Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sturcz Antal

97 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Pillanatok a sivatagból 2015.07.09 18:35:47
Ahmed burnuszban térdel a Land Cruiser mellett, a szeleppel babrál. A levegő halk sziszegéssel távozik az úszóguminyi kerékből, hogy aztán az palacsintaként terüljön szét. Közben egyre erősebben fúj a szél, a finom, aranybarna homok konok állhatatossággal lep el mindent, nekünk…..
  A luxustól könnyű megcsömörleni. Amikor napok óta olyan autók veszik körbe, amelyekből otthon egy is megállítaná az életet, eltelik az ember. Tudják, jó dolog a rántott csirkemell, de ha napokig csak azt eszik, valahogy már nem is olyan finom. Hogy egy kicsit csökkentsem a…..
Sturcz Antal 2015.05.24 21:04:20
@Tshu-hash: Igen, a Gulf Star hotelben :)
A Jumeirah Beach Residence-et nehéz lenne egy magyar helyhez hasonlítani, talán a Váci utca és a füredi Tagore sétány pénzzel telepumpált szerelemgyereke állna hozzá a legközelebb. Három évvel ezelőtt még semmi sem létezett a korzóból, butikokból, szalonokból, és a homokos…..
A dubaji metró egyértelműen király, pedig a föld alá ritkán bukik csak le. A Red Line inkább amolyan magasvasút, amely 53 kilométer hosszan fut, többnyire a Zájed sejk út mellett. Az első szakaszt 2009-ben adták át, a teljes vonal pedig 2011-ben készült el. Egy csoda az egész, a…..
Nem tudom, mi az öt legnépszerűbb Dubajjal kapcsolatos téma, de az itt pihenő magyar modellek után biztos nagyon hamar következnek az elhagyott luxusautók. Évek óta kering a neten egy sorozat mindenféle drága, és különleges gépről, ahogy leeresztett kerekeiken szívja őket a…..
Sosem voltam a tömegközlekedés bajnoka, na nem lustaságból, hanem az eltévedéstől való puszta rettegés miatt. Irigyeltem az embereket, akik Pesten nem utcanévben, hanem megállóban, és jármű-számokban beszélgetnek. Velük szemben én egy nappal előre gondosan megterveztem minden…..
Nem lehetne mégis megoldani valahogy? Kérem... Szóltam elhalóan az autóbérlős kiosk teljhatalmú úrnőjéhez, de a szigorú indiai asszonyság elutasítása bárdként sújtott le rám. Este kilenckor, a sivatag közepén, hatvan kilométerre a dubaji szállásomtól más sem hiányzott,…..
Zseniálisak ezek az egyetemi mérnökpalánta versenyek. Eddig csak a Formula Studentre irigykedtem, de amióta a Pneumobillal közelebbi kapcsolatba kerültem, megint rám tört, hogy ki kéne járni egy műszaki egyetemet. Jó néhány írás született már a témában, de álljon itt röviden a…..
  Ezzel most nem leszek népszerű, de bevallom, sosem rajongtam a Nissan GT-R-ért. Szép dolog, hogy a Nissan ekkora menést ennyire olcsón mér, de talán pont emiatt nem találok benne semmi izgalmasat. A motorjával és az összkerékhajtásával, mintha túlságosan magától értetődne,…..
A modellezés addiktív hobbi. Akármennyire is elhatározza az ember, hogy csak egy gépet vesz, vagy, hogy tényleg nem akar többet, előbb-utóbb úgyis jön még. Mert nem elég, ha van homokfutó, kell egy monster. Meg egy short course truck. De akkor már egy triál-autó is. Meg kell valami…..
Abdellal egy nyirkos februári estén találkoztam, akkorra már negyedik hete esett folyamatosan. Én éppen a csapatimat küzdöttem le - helyi tésztaféle, remek töltelékekkel, ha arra járnak, ne hagyják ki -, ő melóból tartott haza, de amikor megláttam, majdnem a torkomon akadt a…..
Remélem a Citroënnel jössz haza- kommentelte Perkó Rudi az elhagyott Méhari láttán. Romokat nézni indultam Karthágóba, és végül romokat is találtam, de még milyeneket! Nem mernék rá megesküdni, hogy a pun háborúk általános iskola végi, vagy gimnázium eleji tananyag-e, de a…..
Sokszor a legegyszerűbb játék a legszórakoztatóbb, gondoljanak csak a papírrepülőre. Minden háztartásban megtalálható az alapanyag, kis kreativitással fejleszthető, és ha véletlen megsérül, akkor könnyen, olcsón pótolható. Mindenkinek akad egy ismerőse, aki ismer egy másik…..
