerint a…..
NorthPier 2023.04.28 22:25:36
@Mr.Tellinghovon: Ajj, Vona az Indexen. Egy nárciszba oltott töritanár, megtámogatva néhány szemeszter pszichológiával. Cuki kombináció.
Nekem minden töritanárom kb annyira volt mentálisan szétesett, mint egy nyugdíj előtt álló klinikai szakpszichiáter.
Bár az idézet utolsó mondatával -tekintve a mai közállapotot- valamennyire együtt tudok érteni, de hogy V.G. (is) miért kezdi sulykolni az orosz néplelket jellemzőnek mondott cáratyuska effektust a magyarságra vonatkozóan, kövezzetek meg, de nem értem.
NorthPier 2023.04.29 22:24:38
@Mr.Tellinghovon: Csakhogy. Azt az egy bolondot a falu népe lehetőségükhöz mérten eltartotta, de semmiképpen nem alázta és nem gyalázta.

Ezért nem alázunk és nem gyalázunk téged sem.
Senkit nem fog meglepni, hogy Mexikóban teljes ipar próbálja meg lenyúlni, izé szórakoztatni a turistákat, néha egészen pofátlan módszerekkel. Ettől még az ország csodás szépségeket rejt, miként az Daniék kalandjainak újabb fejezetéből is kiderül. (Az első részt itt olvashatjátok.)..
NorthPier 2023.04.20 23:20:10
@fhdgy: Nagyon megengedő vagy evvel a kettes alával.
Rendeleti kormányzás alatt hogyan működhet a demokrácia?
Határátkelő A téli Kalifornia 2023.03.27 20:10:53
Kaliforniáról a napsütés és a kellemes (többé-kevésbé) állandó meleg jut az ember eszébe. Ha ez nem is feltétlenül igaz mindig és a hatalmas állam minden részére, az biztos, hogy télen kívánatosabb hely, mint Kanada. Nem csoda, hogy Stevenék is ellátogattak oda két hétre. Santa Monica Pier..
NorthPier 2023.03.31 19:02:19
@Golf2: Hallottam a hírekben, egyszerűen nem tudok hinni a fülemnek.
NorthPier 2023.04.03 21:56:01
@kisrumpf: Végtelenül sajnálom, együttérzésem mind nektek, mind apósodnak. Bár ettől nem válik könnyebbé a helyzetetek. Majd amikor megoldódik, tudósíts arról is légyszíves.
Szomorúan olvastam azt is, hogy a piacot kihúzták alólatok. Van már terved, hogyan tovább?
Miközben Magyarországon az oktatás után (mellett) most éppen az egészségügy körül áll (vagy folytatódik) a bál, Ausztriában kicsit más a helyzet. Lívia történetéből kiderül, kórházba ugyan sehol nem jó kerülni, de van, ahol jobb, mint máshol...
NorthPier 2023.03.19 16:05:09
@dikusz.: Köszi. Akkor megkaptad, amit írtam neked?
NorthPier 2023.03.24 19:57:05
@Golf2: "Mindez az elmebeteg 27% nemzeti áfa miatt."
Na, na, ne dobd el a sulykot, például 5 % az áfa a vakok fehér botjára! Fogadjunk, Polgárék ennek többszörösét csengetik be az államkasszába érte.
Na ugye?!
Egészen pazar utazásra invitálunk ma titeket, talán a nyitóképből is kiderül már, hogy az úticélunk Norvégia. Kalauzunk pedig Mr.Tellinghovon, akinek hála csodás képekkel tűzdelt beszámolót olvashattok a Lofoten-szigetekről. Mit mondjunk, mi akár azonnal indulnánk! Nusfjord..
NorthPier 2023.02.04 19:13:07
König Orbans Verrat: Während in Ungarn die Armut um sich greift, baut sich der Ministerpräsident ein Schloss

"Orbán király árulása: míg Magyarországon tombol a szegénység, addig a miniszterelnök várat épít"

www.nzz.ch/gesellschaft/koenig-orbans-reich-ld.1723532?reduced=true

Svájci újság cikke a svájciaknak.
Egy kis adalék ahhoz, amit egyesek, ha a szemüket kiszúrja sem hajlandóak észrevenni.
(Regisztrálni kell hozzá, és nem árt németül tudni, de nekem a google is kiválóan fordít németet magyarra is, angolra is.)
Gyöngyi (aki korábban írt már nekünk) immár harmadik lisszaboni karácsonyára készül. Az elmúlt évek senkinek sem voltak könnyűek, így neki sem. Munkahelyváltások, bizonytalanság, ugyanakkor nagyszerű magánélet és nyugalom – ezek jellemezték az elmúlt évét, aminél „csak rosszabb ne legyen”. A…..
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. augusztus 16-án indult útjára a Határátkelő. Belegondolni is őrület, mennyi minden változott ez alatt az egy évtized alatt mindannyiunk életében, miközben egy dolog biztos volt – reggel ott lesz a friss poszt. Van tehát mit ünnepelni, ám az örömbe kis könny is…..
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
NorthPier 2020.07.30 08:28:32
@fhdgy: Off. Az utóbbi pár napban nem volt alkalmam követni az eseményeket, megúsztad az árvizet, minden rendben van? On.
A címben foglalt megállapítás kétségtelenül markáns kissé, de valahol meg lehet érteni annak megfogalmazóját, Zuzzert is, aki elég nehezen viseli azokat, akik nem veszik komolyan a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket. (Véleménye természetesen csupán egy a sok közül, amivel lehet vitatkozni.) A…..
Voltaképpen olyan, mintha egy Stephen King-regényben élnénk, hiszen pár hete ránk csapódott a búra. Nem csak a réten legelésző tehenet vágta ketté, hanem az eddigi életünket is, és bárhogyan lesz, mindannyiunkra újrakezdés vár. A búra lecsapódásának személyes történetéről és az újrakezdésről is szól…..
NorthPier 2020.04.17 21:24:31
@Határátkelő:
Igazan nem akarok okoskodni, de el ne ronts már!
2015 őszén megjelent magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása, na onnantól fogva a "búra" a helyesnek elfogadott szóalak. Hála az égnek, mert avval a rövid "u"-val nekem borzalmasan hangzik.
Meglehetős vitát kavart Péter minapi írása, melyben azt feszegette, vajon miért költöznek haza külföldről emberek. A vita nem csak a kommentmezőben zajlott, érkeztek emailben is hosszabb és rövidebb vélemények. Most utóbbiak közül teszek közzé hármat, próbálva egyensúlyozni a nézőpontok…..
NorthPier 2020.03.13 16:17:08
@puhacica: Még mindig nem jó.
Mer 3 fel kiáltójel kell. !!!

( :-) )
A digitális nomádság esetében is pár évente változnak a trendek – például a kedvelt városok. Például azért, mert amint felkapnak egy viszonylag olcsó helyet, az óhatatlanul drágulni kezd, így egy idő után az ezt az életformát követők elkezdenek új városokat keresni maguknak. A váltásnak persze…..
NorthPier 2020.03.03 19:07:27
@fhdgy: Rég azt gondolom rólad, te magad egy nagy digitális nomád vagy ott az erdő közepén, a kecskék közt :-)
NorthPier 2020.03.03 21:28:50
@fhdgy: Már ezek a kecskék sem olyanok, mint régen :-) Értem ezalatt, hogy régen (régen, régen, nagyanyáink idejében) azért nem kellett a nyakukban lógni, ment ez nekik maguktól is. Persze re biztosan jobban aggódsz értük a kelleténél. Na majd a több tapasztalat kiforrja a könnyebb gyakorlatot. Amúgy sok a problémás eset?
NorthPier 2020.03.03 22:50:43
@fhdgy: Addig jó, amíg így fogod fel. Legyen sok-sok örömed bennük és minden másban, ami fontos neked.
Do you speak English? Ki hitte volna, hogy ez ilyen fontos lesz? – teszi fel a kérdést Steve, akinek aztán alaposan kijutott a nyelvtanulásból az évtizedek alatt...
NorthPier 2020.02.04 20:53:10
@fhdgy: Véndő... Te jó ég, de rég hallottam :-)
NorthPier 2020.02.04 23:43:02
@fasor6: Ajj... Pont a török? Hát miért pont az?! Mindenesetre... nagy riszpekt.
NorthPier 2020.02.08 01:07:56
@fasor6: Ez egészen kedves dolog. És valószínűleg könnyebben is megy kedvből, mint muszájból. Sok sikert mégegyszer!
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
NorthPier 2019.12.05 10:07:29
@Határátkelő: Nem beszélve az ivóvíz minőségéről. Arzén-, nitrátszennyezettségről ez a jóember nyilván nem hallott. Meg arról, hogy ipari és kommunális szennyvíz hány helyen és hány alkalommal folyik tisztítatlanul élővizekbe. Amikor még a szilárd részek sincsenek szűrve.(Vagy a szőlő tövébe, lásd múlt heti "természetjáró riport" okosabbmint cukkenberg hőerőművénél.)
NorthPier 2019.12.05 12:26:38
@Csodabogár: Azt szeretem benned, hogy ha te nem vagy érintett/nem érzed magad érintettnek egy problémában, akkor az szerinted nem is létezik.
Jelenleg cca 350 ezer diagnosztált nyilvántartott beteg van Mo-on, évi 15-20 ezer új megbetegedéssel, az új megbetegedések főként a gyerekkorosztályt (jellemzően 2-3 éves kortól) érintik. Plusz megjelennek a társult betegségek, reflux, felső légutak gyulladása, alvási apnoé, szorongás, pánik. Gyerek esetében ez a három utóbbi a szülőnél is.
Semmiség.
NorthPier 2019.12.05 16:41:07
@Csodabogár: Gondolom nekem válaszoltál, úgyhogy hozzáteszem, az előbbi hsz-em az asztmás megbetegedésről szólt, nem az ivóvízről.
Azt ugye el tudod képzelni, ha éjjel kettőkor arra ébred az ember, hogy a gyerek feje kék-lila-zöld színben játszik és nem kap levegőt, eluralkodik rajta a pánik. Pánikbetegség meg úgy lesz belőle, ha hetente többször is erre ébred, egy idő után már szorongva fekszik le, többször felriad, nem tud visszaaludni, ha mégis, rémálmai lesznek.
Határátkelő Nokedli ketchuppel 2019.10.12 06:30:00
Vajon miért zártak be sorra külföldön a magyar éttermek, melyek között akadt kifejezetten híres és sikeres is? Az a baj, amikor identitását veszíti egy hely vagy valami más lehet mögötte?..
NorthPier 2019.10.13 01:10:03
@shakti rom: Indiában sem ismerte a kutya sem, míg néhány Pestet megjárt fiatal neki nem ugrott az üzletnek.