Az ember csak bemegy az Aldiba, hogy megvegye a hétvégi sört, ropit, tojást, aztán egyszer csak hopp, szembejön egy bicikli. Gyanús ez, gyanús, hiszen a hasonló üzletekben csak veszélyes romokba lehet belefutni, amelyek maximum az utca túloldaláról, éjszaka, sűrű ködben látszanak…..
Sturcz Antal 2015.03.28 08:55:20
@tiger1342: Nyugodt szívvel vedd meg, de itt is igaz, hogy nem árt megnézni más boltok kínálatát is. A szezon csak most kezdődik, bármibe belefuthatsz.
  A múlt havi Jeep után nem gondoltam volna, hogy a japán cég elő tud állni még meredekebb géppel, de a Capo -féle Tatra, már csak a kerekek számában is rádupláz a Wranglerre. Nem is tudom, hogy nem tűnt fel, hiszen ezt gyártották hamarabb, és elég egy képet megnézni ahhoz,…..
Sokan azt mondják, hogy csak a gyengébb zenékhez kell emlékezetes videoklipet forgatni. Szerintem pont az ellenkezője igaz: jó érzés, amikor megszólal egy jó zene és a fejünkben lepereg a hozzá tartozó film. Nagyon nincs új a nap alatt, a dögös nő, esetleg férfi még mindig elég,…..
Vannak olyan formák, amelyek egyszerűen beégnek a tudatunkba: a kólásüveg, az eredeti iPod, vagy pont a Jeep. Utóbbinak sok köze persze már nincs a katonai General Purpose Vehicle-höz, de még mindig elég jó terepjáró, mellesleg a modell maga is szépen elketyeg a modellciklusonként…..
- Szóval a csajnál nem volt pénz, aztán mondta, hogy máshogy is megoldhatjuk – Yussef hevesen dugdossa a mutatóujját a másik kezéből formált lyukba. Az asztaltársaság röhög, én hüledezek, majd egymás szavába vágva lökik a történeteket. Nem értették, hogy miért akarok a…..
Sturcz Antal 2015.02.22 14:44:38
@alvázvédelem: Ahogy írtam, az autók igazából egész nap mennek, és ha dugó van, akkor simán duplázódik a viteldíj.
Igen, 2012-ig gyártották, de az mar egy alaposan áttervezett modell volt, 207, vagy 206+ plusz néven. A mezei 206 gyártása 2010-ben állt le,
  Huszonnégy évvel a hátam mögött képmutatás lenne kijelentei, hogy régen minden jobb volt, de modellmotor-fronton határozottan jobban teljesített az ország. Néhány napja az aranykor egy tárgyi emléke akadt a kezembe, az MMI M 21 vagy más néven MOM. Láttam már ilyet, de a bennem…..
December 24-én általában az angyalok járnak köztünk, de 69 évvel ezelőtt a földre pottyant egy bizonyos Ian Fraser Kilmister is. A szép arcúnak bajosan nevezhető angol fiatalember aztán Lemmy néven hódítja majd meg a világot, és umlautot tesz a rock'n roll zenekara nevébe, hogy…..
Előrebocsátom: kevés nagyobb baromságot tudok, mint az autós kötélhúzás. Gyilkolja a kocsit, és sem a gép, sem az ember képességeit nem mutatja meg, legfeljebb csak azt, hogy ki nyomja nagyobb súllyal a kerekeket a földhöz. Alapvetően erre a videóra is csak legyintettem volna, de…..
Tunisz Moszkva tere a Passage, vagyis a Station République metróállomás. Tévedés ne essék, bár mindenki metrónak hívja, de a zöld kocsik alig néhány száz méteres szakaszokra buknak a föld alá, a hálózat jellegében inkább pesti villamoséhoz áll közelebb. Mivel az összes…..
A die-cast autók minden változatát imádjuk, készült is számtalan poszt a témában. A köznyelvbe már csak mint matchbox égtek be, az én gyerekkoromban pedig medzsóvá rövidült az elnevezés. Gyártó persze rengeteg van, az igazi rajongók szerint az legismertebb márka mostanra…..
Belsőség A főnök verdája 2015.01.15 11:56:57
Nincs abban semmi rossz, ha az ember többre vágyik, mint amit az anyagiak engednek, ilyenkor jön jól a kreativitás. Ha autóról van szó, a legtöbb próbálkozást a JDCS-n végzi, viszont van az a szintje a tákolásnak, ami csúnyasága ellenére is tiszteletet ébreszt. Mint a W123-as…..
  Két szempontból is a szívemhez nőtt a Himoto: egyrészt baromi élvezetes vele játszani, másrészt, ha szigorúan vesszük, ez volt az első tesztautóm. A méretekkel együtt talán a felelősség is kisebb, épp ezért bátran vágtam bele a motorcserébe. Na jó, ez nem teljesen igaz,…..