g7.hu/elet/20190820/kurtoskalacsozo-nyilt-egy-indiai-nagyvarosban/

Azt tudtátok, hogy ugyanott (mármint valahol Indiában) vagy hetven évig müködött magyar hentesbolt? Bár magyarok hozták létre, de később indiai tulajokkal és személyzettel. A sláger a füstöltkolbászuk volt.
Mostanában zárt be, ha jól emlékszem az volt a baj, hogy a másodgenerációs tulajok kissé távol kerültek az élelmiszer higiéniától.
Itt van, megtaláltam ezt is:
g7.hu/kozelet/20190122/het-evtized-utan-bezart-az-uttoro-magyar-hentesuzlet-indiaban/
NorthPier 2019.10.13 01:19:12
@Din Serpahis: Ízlések és pofonok... Bár lehet, igazad van, csak a cékla-, és a kovászosuborka levesük amire emlékszem, hogy képtelen voltam betelni vele. Meg néhány cukrászkészítmény, amiknek fogalmam sincs, mi volt a nevük.
Alighanem a világ leghíresebb vízesése a Niagara, de talán kevesebben tudják, hogy sokkal több annál. Barangoljunk egyet a környékén Steve segítségével, ígérem, érdekes túra lesz!..
NorthPier 2019.10.04 12:58:05
@kronikas: Minden jót neked is. Jó utat, sok sikert a nyelvtanulás izgalmas világában!
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
NorthPier 2019.08.28 18:18:44
@Din Serpahis: Memento.
Mondjuk én is mélyen ledöbbentem, amikor először találkoztam ilyen golyó ütötte nyomokkal.
Politikai kultúra, emberek közötti együttműködés, a nők és férfiak közti egyenlőség – ez csak három dolog azon 12 közül, amit az Amszterdamban élő Niki szerint érdemes lenne meghonosítani Magyarországon. Folytatódik a beszélgetés, vita annak a felvetésnek kapcsán, hogy mi történne, ha hazaköltözne…..
NorthPier 2019.08.20 11:40:10
@Golf2: Cirkusz meg parádé van minden nap. A tüzijáték árát meg tessék abba az iskolába fektetni, ahol másfél héttel az iskolakezdés előtt a szülők vakolnak, különben a kölkök fejére esik a plafon. Meg illatgyertyákat égetnek a penész szaga ellen. Bár attól a gombák még ott vannak a belélegzett levegőben, de legalább nem szaglik annyira.
Ünneprontó vagyok?
NorthPier 2019.08.20 12:55:55
@Dikusz: Egy ideje mintha lemerült volna az iróniadetektoromban az elem -:(
Nyilván beállítják a pontos időt és porszívóznak, nem? Nos, ha nem is egészen, de majdnem… A válasz meglehetősen váratlan helyről érkezett és ha jobban belegondol az ember, nem is olyan meglepő...
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
NorthPier 2019.08.14 10:39:18
@Arthamyr: Jah :-)
De ez az olcsó, ez még egy ideig szúrni fogja szememet.
NorthPier 2019.08.14 12:40:32
@London2009: Többet nem is, meg ha örökbe akarna fogadni sem, hogy ne le legyek árva, csak erre az elsőre voltam kivancsi.